Momondo ambassadörer 2017

Vi är stolta över att kunna presentera våra ambassadörer för 2017 för framtidig reseinspiration för alla som älskar att resa.

Kategori Nyheter & tips

Datum 15/03/2017

Kom med på en fantastisk resa tillsammans med paret Frida & Jacob som jobbar, lever och reser i hela världen. Möt också vår bloggare Alex som reser för att bryta med normen om ett 9 till 5 jobb och inspirera andre genom sin blogg. Vår sista travel addict vi vill presentera för er är Christine som också reser för att bryta med normen om ett 9 till 5 jobb, hon delar också med sig och sprider tips och glädje om att resa världen runt.

Våra ambassadörer är hårt arbetande resenärer som är öppna för att uppleva nya äventyr och se världen från ett nytt perspektiv. Vi hos momondo vill tillsammans med våra fantastiska ambassadörer inspirerar till resesökningar som inte bara handlar om fakta men därimot gjuta liv i faktauppgifterna. Nedanför kan du läsa mer om vem bloggarna är och hitta en direkt länk till deras blogg. Vi kommer under tiden att rapportera tillbaka om bloggarnas resor på vår blogg och sociala medier.

Alex – Swedish Nomad

”En ödmjuk skåning som älskar att utforska nya platser”

momondo intervju swedish nomad
Foto: Alexander Waltner / Swedish Nomad

Swedish Nomad är en blogg för dig som älskar att pröva något nytt och spännande.

Beskriv dig själv med några meningar

Jag är en ödmjuk skåning som älskar att utforska nya platser, fotografering och djur. Ända sedan jag var liten har jag drömt om att resa jorden runt. Jag söker alltid efter möjligheter och äventyr och ifall jag känner passion över något så satsar jag till 220%.

Trots att jag är ganska lugn som person, så älskar jag att prova något nytt och spännande. Jag njuter av livet och har insett att det är på tok för kort för att inte göra det man drömmer om.

Hur är du som resenär?

Jag gillar att vara spontan samtidigt som jag har någorlunda koll på stället jag åker till. Att plugga på om kulturen, sevärdheter m.m. är en del av resandet tycker jag och jag gör det utav ren respekt och min egen skull. Förutom det försöker jag att resa ansvarsfullt och budgetvänligt. Det är kul att lyxa till det ibland, men jag äter hellre på en billig lokal restaurang och åker hellre kollektivt eller går till fots än taxi och guidade turer.

Vilket är ditt mest oförglömliga resminne hittills, och varför? Du kan självklart nämna fler om du har!

Det har ju blivit en del, men ett av mina mest minnesvärda var när jag fick träffa elefanter på Elephant Nature Park i Chiang Mai. Det är ett räddningscenter där elefanterna behandlas bra och får gå fritt på stora ytor. Ingen ridning är tillåten och samtliga elefanter är räddade från olika typer av djurplågeri. Att få se dem i verkligheten, utan galler och kedjor eller hus på ryggen var helt magiskt.

Att få träffa elefanterna på deras villkor och känna connection är något av det bästa som hänt mig under mina resor. Ett annat minne var när vi satt framför en liten gaseld uppe i bergen i Sa Pa Valley med vår 19 åriga guide från en lokal stam, och bara pratade om livet och drömmar. Vi bodde hemma hos en lokal familj och trots språkbarriären så var det en upplevelse för livet!

Vilken/vilka är din drömdestination(er) som du skulle vilja uppleva, och varför?

Oj, jag har så många, men om jag ska välja ut ett par stycken får jag nog säga Namibia, Peru, Bora Bora, Island, Nya Zeeland och Antarktis. Alla fyller sin del av mina drömmar. Namibia vill jag åka till för det är så annorlunda och att man kan se djuren i öknen. Peru vill jag åka till för att spela i ett peruvianskt flöjtband och utforska de gamla inkatemplen. Bora Bora ser ut som paradiset själv och det verkar heller inte fullt av turister, sen finns ju även vilda rockor och andra marina djur. Island går snart i uppfyllelse, men det är fortfarande en dröm då jag vill åka dit även på sommaren. Ett land som bjuder på så mycket varierande landskap och fotomöjligheter! Samma motivering lyder för Nya Zeeland. Och sist, men absolut inte minst har vi Antarktis med pingviner och ett nästintill outforskat resmål som endast ett få personer i världen besökt.

Nämn 3 saker du aldrig skulle kunna resa utan

Min kamera, Ögonmask och en spork. Kameran är självklar som fotograf och likaså är min ”skönhetssömn” som lätt blir störd av ljus. Därför har jag alltid med mig min ögonmask, så att det är mörkt hela natten så att jag vaknar helt utvilad morgonen därpå. En spork ger mig kniv, gaffel och sked i samma pryl. Den är gjord av hårdplast och är enkel att ta med sig. Dessutom är den billig och kostar inte mer än 20 kronor. Med Sporken behöver jag aldrig oroa mig över att inte ha tillgång till bestick, vilket gör det möjligt att resa mer budgetvänligt. Jag är egentligen inte så mycket för prylar. De prylar jag har med mig på resan är nödvändiga för mitt jobb som resebloggare och fotograf.

Följ med Alex på en resa runt i hela världen

Christine – AlienChris

”En djurvän som älskar att resa och uppleva nya kulturer”

Cuba Christine
Foto: Christine Wedberg / AlienChris.com

AlienChris är en blogg för dig som älskar mat, mode och naturen. Så kom med på nya äventyr med Christine och få fantastiska rese tips på mat, mode och nya länder!

Beskriv dig själv med några meningar

Jag är född i en storstad men innerst inne så är jag en riktig skogsmulle haha. Jag är en väldigt glad tjej som älskar att vara ute i naturen och vandra, fotografera, titta på vilda djur och bara vara. Jag har alltid varit intresserad av att resa och har en stor passion för att utforska nya länder, städer och kulturer! Utöver det så är jag intresserad av mode, jag älskar att äta mat och drömmer om att få starta ett räddningscenter för djur.

Hur är du som resenär?

Jag är en ansvarsfull resenär som alltid är öppen för nya äventyr. Jag älskar att resa lokalt och försöker alltid att vara så respektfull, artig och trevlig som möjligt när jag besöker ett nytt land. En sak som jag älskar att göra när jag är ute och reser är att le mot främlingar på stan. 8 utav 10 gånger så får man ett leende tillbaka, och ibland även gamla tanter som kommer och nyper en i kinderna haha.

Albanien är ett utmärkt exempel där jag blev överöst med positiv energi tillbaka. Bara genom att jag var artig, log och var trevlig mot en gammal dam på bussen till Tirana så fick jag gratis sightseeing i 6 timmar på albanska – en otroligt härlig upplevelse som inte går att köpas för pengar, bara genom vänlighet!

Vilket är ditt mest oförglömliga resminne hittills, och varför? Du kan självklart nämna fler om du har!

Oj, jag har ganska många härliga resminnen, men jag kommer aldrig att glömma min resa som jag gjorde till Jeju Island i Sydkorea förra året. Jeju Island är en sådan otroligt vacker ö med fina paradisstränder, trevlig lokalbefolkning, magiska vattenfall, god mat och vackra landskap. Jeju Island är till och med en sådan vacker ö ett den har blivit utnämnd till att vara ett av världens naturliga underverk.

Ett annat lite mer annorlunda och oförglömligt resminne var under min och Alex 4-timmars tågresa mellan Agra och Jaipur i Indien. När tåget lämnade stationen i Agra så började vi se något som vi aldrig riktigt sett förut. Människor, män, kvinnor, barn och hela familjer som satt tillsammans och bajsade längs med tågspåret. Vi såg ännu en man, en till kvinna, en till familj och även flera bröder som satt tillsammans och gjorde nummer två.

Jag menar, när man sitter på ett tåg och inte har något annat att göra så sitter man och tittar ut genom fönstret. Så vad tror du att vi gjorde? Vi räknade dom såklart! Totalt så såg vi över 72 personer som satt och gjorde sitt dagliga morgonbehov längs med tågspåret från Agra till Jaipur – kanske inte det trevligaste resminnet, men helt klart oförglömligt haha!

Vilken/vilka är din drömdestination(er) som du skulle vilja uppleva, och varför?

Eftersom att jag älskar att fotografera och vara ute i naturen så har jag alltid drömt om att få besöka Island. Det är faktiskt en destination som jag snart kommer att få checka av från min bucket list denna månad!

Det är Islands landskap som lockar med alla häftiga skapelser av moder natur. Jag vill se alla vackra vattenfall, glaciärer, isgrottor, bada i heta källor och uppleva hur det är att bo i en campervan i 12 dagar! Utöver det så drömmer jag om att få utforska Norge, Antarktis och Nya Zeeland, även för att få uppleva dess natur.

Nämn 3 saker du aldrig skulle kunna resa utan

Min kamera, mitt ”mamma” armband och mitt pass såklart haha! Utan passet så hade det varit lite svårt att resa och utan min kamera så hade jag inte riktigt känt mig hel då det är en av mina största passioner. Mitt armband har blivit som min lyckoamulett och jag har haft på mig det varje dag sedan min resa startade 2015. Varje gång jag tittar på mitt armband så tänker jag på min mamma och familj – något som är väldigt viktigt för mig då jag har mycket för mig när jag är ute och reser.

Bli inspirerad tillsammans med Christine

Frida & Jacob – Everyday Explorers

”Till dig som vill resa mer – mycket mer – än du gör just nu.”

Foto: Frida & Jacob Ode / Everyday Explorers

Everyday Explorers blogg är för dig som drömmer om att utforska världen och leva ett liv där du njuter av varje dag och inte bara följer med i ekorrhjulet.

Vem är Jacob?

Jacob är en otrolig optimist som ser möjligheter i allt. I hans värld finns det ingenting som är ouppnåeligt, det handlar bara om att hitta sin egen väg dit. Han har ett fantastiskt minne när det gäller kartor och platser han varit på och kan navigera sig tillbaka till hotellet med förbundna ögon men när det kommer till att komma ihåg vad han ätit till frukost eller var han lagt saker i sin väska är det som bortblåst. Han har en otrolig aptit och kan äta imponerande mängder bananer.

Vem är Frida?

Frida är viljestark och målmedveten, envis som en åsna skulle kanske andra säga. Hon är kreativ och påhittig och har ett otroligt detaljminne. Så när Jacob inte hittar något i sin ryggsäck vet hon ofta vart det ligger. Däremot tappar hon bort sig med jämna mellanrum och då får Jacobs uppgift att guida dem hem igen. Vi kompletterar varandra väldigt bra och delar många av våra stora passioner. Vi gillar båda att vara aktiva, oavsett om det är med att jobba som skid- och dykinstruktörer eller att vandra eller åka på cykelsemester.

Jacob och Frida som resenärer!

Vi har rest och jobbat runt om i världen de senaste 6 åren. Vi är backpackers som älskar att utforska nya platser på jorden och främmande kulturer. Vi reser långsamt och på en ”tight” budget. Det är ju inte tight för oss men vi är duktiga på att leva billigt. Vi har inga stora utgifter trivs med att leva enkelt, vi har hela vårt liv nerpackat i en ryggsäck på 60 l och det är perfekt för oss. Vi finansierar våra resor med säsongsarbete längs vägen och har ingen plats vi kallar hemma.

Vi har en aktiv livsstil och tränar en hel del även när vi reser. Vi älskar mat och underhåller oss gärna med att besöka marknader och småprata med de lokalborna medans utforskar det lokala veganutbudet. Vi är aktiva couchsurfare och har bott hos över 70 familjer i fler än 15 länder. Det är verkligen en viktig del av våra resor.

Vilket är ditt mest oförglömliga resminne hittills, och varför? Du kan självklart nämna fler om du har!

Vi gjorde en 2 månader lång cykelsemester i Vietnam för några år sen. Då stannade vi i en liten by för att ta en liten rast. Vi köpte en färskpressad sockerrörsjuice av en tant som hade ett litet stånd vid vägen. Hon var den enda människan vi sett till i hela byn. Vi plockade fram några bananerna från vår väska för att fylla på med lite ny energi och inom fem minuter hade vi en publik på 14 personer som stod och iakttog oss äta banan och dricka juice. Alla hade ett fascinerat uttryck i ansiktet och när vi sa att vi tyckte att banan var gått på vietnamesiska (typ det enda vi lärt oss säga på vietnamesiska) så sprang en person iväg och kom tillbaka några minuter senare med en klase färska bananer och två små bananlövsknyten som visade sig innehålla en ångad delikatess bestående av banan, ris och cocosmjölk. Han log med hela ansiktet och visade med kroppsspråk att det var gåvor till och att vi skulle äta det. Vi blev jätteglada och tog tacksamt emot gåvorna!

Det här är bara en av de gångerna såna här saker hänt men vi tycker att det representerar det vackra med resande, att träffa främlingar som är så otroligt gästvänliga och som du kan kommunicera med även om man inte har ett gemensamt språk. För även om vi ser olika ut, har olika bakgrund och kommer från olika länder är vi ändå alla otroligt lika. Ett leende är alltid ett leende.

Ett annat starkt minne är från vår vandring i Nepal. Vi har gjort flera dagsvandringar tidigare och 2 stycken vandringar som varit 4 dagar/3 nätter långa. Nu var det dags för vår första långa vandring och det var helt fantastiskt! Vi bar all vår packning själv och hade ingen guide. Vi älskade varje dag. Eller nästan, det var några gånger när vi hade över 1000 höjdmeter att gå och Frida svor en del. Det är något speciellt att vandra mellan flera toppar som är långt över 7000 meter höga. Man känner sig ganska liten. Det blev tillslut 28 dagars vandring, vi var över 4000 meter vid 4 tillfällen och högsta bergspasset var precis över 5400 meter högt.

Vilken/vilka är din drömdestination(er) som du skulle vilja uppleva, och varför?

Raja Ampat i Indonesien står högt på listan, dykning där ska vara något helt fantastiskt. Söderhavsöarna och franska Polynesien är också högt på listan, det är något med dem som känns lite mystiskt och spännande. Kanske en influens av att ha läst mycket Pippi böcker som barn. Och Iran!!! Alla vi träffat som varit där säger att det är helt fantastiskt. Egentligen är det mer specifika saker som vi vill uppleva som driver oss till olika ställen mer än den själva destinationen.

Nämn 3 saker du aldrig skulle kunna resa utan

  • Vår fruktkniv! Vi älskar frukt och reser alltid med en liten kniv så att vi kan gå till marknaden och köpa färsk frukt och avnjuta direkt.
  • Vår kamera. Bilder är otroligt viktigt för oss, vi köper nästan aldrig souvenirer men tar väldigt mycket foton. Det är vårt sätt att föreviga det vi gör och att kunna kolla tillbaka och minnas allt vi fått uppleva. Vi bär alltid med oss en systemkamera, skulle inte kunna resa med bara mobilkameran eller en point ‘n shoot. Det är lite tyngre med otroligt värt det.
  • Joggingskor. Vi har en aktiv livsstil och älskar att utforska nya ställen till fots. Ett par bra skor som man kan ha utan att bli trött i fötter eller rygg när man är på bena en hel dag är viktigt.
Kom med på en resa tillsammans med Frida & Jacob
Vi hos momondo ser fram emot nya och spännande resor från Frida, Jacob, Alex och Christine. Följ med på bloggen, och bli inspirerad av resor och börja skapa dina egna äventyr i år!

Ursprungligen publicerat

15/03/2017