Båtsemestra med yacht och egen skeppare

Gör en båtsemester med egen yacht och skipper! Segla i Kroatien, åk båt charter till Ibiza eller Amalifkusten. Vi listar topp 5 platser att segla på.

Hos Antlos hittar du både din yacht och egen skeppare som tar dig ut på kristallklart vatten

Kategori Romantik Strand & natur

Datum 07/07/2016

Lapa sol på däck, segla in i små badbukter och upptäck Europas vackraste skärgårdar. Nu är det enkelt att åka på drömmarnas båtsemester. Hos Antlos hittar du både din yacht och egen skeppare som tar dig ut i kristallklara hav, låter dig upptäcka oupptäckta skatter, snorkelvatten och små lokala tavernor. Ta med hela kompisgänget eller familjen för en oförglömlig båtresa. Segla i Kroatien och den otroligt vackra Dalmatiska skärgården, gör en båtcharter till Ibiza, hitta Greklands pärlor eller segla runt Italiens vackra Amalfikust. När du lever båtliv kan du ta dagen som den kommer och segla just dit du och vinden vill. Fest och puls, kultur och natur eller avkoppling och strandäng. Europas ö-liv har mycket att erbjuda. Vi listar fem magiska platser att upptäcka med båt. Hissa seglen.

Amalfikusten, Italien

Åk ut på en spännande båtresa längs med Amalfikusten, Italien © antlos

Branta klippor som omfamnar de gömda vikarna, vattenfyllda grottor, slående vandring och ett klarblått vattnet gör det lätt att falla för Italiens Amalfikust. Hyr din egen yacht och skipper hos Antlos och åk ut på en upplevelserik båtresa i Italien med sin rika matkultur och historiska atmosfär. Segla förbi den romantiska vyn av gamla hus och hela byar byggda direkt på klipporna och njut av solnedgången när du guppar i takt med färgerna som skapas på himlen. Upptäck öar som världsberömda Capri, få en enastående vy av vulkanen Vesuvius, gör ett historiskt besök i Pompeji och njut Neapels kulinariska matutbud. Amalfikusten är känd för sin fisk och skaldjur, Neapels pizza och Italienska glass. Landet är ett paradis för dig som älskar det vackra. Och från segelbåten har du panoramavy över Italiens Amalfikust.

momondo ger dig 850 kr som rabattgåva på din nästa båtsemester här

Hitta billiga flyg till närliggande Salerno

Ibiza, Spanien

Upptäck Ibizas gömda skatter
Upptäck Ibizas gömda skatter © antlos

Många känner till Ibiza för klubblivet och här finns några av världens bästa partystränder. Men få vet vilken vacker pärla detta är med slående natur, gamla byar och vacker kust. Att segla ut och upptäcka Ibiza med båt ger dig möjligheten att möta det riktiga Spanien på ön. Med många små båtar och hamnar är en yacht-charter ett perfekt sätt att resa på. Stanna till vid öns centrala hamn för ett besök i den charmiga pittoreska gamla stan, som lokalt kallas Dalt Vila. Segla till gömda grottor, bada på de barnvänliga stränderna i Santa Eularia des Riu och ät lunch vid en taverna i någon by längs kusten. Vad sägs om en härligt gul paella med färska skaldjur? Och så klart kan du upptäcka festlivet. San Antonio är världens huvudstad för klubbar. Segla in i hamnen med er yacht, ta en drink och hör musiken höjas i takt med att solen går ner.
momondo ger dig 850 kr som rabattgåva på din nästa båtsemester här
Hit går charterresorna tätt. Flyg billigt till Ibiza med momondo.
Hitta billiga flyg till Ibiza

Lefkas, Grekland

Hissa seglet på Lefkas
Hissa seglet på Lefkas © antlos

Lefkas lugna ljuvliga vatten bjuder in till magisk segling. Den vackra ön ligger precis utanför Greklands västkust och är som gjord för en grym båtsemester. Landskapet är grönt, klipporna och vikarna är oräkneliga och du möts av lugna stränder liksom magiska snorklingsvatten. Kulturlivet är rikt med festivaler och restauranger, färgsprakande skaldjursrätter, barer och klubbliv där dansen pågår natten lång. I Lefkas hamn finns små lokala marknader och butiker. Tystnaden hittar du när du segla ut till alla små pittoreska öar runtomkring. Turkost badvatten omger stränderna och små söta hamnar tar emot med grekiska tavernor. Här är det lätt att koppla av. Gör du en båtresa till Lefkas så missa inte att segla in i den slående vackra viken Ambelakia på ön Meganisi, besök grottan Papanikolis och utforska den klippiga ön Kalamos där du hittar fantastiska badvatten och en charmig hamn vid namn Porto Leone. Förutom de gömda vikarna, glöm inte att uppleva ön flera grottor som det går att segla in i!

momondo ger dig 850 kr som rabattgåva på din nästa båtsemester här
Flyg enkelt till Preveza-lefkas flygplats och kör över bron som går från fastlandet till ön. Billiga flygresor finns på momondo.
Sök flyg till Preveza-lefkas

Split, Kroatien

Bli kungen på havet
Bli kungen på havet © antlos

Segla i Kroatien och upplev Splits imponerande kustremsa och skärgården runtom. Split är en perfekt utgångspunkt för den kroatiska båt-chartern. Med den rätta vinden kan du hinna besöka många hemliga platser och gömda vikar runt öarna Hvar, Brac och Korcula. Staden Split pulserar om sommaren, restaurangerna är full av liv, från nattklubbarna ljuder musiken över hustaken men här bjuds också på ett lugn i medeltida miljö med historiska vingslag, vackra torg och kyrkor. Här kan ni både ta del av stadens livlighet och upptäcka Kroatiens skärgård med sitt kristallklara vatten i samma resa. Glöm inte snorkeln! En perfekt båtsemester för både kompisgänget och barnfamiljen. Stränderna längs kusten är vackra och långgrunda och det finns gott om lugna i gömda vikar att segla in i för ett dopp. Den dalmatiska kustremsan erbjuder fantastiska landskap och platser som bara går att nå med båt. Kroatien är också en härlig matregion och bjuder på gott om kulinariska lokala läckerheter som fisk och skaldjur.

Med en flygplats bara några minuter bort blir båtresan finns det inga anledningar till att inte besöka Adriatiska havets mest utsökta ö. momondo ger dig 850 kr som rabattgåva på din nästa båtsemester här
Sök billiga flyg till Split

Santorini, Mykonos, Naxos, Grekland

Upplev dramatisk natur och härliga små grekiska öar på din segelresa
Upplev dramatisk natur och härliga små grekiska öar på din segelresa © antlos

Segla ut i den grekiska övärldens spektakulära landskap. Upptäck den magiska naturen, de vackra stränderna, små grekiska byar och även shopping och barhäng. På en båtresa i Greklands skärgård får du flera upplevelser i ett.
Santorini är kanske den mest spektakulära platsen i den grekiska övärlden. Även en van ö-kryssare häpnar av dess dramatiska natur, format av ett historiskt vulkanutbrott. När man närmar sig med båt hör man ofta någon utbrista ett wow. Det vackra landskapet, öns små byar, stränder och sevärdheter gör Santorini till Greklands mest populära resmål. För att nå det genuina Santorini, bort från turismen, är det perfekt att segla. Ta dig sedan vidare på din båtresa och upptäck Naxos som begåvats med några av de finaste stränderna i hela Grekland. Barnvänliga, vackra och ljuvliga. Din grekiska båtsemester ger dig också möjligheten att segla in till populära Mykonos där de typiska vita kalkstenshusen med blå dörrar och fönsterkarmar charmar dig. Vill du hoppa av för shopping i lyxiga butiker, äta gott, ta en drink på en glassig bar och upptäcka de bästa strandfesterna, är detta stället dit alla kommer. Hitta din yacht och egna guide på Antlos.

momondo ger dig 850 kr som rabattgåva på din nästa båtsemester här

Sök billiga flyg till Santorini

Letar du efter mer reseinspiration? Om seglingen kan vänta, kan du alltid passa på att ta ett dopp i dessa otroliga hotellpooler.

Ursprungligen publicerat

07/07/2016