preloadspa-skaane-low-res.jpg

The Lodge, Genarp

Spa i Skåne - The Lodge

© The Lodge

Förutom en fantastisk vy över både slätt och skog erbjuder The Lodge avslappning och vila för kropp och själ. Med bland annat en vedeldad bastu, ett relaxrum med öppen brasa och värmande utomhusjacuzzis är detta spahotell perfekt för en romantisk weekend för två.

The Lodge är beläget på toppen av Romeleåsen, endast 30 minuter från Malmö och Lund. Här kan du utöver spa även koppla av med god mat och vandra i den fantastiska natur som omger spahotellet.

Boka ett rum

Kiviks Hotell, Kivik

PEOPLE_GIRL_SPA_BUBBLES

Den som letar efter ett flerfaldigt prisbelönat spa i flera kategorier borde bege sig till Kiviks Hotell. Med sina många utmärkelser är det kanske Skånes bästa spa. De har en åldersgräns på 16 år, men erbjuder även spa för barn under dagar som har familjespa eller skollovs-spa. Här erbjuds spännande hawaiianska behandlingar som Lomi lomi-massage och lyxiga bad med dofter, hawaiianskt havssalt, alea-lera och flera andra rogivande naturmedel. Efter badet ingår en helkroppsmassage med samma dofter som du hade i ditt bad.

Kiviks hotell ligger på Österlen nära Simrishamn. På orten kan man också vandra, gå på marknad eller njuta av de äpplen som Kivik är känd för i hela landet. I Kivik finns också flera ateljéer, så orten är kulturtät, kanske på grund av dess inspirerande omgivningar.

Även på Kiviks Hotell erbjuds ett speciellt nyårspaket. I detta ingår Champagne och andra viner, en femrätters avsmakningsmeny samt övernattning med en fräsch frukostbuffé på nyårsdagen. Självklart ingår även sen utcheckning vid 14:00, så att det finns gott om tid att slappna av och återhämta sig innan man tar sig hemåt.

Boka ett rum

Torekov Hotell, Bjärehalvön

spa-holiday-hotel

© Torekov Hotell

I nordvästra Skåne nära Södra Bjärekusten naturreservat och havet ligger Torekov Hotell. Hotellet erbjuder lyxiga spaupplevelser som garanterat får dig avslappnad. Torekov Hotell har bistro, afternoon tea, gym både inomhus och utomhus samt ridning. Självklart är det möjligt att övernatta på spahotellet, vilket gör det till ett ypperligt val för en weekend.

Torekov Hotell erbjuder också tångbad och örtbad i samarbete med Sveriges äldsta kallbadhus: Torekovs Warmbadhus, som funnits på orten i 140 år. Dessutom är det lätt att ta sig till Torekov som ligger i närheten av Helsingborg.

Här finns även möjlighet att vara på spa över nyår, då Torekov Hotell erbjuder ett nyårspaket. Kvällen börjar med en eftermiddag på spa innan en nyårsmeny serveras framåt kvällen i bistron. Sedan följer livemusik och så klart fyrverkerier vid tolvslaget. Denna perfekta kväll kan du spendera med vännerna och kanske till och med starta året med en nyårskyss med någon speciell.

Boka ett rum

Hälsooasen, Hässleholm

PEOPLE_WOMAN_SPA_MASSAGE

Detta spa i centrum av Hässleholm har ett större spapaket som helhetsupplevelse. Det innehåller övernattning på fyrstjärnigt hotell, fyra behandlingar, fyrarätters middag samt mousserande vin med choklad. En stor fördel med detta spa är också att man kan ha det helt för sig själv om man är ett sällskap på sex personer. Det finns tillgång till utomhusjacuzzi, ansiktsrengöring, fotinpackning med fotmassage samt rygg- och nackmassage.

I och med att Hälsooasen ligger centralt i Hässleholm så är det enkelt att kombinera spaupplevelsen med ett glas på stan och andra upplevelser som Hässleholm har att bjuda på.

Boka ett rum

Hotel Skansen, Båstad

spa-hotel

© Hotel Skansen

Båstad kopplas ofta ihop med tennis och därför är det självklart att Hotell Skansen även erbjuder sina gäster att spela tennis utöver sina spapaket. I spapaketen ingår förutom gym även mycket som den som inte är så sportintresserade kan njuta av. Några exempel är kallbadhus, afternoon tea, champagne och behandlingar för hud, muskler och naglar. Hotell Skansen är därför ett utmärkt val, både för en romantisk weekend och för den sporttokiga som vill komma bort över helgen.

Boka ett rum

Hotel Öresund, Landskrona

THEME_SPA_PEOPLE_GettyImages

I Landskronas hamn finns detta nybyggda hotell med en påkostad spaanläggning. I spapaketet som erbjuds ingår bland annat övernattning i dubbelrum, trerätters middag och tillgång till hotellets Seaside Gym på 800 kvadratmeter. Gymmet har alla maskiner och redskap som du behöver och ännu mer. Du har även nära till Landskronas centrum och dess rika utbud, så Hotel Öresund är en fantastisk spaupplevelse för två i höst.

Boka ett rum

Ystad Saltsjöbad, Ystad

Ystad Saltsjöbad

© Ystad Saltsjöbad

Salt Creek Spa heter spaavdelningen på detta anrika saltsjöbad, där det även erbjuds yoga och träning. Ystad Saltsjöbad har flera spännande spa-erbjudanden, såsom gospelbrunch och kvällsspa där det erbjuds en smarrig pokébowl. Framför allt så finns en ny upplevelse som heter ”The Creek Experience” på 250 kvm, byggd i naturmaterial utefter de fyra elementen luft, eld, jord och vatten. Avdelningen känns som en tropisk djungel med lianer och facklor som ger ifrån sig ett varmt sken. Utöver de mer traditionella bastuvarianterna finns det även en turkisk Hamam i bastuavdelningen.

I Ystads omnejd kan du även se flera intressanta sevärdheter, till exempel Sveriges största skeppssättning Ales stenar och Dag Hammarskjölds Backåkra, den gård som den svenska före detta FN-generalsekreteraren köpte och hade planerat att bo i efter pension. Gården är nominerad för Stora Turismpriset 2018.

Boka ett rum

Brösarps Gästgifveri & Spa, Brösarp

Brösarps Gästgifveri & SPA i Skåne

© Brösarps Gästgifveri & Spa

Ett par timmar söder om Kristianstad ligger denna spa-anläggning i mysiga Österlen. Detta billiga bad stoltserar med två sorters bastu, bubbelpool, behandlingsrum, relaxavdelning samt två varma källor med 35 grader varmt vatten året om. Massage, peeling och ansiktsbehandlingar är bara ett fåtal av alla de avkopplingsmöjligheter som erbjuds, och om du köper en behandling blir det ännu billigare med tillträde till resten av områdena i detta spa.

Boka ett rum

Åhus Mat & Spa, Åhus

THEME_SPA_GettyImages

Denna spaanläggning erbjuder behandlingar för kropp, ansikte och fötter i naturnära miljö. Här kan du hyra en egen liten stuga för dig själv och ditt sällskap. Som namnet antyder finns även en högkvalitativ restaurang i anslutning till spa-anläggningen. Det finns också möjlighet till spännande träningsformer som Callanetics och Seasonal Yoga samt meditation. Detta spa passar lika bra oavsett om du vill åka själv, med en partner eller med ett större sällskap av kompisar.

I Åhus finns dessutom många restauranger och en gemytlig hamnpromenad. Även caféer och naturområden är populära utflyktsmål för turister i denna pittoreska ort vid Helge å.

Boka ett rum

Vill du se ännu mer inspiration kolla vår sida: Skönaste spahotellen i Sverige.

Om författaren

Patrik EnlundJag har sålt alla mina saker och mitt mål är att se världen och leva livet. På bloggen Ett annat liv skriver jag om mina upplevelser och mitt mål är att inspirera och visa att ingenting är omöjligt. Ta en titt på Patriks blogg eller följ han på Instagram för mer reseinspiration.

Upptäck fler artiklar