4 bästa skidanläggningarna för en fartfylld skidresa i Sverige 2017

Ta vara på det sista av vintersäsongen – hitta dit snön ligger vit framför dina fötter och njut av de sista åken innan de första vårtecknen kikar fram. Vi har listat de 4 bästa skidanläggningarna för en fartfylld skidresa i Sverige 2017.

Ta vara på det sista av vintersäsongen - åk på skidresa i Sverige!

Ta vara på det sista av vintersäsongen - åk på skidresa i Sverige!
Fotograf: Jeppe Blomgren

Kategori Strand & natur

Datum 06/02/2017

Minusgrader och kyliga vindar låter nog inte så lockande när vintersäsongen sakta men säkert börjar lida mot sitt slut. Men med snöfyllda vita backar, ett par skidor på fötterna och stavar till hands svischandes nerför en alldeles lagom brant backe någonstans i Sverige, kan du njuta fullt ut av vad vintern har kvar att erbjuda. Så se till att utnyttja det sista av den här årstiden innan det är för sent – samla ihop familjen, kompisgänget eller ta med pojk-/flickvännen för en skidresa i Sverige.

Romme Alpin, Dalarna

Snötäckta träd, frisk luft och långa dagar i skidbacken väntar hos Romme Alpin i Dalarna
Snötäckta träd, frisk luft och långa dagar i skidbacken väntar hos Romme Alpin i Dalarna.

Fotograf: Ulf Palm

Erfaren som nybörjare spelar ingen roll för en mil utanför Borlänge i södra Dalarna hittar du en skidanläggning för alla: Romme Alpin. Med skidåkning i hela trettio nedfarter från två toppar (med högsta fallhöjd på 275 meter) blir den där efterlängtade skidresan en upplevelse för alla; mostern, farsan och kusinerna. Familjen. Polarna. Ja, till och med sambon som hellre åker på en varm utlandssemester än att vistas i kylan. Utöver att Romme Alpin har Skandinaviens största snöläggningssystem med 700 snökanoner finns moderna och bekväma liftar, skidskola för alla åldrar och varje natt pistas alla backar – så att de är som nya för alla åk dagen efter!

Hitta ditt hotell i Dalarna

Bjursås SkiCenter, Falun

Skidresor i Sverige – hos Bjursås SkiCenter kan du njuta av harmoniska miljöer och fartfyllda nedfarter
Skidresor i Sverige – hos Bjursås SkiCenter kan du njuta av harmoniska miljöer och fartfyllda nedfarter.

Fotograf: Bjursås SkiCenter

Än är inte vinterdagarna slut, därför passar många på att boka skidresor i Sverige för en aktiv semester – inte minst för att ladda upp batterierna efter julstressen. Det är på Bjursås SkiCenter som du får möjlighet att njuta av härliga vinterdagar, frisk luft och vackra omgivningar. Skidanläggningen har 20 backar, två sittliftar och 60 km längdspår. Perfekt för den som är aktiv och vill vistas i en omgivning med mycket lugn och ro.

Hitta ditt hotell i Falun

Ski Sunne, Värmland

Vad är väl en vinter utan skidsemester i Sverige? Hos SkiSunne hittar du allt från branta nedfarter till barnvänliga backar
Vad är väl en vinter utan skidsemester i Sverige? Hos SkiSunne hittar du allt från branta nedfarter till barnvänliga backar.

Fotograf: Jeppe Blomgren

Slingriga skogsstigar, öppna ytor, hopp och branter. Systemet hos Ski Sunne är stort nog för att åkningen ska bli varierad. Välj mellan 9 nedfarter, mätta magen i restaurangen, ta en våffla vid våffelstugan på toppen eller besök värmestugan för egen matsäck när magen kurrar. Ski Sunne är en av många skidanläggningar som är ett perfekt alternativ för barnfamiljer sett till deras två barnbackar och den roliga pulkabacken.

Hitta ditt hotell i Värmland

Branäs, Värmland

Populär skidanläggning - hos Branäs finner du skidsemester för alla
Populär skidanläggning – hos Branäs finner du skidsemester för alla.

Fotograf: Branäsgruppen AB

Branäs är skidanläggningen som öppnat en ny nedfart och en ny lift varje år. Nytt för den här säsongen är Mattesgapet som har en fallhöjd på omkring 300 meter och är debn sydligaste nedfarten på Branäsberget. Den sträcker sig ungefär en kilometer från topp till dalstation av den nyaste stolliften Medvinden, som kostade 45 miljoner och invigdes för två år sedan. Branäs har även breddat flera av sina nedfarter och satsat mycket på att utveckla skidåkningen. Skidanläggningen ligger helt klart i topp på listan av de bästa anläggningarna i Sverige och är minst sagt populär. Det bästa av allt är kanske att Branäs tillsammans med många andra skidanläggningar är öppna till mitten av April.

Hitta ditt hotell nära Branäs
Aktiv semester när den är som bäst är väl ändå vinter i fjällen? Packa för kylan och boka den där skidresan som aldrig blev av innan jul. Här är de 10 bästa skidorterna i Norden för dig som vill få mer koll på vart du och skidorna ska åka under vintersäsongen.

Ursprungligen publicerat

06/02/2017