10 bilder som får dig att genast vilja åka till Nepal

Nepal är inte landet som kommer upp direkt när en tänker på semester. Men kanske är det dags att tänka om. Vad sägs om tigersafari i djungeln och utsikt över Himalaya.

Kategori Nyheter & tips

Datum 04/07/2017

Tigersafari i djungeln, forspaddling på vilda floder, utsikt över världens högsta berg och vackra utsikter. Här är tio inspirerande bilder från Nepal.

1. Himalaya

Världens högsta bergskedja sträcker sig genom hela norra delen av Nepal med flera mäktiga toppar. Det finns 14 toppar i världen som är högre än 8 000 meter. Nio av dem finns i Nepal. Är du ingen äventyrsmänniska kan du sippa på en kaffe intill sjön i staden Pokhara men ändå ha Himalaya precis intill.

2. Världens högsta berg

Världens högsta berg förtjänar en egen punkt på den här listan. Mount Everest, 8 848 meter över havet har ena halvan av sin fot i Nepal. No more words needed.

3. Holi-fest

Det här är en sådan där ”missa inte i livet”-grej. Holi är en enda stor fest och det är färg överallt när nepaleserna går bananas en gång om året. Sätt på dig en tröja du inte är rädd om och gör dig redo att få färg på varenda kvadratcentimeter av kroppen. Holi-fest är en hinduisk tradition som firas vid fullmåne mellan februari och mars.

4. Bergsbyarna

Det här är Namche Bazaaar. En av alla byar på hög höjd. Ibland kan en knappt tro att en befinner
sig på runt 4 000 meters höjd. Det är fullt av liv på de små gatorna utanför vandrarhemmen och det kryllar av barer, pizzerior, restauranger och små butiker som säljer allt du kan tänka dig. Bergsbyarna i Nepal är sannerligen ett unikt inslag som måste upplevas. Här i Namche kan du dessutom hitta världens högst belägna postkontor och irländska pub.

5. Djurlivet

Det är inte många som har koll på att en i Nepal faktiskt kan få se både noshörning, leopard, tiger och hundratals olika fågelarter. Det två stora nationalparkerna Chitwan och Bardia ligger på gränsen mot Indien. Här är det varmt och svettigt men i djungelvärmen frodas djuren.

6. Boudhanath

I Nepal är religionen ständigt närvarande. Boudhanath, denna vackra byggnad är det heligaste templet utanför Tibet för tibetanska buddhister och en central punkt för buddhister mitt i Kathmandu. Hit kommer lokalbefolkningen för att be varje dag.

7. Baba

De är ett färgglatt inslag på gator och torg. En ”Sadhu” eller ”Baba” som de kallas i folkmun är hinduismens heliga män. De har avsagt sig ett liv med värdsliga ting och lever så andligt som möjligt.

8. Dalarna

Med många berg kommer många, långa och vackra dalar. Då det inte finns någon bra översättning till svenska får vi använda det engelska för att beskriva dess skönhet: ”Breathtaking”. Är du väl nere i dalen är det grönt och frodigt och det ligger små byar överallt. Vandra omkring här och du får uppleva det riktiga Nepal.

9. Forsarna

Vilda, långa, häftiga och roliga. Nepals forsar är som skapta för en äventyrare. Men du vill nog inte bli blöt, vattnet som kommer hela vägen från Himalayas smälta snö är iskallt.

10. Lokalbefolkningen

Nepaleser har gjort sig kända över världen för att vara ett av planetens trevligaste folk. Och det är de verkligen. Det här fotot är taget i bergen där den omskrivna Sherpa-befolkningen bor och livnär sig på alla vandrare.

Sök flygbiljetter till Nepal I dag!

Ursprungligen publicerat

04/07/2017