Vi samlar in personlig information av följande slag

Plattformsinformation

När du använder våra Plattformar så kan vi samla in uppgifter från dig. En del av det kan vara personliga data. Det kan vara sökhistorik, IP-adress, skärmupplösning, vilken webbläsare som används, operativsystem och inställningar, vilken tid besöket gjordes och vilken webbadress du använde. Om du använder en mobil enhet (telefon eller surfplatta till exempel) så kan vi komma att samla in data som identifierar din enhet, dina inställningar och din plats.

Bokningsinformation

Om du bokar en reseprodukt via någon av Plattformarna så kan vi behöva ytterligare uppgifter från dig. Det kan vara ditt (och resenärens om det är en annan än du) namn, ålder, födelsedatum, kön, passnummer, redress-kontrollnummer, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsinformation, faktureringsadress, resväg och uppgifter om bonusprogram som du är med i (frequent flyer). Du kan också välja att lagra personliga uppgifter i ditt användarkonto för framtida bokningar.

Kontoinformation

Om du väljer att registrera dig hos oss så samlar vi in din e-postadress, lösen, flygplats du använder och andra preferenser som du anger. Om du väljer att logga in eller registrera dig via en tredjepartstjänst som Facebook går du med på att vi använder och lagrar informationen som är knuten till det kontot.

Mina resor-tjänster

Om du gör en bokning på momondo eller i en av våra mobila applikationer, kan vi automatiskt skapa ett "Mina resor"-konto åt dig som kommer att ge dig tillgång till vår "Mina resor"-tjänst, där vi samlar information om dina resor, du kan skapa och hålla koll på dina resplaner. Detta kan inkludera den personliga information som kan finnas med i bokningsbekräftelser du vidarebefordrar till oss via de mejl du ger oss tillgång till.

Kundtjänst

Om du väljer att kontakta våra kundtjänster samlar vi in frågor, klagomål eller annan information som du skickar till vårt supportteam.

Kampanjinformation

Om du väljer att delta i ett lotteri, tävlingar eller liknande kampanj samlar vi in ​​information som du tillhandahåller i samband med sådan aktivitet som foton, bilder, bildtexter eller annat innehåll i enlighet med de villkor som delges i samband med aktiviteten.

När du ger oss din personliga data försäkrar du att informationen är sanningsenlig, korrekt, fullständig och aktuell. Du försäkrar också att du har rätten att ge den till oss.

Hur vi samlar in din persondata

Personlig information som du ger till oss

Delvis samlar vi in personliga data direkt från dig, till exempel när du ger oss din personliga data när du registrerar dig eller bokar resor, eller när du kontaktar vår kundtjänst eller deltar i en tävling eller ett lotteri.

Om du registrerar dig för att synkronisera dina e-post med vår "Mina resor"-tjänst, auktoriserar du oss tillgång till de e-post och de e-postkonton du har kopplat till "Mina resor", att regelbundet granska dessa e-post för att kunna identifiera de som är bokningsbekräftelser som vi kan importera till vår "Mina resor"-tjänst, för att analysera dessa e-post och lägga till informationen vi samlat inklusive en kopia av e-posten till ditt "Mina resor-konto.

Personlig information som vi samlar in passivt

Vi samlar även in information från dig passivt, till exempel samlar vi in information om dig över tiden och olika webbsajter du använder när du besöker plattformen. Vi använder också spårningsverktyg som cookies och beacons. Om du vill veta mer om de här verktygen och hur man kan reglera dem, klicka här.

Plattformars funktioner kan ta användning av inställningar och tillägg på din enhet, som låter oss avgöra din fysiska plats. Sådan teknologi kan inkludera kartläggning via IP-adress, wifi, GPS-signaler, mobilmast-position eller annan teknologi. Vi använder denna information för att förbättra och anpassa din upplevelse och tillhandahålla dig tjänster och erbjudanden som kan vara intressanta för dig. Till exempel kan vi hjälpa dig att hitta det närmsta hotellet, eller skicka dig meddelanden som kan vara av intresse för dig baserat på din aktuella plats. momondo har inte kontroll över inställningarna på din enhet, men vi rekommenderar att du aktiverar platstjänster på din enhet så att du kan dra nytta av de platsbaserade funktionerna och tjänsterna.

Personlig information vi tar emot från tredje part

Vi samlar också in personlig data från tredje part. Det kan till exempel vara när du loggar in med en plattform från tredje part, såsom Facebook. Dessutom integrerar vi också program från tredje part (dvs Googles osynliga CAPTCHA) som samlar information om användare av säkerhetsskäl.

Vi använder din personliga information för dessa syften

Din personliga information kan komma att användas på följande sätt:

Förbättring av våra tjänster

Vi använder din personliga information för att förbättra våra Plattformar och tjänster. För att bättre förstå användarna av våra Plattformar och tjänster. För att skydda vår egendom och för att förebygga att den skadas.

Bokningar

Vi och våra resepartner använder din personliga information för att bearbeta dina bokningar och lagra information om din resplan där det är tillämpligt.

Marknadsaktiviteter

Vi använder din information för marknadsföring. Dessa aktiviteter kan inkludera:

 • Att skicka dig marknadsföringsmejl från en momondo-adress angående våra tjänster eller våra partners, om du har valt och godkänt att ta emot e-post från oss, eller har genomfört en transaktion med oss ​​och enligt lag tillåten kommunikation. Du kan enkelt avsluta din marknadsföringskommunikation när som helst genom att klicka på länken "Avprenumerera" som ingår i nyhetsbrevet.
 • Att visa mer relevant annonsering och rekommendationer eller undanhålla annonsering och innehåll som du kan finna irrelevant. Den här annonseringen kan visas på dig på våra plattformar likväl som på tredjeparts-plattformar (inklusive sociala medier) och inkluderar information eller erbjudanden som vi eller våra samarbetspartners tror du kommer att finna intressant. Individualiserad annonsering kan baseras på information som samlas in via cookies eller annan spårningsteknik. Läs mer om hur du kan styra spårningsverktyg här
 • Om du väljer att delta i kampanjaktiviteter (som lotterier, tävlingar eller andra liknande kampanjer) kan relevant information användas för att administrera dessa kampanjer

Vi kan komma att kommunicera med dig, inklusive följande sätt:

 • För att skicka bokningsbekräftelser
 • För att skicka påminnelser och meddelanden som du prenumererar på, bland annat till mobiltelefonen
 • För att be dig göra recensioner
 • För att uppdatera dig gällande resplaner som behandlats av vår "Mina resor-tjänst
 • För att kommunicera med dig om du har kontaktat momondos kundtjänst
 • För att skicka dig information och andra administrativa mejl
 • För att skicka information om tjänster som erbjuds av momondo eller våra affärspartners, som vi tror att du skulle vara intresserad av

Legala ändamål:

I vissa fall kan vi behöva använda din information för att hantera och lösa juridiska tvister, för regelbundna undersökningar och överensstämmelse eller för att tillämpa användningsvillkoren för tjänsten.

  Prestanda av ett kontrakt:

  Användningen av din personliga information kan vara nödvändig för att utföra tjänsterna och tillhandahålla produkter som du har begärt av oss. Om du till exempel gör en bokning på vår plattform behöver vi samla in personuppgifter från dig för att slutföra bokningen

  Legitimt intresse:

  Vi kan komma att använda din personliga information för våra legitima intressen, som att visa relevant reklam och rekommendationer och för juridiska ändamål

  Samtycke:

  Vi kan förlita oss på ditt samtycke att använda dina uppgifter för vissa direkta marknadsföringsändamål. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst genom att kontakta oss eller ändra dina inställningar i ditt konto enligt beskrivningen nedan

Du kan välja själv

Du kan reglera kommunikationen gällande ditt konto. Reklam via e-post innehåller en länk som gör att du kan avsäga dig prenumerationen när som helst. Du kan dock inte avsluta prenumerationen på våra servicemejl och andra meddelanden som anses vara en del av ditt konto-medlemskap, såvida du inte avslutar ditt medlemskap.

Hur vi delar din personliga data

Företagsallianser/affiliates och förändring av kontroll:

Vi kan dela din personliga information med våra samarbetspartners och om momondo självt (eller en del av dess verksamhet) säljs eller på annat sätt ändras ur ett kontroll och ägarperspektiv, skulle ägare ha tillgång till din personliga information för de användningsområden som anges här.

Tjänsteleverantörer:

Vi kan dela din personliga information med leverantörer som utför tjänster å våra vägnar och har skriftligen kommit överens om att skydda och inte vidare avslöja din information.

Betalningslösningar och reseleverantörer:

Om du bokar via våra Plattformar så kan vi dela din personliga data med betaltjänstleverantörer och de reseleverantörer som du har bokat med. Det kan innebära resebyråer på internet, hotell, flygbolag, biluthyrningar och reseförsäkringsbolag. Dessa tredje parter kommer att behandla dina personliga data med ansvar i enlighet med deras egen integritetspolicy. Om du kontaktar vår kundtjänst kan de behöva dela information gällande din förfrågan med relevant resesäljare för att hjälpa dig.

Affärspartners:

Vi kan dela dina personliga uppgifter med olika affärspartners. Några av dessa affärspartners kan använda din personliga information för användning på internet för beteendebaserad annonsering eller för att erbjuda dig tjänster eller produkter som vi tror att du kan vara intresserad av. Vi kan också dela din information på annat sätt som beskrivits för dig vid tidpunkten för insamlingen. Om du till exempel tillhandahåller information för att delta i en tävling kan vi dela din information med våra kampanj-partners. Vi kan också dela anonym aggregerad användarinformation med partners.

Resor delade av dig i "Mina Resor":

Om du använder eller har resplaner som är en del av vår T"Mina resor"-tjänst kan du skicka eller ge tillgång till din resplan åt någon som du själv väljer. Din resplan kan innehålla tillräckligt med information (till exempel bokningsnummer) för att tillåta mottagaren att avboka eller ändra din bokning, checka in etc. Du bör bara dela din resplan med personer du litar på. Mer detaljer kan du hitta under vår FAQ för "Mina resor". Om du väljer att visa din resplan offentligt (på Facebook till exempel) så kan denna information samlas in och användas av andra.

Information som delas publikt:

Om du ger oss en recension av din resa så tillåter du oss att publicera den på alla våra Plattformar under namnet som du angett. Du ger oss också rätt att visa den tillsammans med andra recensioner..

Authorities:

Vi kan lämna ut personliga data om lagen så kräver, till exempel till brottsbekämpning eller andra myndigheter. Detta inkluderar domstolsbeslut, stämningar och beställningar till följd av juridiska processer och administrativa eller straffrättsliga utredningar. Vi kan också lämna ut din personliga data, om utlämnande är nödvändigt för att förebygga, upptäcka eller lagföra brott eller för att förhindra andra skador eller som svar på en rättslig åtgärd eller för att hävda våra rättigheter och anspråk.

Vi kan även komma att dela anonym användarstatistik med andra.

Hur vi lagrar och skyddar dina personliga data

Våra servrar och datacenter finns i USA och i Schweiz. Våra leverantörer kan vara placerade där men också i andra länder. Genom att tillhandahålla oss personlig data så samtycker du till att dina personliga data kan överföras till och lagras i dessa länder. Dessa länder kan ha olika och/eller mindre stränga sekretess/dataskyddsregler än i ditt eget land. Som ett resultat av det så kan din personliga data bli utkrävd av domstolar eller polis i enlighet med lagar i dessa länder. Med förbehåll för tillämpbara lagar i dessa länder kommer vi att tillhandahålla det som behövs för att upprätthålla ett skydd av din personliga data t.ex. genom kontraktsenliga åtaganden som bygger på EU: s modellklausuler.

momondo har ett säkerhetsprogram för att bevara den personliga data som lagras i våra system och skyddas från obehörig åtkomst och missbruk. Våra system är konfigurerade med datakryptering eller scrambling-teknik och också brandväggar konstruerade enligt branschstandarder. Vi använder också SSL-teknik som skyddar den data som du skickar över internet. Personliga data kan endast nås av personer inom våra organisationer eller våra tredjeparts-försäljare för användningsområden som anges i denna integritetspolicy

Retentionsperioder

Vi behåller din personliga information så länge som ditt konto är aktivt och under en tid därefter för att du ska kunna aktivera ditt konto utan förlust av information.

Vi kommer också behålla dina personuppgifter som behövs för att uppfylla våra juridiska skyldigheter, lösa tvister och genomdriva våra kontrakt.

Cookies och spårningsverktyg

momondo använder cookies och spårningsverktyg. Om du vill veta mer, bland annat om hur vi svarar på webbläsares inställningar att "inte spåra” så klicka här.

Andra webbsajter

Om du klickar vidare till tredje parts webbsajter eller andra plattformar gäller inte momondos integritetspolicy.

Barn

momondo samlar inte medvetet in personlig data från minderåriga. Om vi blir uppmärksammade på att en minderårig försöker lämna personlig data till oss kommer vi att ta bort informationen från våra register. Om du är förälder/målsman för en minderårig som har gett oss personlig data, kontakta oss så att vi kan ta bort den.

Ändringar av Sekretesspolicyn

Vi kan ändra denna Sekretesspolicy när som helst och utan förvarning. Vi kommer att meddela dig om väsentliga förändringar i hur vi behandlar personliga data. Vi kan meddela dig om en sådan väsentlig förändring av e-post eller tydligt meddelande på vår hemsida. Genom att använda våra tjänster och Plattformar efter att vi annonserat dessa förändringar visar du att du godtar dem.

Dina rättigheter avseende personlig information

Innan du kontaktar momondo för en eventuell förfrågan, vänligen notera att du kan hantera dina kontoinställningar på din “Mitt konto”-sida på momondo. Du kan även radera ditt konto http://www.momondo.com/zap när som helst. Dina rättigheter:

 • Tillgång: Du har rätt att när som helst få information om den personliga information som vi lagrar om dig, i enlighet med gällande lag och utan avgift. I undantagsfall ber vi dig dock betala en rimlig avgift innan vi lämnar informationen, om det är tillåtet enligt gällande lag
 • Rättelse: Du kan begära att vi korrigerar någon av dina personuppgifter om de är ofullständiga eller felaktiga
 • Radering: Du kan begära att vi tar bort ditt konto
 • Invändningar: Du kan när som helst invända mot att din personliga information behandlas för direkt marknadsföring
 • Restriktioner gällande användning: Du kan be oss att upphöra med behandlingen av din personliga information, till exempel om du har invändningar mot bearbetningen och den legitima grunden fortfarande övervägs
 • Dataportabilitet: Om det är tillämpbart kan du begära att vi skickar dina sparade resor i ett vanligt och maskinläsbart format, vilket bedöms enligt momondos eget godtycke
 • Rätt att återkalla samtycke: Du har rätt att återkalla ditt samtycke när som helst utan att påverka lagenligheten av vår behandling på grundval av sådant samtycke innan det drogs tillbaka.

Vi kan begära att du bevisar din identitet innan vi genomför din begäran. Vi kanske inte kan ge dig tillgång till vissa personliga data i vissa fall. Till exempel om din personliga data är kopplad till personliga data om andra personer eller av juridiska skäl. I sådana fall kommer vi att ge dig en förklaring till varför du inte kan få uppgifterna. Vi kan också neka din begäran om att radera eller rätta till din personliga information på grund av lagstadgade bestämmelser, särskilt de som påverkar momondos redovisning, behandling av fordringar och obligatorisk lagring av data, vilket kan förbjuda radering eller anonymisering.

Hur du kontaktar oss och hur du gör ett klagomål

Momondo A/S kontrollerar behandlingen av personuppgifter på sina plattformar. Om du vill utöva dina rättigheter eller om du har frågor om vår sekretesspraxis eller behöver hjälp med att utöva eller förstå dina personliga val, vänligen kontakta vår dataskyddsansvarig på privacy@momondo.com eller skriv till:

Momondo A/S

Attention: Data Protection Officer

Løvstræde 1
DK-1152 Copenhagen K | Denmark.

Om du anser att vår verksamhet kring bearbetningen av din personliga information är inkonsekvent med gällande lagstiftning om dataskydd, kan du lämna in ett klagomål till dataskyddsmyndigheten eller din lokala tillsynsmyndighet med ansvar för frågor om dataskydd.

 

Cookies och andra spårningsverktyg

momondo använder spårningsverktyg som cookies

Vi (eller våra leverantörer) använder flera vanliga spårningsverktyg. Vi använder verktygen för att samla in användar- och demografiska uppgifter om dig över tid och jämföra mellan olika webbsajter när du använder våra Plattformar. Vi har även tredje parter (t.ex. annonsörer) som samlar in personliga data på detta sätt. Verktyg vi använder kan inkludera cookies från webbläsare. Din webbläsare kommer att lagra dessa cookies på din dator i en liten fil.

Vi och våra partners för annonsering kan också använda ”web beacons” (enpixliga GIF-bilder). Beacons placeras i koden för en webbsida eller ett nyhetsbrev. När du besöker en partner sida i våra mobila applikationer, kan vi spåra dina aktiviteter på denna sida.

Genom att använda våra Plattformar så ger du oss ditt otvetydiga, informerade samtycke gratis till användandet av någon av de cookies och spårningsverktyg som nämns i denna policy.

momondo använder spårningsverktyg för följande ändamål

 • Att spåra nya besökare på Plattformarna.
 • Att hjälpa oss att känna igen din webbläsare som en tidigare besökare. Detta inkluderar att spara och komma ihåg personliga inställningar som angetts när webbläsaren besökte våra Plattformar, t.ex. ditt språk
 • Att lagra ditt användarnamn och lösenord om du har registrerat dig hos oss.
 • Att använda spårning över flera enheter för att optimera våra annonsaktiviteter. Som en del av spårning kan momondo kombinera information som samlats in från en viss webbläsare eller mobil-enhet med en annan dator eller enhet kopplad till datorn eller enheten från vilken informationen samlades in. Genom att ändra dina cookie-inställningar på din enhet kan du ändra dina spårningsinställningar för flera enheter för annonssyften.
 • Att arbeta med annonsföretag online för att visa riktad reklam på våra Plattformar och tredjeparts-plattformar som du besöker. Hur annonsen riktas till dig baseras på uppgifter som du lämnat på våra plattformar eller tredjeparts-plattformar men också på dina aktiviteter eller beteenden på våra Plattformar eller de av tredje part. Vi kan också få information om din webbhistorik från våra samarbetspartners. Om du vill veta mer om riktad reklam och hur du kan acceptera eller avsäga dig denna typ av reklam så rekommenderar vi att du besöker www.aboutads.info/choice, www.youronlinechoices.eu or http://www.aboutads.info/appchoices.
 • Att spåra när du bokar på partners webbsajter.
 • För att bidra till att förbättra erbjudanden på vår hemsida och också för kapacitetsplanering. Vi eller våra utomstående tjänsteleverantörer kan använda oss av analytiska cookies. Dessa gör det möjligt för oss att samla in aggregerade eller segmenterad information om vilka typer av besökare som kommer åt våra Plattformar och sidor och annonser som de ser. Vi använder inte denna information för att identifiera dig.

Hur du kan styra spårningsverktyg och välja bort beteendebaserad reklam

Din webbläsare kan ge dig möjlighet att kontrollera cookies. Hur man gör detta varierar mellan olika webbläsare. Du bör kolla i hjälpmenyn på webbläsaren du använder för ytterligare information. Ditt val gällande så kallad “Opt-out” lagras endast i din cookie i den webbläsaren, så du bör separat ange samma inställningar för andra webbläsare, datorer eller enheter du kan tänkas använda. Om din webbläsare blockerar cookies kan det hända att dina inställningar inte är effektiva. Om du raderar webbläsarens cookies kan det tänkas att du även tar bort dina inställningar, så du bör regelbundet besöka den här sidan för att granska och kontrollera dina inställningar. Om du blockerar eller tar bort cookies eller avstår från reklam på nätet, kommer inte hela spårningen som vi har beskrivit i den här policyn att avslutas.

Vänligen observera också att “opt-out” av en tredjeparts cookie betyder inte att du inte längre kommer att få se online-annonsering eller marknadsföring. Det innebär bara att den tjänst från tredje part som du stängt av inte längre levererar annonser anpassade efter dina webb-preferenser och ditt online-beteende. För att välja bort att ditt onlinebeteende spåras i reklamsyfte av momondo klicka här; Det innebär att momondo inte längre kommer att använda information som härrör från ditt onlinebeteende, samlat in av momondo eller tredje part som agerar på momondos vägnar, för att ge dig intressebaserad annonsering från momondo. Observera att om du väljer bort intressebaserad annonsering via länken ovan betyder det inte att du inte längre får reklam från momondo eller tredje part överhuvudtaget. Snarare betyder det att den mesta av annonseringen som du ser inte kommer att baseras på dina intressen. Dessutom kan momondo fortfarande samla in information för andra ändamål som överensstämmer med denna sekretesspolicy. Ditt val är lagrat i en Opt out-cookie som endast gäller i den här webbläsaren, så du bör även separat ange dina inställningar för andra webbläsare, datorer eller enheter du kan tänkas använda. Om din webbläsare blockerar cookies kan det hända att dina inställningar inte är effektiva. Om du tar bort cookies kan det även radera dina inställningar, så du bör regelbundet besöka den här sidan för att granska dina inställningar.

Det kan även hända att vi använder använder Google Analytics för att samla in demografiska och andra uppgifter om dig (såsom ålder, kön och intressen) bland annat genom Google Analytics Demographics and Interest Reporting. Du kan läsa mer om Google Analytics och hur man kan avsäga sig medverkan. Vi kan använda den information som samlats in om dig via Google Analytics för Googles tjänster, såsom remarketing med Google Analytics och visnings-rapporter för Google Display Network. Du kan läsa mer om Google Analytics och hur du väljer bort det genom att gåhit. Valen du kan göra är specifika för din enhet och din webbläsare. Vissa delar av vår sajt använder cookies för att fungera. Du kanske inte kan använda dessa funktioner om du ställer in din enhet så att den blockerar cookies. Om du blockerar cookies eller raderar dom eller om du väljer bort beteendebaserad reklam så kommer inte all spårning som vi har beskrivit i denna policy att sluta.

Hur momondo svarar på inställningen "Do Not Track"

Vissa webbläsare har en funktion som heter "Do Not Track" som gör att du kan låta webbsajter veta att du inte vill att din aktivitet online spåras. Dessa funktioner är ännu inte enhetliga, så för närvarande är vi inte inställda på att svara på dessa signaler.

Om du har några frågor om vår användning av spårningsverktyg använd feedback-blanketten.