Så fungerar momondo

Som världens ledande sökmotor för resor jobbar vi hårt för att hitta all information som våra användare behöver för att kunna planera resor som de vill, i trygg förvissning om att de får rätt information.

En enkel sökning på momondo scannar på ett par sekunder hundratals resesidor efter priser. Oavsett om du letar efter flyg, hotell, hyrbilar eller något annat hittar vi erbjudanden från hela webben och sammanställer dem. Jämför dina alternativ för samma flyg, hotell eller hyrbil och välj var du vill boka - det är upp till dig om det är direkt med flygbolaget, hotell- eller bilbolaget... eller från en resebyrå.

Priserna kommer direkt från resesajterna till din skärm utan att någon extra kostnad tillkommer från momondo. När du har valt din föredragna resa är det leverantören bakom erbjudandet som betalar oss, antingen för att vi länkar dig till deras webbsajt eller för att vi hjälper dig att boka med dem. Det innebär alltså att vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som användare.

Ett annat sätt vi tjänar pengar på är genom att visa reserelaterade annonser på vår webbsajt. Vissa företag betalar oss när du klickar på en annons som intresserar dig.

Så visas våra resultat.

Det finns flera faktorer som avgör hur vi listar resultat efter att du inlett en sökning. Det kan röra sig om prisinformation i kombination med betyg från resenärer. För flyg tar vi även upp andra faktorer som kan tänkas påverka din komfort under resan, som total restid och antal mellanlandningar. Men för att vara säker på att du hittar det erbjudande du vill ha erbjuder vi även sökfilter så att du kan skräddarsy din sökning (likväl som snabba val för din sortering av resultaten, som till exempel "Pris").

Vill du veta mer? Så här sorterar vi sökresultat för olika avdelningar på sajten:

Flyg

Bäst och Rekommenderat

Bara för att ett erbjudande är billigt betyder det inte att det nödvändigtvis är det bästa. Som standard är flygen rankade för att ge dig den bästa avvägningen mellan pris och bekvämlighet, baserat på faktorer som längd, pris, avstånd mellan ursprungs- och ankomstdestination, antal resenärer och hur du började din sökning. Faktorernas relativa betydelse är specifika för varje uppsättning med sökresultat, till exempel kommer priset att vara mindre relevant om det billigaste flyget bara är något billigare, men mycket längre än det snabbaste flyget. I slutändan är det upp till dig, men att spara 50 USD på ett flyg till NYC är kanske inte lika lockande om det kommer med en 10 timmars mellanlandning.

Utifall vissa sökresultat för samma flyg har samma pris, kommer rankningen mellan dessa sökresultat att baseras huvudsakligen på klickfrekvens och kostnad per klick. Ibland bedömer vi också kvaliteten på tjänsten du får från en leverantörswebbplats. Vi lyfter fram faktorer så som en leverantörs avgift för bokning eller bagage, så att när du jämför dina alternativ gör du det med det totala priset. Om en leverantör inte är transparent med sina avgifter, vilket gör deras priser mindre tydliga, tenderar vi att inte rekommendera dem.

Vi visar erbjudanden från många olika källor, inklusive flygbolag, aggregatorer, globala distributionssystem, reseföretag och online resebyråer; men våra resultat kanske inte alltid återspeglar alla tillgängliga erbjudanden.

Billigast

Letar du efter det lägsta priset? Vi kan hjälpa dig hitta det. Vårt sortering av priser ger dig snabb tillgång till de billigaste och/eller dyraste priserna - det är din resa så det är upp till dig att välja.

Ibland finns samma erbjudande tillgängligt på flera olika leverantörers sidor. Alla dessa leverantörer visas för dig så att du kan välja själv. Vi markerar dock en huvudleverantör baserat på saker som popularitet bland kunder, eller betyg. Leverantörer kan även bli markerade om de betalar mer för de klick som de får från vår sajt.

Boenden (hotell och andra semesterboenden)

Vi använder interna algoritmer för att rangordna fastighetsresultat och sortera bokningsalternativ inom ett givet resultat för boenden. För enkelhetens skull avrundar vi alltid priset till närmsta heltal.

För rankning av boenderesultat rankas som standard resultaten av vår algoritm "Rekommenderat", som är baserad på några nyckelparametrar: pris, gästbetyg och popularitet (mätt i klick). Den relativa betydelsen av parametrarna är specifik för varje uppsättning sökresultat, t.ex. priset blir mindre relevant om prisskillnaden är mycket liten. Vi räknar också in den genomsnittliga intäktspotentialen för momondo från varje hotellresultat. Utöver detta kan du även sortera resultaten efter pris, hotellklass, recensionspoäng och avstånd (från destinationen i din sökning).

Ibland kommer samma erbjudande att vara tillgängligt på flera leverantörers webbplatser. Alla dessa leverantörer görs synliga för dig att välja mellan, men vi lyfter fram en huvudleverantör baserat på faktorer som leverantörens pris jämfört med det billigaste priset och den genomsnittliga intäktspotentialen för momondo från varje hotellresultat. Om det billigaste erbjudandet inte visas ovanför knappen "Visa erbjudande" eller "Välj" på en hotelllista kan du se det genom att leta efter priset som är markerat i grönt.

Pris

Letar du efter det lägsta priset? Vi kan hjälpa dig hitta det. Vårt sortering av priser ger dig snabb tillgång till de billigaste och/eller dyraste priserna - det är din resa så det är upp till dig att välja.

Bilar

Rekommenderat

Den rekommenderade typen av hyrbil prioriteras främst efter pris, intäktspotential för momondo, allmän klickpopularitet och populariteten för olika bilklasser på varje upphämtningsplats (t.ex. om stadsjeepar är populärare än normalt på en upphämtningsplats). För vissa platser (för närvarande endast i USA) tar vi också hänsyn till varje uthyrningsbyrås recensionsresultat. Faktorns relativa betydelse är specifik för varje uppsättning sökresultat.

Ibland finns samma erbjudande tillgängligt på flera olika leverantörers sidor. Alla dessa leverantörer visas för dig så att du kan välja själv. Vi markerar dock en huvudleverantör baserat på saker som popularitet bland kunder, eller betyg. Leverantörer kan även bli markerade om de betalar mer för de klick som de får från vår sajt.

Paketresor

Rekommenderat

Med paketresor är algoritmen för "Rekommenderat" baserad på några viktiga faktorer. Vi förlitar oss huvudsakligen på priset, hotellets gästbetyg och dess popularitet (mätt i klick). Vi bedömer också den genomsnittliga intäktspotentialen för momondo från varje hotellresultat.

Med resultat för paketresor beställer vi våra resultat baserat på en intern algoritm som balanserar priserna och våra intäkter för de resultat som visas. Paketresor som visas på momondo är ofta tillgängliga att boka på flera leverantörers webbplatser, som var och en betalar för klick eller bokningar som de får in via momondo.

Tåg och bussar

Avgångstid

Vi har sorterat ut våra tåg- och bussresultat efter avgångstid för att göra det lättare att hitta en resplan som passar ditt schema.

Billigast

Letar du efter det lägsta priset? Vi kan hjälpa dig hitta det. Vårt sortering av priser ger dig snabb tillgång till de billigaste och/eller dyraste priserna - det är din resa så det är upp till dig att välja.

Våra tåg- och busspriser inkluderar ibland obligatoriska skatter och avgifter. Kontrollera om det finns ytterligare avgifter. Vissa partners kan ta ut en extra serviceavgift, en avgift för extra bagage eller en avgift för vissa betalningsmetoder.

Så hittar vi priser.

Vi söker på hundratals rese-, flygbolags-, hotell- och hyrbils-sajter simultant för att erbjuda dig alternativ från hela världen. Vi strävar alltid efter att visa den mest exakta och aktuella informationen som finns tillgänglig. Ibland kan det dock tyvärr finnas felaktigheter bland resultaten. Ibland kan det bero på att leverantören inte uppdaterat informationen på sin webbsajt, eller att de inte har anslutit till vår webbsajt på ett korrekt sätt. Det kan även bero på att en annan resenär redan har bokat erbjudandet. Det sistnämnda skälet kan ibland förekomma på grund av att vi cache-lagrar resultat. Det gör vi för att hålla en hög sökhastighet på sidan så att du slipper vänta så länge. Till exempel, om du och en annan resenär inleder en likadan sökning samma minut så kommer vi troligtvis att visa er båda exakt samma resultat. Alla leverantörer vars webbsajt syns bland våra resultat brukar åtminstone förse oss med en ny och uppdaterad prislista varje dygn. Även om vi söker på så många webbsajt som möjligt kan vi fortfarande inte söka på alla. Det finns också fall där vi inte visar resultat från vissa leverantörer på grund av tekniska eller kommersiella skäl, eller för att vi kan se att de har negativ kundnöjdhet.

Så får vi recensioner.

Recensioner visas på vår webbplats på några olika sätt. Vi visar recensioner och omdömen från andra välkända resesajter. Vi visar också omdömen från användare som har gjort en bokning via vår plattform medan de är inloggade eller har skickat in sin resplan till oss (läs mer om resor här).

Även om vi skulle vilja publicera varje recension, oavsett om den är positiv eller negativ, kommer vi inte visa recensioner som bryter mot våra riktlinjer eller villkor för de som lämnar omdömen, som våra Användarvillkor, inklusive recensioner som inkluderar eller hänvisar till (bland annat):

  • Illegala aktiviteter;
  • Personlig eller känslig information;
  • Svordomar, sexuella referenser, hatretorik, diskriminerande uttalanden, hot osv.
  • Imitation;
  • Är orelaterat till ämnet eller avsedd användning av området på vår webbplats (efter eget gottfinnande)
  • Spam och falskt innehåll.

Och för att säkerställa att recensioner fortfarande är relevanta kan vi komma att upphöra att visa recensioner när de är tre år gamla – eller om det har skett ett ägarbyte.

Våra recensionspoäng beräknas genom ett genomsnitt av poängen för omdömen som vi samlar in och omdömen som samlats in av våra partners.

Så arbetar vi med andra företag.

momondo is part of the KAYAK portfolio of metasearch brands, including KAYAK, SWOODOO, checkfelix, Cheapflights, HotelsCombined and Mundi.

KAYAK har kontraktsbaserade partnerskap med de flesta av de 700 leverantörer vars webbplatser du hittar bland våra resultat. Om du är ett företag som är intresserad av att arbeta med oss, kolla in våra sidor för Affiliates och Hotellägare.

Utöver dessa partnerskap utgör vårt företag en del av Booking Holdings Inc. Företaget inkluderar även andra rese- och fritidssajter som Booking.com, Priceline.com, Agoda.com, Rentalcars.com och Opentable.com.

Information enligt art. 11 i förordning (EU) 2019/1150

Vi kan tillhandahålla följande information om hur vårt interna system för klagomålshantering fungerar och fungerar enligt förordning (EU) 2019/1150:

Totalt antal loggade klagomål: 0
Huvudtyp av klagomål: N/A
Genomsnittlig tid för att behandla och lösa ärenden: N/A
Resultat av klagomål på sammanlagd basis: N/A

Senast uppdaterat: maj 2022.


Lite mer om momondo

Så fungerar momondo och därför är tjänsten gratis för dig

Hitta billiga flygresor

Vi hittar och jämför priser på flyg, hotell och hyrbilar i realtid, så att du kan få billiga, snabba och bra erbjudandena på dina resor

100% pristransparens

De priser du ser påverkas aldrig av dina sökningar, oavsett hur många du gör. Vi använder inte cookies för att justera eller höja priserna

Gratis och pålitligt

Det är helt gratis att använda oss - inga dolda avgifter eller kostnader - och vi rekommenderas av Frommers, CNN och New York Times