Hetaste träningsresorna 2017 – 5 populära hotell för en aktiv semester

Fly till värmen – kom hem solbränd och tränad. Vi har listat de hetaste träningsresorna 2017 och 5 populära hotell för en aktiv semester.

Åk på träningsresa för en aktiv semester

Fotograf: Tim Kossow ©
Kombinera sol och träning och få ut det bästa av två världar - åk på träningsresa för en aktiv semester.

Kategori Hotell inspiration Strand & natur

Datum 12/01/2017

Du längtar efter att komma bort och uppleva något nytt. Slipp stress och måsten. Åk på träningsresa! Oavsett om du just kommit igång med träningen eller är rutinerad motionär är semestern ett perfekt tillfälle att komma i form på. Vinter, vår, sommar eller höst – hoppa på flyget till solen ”i farten”. Ja, för vad är egentligen tid över?

Surfa i Biarritz, Frankrike

I Biarritz, Frankrike, bor du bara ögonkast från stranden.
I Biarritz, Frankrike, bor du bara ögonkast från stranden.

Lär dig surfa eller utveckla din surfing. Upptäck konsten att glida fram på fantastiska vågor i klarblått vatten. Den här typen av träning stärker hela kroppen och kommer garanterat att lämna dig med träningsvärk och mjölksyra. Att surfa kräver balans, benstyrka, en stark bål och uthållighet. Låt dig bäras upp av vågorna samtidigt som du tränar och har kul på din aktiva semester.

Biarritz, Frankrike är ett populärt resmål för de som önskar surfa sig i form på semestern under sommarsäsongen. Flyg dit! Surfakademin anordnar årligen ett surfcamp där som håller i sig från vårdagarna i april tills den magiska sensommaren i mitten på oktober. Och den heta destinationen under vintern för de som vill fly det svenska vädret för att fånga vågor i tropiskt klimat är såklart Santa Teresa i Costa Rica. Där löper regnskogen hela vägen ner till stranden vid Surfakademins surfamp på Nicoya-halvön på Stillahavssidan. Ett vågsäkert resmål, med andra ord. Så vad väntar du på? Boka hotell och hitta ditt flyg till vågorna!

Vill du veta mer om surfcamps? Här är fem grymma surfcamps i världen.

Hitta ditt hotell i Biarritz

Meditera på Khola Beach, Indien

Ta en yogaklass i solnedgången på Khola Beach och kom i djupare kontakt med ditt inre.
Fotograf: Adam Klingeteg
Ta en yogaklass i solnedgången på Khola Beach och kom i djupare kontakt med ditt inre.

Många gånger kopplas träningsresor till utövande av ansträngande fysisk aktivitet, men måste en aktiv semester verkligen innebära tuffa träningspass? Självklart inte. Träningsresor är också att utforska sig själv och komma i djupare kontakt med sitt inre, att våga släppa vardagsstressen och fokusera på sig själv. Därför kan yoga- och meditationsklasser under vintern på Khola Beach, Indien, vara perfekt för den som söker total avslappning. Känner du dig träffad? Hoppa på ett plan dit! Under sommaren är det Bretagne i Frankrike som är den stora destinationen för alla som är sugna på att resa (flyga!) bort för att hitta hem. Hotell i Bretagne hittar du här.

Nyfiken nybörjare eller sann yogi-mästare? Här är de 7 bästa yoga retreats runt om i världen.

Hitta ditt hotell nära Khola Beach

Träning på VIDAMAR Resorts, Madeira

Spinning när den är som bäst – i morgonsolen på Vidamar Resorts, Maderia.
Fotograf: Vidamar Resorts
Spinning när den är som bäst – i morgonsolen på Vidamar Resorts, Maderia.

Unna dig en träningsvecka i bland annat löpningens tecken. Letar du efter branta backar och djupa dalar är Madeira din destination för en oförglömlig aktiv semester. Varva morgonpass i gryningen med löpning i eftermiddagssolen och inspireras av löptränare från friidrottslandslaget. Res hit och boosta din kropp med D-vitamin och bo på VIDAMAR Resorts – sporthotellet där du även kan välja mellan aktiviteter som zumba eller body combat. Eller varför inte ett tufft pass vattengympa, eller spinning för den som är sugen på lite cykling?

Hitta ditt flyg till Madeira

Golfa på Sheraton Salobre Golf Resort, Gran Canaria

Öva på dina swings i natursköna omgivningar på Sheraton Salobre Golf Resort, Gran Canaria
Fotograf: Philip Forsdik
Öva på dina swings i natursköna omgivningar på Sheraton Salobre Golf Resort, Gran Canaria.

Oavsett om du bara vill vässa dina swings och avnjuta en aktiv semester på ett lyxigt träningshotell bland Costa Meloneras berg eller träna för att bli nästa Jesper Parnevik, är Sheraton Salobre Golf Resort ett perfekt träningshotell för dig som söker nya utmaningar. Bara hämta upp golfvagnen i receptionen och ge dig ut bland nya golfbanor i natursköna omgivningar. Önskas också ett gym? Här finns det! Börja dagen med ett träningspass i gymmet med utsikt mot dalen eller aktivera din kropp genom löpning i tuff terräng.

Hitta ditt flyg till Gran Canaria

Aktiv semester på Thanyapura Sports Hotel, Thailand

Yoga dig i form och lär känna ditt inre på Thanyapura Sports Hotel i Thailand
Fotograf: Thanyapura Sports Hotel
Yoga dig i form och lär känna ditt inre på Thanyapura Sports Hotel i Thailand.

Thailand är inte bara en djungel av tropisk regnskog och kristallklart vatten med kritvita stränder till för att spendera dagarna lite lagom loj i solen, nej, det är också en plats med många möjligheter till en aktiv semester. Är du en av många svenskar som söker dig till varmare breddgrader finner du allt du behöver på Thanyapura Sports Hotel. Löp bland gummiplantagen på morgonen, koppla av vid poolen, ta ett träningspass till lunch eller testa på thaiboxning. Det här är Sydostasiens största träningsresort, så vill du ha en mer hälsosam semester kan en träningsresa hit inte träffa fel.

Hitta ditt flyg till Thailand
Sugen på mer Inspiration? Läs också om 15 sätt du kan uppnå dina res-mål 2017!

Ursprungligen publicerat

12/01/2017