Hotell i Tierp

Hitta de bästa erbjudandena för 3 hotell i Tierp, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Tierp

Det finns många mysiga hotell i Tierp, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Tierp resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Tierp

Vad kostar ett hotell i Tierp?

Ett hotell i Tierps centrala delar kostar ungefär 1100 SEK per natt. I närliggande Söderfors hittar du prisvärda erbjudanden på cirka 900 SEK per natt och liknande priser gäller för bra hotell ute mot kusten. För att få tips på hotell som passar för just din resa använder du dig av momondos sökfunktion där du kan leta efter boenden både baserat på pris och bekvämligheter. Du kan tillexempel söka specifikt efter boenden som erbjuder frukost, badkar, konferensrum eller bubbelpool.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Tierp?

De flesta upplevelser och aktiviteter som är populära i Tierp är lättast att göra under sommarhalvåret. Tierp är bland annat populärt på grund av närheten till fiskelägen vid havet och dessa besöks bäst under vår, sommar och höst. Även besök till bruk, herrgårdar och slott i regionen är lättast under sommaren då många besöksmål har längre och mer regelbundna öppettider.

Kan man resa till Tierp med låg budget?

Om du reser till Tierp på en liten budget ska du vara noga med var du bokar hotell. Inne i Tierp är priserna på boenden något högre, men om du inte har bil är det billigast och enklast att bo med promenadavstånd till tåg, buss och bekvämligheter. Om du har egen bil kan du med fördel välja ett billigt boende i närliggande orter eller en stuga med eget kök.

De bästa transportmedlen i Tierp

Du tar dig enkelt till Tierp med tåg. Upptåget stannar vid Tierps centrala järnvägsstation och tar dig till Uppsala och Gävle på under en timme. Med utgångspunkt från Tierps centrum går flera busslinjer till närliggande orter och byar. Dessa bussar drivs av Upplands länstrafik. I Tierp finns utmärkta förutsättningar för att ta dig fram med cykel. Hyr en cykel inne i centrum och ta dig runt på cykelvägarna även längre avstånd.

Parkering i Tierp

Parkering i Tierp är helt gratis och du hittar flera centralt belägna parkeringsplatser. Inne i tätorten behöver du p-skiva då det är vissa tidsbegränsningar för parkering i centrum. Om ingen tidsangivelse anges gäller att du får ställa bilen i 48 timmar.


Hur mycket kostar ett hotell i Tierp per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Tierp till låga priser.
4 stjärnor eller mer
Söderfors Herrgård
Bäst värde

Söderfors Herrgård

7,5

1 951 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Tierp

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Tierp
Söderfors Herrgård

Söderfors Herrgård

7,5

1 951 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Tierp

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Söderfors Herrgård

Söderfors Herrgård

7,5

1 951 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Tierp?

Var du ska bo på hotell i Tierp beror på vilken atmosfär du söker under din vistelse. Inne i centrum hittar du hotell i Tierp som ligger nära järnvägsstationen. Detta gör läget smidigt för en övernattning eller weekend på hotell i Tierp då du inte behöver spendera tid på transport till boendet. Boenden i Tierps centrum har dessutom gångavstånd till bekvämligheter som butiker, mataffär och restauranger så du behöver inte åka med bil eller buss för att ta dig runt. Billiga hotell i Tierps närområde hittar du bland annat i Söderfors som ligger väster om orten. Där finns billigt boende i form av herrgårds- och villaboende. För att få utsikt över havet ska du boka hotell vid Karlholms bruk som ligger ute vid kusten. Där finns även trevliga stugområden för en lantlig semester. Även mysiga hotell och bed & breakfast-boenden som passar för en romantisk semester hittar du öster om Tierp i Skärplinge och Lövstabruk.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Tierp

I Tierp hittar du allt från historiska besöksmål och fiskelägen vid kusten till vackra slotts och bruksmiljöer. Ta dig ut till den norduppländska kusten där de gamla fiskelägen ligger. Fågelsundets fiskeläge är en kulturhistorisk miljö med anor från 1700-talet. Här kan du köpa färsk eller rökt fisk under sommaren och du kan till och med följa med ut på en fisketur. Ett annat populärt besöksmål är Karlholms bruk som ligger ute vid havet. Bruket består av välbevarade gator med arbetarbostäder från mitten av 1700-talet. Ortens gamla skola är idag ett museum och den storslagna herrgårdsbyggnaden kan du gå på guidad tur i. 1500-talsslottet Örbyhus är också ett måste under din vistelse i Tierp. Det var här som Erik XIV dog av arsenikförgiftad ärtsoppa 1577. Promenera i de vackra slottsparkerna och kika på ateljéerna inne i slottet där lokala konstnärer idag ställer ut sina verk. Till slottet hör även en golfbana för den som är intresserad. (Pris kontrollerat 05/04/2019).


Reseinformation om Tierp

Hur länge stannar besökare i Tierp?

Under besök i Tierp är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Tierp?

Ett hotellrum i Tierp kommer generellt att kosta dig 1 543 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Tierp?

I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Tierp kring 1 136 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är 408 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Tierp.

Vika sevärdheter är populära under september månad med tanke på vädret i Tierp?

Med en genomsnittstemperatur på 10 °C och en förväntad nederbörd på 50 mm är september en perfekt månad för att utforska omgivningarna kring Tierp.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Tierp