Sömn eller skrämselhicka? Sex av världens mest hemsökta hotell

Vill du uppleva oförutsägbara händelser när du är ute och reser? Dessa destinationer kanske inte verkar så läskiga, men du kommer häpna när du får höra dessa historier om hemsökelser. Hitta ett flyg till någon av dessa sex destinationer och boka ett rum som garanterat ger dig kalla kårar – för dig som vågar!

Hitta ett flyg

First World Hotel – Genting Highlands, Malaysia

First World Hotel är ett gigantiskt hotell som har plats för alla typer av gäster, spöken inkluderat

First World Hotel är ett gigantiskt hotell som har plats för alla typer av gäster, inklusive spöken.

Om du är ute efter äventyr kan du boka ett flyg till Kuala Lumpur. First World Hotel erbjuder en mängd upplevelser. Det ligger uppe på  berget Titiwangsa och omges av en tropisk regnskog. Det finns även en nöjespark på området, men dess mest mystiska attraktion är paranormala aktiviteter.

Det sägs att vissa besökare på världens största hotell har lidit av sömnlösa nätter på grund av olika polstergeist som hemsöker de 7 351 rummen. De högljudda nattvandrare ska vara andar som har gjort stora förluster på områdets casinon, som har öppet dygnet runt.
Hitta flyg Hitta ett rum på detta hotell

Hotel Burchianti – Florens, Italien

Ta ett flyg till Florens och bo en natt på Hotel Burchianti, där den italienske diktatorn Benito Mussolini brukade hålla till på 1930-talet. Det är numera en av Florens läskigaste platser.

Hotellgäster vittnar om hur de sett en kvinnlig vålnad som sitter och stickar i lobbyn, samt en spöklik städerska tidigt på mornarna. För en riktigt magstark upplevelse kan du boka Fresco-rummet. Det har ett vackert dekorerat innertak men också en kuslig närvaro som hemsöker rummet. De orädda resenärer som har tillbringat natten i denna palatsliknande krypta har beskrivit hur de har känt sig iakttagna av något okänt och att något med en iskall andedräkt har kysst deras ansikte. Det rikliga antalet berättelser om märkliga upplevelser har ändå inte förhindrat att hotellet får lysande recensioner.

Hitta flyg Hitta ett rum på detta hotell

Russell Hotel – Sydney, Australien

Russell Hotel och dess spöklika seglare ligger mitt i hjärtat av stadens välkända kvarter The Rocks

Russell Hotel och dess spöklika seglare ligger mitt i hjärtat av stadens välkända kvarter The Rocks.

Söker du en perfekt plats för att sova ut efter en långflygning till Sydney? Då kan Sydneys Russell Hotel kännas lockande. Det ligger mitt i stadens äldsta kvarter, The Rocks, och frekventerades förr i tiden av bråkiga sjömän som sökte en plats att vila sina trötta huvuden på. Senare tjänstgjorde det som ett provisoriskt sjukhus under böldpestens härjningar under det tidiga 1900-talet. Epidemin tillhör sedan länge det förflutna och Russell Hotel har sedan dess förvandlats till ett av Sydneys bästa butikshotell. Spår av hotellets historia strövar dock fortfarande omkring i dess salar, i form av en spöklik sjöman som är känd för att husera i rum 8. Han sägs stirra på sina rumskamrater och ser till att de sover säkert.

Hitta flyg Hitta ett rum på detta hotell

Queen Anne Hotel – San Francisco, Kalifornien, USA

Efter att ha börjat sina dagar som Miss Mary Lake’s School For Girls sägs det här mysiga B&B-hotellet, beläget i San Franciscos sceniska område Pacific Heights, hemsökas av den stränga kvinnliga rektorns spöke. När skolan såldes mot hennes vilja stannade hon kvar på det viktorianska hotellet. Om du vill ha den förstklassiga spökupplevelsen på The Queen Anne – boka då rum 410, Fröken Mary Lake’s forna bostad, i vilken hon gladeligen fluffar upp dina kuddar eller stoppar om dig på kvällen.

Hitta flyg Hitta ett rum på detta hotell

The Fairmont Le Château Frontenac – Quebec City, Kanada

Den forna guvernören sägs hemsöka såväl själva Fairmont som dess omgivande marker

Den forna guvernören sägs hemsöka såväl själva Fairmont som dess omgivande marker.

Hotellet ligger mitt i gamla stan i Quebec och har även tagits upp på UNESCO:s världsarvslista, tack vare dess rika historia. Hotellet är uppkallat efter guvenören över Nya Frankrike, Louis de Buade de Frontenac som bodde där på 1600-talet. Han dog på platsen år 1698. Över trehundra år senare har gäster på Château Frontenac sett guvernören vandra runt i salarna och på anläggningens område.

Hitta ett flyg Hitta ett rum på detta hotell

Stanley Hotel – Colorado, USA

Stanley Hotel ryktas ha några riktigt bråkiga spöken som gäster

Stanley Hotel ryktas ha några riktigt bråkiga spöken som gäster.

Vad sägs om att bege dig ut på spökjakt? Boka ett flyg till Denver och ta dig sedan till Stanley Hotel. Det utgjorde inspirationskälla till den bästsäljande romanen The Shining – och Stanley Hotel lever helt och hållet upp till sitt skrämmande rykte. Bland annat erbjuds gästerna fem timmar långa spökjakter och frostiga kvällspromenader på hotellets ägor. Om du föredrar att gå omkring ensam, håll utkik efter de små fnittrande flickorna som springer runt på fjärde våningen. Om deras upptåg och efterhängsna lek blir för mycket kan du alltid gå nedför trappan till den högljudda galafesten i balsalen. Men bli inte förvånad om du upptäcker att partyt endast är för spöken…

Hitta flyg Hitta ett rum på detta hotell

Läs mer

  • Spana in dessa Halloween-monster och deras ursprung .
  • Mätta din aptit för det konstiga och underbara med dessa 22 unika hotell.