Billiga flyg till Toronto Kanada

Kantvandring och etniska kök
Flyg till Toronto från
 • 2 400 SEK Per person

Om Toronto

.

Upp eller ner? För den våghalsige är Torontos landmärke CN Tower en självklar utmaning. Edge Walk kallas stadens just nu populäraste attraktion. Den går ut på att man säkert fastspänd promenerar runt kanten längst upp i det 356 meter höga tornet! Känner du dig mer hemma nere på marken? I så fall kan det gamla bränneridistriktet vara ett alternativ. Här finns Torontos allra äldsta historia och en lång rad restauranger värda ett besök. Det doftar nybakt bröd och färskbryggt öl längs med kullerstensgatorna! Med spårvagnen kommer man snabbt till Torontos Chinatown eller till Ronscavelles där de polska emigranterna slagit sig ned. En båttur ger ett nytt perspektiv på Toronto. Staden lyser upp om kvällen och skylinen avtecknar sig mot den mörka himlen. Sedan kan det vara dags för en öl på Torontos dockside.

Toronto är en av jordens mest kosmopolitiska städer. Mer än en tredjedel av invånarna är födda utanför Kanada.

Centrala Toronto har ett nätverk av underjordiska gator till fotgängarnas fromma under de tuffa vintrarna.

Hur är vädret i Toronto i oktober?

 • Temperatur 7-14 °C
 • Torra dagar 17-
 • Genomsnittlig nederbörd 41 mm
 • Snödagar 0

Demografi

 • Population 2,6M
 • Lokal tid :
 • Valuta Canadian Dollar

Vad kostar Toronto?

Visa mer

Restauranger

 • Måltid, billig restaurang: 96,88 SEK

Marknader

 • Lokal öl (0,5 liters flaska): 23,63 SEK

Transport

 • Enkel biljett (lokal transport): 22,58 SEK
 • Taxi (normal taxa): 27,44 SEK

Sport och fritid

 • Träningscenter, månadskort för en vuxen: 316,47 SEK
 • Bio, internationell premiär, 1 biljett: 96,88 SEK

Kläder och skor

 • 1 Par jeans (Levis 501 eller liknande): 514,04 SEK
 • 1 Sommardress från en klädkjedja (Zara, H&M, ...): 355,24 SEK
 • 1 par Nike löparskor: 644,65 SEK
 • 1 par manliga läderskor: 951,69 SEK

Bra hotell i Toronto

Bra platser i Toronto

De som gillar Toronto gillar också att flyga till...

Om Toronto

Kanadas största och mest mångskiftande stad erbjuder jättespännande upplevelser om du är villig att anta utmaningen. Boka flyg till Toronto och upplev mer än vad du kan drömma om.

Ända sedan 1800-talet har besökare kommit till Niagarafallen för att se hur ofattbara mängder vatten varje sekund forsar ner i den mäktiga Niagarafloden. För många är Toronto, som ligger vid Ontariosjön alldeles i närheten, bara en bra plats att rasta på. Men för den som uppskattar hantverksöl, mat från hela världen, skränig musik och fin konst är Toronto en rätt fantastisk stad att flyga till.

Nästan halva Torontos befolkning är född utanför Kanada, så det är inte särskilt förvånande att finna en blomstrande Chinatown, Greek Town och Little Italy här. När det gäller nattlivet är det emellertid svårt att överträffa Little Portugal med dess pyttesmå källarkrogar och sena gatuscen. Under sommarmånaderna är det nästan som att vara mitt i det pulserande Lissabon. Samtidigt fokuserar förorten Cabbage Town på Dublin genom att satsa fullt ut på levande musik och Guinness i massor. Håll dig bara borta på St Patrick’s Day, såvida du inte älskar att festa.

På tal om att festa, under senare år har hipsterfolket tagit över West Queen West och förvandlat denna arbetar- och invandrarmiljö till ett centrum för gallerier, boutiquehotell och restauranger med närodlat på faten. Drake Hotel med sin utvändiga konstinstallation, sina pannkaksfrukostar i grannskapet och sina spritdränkta ”trivia nights” är typiskt för den här scenen, som lockar till sig sköna människor som ser till att inte ta sig själva på för stort allvar. Kolla också in det närbelägna Museum of Contemporary Canadian Art, eller MOCCA som lokalbefolkningen säger, en storslagen fri yta där danser och visuell konst suddar ut gränsen mellan installation och klubbnatt.

Allt det här låter kanske lite för häftigt – men det är ingen fara! Toronto är också bra på hälsosamma gamla nöjen. Staden kan skryta med över femtio ishockeyrinkar, där du kan delta i nybörjarvänliga ”shinny games” (en enklare variant av hockey). Det finns också en hel mängd vackra öar att utforska. Du kan också stå en hel eftermiddag och beundra Casa Lomas raviner och byggnader, där de vackra människorna i gångna tider sänkte sina förmögenheter.

Och därefter – men bara då – kan du, om du har lust kolla in några maffiga vattenfall!

Sorry, den här informationen är bara tillgänglig på engelska

Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer