Ska du ut och resa?
Ta med dig doktorn i fickan!
Vi har startat ett samarbete med Min Doktor för att ge dig lugn och ro under din nästa resa. Som Momondoresenär kan du registrera dig för en fri konsultation online med en svensk läkare. Tillgänglig att använda när du vill. Så oavsett var du tänker åka nästa gång, oroa dig inte i onödan. Få nödvändig hjälp där du är när du behöver den! Registrera dig nu och du har en doktor med dig på nästa resa.

Registrera dig och få hjälp dygnet runt

Med Min Doktor har du möjlighet att kontakta en legitimerad svensk läkare oavsett var du befinner dig. Allt du behöver är en telefon. Registrera dig för en gratis konsultation online och få information om vaccin, vanliga sjukdomar i olika länder och tips på hur du undviker vanliga reseåkommor.

Hämta kupong
En kupong har skickats till din email!
Hämta kostnadsfri konsultation

Genom att mottaga erbjudandet (kostnadsfri konsultation) godkänner jag användarvillkoren och prenumerationen av momondos nyhetsbrev. Det här erbjudandet gäller bara för dig som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Om du inte är prenumererant på nyhetsbrevet, momondo travellers, blir du det automatiskt (du kan avregistrera dig när som helst).

7 tips för att håller dig frisk på nästa resa


Tips 1: Njut säkert av solen

En bra semester ska helst innehålla bra väder med sol från klarblå himmel oavsett om du väljer en skidresa, storstad eller strandliv. Men hur njuter man säkert? Det hjälper inte att ha en “grundbränna” före resan, det handlar mer om tiden du exponerar din hud för solens UV-strålar, och vilken solkräm du väljer. Klicka er vidare för att få reda på mer.

Läs mer

Tips 2: Höjdsjuka

Ju högre över havsnivån du kommer desto lägre är lufttrycket vilket innebär att luften inte innehåller lika mycket syre. Då kan du, oberoende av vilken fysisk kondition eller ålder du har, uppleva symptom på höjdsjuka - som illamående, svaghetskänsla, huvudvärk, sömnsvårigheter. Läs hur du kan förhindra detta!

Läs om höjdsjuka

Tips 3: Så klarar du dig från jetlag

Du som reser mellan tidszoner kan uppleva olika grader av jetlag - kroppens reaktion på att dygnsrytmen är annorlunda. Det finns en hel del teorier hur man kan motverka detta, men även forskning som visar hur man kan minska sin jetlag. Ta reda på hur!

Kolla 7 enkla tips

Tips 4: Magbesvär på resan

Det finns ett talesätt som uppmanar turister att “Boil it, cook it, peel it or leave it!” - Koka det, tillaga det, skala det eller lämna det! Bakterier frodas som bekant i värme och återfinns ofta i sallad eller grönsaker som är dåligt sköljda eller sköljda i orent vatten, i glass, is, otillräckligt grillad kyckling, mm. Det finns enkla sätt att minska risken för magbesvär, och de kan du läsa här.

Minska risken för magbesvär

Tips 5: Urinvägsinfektion

Badat för mycket? Eller kall om rumpan i skidliften? Det kan finnas många anledningar till att bakterier får fäste och orsakar urinvägsinfektioner. Visste du också att om du har haft urinvägsinfektion förut och drabbas igen på semestern, kan du behöva en annan sorts antibiotika mot de bakterier du möter utomlands? Läs hur du kan skydda dig mot detta!

Läs mer

Tips 6: När hotellet bjuder på oväntat besök

Tyvärr är det så att vägglössen spritt sig explosionsartat även i Sverige på senare år, och många hotell utomlands kämpar ständigt mot vägglusens spridning. Spår som du ska söka efter är till exempel mörka fläckar av spillning, små blodspår efter bett och har du “tur” kan du hitta levande vägglöss på mörka platser där de gömmer sig om. Läs mer om hur du upptäcker detta, och hur du behandlar det om oturen är framme.

Läs mer

Tip 7: Vaccination vid utlandsresor

I stora delar av världen finns sjukdomar som inte finns i Sverige, och det är viktigt att i god tid före resan ta reda på vilka sjukdomar som man bör vaccinera sig mot. Mot många sjukdomar finns inget vaccin, men man kan vidta andra förebyggande åtgärder för att inte drabbas. Här följer en fullspäckad artikel med all information om de vanligaste sjukdomarna, vacciner mot dessa och hur du bäst undviker dem.

Kolla vilka vaccinationer du bör ta

Upptäck nya platser

Hitta billiga flyg och hotell

Sök nu
Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer