preloaddest_uae_dubai_abu-dhabi_desert_nature_gettyimages-878251402_universal_within-usage-period_26300

Mars markerar övergången till våren och det är första tecknet på att ljusare tider är på väg. Men efter en lång och mörk vinter frågar sig nog många, vart är det varmt i mars? 

Trots att mars är årets första vårmånad kan det kännas riktigt långt bort till solen och värmen. Och då kan en varm och solig resa i mars vara precis det man behöver. 

Därför har momondo tagit fram en lista över 10 resmål dit du kan resa till värmen i mars –  så att du kan lämna vintern bakom dig och resa till varmare breddgrader.

DestinationGenomsnittlig temperaturGenomsnittliga soltimmar
Kanarieöarna19°C8 t/dag
Hurghada19°C11 t/dag
Kapstaden20°C9 t/dag
Ajman21°C9 t/dag
Miami22°C9 t/dag
Kap Verde22°C10 t/dag
Akumal25°C8 t/dag
Aruba28°C9 t/dag
Koh Samui28°C8 t/dag
Seychellerna29°C8 t/dag
A male tourist dive into the natural turquoise pool alongside the ocean.
Woman dives underwater into a coral-covered sea bed while wearing a snorkelling mask and flippers.
A series of rainbow-coloured beach huts lining up across the sand.


Soligt och varmt i mars

I mars är det fortfarande inte tillräckligt varmt i Europa för att åka på sol- och badsemester. Men det betyder inte att solen inte skiner. Men om du vill att det också ska vara varmt och soligt så behöver du fortfarande åka lite längre för att uppleva värme i mars.

1. Kanarieöarna, Spanien

A person with a brown dog walks uphill on a canary volcanic island by the sea.
  • Medeltemperatur: 19 °C
  • Soltimmar: 8 tim/dag

Kanarieöarna är verkligen en favorit bland oss svenskar när vi vill ha sol och värme. För Kanarieöarna är platsen där det är varmast i mars i Europa.  I mars är det milt till varmt väder och soliga dagar med temperaturer upp till 21 grader.

Havet runt Kanarieöarna blir däremot aldrig jättevarmt eftersom de ligger i Atlanten, men om du känner för ett dopp är vattnet ungefär 19 grader.

Mars är perfekt för att ge sig ut på vandringar, cykelturer och utforska allt spännande på öarna medan du njuter av solen. Så, om du är sugen på lite aktiv avkoppling, är det här månaden att göra det på Kanarieöarna!

2. Hurghada, Egypten

A woman in a bathing suit snorkels underwater amongst the colourful coral reefs as the sunlight glistens from the water's surface.
  • Medeltemperatur: 19°C
  • Soltimmar: 11 tim/dag

Vid Röda havet i Egypten ligger Hurghada som är perfekt för en solsemester i mars. Här är vädret varmt och soligt med temperaturer som kan nå upp till 25 grader. Dessutom bjuder de långa stränderna in till att sola och ett dopp i havet, som är ungefär 22 grader varmt.

Det är en utmärkt tid att utforska de fantastiska korallreven i Röda havet, besöka Egyptens historiska sevärdheter eller uppleva öknen. I Egypten under mars är solen nästan en garanti, vilket gör det till en härlig getaway för oss svenskar som hungrar efter solen.

3. Kapstaden, Sydafrika

DEST_SOUTH-AFRICA_CAPE-TOWN
A flock of African penguins on the sandy coast is captured at sunset.
Two friends smile at each other, one placing her hand on the other's shoulder as they stand on a mountain peak with views of a seaside city.
  • Medeltemperatur: 20°C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

Kapstaden i Sydafrika bjuder på härligt väder i mars, vilket gör det till en perfekt tid för att utforska stadens sevärdheter, vackra stränder och det ikoniska Taffelberget. Temperaturen är behaglig och kan stiga upp till 24 grader.

Eftersom Kapstaden ligger vid Atlanten är det främst inte känt som ett badparadis, då vattentemperaturen sällan överstiger 18 grader. Men i mars skiner solen och det finns massor av annat att upptäcka under solskenet.

Du kan till exempel ge dig ut på vinprovningar och njuta av ett glas vin med solen i ansiktet. Det är den perfekta tiden för att skapa minnen och utforska allt som Kapstaden har att erbjuda samtidigt som du fyller på med D-vitamin.

Varma länder i mars där du kan sola och bada

Eftersom mars är en övergångsmånad från vinter till vår behöver du flyga lite längre om du längtar efter en resa i mars där du kan sola och bada.

4. Ajman, De förenade arabemiraterna

A woman in a robe standing inside the Sheikh Zayed Grand Mosque, taking a picture of the courtyard.
  • Medeltemperatur: 21°C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

Vid den Persiska viken hittar du Ajman, även känt som Dubais lillebror. Ajman bjuder på en lyxig solsemester där du kan checka in på eleganta hotell precis vid den långa, gyllene sandstranden som sträcker sig över hela 16 km.

Mars månad bjuder på soligt och varmt väder, med temperaturer som kan nå upp till 26 grader. När du behöver svalka dig, kan du ta ett uppfriskande dopp i det turkosa vattnet som är runt 23 grader – perfekt för den som längtar efter en lyxig variant av sol- och badsemester i mars.

5. Miami, USA

Sun-drenched hotels, boasting vibrant colours and unique designs, stand fronted by rows of majestic palm trees planted a few metres apart, creating an inviting, tropical atmosphere.
An aerial view of a resort with tall residential buildings overlooking the swimming pools facing the beach.
A lifeguard tower painted in vibrant colours nestled in an empty sandy beach against the clear blue sky.
  • Medeltemperatur: 22°C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

Miami, Floridas mest kända badort, bjuder på varmt väder i mars, med temperaturer som når upp till 27 grader. Här är det stränderna, som South Beach, som lockar solsökare med sin mjuka sand och det azurblå havet, vars temperatur håller sig runt 23 grader.

Dessutom pulserar staden av liv och du kan enkelt kombinera ett aktivt nöjesliv med avkoppling på stranden. Här möts stadens energi och det avslappnade strandhänget, vilket skapar en perfekt balans för en minnesvärd solsemester i mars.

6. Kap Verde

A man leans on a balcony as he looks at a white sand beach with turquoise waters at the base of forested mountains.
  • Medeltemperatur: 22°C
  • Soltimmar: 10 tim/dag

I Atlanten hittar du ett resmål som blivit alltmer populärt – ögruppen Kap Verde. Här kommer man för att njuta av fantastisk mat, kultur – och självklart för att uppleva öns underbara väder. I mars är det varmt och temperaturen kan stiga upp till 25 grader.

Framförallt utmärker sig Kap Verde med över 300 soldagar om året, vilket gör det till ett säkert val för solälskare. Tillsammans med sina vackra stränder och det solsäkra klimatet passar det perfekt för den som längtar efter något nytt och annorlunda på sin solsemester i mars.

7. Akumal, Mexiko

A picturesque long beach with crystal clear turquoise water and fine white sands bordered by a rocky shore.
  • Medeltemperatur: 25°C
  • Soltimmar: 8 tim/dag

Mellan Tulum och Playa del Carmen ligger pärlan Akumal. Denna lilla by i Mexiko charmar med sina vita sandstränder och kristallklara vatten. I mars står solen högt och värmen kan nå upp till 31 grader.

Akumal är det ideala stället för den som längtar efter en avkopplande badsemester. Förutom badandet erbjuder det varma havet, som ligger runt 25 grader, också en lekplats för olika vattensporter. Här kan du inte bara njuta av lugna stunder på stranden utan också dyka in i en värld av spännande vattenaktiviteter.

Tropiskt varmt i mars

För att säkra värmen i mars behöver du åka till resmål som har ett tropiskt eller subtropiskt klimat där det är torrsäsong.

8. Aruba, Västindien

A flock of white and pink feathered flamingos standing on a white beach.
  • Medeltemperatur: 28°C
  • Soltimmar: 9 tim/dag

För en smak av paradiset i mars är Aruba i Västindien resan för dig. Här väntar kritvita, mjuka stränder, turkost hav och ljumma vindar som susar genom palmerna. Aruba är en tropisk paradisö med strålande väder, där temperaturen kan nå upp till 30 grader.

Och det är inte bara luften som är varm och skön i mars. Havet är också runt 27 grader varmt, vilket gör att du kan ligga och plaska utan att frysa tills du blir som ett russin. Aruba är ett oemotståndligt resmål, särskilt i mars, då vi mest behöver sol och värme

9. Koh Samui, Thailand

Boats anchored in the calm sea, which is dotted with wooded islands.
Woman in a white shirt and eyeglasses sits on a table mixing at a bowl of porridge.
A group of friends on tour alongside the lake look at the sixteen-armed statue atop an open temple.
  • Medeltemperatur: 28°C
  • Soltimmar: 8 tim/dag

Ge dig iväg till den thailändska ö-klassikern Koh Samui, denna lilla ön som har allt det bästa som Thailand kan erbjuda – från tropisk regnskog och stränder till kulturella sevärdheter och turkosgrönt hav.

På denna thailändska pärla är det tropiskt varmt i mars med temperaturer som kan nå upp till 31 grader. Vilket gör det perfekt att utforska ön.

Samtidigt gömmer det sig också en färgsprakande värld under ytan. Och när havet är runt 29 grader kan du snorkla och dyka hur länge du vill utan att behöva frysa.

10. Seychellerna

A woman in a chequered shirt and hat stands in the crystal-clear waters of a beach along big boulders and lush vegetation.
  • Medeltemperatur: 29°C
  • Soltimmar: 8 tim/dag

I den Indiska oceanen ligger den tropiska ögruppen Seychellerna, en verklig pärla och ett sant paradis för sol- och badälskare. Med sina 115 öar att utforska är de mest populära destinationerna Mahé och Praslin, som lockar med några av världens vackraste stränder.

Dessutom omfamnas du av tropisk värme i mars, där termometern kan klättra upp till 31 grader. Likaså, precis som vid Koh Samui, är havet en välkomnande 29 grader, vilket gör det perfekt för snorkling, dykning och badning

Vart är det billigt och varmt i mars?

Two horses work together, pulling a load along a charming street, while a row of colourful houses lines the vibrant thoroughfare.

Mars är en fantastisk tid för resor då våren närmar sig och vinterkylan börjar släppa sitt grepp. Om du är ute efter billiga resor till varmare breddgrader finns det många spännande resmål att utforska utan att tömma plånboken.

En av dem är Nicaragua, som lockar med sitt tropiska klimat där temperaturen i mars ligger mellan 22- 32 grader och det är fortsatt torrsäsong. Ett annat alternativ där det också fortsatt är torrsäsong är Goa, Indien, där temperaturen vanligtvis rör sig mellan 25-32 grader varmt i mars. Spana in momondo Explore för att hitta resmålet som passar dig.

Hur dessa resmål valdes

Resmålen i denna artikel är noggrant utvalda baserat på en kombination av data och personliga erfarenheter.

  • Valet av resmål baseras på följande kriterier: Temperatur och soltimmar: Väderdata hämtas från webbplatsen Weatherbase. Både temperaturer och soltimmar presenteras som dagliga genomsnitt.
  • Personliga erfarenheter: Våra erfarna reseförfattare, som reser året runt för att jaga solen, uppmanas att inkludera resmål baserat på sina egna erfarenheter för att öka trovärdigheten och personligheten i artiklarna.
  • En blandning av korta och långa resor: För att säkerställa att listan har något för alla inkluderas både resmål som ligger långt borta och nära hemmet. Så oavsett om du letar efter ett tropiskt paradis eller en solig weekend, kan du förhoppningsvis hitta det du letar efter.

Om du fortsatt vill drömma dig bort, kan du utforska platser där det är är varmt i februari eller vart det är varmt i april. Alternativt, om du hellre vill upptäcka världen på egen hand, kan du använda verktygen momondo Explore och reseguiden för att hitta inspirerande resmål.