Sveriges 10 bästa spa-hotell för en romantisk weekend

Trenden med att åka på weekend till ett spa-hotell känns som den ständigt är aktuell. Spa, hälsa och att koppla av är viktigare än någonsin i stressiga Sverige. Här listar vi tio spa-hotell som du bör ta med din älskling till.

Slappna av och njut!

Slappna av och njut!

Kategori Hotell inspiration Romantik

Datum 28/12/2016

1. The Retreat Club, Falkenberg Strandbad – Sveriges lyxigaste spahotell

Falkenberg Strandbad
Foto: Falkenberg Strandbad

Det är en pärla mitt på västkusten. Ett hotell och spa kan väl knappast ha en bättre placering än vid havet där brisen gör luften frisk och härlig. The Retreat Club som är spadelen på hotellet Falkenberg Strandbad har flera gånger vunnit pris som bästa spaanläggning i Sverige. Och det är lätt att förstå varför. Det är lyxigt. Här badar du med kristallkronor i taket och med inredning i guld och marmor. Det är lugnt, fridfullt och harmoniskt. Här finns mängder med häftiga och härliga spa-behandlingar. Till exempel kroppsskrubbning med naturligt ökensalt från saltslätterna i afrikanska Kalahariöknen eller en sandbehandling med röd sand från samma öken som gör huden ren och mjuk. Även flera andra behandlingar har afrikanskt tema.

Hitta ett rum på Falkenberg Strandbad   Boka flyg i dag!

2. Hotell Tylösand – Simma och titta på film

Hotell Tylösand
Foto: Pamela.se

Det här är ett spa-hotell utöver det vanliga. Inte som någon annan svensk anläggning. De uppdaterar ständigt sitt spa och nu kan du hänga i poolen och titta på film – samtidigt. De visar olika filmer tre gånger om dagen och i poolen finns en bar för att köpa snacks. De satsar på ekologiska spa-behandlingar och du kan till och med få vara med och tillverka dina egna produkter som peeling, ansiktsmask, ansiktsskräm och skrubb i deras så kallade Mixologilabb. Du mixar och tillverkar efter ekologiska recept och får sedan ta med allt du gjort hem. Här finns förutom vanliga pooler, bubbelpooler, kallbad, gemensam bastu och behandlingsrum även frisör och nagelsalong.

Hitta ett rum på Hotell Tylösand

3. Söderköpings Brunn – Spa med anor från 1800-talet

Söderköpings Brunn
Foto: Söderköpings Brunn

Söderköpings Brunn Kallas i folkmun för ”Brunnen” och har varit en plats för återhämtning ända sedan läkaren Johan Olof Lagberg började med kallvattenkurer, faktiskt som den första i Sverige. Vattnet hämtades från S:t Ragnhilds källa som är rik på järn och har en ständig temperatur på åtta grader. ”Brunnen” och Söderköping är en klassisk kurort. För den som vill åka på romantisk weekend på spa-hotell är Söderköpings Brunn ett ypperligt alternativ. De erbjuder ett paket för en romantikweekend med fri tillgång till spa- och relaxavdelningen med jacuzzi och bastu. På kvällen serveras en femrättersmeny och mousserande vin.

Hitta ett rum på Söderköpings Brunn

4. Smögens Hafvsbad

Smögens Hafvsbad
Foto: Smögens Hafvsbad

Vad mer behöver sägas om Smögen? Ett klassiskt semestertillhåll för miljoner av svenskar som besökt den här lilla ön sen tidernas begynnelse. Vackert placerat på Bohusläns runda klippor med de små röda och vita husen och havet som omgivning ligger Smögens Hafvsbad som öppnade reda år 1900. Åk hit och mys med din älskade för en klassisk spa-weekend. Den stora grejen här är den traditionella tvagningsritualen – tvätta dig som förr med moderna produkter från idag. Det finns såklart också flera olika behandlingar att välja på och du kan ta dig ett dopp i poolerna eller jacuzzin. Eller varför inte ta dig ett riktigt havsbad i det blå och salta? Smögens Hafvsbad bär på en lång och klassisk historia och de är måna om att bevara andan från förr.

Hitta ett rum på Smögens Hafvsbad

5. Ystad Saltsjöbad

Med perfekt placering i södra Sverige precis vid stranden ligger spa-hotellet Ystad Saltsjöbad. Själva spa-delen kallar de för ”Salt Creek Spa”. Utsikten över bukten i södra Östersjön är svårslagen när du njuter av en härlig spa-weekend. Utomhus finns finns fyra stycken uppvärmda källor och om du följer en gångväg ner mot havet hittar du till bastun. Det mesta på Salt Creek Spa handlar om utsikten över havet, på ovanvåningen finns relaxavdelningen som har både havsutsikt och ett rum med en värmande eldstad. Inomhus finns även jacuzzi, swimmingpool och en varmvattenbassäng inspirerad av Asien. De erbjuder ett härligt paket de kallar för ”The Creek Experience” där de fyra elementen, luft, eld, jord och vatten är i fokus.

Hitta ett rum på Ystad Saltsjöbad

6. Torekov Hotell – regndroppsmassage i vacker natur

Torekov Hotell
Foto: Torekov Hotell

På vackra Bjärehalvön som har fantastisk härlig och variationsrik natur ligger pittoreska spahotellet Torekov hotell. Att natur och spa går hand i hand är ju ingen överraskning. Torekov hotell har tagit fasta på naturen och omgivningarna då hotellet är byggt med naturnära material för att smälta in. Här kan du koppla av med din kärlek och andas in svenska Västkustens friska vindar. Hotellet erbjuder mängder med olika paket för en perfekt avslappnande spa-weekend. Vad sägs om en femrättersmeny, avkoppling i de japanska utomhuspoolerna och mousserande vin och choklad på rummet. Skäm bort dig själv med en hawaiiansk massage eller en återfuktande honungsmassage eller varför inte pröva hotellets regndroppsmassage med teknik från lakotaindianerna.

Hitta ett rum på Torekov Hotell

7. Gimo Herrgård – avslappning i fridfulla upplandsskogar

Gimo Herrgård
Foto: Gimo Herrgård

Norra Uppland pratas det inte om så ofta. Men här i de fridfulla skogarna finns en häftig historia. I Gimo hittar du Sveriges första gustavianska herrgård. Gimo Herrgård som uppfördes på 1700-talet ligger precis vid den vackra Gimosjön och är idag ett hotell med spa. Njut av en romantisk spaweekend i denna tysta och lugna miljö. Gimo Herrgård erbjuder ett romantiskt helgpaket där det ingår champange, fyrarättersmiddag och fri tillgång till jacuzzis, bastu och vedeldad badtunna. Som toppen på det hela serveras ni en tebuffé med scones och snittar. Här finns såklart mängder med olika spa-behandlingar för hela kroppen att njuta av.

Hitta ett rum på Gimo Herrgård

8. Trosa Stadshotell & Spa – njut av stillhet i världens ände

Trosa Stadshotell & Spa
Foto: Trosa Stadshotell & Spa

Trosa är definitivt ett av Sveriges vackraste små samhällen med placering precis vid havet och härliga Trosaån som skär rakt genom tätorten. Så litet att det är lätt att missa. Trosa kallas för ”världens ände”. Vilken plats än vid världens ände kan vara bättre att ta en avsläppande romantisk spa-weekend på. Hela Trosa som ställe i sig, med ån och de små gatorna och husen, är mysigt och romantiskt och stadshotellet som ligger centralt hjälper till med den känslan med sitt spa som renoverades för bara några år sedan. Här finns bland annat aromarum och en 38-gradig varm källa att njuta i. Hotellet erbjuder ett speciellt romantikpaket med fri tillgång till spa-avdelningen och inkluderar en fyrarättersmeny med vin på kvällen.

Hitta ett rum på Trosa Stadshotell & Spa

9. Hooks Herrgård

Hooks Herrgård
Foto: Hooks Herrgård

En halvtimmes körning söderut från Jönköping och du hamnar mitt i den småländska idyllen. Vid skogen och Hokasjön. Här ligger Hooks Herrgård som bär på en lång och anrik historia ända sedan 1300-talet. Den 1300 kvadratmeter stora spa-avdelningen öppnade 2014 och har en otroligt vacker utsikt över Hokasjön. Du kan slappna av i en utomhuspool med bara skogen och sjön framför dig. Eller varför inte koppla av i någon av de varma och kalla källorna eller njut av flera olika bastus. De har ett perfekt paket för de som vill ha lite romantik och spa-weekend. Trerätters, behandling i VIP-rum, spa-ritual, frukostbuffé och mousserande vin ingår bland annat.

Hitta ett rum på Hooks Herrgård

10. Selma Spa

En klassiker som de flesta hört talas om. 1991 öppnade Selma Spa i Sunne djupt i de Värmländska skogarna med kopplingar till allas vår Selma Lagerlöf och var då det första spahotellet i Sverige. Spa hade ännu inte riktigt introducerats i Sverige på den tiden. Än idag en av det ett av de största hotellen inom spa i landet och har Nordens största utbud av spabehandlingar, närmare 40 stycken. Ta med dig din älskade och släpp vardagen. Njut i spa-området med pooler både ute och inne, smaka den ekologiska frukostbuffén och prova någon av alla behandlingar som finns. Vad sägs till exempel om kroppsbehandlingen champagne och mjölksyra? Eller ett av ”Selmas kurbad” i Cameliaolja och mjölkproteiner.

Hitta ett rum på Selma Spa
Sugen på fler tillflyktsorter med din käraste? Varför inte båtsemestra med egen skeppare, eller kika in någon av dessa romantiska destinationer för resvana par. All inspiration finner på vår vår Inspirationssida.

Ursprungligen publicerat

28/12/2016