Billiga flyg till Hong Kong Hong Kong

Tempel, marknader och blänkande skyskrapor
Flyg till Hong Kong från
  • 2 800 SEK Per person

Om Hong Kong

.

Hongkong är en osannolik blandning av det gamla Kina och glänsande höghus av västerländskt snitt. Det första man ser är en skog av skyskrapor hopträngda på Hongkong-ön, kallad Hongkong 'Central'. Vill man titta ned på dessa högdragna byggnader kan man åka upp i Victoria Peak, utsikten är svindlande. De västerländska influenserna syns överallt på 'Central': Affärsmännen hastar fram och tillbaka på gatorna som är uppkallade efter brittiska aristokrater. Ändå lever de gamla traditionerna vidare, det syns på marknaderna och de många dumpling-ställena. Med färjan Star Ferry tar man sig från Victoria Harbor till Hongkong peninsula där kulturcentret och rymdmuseet ligger. Om du är ute efter mer lokalt färgad kultur - åk till Chungking Mansions där små affärer, hostels och tempel trängs i en doft av rökelse. Nu har du kommit till det riktiga Kina!

En fjärdedel av Hongkongs yta består av parker, skog och kustlandskap.

The Peak Tram är Asiens äldsta bergbana. Den invigdes 1888 och är en av de brantaste och äldsta i världen.

Hur är vädret i Hong Kong i november?

  • Temperatur 19-26 °C
  • Torra dagar 21-
  • Genomsnittlig nederbörd 24 mm
  • Snödagar 0

Demografi

  • Population 7,1M
  • Lokal tid :
  • Valuta Hong Kong Dollars

Bra hotell i Hong Kong

Bra platser i Hong Kong

De som gillar Hong Kong gillar också att flyga till...

Om Hong Kong

I skuggan av stadens glänsande skyskrapor kommer Hong Kongs skönaste stadsdelar till sin rätt.

Det första intrycket av Hongkong kan vara överväldigande. Mitt bland alla skyskrapor och folksamlingar känner man sig lätt vilsekommen. Och det långt innan du ens försökt att komma in på någon av de privata klubbarna eller att få ett bord på en av de astronomiskt dyra restaurangerna.

Ger du dig bara tid att utforska staden lite mer kommer du att finna en annan sida av Hongkong: en stad som består av unika områden, alla med sin egen avspända charm.

Ta dig till Kowloon, den smala halvön som förbinder Hongkong med det kinesiska fastlandet. Mongkoks livliga utomhusmarknader har länge lockat besökare med sina kopior på designervaror och traditionella spågummor. Numera drar de eleganta hotellbarena i stadsdelen Tsim Sha Tsui till sig välbeställda besökare. Om din budget inte tillåter att du sätter dig i den flotta Ozone-baren i Ritz-Carlton, så pröva en annan favorit: Cocky Bar på artonde våningen. Visserligen ligger den hundra våningar lägre än Ozone men utsikten därifrån är lika berusande som drinkarna.

Föredrar du att söka spänningen på lite mer jordnära ställen är det charmerande Soho värt en närmare titt, även om många gallerier och boutiquer har dragit västerut till Sheung Wan. I det här området, som nu genomgår en snabb social förändringsprocess, finns små frisörsalonger som också fungerar som intima jazzställen; kvartersfesterna som de ordnar kan hålla på till natten. Bland alla underjordiska klubbar och barer kan man fortfarande hitta traditionella antikvitetsaffärer och stånd som säljer torkad fisk, och dessa ger området dess särpräglade känsla – och doft.

Söker du halvdana nöjen? Besök då det neonglittrande området Wanchai, där värdinnebarer och säljare av billig elektronik tävlar om dina pengar. Nöjen av lite högre klass är att spela på hästarna på hästkapplöpningsbanan i Happy Valley eller sitta och titta på en av de flytande restaurangerna i Aberdeen och titta på båtfolket.

Med tanke på den livliga pulsen är Hongkong otroligt vänligt och säkert. Så börja lugnt dina utforskningar med att ta på dig bra skor och skaffa en hyfsad karta, för du kan aldrig veta vart cantopopen, Hongkongs populärmusik, eller den lockande doften av oxbringa kan komma att leda dig.

Sorry, den här informationen är bara tillgänglig på engelska

Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer