Så här hittar du billiga flygbiljetter

Vill du veta när du ska boka dina flygbiljetter? Upptäck hur du kommer över billiga flygbiljetter med insikter från momondos årliga flygundersökning

Kategori Nyheter & tips

Datum 08/11/2017

Vi vet att en av de mest krävande delarna av planeringen är att hitta billiga flygbiljetter. När är det bäst att boka, och när ska du flyga?

Vi har analyserat cirka 100 miljoner biljetter på tusentals rutter.* För att ge dig den mest uppdaterade och exakta prisinformationen, så att du kan fatta välgrundade beslut när du bokar flygbiljetter.

Om du undrar hur du hittar billiga flygbiljetter, så har vi svaret. Om du planerar en affärsresa eller en lyxresa, hjälper vår årliga flygsökning dig att ta reda på hur du bokar billiga flygbiljetter.

Låt oss ta det ett steg i taget!

Europa till Europa

Flyger du inom Europa? Då är den bästa tiden att boka, 60 dagar i förväg, vilket kan spara dig upp till 30%. Den bästa tiden att flyga på, är på kvällen (spara upp till 8%), och den bästa dagen i veckan att flyga på är tisdag, vilket sparar dig upp till 12%.

Tar en snabb weekendresa och kolla in vår ultimata packlista

Hitta billiga flyg till Europa

Europa till Nordamerika

Om du letar efter den bästa tiden att boka långdistansflyg på till Nordamerika från Europa, bokar då 60 dagar innan du planerar att flyga så kan du spara upp till 26%. Flyger du på kvällen och kan du potentiellt spara 11%. Den bästa dagen i veckan att flyga på är tisdagar, vilket sparar dig upp till 10%.

Har du någonsin haft en försenad eller avbokad flygning? Ta reda på om du kan få tillbaka dina pengar här!

Hitta billiga flyg till Nordamerika

Europa till Sydamerika

Den bästa tiden att boka dina internationella flygbiljetter från Europa till Sydamerika är 60 dagar i förväg. Du kan spara upp till 25%! Den bästa tiden att flyga är vid middagstid (du kan spara upp till 6%), och den billigaste dagen att flyga på är tisdagar (spara upp till 7%).

Snart dags för långdistansflyg? Ta reda på hur du bokar de bästa anslutningsflygningarna för att få ut det mesta av resan.

Hitta billiga flyg till Sydamerika

Europa till Afrika

Den bästa tiden att boka ditt flyg till Afrika från Europa är 60 dagar innan du planerar att flyga. På så sätt kan du spara upp till 29%! Se till att du flyger på kvällen för att spara upp till 11%. Och om du kan, flyga på tisdagar då hittar du dom billigaste flygningar (spara upp till 9%).

Bli inte förvånad vid kassan! Ta reda på hur du undviker dolda flygavgifter med dessa experttips.

Hitta billiga flyg till Afrika

Europa till Asien

Ska du resa till Asien från Europa? Boka då 60 dagar i förväg för att spara upp till 24%. Den bästa tiden att flyga är på morgonen (spara upp till 8%), och den bästa dagen i veckan att flyga på är tisdagar (spara upp till 8%)!

Vill du undvika att checka in bagage? Läs mer om handbagagereglerna innan du flyger.

Hitta billiga flyg till Asien

Europa till Oceanien

Den bästa tiden att boka internationella flyg från Europa till Oceanien är 59 dagar innan din avresa. Detta kan spara dig upp till 21%. Om du flyger på morgonen kan du spara upp till 6%, och om du flyger på tisdagar kan du spara upp till 7%.

Nu när du alla klickar på de senaste uppgifterna och insikterna, leta efter din nästa flygning och var noga med att ställa in en Fare Alert för att hålla koll på dessa priser!

Hitta billiga flyg till Oceanien

* Baserat på en analys av över 100 miljoner flygbiljetter från sökningar gjorda på tusentals rutter på momondos domäner mellan 6 augusti 2016 och 7 augusti 2017. Uppgifterna samlades den 8 augusti 2017

 

 

 

 

 

Ursprungligen publicerat

08/11/2017