Om oss

Att resa vidgar vyerna. Att resa är att ge efter för den medfödda nyfikenhet som vill upptäcka nytt. Att resa är att våga testa nya vägar och se saker i ett nytt ljus – varje dag. Utforska nya platser, människor, ansikten, gester. En ny värld med helt oväntade möjligheter.

2006 samlades en liten grupp skickliga och engagerade danska utvecklare runt ett och samma mål: att öppna upp världen. De ville utmana de etablerade sanningarna inom flygindustrin - och skapade momondo: En gratis, oberoende sökmotor som ger möjlighet till transparanta prisjämförelser över hela marknaden.

Genom att släppa loss alla sina specialkunskaper inom kodning, robotbygge och programmering kunde de ta fram en helt omanipulerad lista över samtliga flygpriser i hela världen – och göra den tillgänglig för vem som helst.

momondo bygger på något så sällsynt som människa och teknik i förening – ett förhållningssätt om ingjutits av den danske grundaren och entreprenören Thorvald Stigsen - som själv besitter en unik mix av kreativ intuition och matematiska färdigheter med sin skiftande bakgrund inom programmering och modern teater. Ambitionen var, och är, att skapa ett globalt varumärke – inte enbart en funktion som de flesta konkurrenters, utan ett djärvt och färgstarkt reseuniversum som för samman användarna och inspirerar dem till att möta världen öga mot öga.

Inspirerande resesökning handlar inte bara om fakta – det gjuter också liv i faktauppgifterna. Ger dem röst, stämning, färg och uttryck – förvandlar fakta till insikter som öppnar ögonen mot nya möjligheter och äventyr.

I slutänden handlar det helt och hållet om människor. Att få människor att byta nya idéer och dela med sig av sina egna, unika, berättelser. För det finns inget som kan jämföras med att vara på plats och våga se varandra rakt in i ögonen!


Kom ihåg

Vi är INTE en resebyrå, och säljer INTE biljetter eller hotellbokningar. Om du har frågor angående en bokning, var vänlig kontakta resebyrån eller webbsidan där du bokade.

Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer