preload

Låt oss resa med omsorg

Välkommen till vårt community! Vi hoppas att den här sidan kommer bli din nya favoritkälla till de senaste hållbara resenyheterna och verktygen, tipsen och inspirationen du behöver för att ta resebeslut som är bättre för vår planet och alla dess invånare.

 

 

 

Vi tror på en framtid där alla kan resa mer hållbart

Vi har två mål: Att underlätta för alla som fattar reserelaterade beslut att göra mer hållbara val samt att se till att vår egen verksamhet lever upp till hållbarhetsmålen.

Genom att dela och sprida branschinnovationer och kontinuerligt minska vårt koldioxidavtryck kan vi pusha varandra till att uppnå framtida resultat, även om de känns svåråtkomliga idag.

Våra 3 nyckelområden

Hållbart resande

Att göra det lättare för resenärer att uppleva världen på ett mer hållbart sätt

En hållbar bransch

Att samarbeta med partners och andra intressenter för att skapa en resebransch med mindre inverkan på miljön

En hållbar verksamhet

Att hållbart driva vår verksamhet och bygga en hållbar kultur

Här är det senaste inom hållbart resande

Se vad våra partners och andra i resebranschen gör för att forma framtidens resor.

”Vi måste vara djärva när det gäller att ta itu med de klimatfrågor som planeten står inför. Vi måste vara beslutsamma. Det finns ingen annan väg framåt… Det här är ingen lätt resa, men det är en resa som vi är fast beslutna att göra.”

Tony Douglas

Koncernchef, Etihad Aviation Group

Etihad Airways har fokuserat på hållbarhet i mer än ett decennium. Med det senaste initiativet, uppdateringen av deras erbjudande för Economy class, har de blivit övertygade om att de kan uppnå målet att minska användningen av engångsplast ombord med 80% innan slutet av 2022.

Ta reda på mer

preload

Vill du sova mer hållbart?
Håll utkik efter lövet 

Sov gott i vetskapen om att det boende du har valt att spendera natten på bryr sig lika mycket om hållbarhet som du gör.

Med det nya filtret Hållbart val har vi gjort det enklare för dig att hitta boenden som uppfyller både dina och planetens behov. Det enda du behöver göra är att leta efter symbolen med lövet – detta garanterar att boendet har vidtagit åtgärder för att minska dess miljöpåverkan.

Sök efter hållbara boenden – ange en destination

Upptäck mer i rapporten momondo Hållbara resatrends 2022

Procentsatserna i rapporten momondo hållbara resetrender 2022 är ungefärliga beräkningar.

preload

Res på ditt sätt

med flyg, färja eller bil

För att göra det lättare för resenärer att dra nytta av transportsätt som släpper ut mindre koldioxid har vi nu gjort det möjligt att inte bara söka efter och jämföra flyg och hyrbilar, utan även färjor.

Vad känner du för idag?

Genom att ta färjan får du unika fördelar som kanske passar dina reseplaner bättre än att flyga och köra. Dessutom kan färjor ta dig till många platser som flygplan eller bilar inte kan – så som öar och andra avlägsna destinationer.

Se vilken skillnad ditt val av transport kan göra

Transportutsläpp: Edinburgh – London

Källa: Our World in Data

Artiklar som kan inspirera dig till att resa annorlunda

Det finns många sätt på vilka du kan minska det totala koldioxidavtrycket för din resa. Få tips om transportalternativ, boende, destinationer och en massa olika aktiviteter som är snällare mot planeten.

Ge dig ut på åktur, med en miljövänlig hyrbil

Tre tips på slow travel från Sverige

Gör din del: tips på hur du minskar din användning av plast när du reser

11 miljövänliga hotell för din nästa resa i Europa

10 av världens vackraste miljövänliga hotell

Tips och tricks för att göra din hotellvistelse mer miljövänlig

Tips och tricks för att hitta mer hållbara flygresor

Tåg genom Europa

Gillar du vad du läser?

Registrera dig för att få månatliga e-postmeddelanden fulla av nyheter, produkter, tips och inspiration som gör det ännu enklare för dig att resa hållbart.

Hör av dig

Detta är ett community fullt av likasinnade människor med spännande tips och idéer – så se till att dela med dig av dina! Skriv till oss på sustainable-travel@momondo.com och hör av dig med dina frågor, tips på nyheter du saknar, feedback eller kritik. Vi ser fram emot att höra från dig.

Vi bryr oss om planetens välbefinnande

Som vi alla vet är tiden vi kan göra skillnad på knapp. Därför har vi satt upp långsiktiga utsläppsminskningsmål som är i enlighet med Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen till högst 1,5 °C över förindustriella nivåer.

Utöver att ständigt hitta sätt på vilka vi kan minska vår energianvändning, växthusgasutsläpp och vårt avfall har vi även varit koldioxidneutrala sedan 2020 och matchat 100% av vår elförbrukning med inköp av förnybar energi sedan 2021. Våra långsiktiga mål är att nå nära ett nollutsläpp 2030 och ett nettonollutsläpp 2040.