preloadFOOD_BURGER

Restauranger i Köpenhamn finns det så många av att det är svårt att välja. Det kan också snabbt bli en dyr affär att äta ute i Köpenhamn, men lyckligtvis finns det också många fantastiska matställen där även studerande kan vara med. Köpenhamn erbjuder nämligen allt från dyra Michelin restauranger till prisvänliga matställen där de, trots av priset, inte tappat kvaliteten.

Här är 17 restauranger i Köpenhamn, som serverar god mat, till överkomliga priser. Flera av ställena är delikat utvalda från gratis cityguide till Köpenhamn, momondo places, som du kan ladda ner till din smartphone, och alltid ha med som guide i din ficka när du rör dig runt om i staden.

Hitta en flygbiljett till Köpenhamn

YOBURGER, Köpenhamn K

African woman with afro hair eating a tasty classic burger with fries. Cheat Meal.

Det Köpenhamnska burgerkriget blev i starten av 2016 ännu mer intensivt när det kom en ny hamburgerkedja. Namnet är YOBURGER, och den har sedan sin start tagit Köpenhamn med storm i en sådan grad att de snabbt öppnade fler matställen runt om i staden. Det nyaste tillskottet på kedjan ligger på Österbrogade tätt på Trianglen, och det är fler på väg.

Konceptet är okomplicerat: välj mellan fem olika menyer (standard, med avokado, med bacon, med bacon och avokado eller vegetarisk version med friterad portabelloburgare, välj även mellan fyra olika dippsåser och vilken dryck du vill ha.

Till skillnad av många andra restauranger i Köpenhamn med hamburgare i fokus utmärker YOBURGER sig med att servera en meny som alla kan äta upp – inte för stor och inte för liten, inte för mycket innehåll och inte för lite. Besök dem på Nörregade, Gothersgade, eller den ganska nyöppnade filialen på Österbrogade, och håll ett öga på var de poppar upp mellan varven (de kunde bl.a. hittas på Roskilde Festival och Musik i Lejet 2017) – vi lovar att du inte kommer bli besviken!

Var: Nørregade 2, Gothersgade 27, Østerbrogade 64
Telefon:+45 93 85 69 69 (Nørregade), +45 31 81 95 03 (Gothersgade)
Närmaste station: Nørreport, Kongens Nytorv, Triangle

NEIGHBOURHOOD, Vesterbro

Photo Taken In Germany, Berlin

På trendiga Vesterbro finner du restaurangen NEIGHBOURHOOD där de serverar de bästa pizzorna och cocktails. Goda ekologiska råvaror uppfyller allt på deras meny, och letar du efter den klassiska Hawaiipizzan kan du leta länge men i gengäld kan du få en ”Honolulu Ham” med ananas-chutney, inlagd chili, rökt ost och parmaskinka – Smaklig måltid! Pizzorna är tunna och spröda, och toppas med noga utvalda ingredienser.

År 2015 vann NEIGHBOURHOOD priset för ”Köpenhamns bästa nya restaurang” och den var år 2016 nominerad som ”Köpenhamns bästa i budget”. Har du ännu inte besökt NEIGHBOURHOOD på Istedgade får du här med en vänlig inbjudan härifrån – definitivt en av de restauranger i Köpenhamn du måste besöka.

Var: Istedgade 27, Frederiksborggade 20D
Telefon: +45 32 12 22 12 (Istedgade), +45 32 20 22 12 (Frederiksborggade)
Närmaste station: Gasværksvej med buss 10 och 14, Nørreport

Sliders, Nörrebro

Close up image of a selection of freshly flame grilled burgers in a row on a wooden counter at a London street food market. Each of the burgers has its own label, on which is written the contents of the burger. The burgers are sandwiched between glazed buns, and presented on beds of fresh green lettuce and stuffed with melted cheese and red onion. Horizontal colour image with copy space and beautiful bokeh background.

Burgare i miniformat har gjort Danmarks första Slider restaurant till en strålande succé, och med en utsikt över sjöarna ligger restaurangen perfekt placerat, strax före Drottning Louises Bro på Nörrebro-sidan.

Långborden mitt i lokalen och barstolarna vid fönstren är så gott som alltid fullsatta av många trofasta gäster, som älskar att sätta tänderna i de saftiga miniburgarna. Det är inte möjligt att boka bord, men i stället kan du lätt möta nya vänner när du sitter i din bästa vikingastil vid långborden. Föredrar du att inte gnugga lår med dina bordskamrater kan du alltid ta dina Sliders to go och njuta av dem ute i det gröna vid ”søerne”, sjöarna/dammarna.

Var: Peblinge Dossering 2
Telefon: +45 31 32 26 20
Närmaste station: Ravnsborggade med buss 5C

Hitta hotell i Köpenhamn

Aroiidee, Nörrebro

Thai curry red soup,Thailand tradition red curry with beef,pork or chicken menu in thai name is panaeng.Curry menu with coconut milk.Panaeng Curry on Wooden table

Om din ekonomi inte riktigt räcker till för priserna hos den fullt extravaganta Michelinupplevelsen hos Kiin Kiin, men du har ingen annan lust än till en riktigt god thaimat – ta då ett stopp på den asiatiska bistron Aroiidee som ligger precis sidan om. Dessa är två restauranger i Köpenhamn som har samma ägare. Även om Aroiidee är mindre experimenterande och fancy får ställets kännetecken, röd curry, att vattnas i munnen på de flesta.

Med sin dämpande belysning, de täta sittplatser och det autentiska asiatiska inredning fungerar denna sysselsatta thaibistro som det perfekta pitstop för en kväll i Köpenhamn eller som en romantisk inledning för en biokväll lite längre ned för gatan.

Var: Guldbergsgade 23
Telefon: +45 35 35 95 05
Närmaste station: Kapelvej med buss 5C

Condesa Bar og Spiseri, Köpenhamn K

Homemade Korean Beef Bulgogi Tacos with Avocado and Cabbage

Har du ett begär efter smaken av mexikansk god mat, är det till Condesa du ska gå till bland restauranger i Köpenhamn. En festlig och enkel restaurang där det serveras egna tolkningar från det mexikanska köket, och där det är en självklarhet att besöka med ett par vänner för att njuta av goda drinkar, och dela på god mat. Frossa i tacos som serveras på traditionellt vis, med massa färska grönsaker, samt kött eller fisk, i sällskap med en iskall öl med frisk lime.

Från torsdag till lördag är det fullt tryck på fiestan hos Condesa, där den goda maten och drycken intas med frän bakgrundsmusik från en DJ in till midnatt. Med sitt läge på Gammel Strand ligger denna restaurang perfekt, om du har lust efter den festliga middagen att föras vidare ut i Köpenhamns nattliv för en mysig fortsättning.

Var: Ved stranden 18
Telefon: +45 33 91 74 00
Närmaste station: Kongens Nytorv med metro eller Vingårdsstræde med buss 350S

La Galette, Köpenhamn K

A classic French crêpe filled with ham and cheese, topped by a sunnyside-up egg.

Vissa restauranger i Köpenhamn bara får dig till att må bra från första sekund. Denna lilla franska crêpe-restaurant är ett av de ställen. La Galette gömmer sig bakom en smal, graffitimålad ingång, som är lätt att missa. Innanför kommer du omedelbart se en underbar liten restaurang, som två duktiga franska killar står bakom. De serverar fantastiska crêpes gjorda på ekologiskt bovete från Bretagne.

Pannkakorna serveras fyllda med läckra ingredienser, som inkluderar möjligheter som lax, ratatouille och ost. Det finns också en mysig gård, och om vädret är vackert kan du inte finna ett bättre ställe för en välförtjänt lunch i en mysig och romantisk miljö, när du är i gång med att utforska centrum.

Var: Larsbjørnsstræde 9, Baghuset
Telefon: +45 33 32 37 90
Närmaste station: Nørreport

District Tonkin, Köpenhamn K

Classical banh-mi sandwich with sliced grilled pork tenderloin, shredded carrots and peeled cucumbers, jalapeno peppers and cilantro on white textured background. Top view, copy space

Skulle du kunna tänka dig en liten avstickare till Hanoi? Träd bara in genom dörren till den ganska nyöppnade konceptbutiken District Tonkin, och där teleporteras du direkt till Vietmans livliga gator, känn hur doften av koriander och ingefära retar ditt luktsinne.

District Tonkin kombinerar en smakfull inredning med en avslappnad gatuköksstämning, och restaurangen låter dig titta på deras urval av handplockad asiatisk konst, förstaklassens kokböcker och konsthantverk, undertiden du äter deras härligt fettiga Bánh mì-sandwiches – en sammansättning av marinerat kött (eller tofu), pepparmajonnäs, salladslök och färsk koriander.

Med så vacker interiör och god mat får du inte bara lust till att äta där varje dag – du får även lust att flytta in.

Var: Dronningens Tværgade 12
Telefon: +45 60 88 86 98
Närmaste station: Kongens Nytorv

GRØD, Nörrebro

Oatmeal porridge. Traditional bunting breakfast served in ceramic bowl on gray background. Vegetarian and nutritious vitamin morning eating. Classic hot homemade dietary meal

Ta med din sked – och ett öppet sinne. Hos GRØD är den gamla goda gröten tillbaka. Havregrynsgröt är ingenting längre, som du vagt kan komma ihåg från din barndom; Det är fullkornsbensin i vilken hipstermotor som helst. Här firar gröten sitt uppsving i modernare och förfinade versioner med speciell uppmärksamhet på dess textur och pynten på toppen. Prova den mixade gröten med nyponkompott och karamelliserade pumpafrön. Den kommer hålla dig igång i flera timmar!

Konceptet inkluderar också italiensk risotto, asiatisk risgrynsgröt och fruktgröt. Smit in till GRØD när du vandrar runt i kvarteret omkring Jägersborggade, och du kommer bli glatt överraskad.

Var: Jægersborggade 50
Telefon: +45 50 58 55 79
Ta dig dit: Buss 5C till Stefansgade

Ahaaa, Nörrebro

Healthy Vegetarian Falafel Pita with Rice and Salad

Nörrebro är ett ”hem” för en stor arabisk minoritet och förknippat med ett antal falafel- och shawarma-barer. Ändå krävs det av en eller annan grund en hel del research att finna ordentlig mellanöstlig mat av bra kvalitet, om du inte stöter på Ahaaa på Blågårdsgade.

Här får du den bästa falafel-sandwich i Köpenhamn. Borden utanför är perfekta att äta vid. Ahaaa serverar också mycket smakrik shawarma, hummus, bondbönor, manakish bröd och ett antal andra läckra mellanöstliga rätter. Allt är hemlagat, och personalen är alltid mycket generösa med de inlagda gurkorna och rädisorna. Gott!

Var: Blågårdsgade 21
Telefon: +45 35 39 00 85
Ta dig dit: Buss 5C till Ravnsborggade

JAGGER FAST FOOD, Vesterbro

Cute blonde boy eating large hamburger at fast food restaurant. Unhealthy meal for kids. Junk food. Overweight problem child.

Hos restaurang JAGGER på Vesterbro får du gedigen och genomarbetad fast food till fantastiska priser. Bakom konceptet står kocken Rasmus Oubæk som tidigare har gjort sig uppmärksammad på Michelin-restaurangerna Kommandanten och Oubæk. Nu har kärleken till fast food kommit, och med JAGGER har hans team kastat sig direkt ut i det köpenhamnska hamburgarkriget. Konceptet är dock långt ifrån matsnobberi och gourmetburgare.

På menyn finner du därmed goda klassiker som hamburgare, friterad kyckling, pommes frites, milkshakes, hotdogs samt andra läckerheter.

Var: Istedgade 62, 1650 København V
Telefon: N/A
Närmaste station: Gasværksvej med buss 10 och 14

Café Dyrehaven, Vesterbro

Saknar du god dansk mat, utan att det skall vara grillat, då är Dyrehaven ett självklart ställe att besöka. Här serveras några av danskarnas favoriter, som ”rødgrød” vilket är en slags saftkräm med grädde, smörrebröd med potatis, skivad ost eller kycklingsallad, samt klassiska löskokta ägg till frukost. Det är inget tal om gourmet, men däremot helt vanlig god mat. Menyn håller sig inte enbart för danska rätter, man tar lite av det bästa från hela världens alla hörn och mattrender. Det är på så sätt inte helt omöjligt att finna både Skyr, avokado, ingefära, chili och andra trendiga ingredienser på menyn.

Dyrehaven brukade förr vara ett värdshus, och har bevarat den avslappnade värdshusstämningen med mörka träpaneler, Palisander-interiör, öl på flaska, jakttroféer på väggarna och mat som serveras över disken. Några tycker stämningen går till det dystra, men de flesta tycker det är som att träda in i en mysig tidskapsel när de kommer in på Café Dyrehaven – ett ställe där man gärna har kvalitétstid med vännerna

Var: Sønder Boulevard 72
Telefon: N/A
Närmaste station: Dybbølsbro station

Grisen, Österbro

Danish flaeskesteg sandwich

Är du tokig i griskött? Då är Grisen på Fredensgade det perfekta valet av matställe. Här kan du skämma bort dig med traditionella danska grillklassiker som biffsandwich och hotdogs, tillagat med sann kärlek och helt från grunden. Majonnäsen vispas för hand, rödkålen kokas i köket och gurkorna syltas så som mormor skulle göra det.

Bakom Grisen står Masterchef vinnaren Umut Ra Sakarya och hans hjärtevän som gör en förtjänst i att hylla det danska – inte bara i form av mat, utan även med inredningen. På Grisen är du omgiven av en kronhjort på väggen, kaffe i berömda Mågestel, bilder på kungafamiljen på väggen och din välgjorda grillrätt serveras på äkta porslin. På denna danska grillbar är alla välkomna – både barn och vuxna, och menyn är enkel men riklig.

Var: Fredensgade 5
Telefon: +45 53 77 13 51
Närmaste station: Rigshospitalet Syd med buss 6A

Formel B, Frederiksberg

Chef's final touch. Seasoning asparagus on brioche with balsamic vinaigrette. Selective focus. Concepts; healthy eating; cooking; kitchen.

Drömmer du om gourmet och Michelin-stjärnor, men om det är tomt i kassan kan det vare svårt att få bord på en av Köpenhamns dyra Michelin restauranger. Men här kommer restaurangen Formel B till din räddning.

Formel B är nämligen en av de billigare Michelin restauranger i Köpenhamn där du garanterat får gourmetmat i mysig omgivning. Vad menyn innehåller för välsmakande smårätter är i skiftande slag, då det hänger på säsongen och vad kocken har lust att experimentera med. En sak är dock garanterat, och det är att du får en bit av gourmet-himlen.

Stämningen är avslappnad och mindre formel än många av stadens andra finare restauranger, och det verkar vara en hit hos de gäster som ofta flitigt besöker Formel B på Vesterbro.

Var: Vesterbrogade 182
Telefon: +45 33 25 10 66
Närmaste station: Barfods Skole med buss 6A

Wagamama, Vesterbro

Thai Fried Noodles

Japansk mat är mycket mer än bara sushi, och du behöver inte resa längre än till Wagamama , japansk restaurang i Köpenhamn för att uppleva det.

Wagamama är en internationell restaurangkedja som har funnits sedan 1992, då de öppnade den första restaurangen i London. Inspirationen kom från de japanska ramen-barer och den asiatiska matlagningen. Önskan var att ta de sunda, friska och välsmakande rätterna från Asien till resten av världen. Chili, citrongräs, ingefära och nudlar är sålunda några av de nödvändiga ingredienser i Wagamamas matlagning, och det är en smakupplevelse du inte vill gå miste om!

Atmosfären är enkel, dynamisk och ibland vid bullerskalans högsta nivå. På Wagamama sitter du vid långbord med bordstabletter av papper som även fungerar som menyer, och det är en klar utsikt till det sysselsatta köket där ljuvliga dofter sprider sig ut över stället. Ett givet ställe att gå till med familj och vänner, eller för att hämta hem läckra maträtter som kan njutas av i välbekant miljö.

Var: Solbjergvej 3 og Tietgensgade 20
Telefon: +45 22 72 58 88 (Solbjergvej), +45 33 75 06 58 (Tietgensgade)
Närmaste station: Frederiksberg Metro / København H

Tony’s, Köpenhamn K

Close up on a restaurant table with a dish of italian pasta, tagliatelle with porcini mushrooms. Background is blurred, no people are visible in the frame.

Det finns efterhand en hel del italienska restauranger i Köpenhamn, och ett bra bud på var du ska lägga din tid och pengar på är Matklubbens italienska restaurang ”Tony’s”. De kallar med egna ord restaurangen för ”newyorker-italian”, och erkänner att de har en italiensk gangster-kock i köket som står redo för att skapa enkla välsmakande rätter. Då kan det inte bli så mycket bättre, va?

På menyn finner du allt från gnocchi till risotto, panna cotta, spaghetti med köttbullar (serverat med ett kärleksfullt strössel av den bästa parmesan på toppen), linguini, tiramisu samt fler av de välkända italienska klassikerna som får munnen att vattnas. Med deras attraktiva prisnivå och med korrekta matkonst är Tony’s en extremt välbesökt restaurang, vilket kan medföra liv och glada dagar i form av den högsta ljudnivå i skalan, samt det faktum att du inte kan förvänta dig att kunna spendera hela kvällen i Tony’s mysiga lokaler, även om du helt säkert gärna vill!

Var: Havnegade 47
Telefon: +45 33 13 33 07
Närmaste station: Kongens Nytorv

Morgenstedet, Christiania

Freetown Christiania welcome sign, Low angle shot, Copenhagen, Denmark

Önskar du din mat vegetarisk, ekologisk och gärna att den serveras i enkla omgivningar? Då är Morgenstedet på Christiania det perfekta stället. Restaurangen har funnits i mer än 25 år, och har alltid varit baserad på frivillig arbetskraft. För att hålla billiga priser förväntas det därför också att du själv hämtar bestick, vatten att dricka och dukar av bordet efter du har ätit.

På Morgenstedet kan man, om vädret tillåter det, njuta av sin vegetariska måltid i den mysiga trädgården där man sitter på träbänkar omgiven av krukväxter, gräsmatta och vildvuxna buskar – allt i bästa Christiania-stil. Det finns ingen möjlighet att beställa bord och det är begränsat med platser, så du kan med fördel ta en avslappnad promenad runtom i Fristaden, om det inte är lediga platser när du anländer.

Var: Fabriksområdet 134
Telefon: N/A
Närmaste station: Bodenhoffs Plads med buss 9A

L’Education Nationale, Köpenhamn K

Oyster platter at Whistler's Bearfoot Bistro restaurant.  Whistler BC, Canada.

I det Köpenhamnska Latinkvarteret ligger den gamla franska bistron, L’Education Nationale, som har mer än 20 år i nacken. Restaurangens ålder slår dock inte adressen den finns på: Larsbjørnsstræde, också känt som ”Pisserenden” pissrännan, är nämligen en av Köpenhamns äldsta gränder.

Ägarna av L’Education Nationaleer har ständigt skiftats över åren, men konceptet är fortfarande det samma, och klienter fortsätter med att flockas till den lilla bistron, den har en imponerande autentisk parisisk atmosfär. Med sina vadderade träbänkar, rödrutiga dukar och gedigen fransk kokkonst är L’Education Nationale det bästa svar på var du ska gå, om du vill äta på en god och prisvänlig fransk restaurang i Köpenhamn. Klassiska rätter som moules marinières, crème brûlée och tartare de boeuf garanterar dig en tillfredsställande upplevelse, gång på gång.

Var: Larsbjørnsstræde 12
Telefon: +45 33 91 53 60
Närmaste station: Rådhuspladsen

Letar du efter flera förslag till upplevelser i Köpenhamn? Så tag en titt på dessa häftiga upplevelser du kan ha nytta av i Köpenhamn.

Om författaren

Allan KortbækAllan är en sann världsman. Denna publicerade författares intressen täcker allt från fotografi och sport till modern konst. Utöver detta är han en entusiastisk konsertbesökare och blivande surfare. Om han inte är ute och springer på fotbollsplanen kan man hitta honom smuttandes på en cocktail i solen på en av de många stränderna på hans bucketlist.

Upptäck fler artiklar