Flyg Flygbolag WOW air

Boka flyg med WOW air

Avgång
Återresa
Alla månader
Jämför momondo med |

Snabba fakta om WOW air

Handbagage
56х36х23
10kg
Incheckat bagage
Avgifter kan tillkomma

WOW air är ett isländskt lågprisbolag som är baserat på Keflavik International Airport i Reykjavik. Bolaget flyger till nästan 30 olika destinationer i Europa och USA. WOW air grundades 2011 och har som målsättning att erbjuda de billigaste flygrutterna från Island och över Atlanten. Idag flyger över en och en halv miljon resenärer med WOW air. Flygbolaget har även ett klimatfokus och har satsat på en modern flygplansflotta med mindre utsläpp. På sina långflygningar trafikeras sträckorna av Airbus A321 som med sin längre flygplanskropp ger extra benutrymme i kabinen.

Flygbolagets incheckningsdiskar öppnar 3 timmar före avgång och stänger 45 minuter innan planet lyfter. Om du vill spara tid på flygplatsen kan du istället checka in online innan du åker hemifrån. Online-incheckningen är öppen från 24 timmar innan avgång fram till 1 timme innan resan avgår. Du kan antingen skriva ut ditt boardingkort själv eller ladda ner det till mobilen eller läsplattan. Om du har med dig bagage som du behöver checka in finns det en kiosk på flygplatsen där du kan skriva ut bagagetaggar som du fäster på väskorna. Lämna sedan bagaget vid bag drop stationen innan du går igenom säkerhetskontrollen. Tänk på att vid resa till vissa internationella destinationer måste ditt pass vara giltigt i sex månader från och med inresedatumet i landet.


Bra att veta när man flyger med WOW Air

Hur mycket bagage få man ha med sig?

Du kan alltid ha med dig ett handbagage ombord och du kan köpa till incheckat bagage till din biljett. Det incheckade bagaget får väga upp till 20 kg. Det kombinerade måttet för en incheckad väska är 158 cm (längd + höjd + bredd). Om du reser med barn får du checka in en barnvagn utan extra kostnad och denna måste vara paketerad i en specialväska speciellt utformad för vagnen.

Om ditt incheckade bagage är försenat ska du anmäla detta direkt på ankomstflygplatsen där du får fylla i en rapport. Se till att spara en kopia av rapporten samt din bagagetag för att kunna spåra statusen på ditt bagage online. WOW air ersätter inte försvunnet bagage så du rekommenderas att inte packa föremål som pengar, smycken eller datorer i ditt incheckade bagage.

Hur mycket kostar det om du har för mycket bagage?

Det är alltid billigare att köpa till extra bagage online än att köpa det i sista sekund på flygplatsen. Om din väska väger för mycket tillkommer en avgift på cirka 160 kronor per kilogram. Om väskan väger över 32 kg kan du dock inte checka in den utan måste skicka det som fraktgods. Köper du till en extra väska online vid bokningstillfället kostar detta ungefär 320 kronor medan avgiften för att köpa till bagage på flygplatsen är cirka 560 kronor per väska.

Hur mycket kostar det att ändra min biljett hos WOW air?

För att ändra din flight tillkommer en avgift på ungefär 700 kronor plus prisskillnaden till den nya resan. Om du behöver korrigera stavningen av ditt namn på biljetten kostar detta ungefär 130 kronor. För att ändra biljetten till en annan persons namn tillkommer en kostnad på ungefär 700 kronor. Observera dock att det inte går att ändra namnet på biljetter till USA.

Hur avbeställer jag min biljett?

Avbokningar är möjliga men du kan inte få biljettpriset återbetalat om du inte köpt till ett avbeställningsskydd för din biljett vid bokningstillfället. Avbeställningsskyddet kostar 200 kronor.

Regler för handbagage hos WOW air

Ombord på planet får du alltid ha med dig en mindre väska på 42 cm x 32 cm x 25 cm till en vikt av ungefär 10 kg. Väskan måste kunna få plats under stolen framför dig. Du kan även köpa till ett handbagage som får mäta 56 cm x 45 cm x 25 cm och får väga högst 12 kg. Om din väska är för stor eller för tung för att tillåtas som handbagage tvingas du checka in den på flygplatsen till en kostnad av ungefär 300 kronor. Se till att följa bagagereglerna eller förköp extra bagage för att slippa onödiga kostnader på flygplatsen. Om du har några kvarglömda föremål inne i kabinen lämnas dessa över till ankomstflygplatsen och du kan kontakta flygplatsens hittegodsavdelning för att lokalisera dina föremål.

Flyg Flygbolag WOW air