preloadA man standing on the beach with a hand against a palm tree, looking across the ocean.

Det är lätt att drömma om en resa i februari, speciellt om du har fått nog av vintern och längtar efter sol och värme. Därför går vi rakt på sak och svarar på frågan, vart är det varmt i februari? Så att du enkelt kan hitta din nästa solsemester i februari och glömma allt om vintern.

A young woman looking back at the scenery behind her as she prepares to board the train.
LandDestinationGenomsnittlig temperaturGenomsnittliga soltimmar
Portugal Madeira16 ° C5 hours
SpainCanary Islands18 ° C7 hours
Egypt Sharm el-Sheik18 ° C10 hours
South Africa Durban25 ° C13 hours
Caribbean St. Lucia26 ° C9 hours
Philippines Boracay25 ° C7 hours
Mexico Yucatán Peninsula25 ° C9 hours
Gambia Kololi25 ° C10 hours
Sri LankaMirissa26 ° C12 hours
Tanzania Zanzibar28 ° C9 hours
ThailandKrabi28 ° C9 hours


Behagligt varmt i februari

När du inte har lust att åka alltför långt bort, så finns det både resmål i Europa och utomlands där du garanterat kan få uppleva sol i februari. Dessa resmål är generellt varmare i slutet av februari, så ju senare du kan åka desto bättre.

1. Madeira, Portugal

A woman striding cheerfully on a ledge by the sea with mountains in the background.
  • Medeltemperatur: 16 °C
  • Soltimmar: 5 tim/dag

Den portugisiska ön Madeira erbjuder vårtemperaturer året runt och är ett av de ställen där det är varmt i Europa i februari. Därför om du framförallt längtar efter sol i februari men inte vill flyga för långt så är Madeira ett bra alternativ. 

För i februari är den högsta medeltemperaturen 18 grader och den lägsta medeltemperaturen är 13 grader, vilket gör det till en perfekt månad att vandra för att uppleva det storslagna landskapet. Och om du känner dig extra modig, kan du ta ett dopp i vattnet som är runt 18 grader varmt i februari.

2. Kanarieöarna, Spanien

A woman in a hat walking down a paved street under a pergola of colourful flowers.
  • Medeltemperatur: 18 °C
  • Soltimmar: 7 tim/dag

Kanarieöarna i Spanien är en solig oas året runt, tack vare sin placering. Därför är Kanarieöarna det säkraste kortet om du vill åka på en solsemester i Europa i februari.

I februari kan du alltså förvänta soliga dagar, klar himmel och en lätt bris där den högsta medeltemperaturen är 21 grader och den lägsta är 15 grader. Precis som Madeira ligger Kanarieöarna i Atlanten och därför är vattentemperaturen runt 18 grader varmt i februari.

3. Sharm el-Sheik, Egypten

An African lady tourist sits on the stone fence, viewing the protruding dock into the yachts on the turquoise sea.
  • Medeltemperatur: 18 °C
  • Soltimmar: 10 tim/dag

Sharm el-Sheik har blivit ett av Egyptens mest populära resmål för en solsemester i februari. Och jämfört med de europeiska resmålen, har du större solchanser i Sharm el-Sheik. Så om du är beredd på att resa lite längre bort kan du säkra fler soltimmar per dag. Utöver soltimmar är det också varmare i havet som är runt 22 grader varmt.

I februari är den högsta medeltemperaturen runt 22 grader och den lägsta medeltemperaturen 14 grader. Vilket betyder att du kan njuta av soliga och varma dagar på stranden men samtidigt få en god natts sömn.

Varmt i februari

Vill du gärna ha temperaturer runt 25 grader? Då behöver du resa utanför Europas gränser för att få en solsemester i februari.

4. Durban, Sydafrika

A surfer skillfully rides an ocean wave against the backdrop of modern tall buildings on the coast.
  • Medeltemperatur: 25 °C
  • Soltimmar 13 tim/dag

Många väljer att resa till Kapstaden när de vill njuta av den sydafrikanska solen. Men längs Sydafrikas östra kust ligger staden Durban, som är ännu bättre att resa till om du önskar att åka på en solsemester i februari. För det är här du får mest sol i februari!

Jämfört med Kapstaden som har ett medelhavsklimat, har Durban ett subtropiskt klimat. Därför är den högsta medeltemperaturen 27 grader och den lägsta 22 grader. Dessutom ligger Durban vid det skimrande Indiska Oceanen som är runt 26 grader varmt i februari. 

5. St. Lucia, Karibien

A person jumps from a rope swing into the water as a group of people watch from a concrete pier.
  • Medeltemperatur: 26 °C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

Vill du åka på sol och badsemester i februari? Då är Karibien ett säkert kort, speciellt om du vill ligga på stränderna och bada i havet hela dagarna. 

I februari är det nämligen högsäsong där den högsta medeltemperaturen är 27 grader och den lägsta medeltemperaturen är 24 grader. Tycker du om att bada kommer du inte att bli besviken när du kliver i det varma havet som är runt 27 grader.

Ska du att resa ihop med din älskade på en smekmånad är den vackra och frodiga ön St. Lucia resan för er, för här finns det gott om lyxhotell.

6. Boracay, Filippinerna

PHILIPPINES_AKLAN_BORACAY_WILLY_S-ROCK-FORMATION-WITH-COLORFUL-PADDLE-BOAT
  • Medeltemperatur: 25 °C
  • Soltimmar: 7 tim/dag

När du drömmer om en exotisk och varm resa i februari, så är den Filippinska paradisön Boracay ett bra val. För i februari är den högsta medeltemperaturen 30 grader och lägsta medeltemperaturen 19 grader

Den lilla ön är som endast är sju kilometer lång och tre kilometer bred och är fullproppad av kritvita stränder (+ en av världens bästa partystränder) och omringat av kristallklart vatten som är runt 27 grader varmt i februari. Boracay är helt enkelt den perfekta solsemestern i februari när du behöver en paus från kylan och vardagens göromål.

7. Yucatánhalvön, Mexico

A woman in a blue dress and wide-brimmed hat walks towards a yellow building with multiple arch entrances.
  • Medeltemperatur: 25 °C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

I östra Mexiko ligger Yucatánhalvön som är en plats med orörda stränder, turkost hav och spännande historia. På Yucatánhalvön kan du bland annat besöka bohemiska Tulum, dykparadiset Cozumel, den avslappnande ön Isla Mujeres eller upptäcka gamla mayaruiner.

Här är det såklart varmt i februari och den högsta medeltemperaturen är 30 grader och den lägsta medeltemperaturen är 20 grader, vilket lockar digitala nomader som söker efter värmen i vinter. Det är också varmt i vattnet och du kan räkna med temperaturer mellan 25 grader. Det betyder att det är perfekt månad för att utforska denna spännande halvö – både på land och i vattnet.

8. Kololi, Gambia

A wavy beach with a sandy shore lined with tall palm trees captured at sunset.
  • Medeltemperatur: 25 °C
  • Soltimmar 10 tim/dag

Gambia är ett varmt land och som har runt 30 grader året runt. Och speciellt i februari är det en bra tid att resa hit om du längtar efter sol och värme eftersom det är torrsäsong. Då är den högsta medeltemperaturen 30 grader och den lägsta medeltemperaturen 20 grader.

Vill du njuta av den afrikanska solen i februari kan du åka till en av Gambias mest populära semesterorter, Kololi. Här finns allt du förknippar med en härlig solsemester – en lång, gyllene och bred strand kantad med mysiga restauranger, caféer och barer. Och självklart många uppfriskande dopp i havet som är runt 21 grader varmt i februari.

Mycket varmt i februari

Vill du sola och bada på din solsemester i februari? Då ska du kika på följande resmål där det både är varmt i vattnet och i luften.

9. Mirissa, Sri Lanka

A man surfs with the sea's big white waves, bounded by a rocky hill packed with lush palm trees.
  • Medeltemperatur: 26 °C
  • Soltimmar: 12 tim/dag

Önskar du en varm resa i februari som kommer att fånga dina sinnen så är Sri Lanka något för dig. I februari är det framförallt Sri Lankas syd- och västkust som får mycket sol och lite regn. Därför är Mirissa, som är en av Sri Lankas mest populära semesterorter, perfekt för dig som vill på sol- och badsemester i februari. 

Mirissa är ett idylliskt tropiskt paradis som får dig att glömma allt om vintern därhemma. Och i februari är den högsta medeltemperaturen 31 grader och den lägsta medeltemperaturen 23 grader. Dessutom är havet runt hela 28 grader varmt, vilket betyder att du kan surfa utan våtdräkt och snorkla länge utan att bli för kall.

10. Zanzibar, Tanzania

DEST_AFRICA_TANZANIA_ZANZIBAR-ISLAND
  • Medeltemperatur: 28 °C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

Zanzibar är en ögrupp i den Indiska Oceanen som är ett varmt resmål i februari. Zanzibars tradition för odling av kryddor sträcker sig långt tillbaka i tiden och är därför också känt under smeknamnet “The Spice Island”. Men det är de kilometerlånga vita sandstränderna, det unika livet under havsytan och den exotiska naturen som gör Zanzibar till ett riktigt paradis för de som suktar efter sol och värme i februari.

Februari är nämligen en av de bästa månaderna att resa till Zanzibar, eftersom det är torrperiod. Därför kan du räkna med mycket sol och där den högsta medeltemperaturen är 32 grader och den lägsta medeltemperaturen är 24 grader. Dessutom är vattnet runt hela 29 grader varmt i februari, vilket betyder att det är varmt (men inte för varmt!).

11. Krabi, Thailand

A little kid seat on a wooden boat resting on the shore of a beach.
  • Medeltemperatur: 28 °C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

Thailand är ett av de länder där det är varmast i februari, dessutom är februari också den soligaste månaderna på året. Februari är därför en utmärkt tid att åka på solsemester till Thailand, det är därför varför många svenskar väljer Thailand när de längtar efter värme, sol och bad (plus massa god mat!)

Fly från vinterkylan till Krabikustens solkyssta stränder och vackra natur. Med sina dramatiska kalkstensklippor, vackra stränder och turkost vatten finns det flera olika resmål att välja mellan. Men oavsett vad du väljer kan du räkna med att i februari är den högsta medeltemperaturen 33 grader, den lägsta medeltemperaturen är 22 grader och vattnet är runt 29 grader varmt.

Vart är det billigt och varmt i februari?

Om du drömmer om varma och prisvärda resmål i februari, kan följande vara något för dig.

Februari infaller under den torra säsongen i Kambodja. Det gör det till en utmärkt period att besöka landet då regnet vanligtvis är minimalt och temperaturen är varm och behaglig.

Vietnam har olika klimatzoner, men för den södra delen, såsom Ho Chi Minh City, är februari också en del av torrsäsongen. Då kan du förvänta dig soligt och varmt väder med låga nederbördsmängder. Du kan också använda momondo Explore och hitta ett resmål som passar precis till dig.

Hur dessa resmål valdes

Resmålen i denna artikel är noggrant utvalda baserat på en kombination av data och personliga erfarenheter.

  • Valet av resmål baseras på följande kriterier: Temperatur och soltimmar: Väderdata hämtas från webbplatsen Weatherbase. Både temperaturer och soltimmar presenteras som dagliga genomsnitt.
  • Personliga erfarenheter: Våra erfarna reseförfattare, som reser året runt för att jaga solen, uppmanas att inkludera resmål baserat på sina egna erfarenheter för att öka trovärdigheten och personligheten i artiklarna.
  • En blandning av korta och långa resor: För att säkerställa att listan har något för alla inkluderas både resmål som ligger långt borta och nära hemmet. Så oavsett om du letar efter ett tropiskt paradis eller en solig weekend, kan du förhoppningsvis hitta det du letar efter.

Här kan du utforska fler platser där det är varmt i januari eller vart det är varmt i mars. Eller så kan du upptäcka världen på egen hand genom att använda reseguiden för att hitta inspirerande resmål.