DiscoverReserekommendationer

Populära badplatser i Stockholm

När temperaturen stiger finns det få saker som är lika härliga som att åka ut till någon av våra fina badplatser i Stockholm. Att vi dessutom kan välja mellan att bada i bassäng mitt i stan, vid fina sandstränder och från klippor gör det hela så mycket bättre. Nedan följer en lista på 10 magiska badplatser som är perfekta att besöka, oavsett om du föredrar att sitta i solen eller ta en simtur i det svalkande vattnet.

Tantolunden: en favorit bland våra badplatser i Stockholm

swim

Tantolundens badplats, som du hittar vid Årstaviken, är en mycket populär badplats för både turister och lokalinvånare. På grund av det centrala läget är det lätt att resa hit. Här samlas folk i alla åldrar för att njuta av sol och bad, umgås med vänner eller bara ta det lugnt.

Strandbadet har blivit väldigt populärt av många anledningar. Här finns det bland annat en stor gräsyta som det är populärt att ligga och sola eller ha picknick på. Dessutom finns det tillgång till bryggor, klippor och en härlig strandremsa. En kort promenad från badplatsen finner du även faciliteter som restauranger, minigolf, toalett samt omklädningsrum.

Tantolunden är ett stort och livfullt område där det händer mycket under sommarmånaderna. Stadsvandringar för både barn och vuxna, samt olika former av musikuppträden är bara ett axplock av aktiviteter som ofta förekommer i parken. Här nedan kommer ännu fler tips på vad man kan göra i Stockholm.

Bada centralt på Brunnviksbadet

lake

Brunnviksbadet finner man på Norra Djurgården. Badplatsen har både stora gräsytor och en lång strandremsa att sola på. I området finns det även klippor och en badflotte som många besökare uppskattar.

En ytterligare anledning till att många söker sig till badet är det centrala läget. Det är mycket lätt att ta sig till Brunnsviksbadets strandbad med hjälp av antingen tunnelbana eller roslagsbanan. Dock finns det ingen parkering i direkt anslutning till badet, vilket kan göra det lite knepigt att ta sig hit med bil. Tänk på att det inte heller finns någon kiosk eller någon form av ombytesmöjligheter i anslutning till badet. Dock ställs toaletter ut av kommunen under sommartid.

Bada vid klipporna på Fredhällsbadet

place for swim

Fredhällsbadet ligger på Kungsholmen och här badar du direkt från fantastiska klippor. Platsen är inte bara härlig att ta ett uppfriskande bad ifrån, utan klipporna är också perfekta för att sola på. Ett tips är att ta ett kvällsbad och titta på den vackra solnedgången över vattnet.

Du tar dig enklast till Fredhällsbadet genom antingen en kort promenad eller med cykel. Det finns även möjlighet att ta tunnelbana till Kristineberg och sedan ta en kort promenad till badet. Väl framme vid badet hittar du en liten gräsmatta samt ett träddäck att vistas på.

Familjevänliga Nytorps Gärde

swim pool

Nytorpsbadet på Nytorps Gärde är ett bra val för dig som har mindre barn. Här finns både gott om barnvänliga faciliteter, samtidigt som det är lätt att ta sig hit med hjälp av tunnelbana eller buss. Dessutom finns det också en 25-metersbassäng och uteduschar, samt en kiosk på området. Badet har även generösa öppettider och det kan vara mycket folk här under fina sommardagar. Det finns dock en begränsning på 200 gäster.
Ute på Nytorps Gärde sker även lite event och tillställningar emellanåt. Ett exempel är det traditionella valborgsfirandet som brukar locka en hel del människor.

Sätra hundstrand: En badplats för din fyrfotade vän

dog is swimming

Skulle du gärna vilja åka till en badstrand i Stockholm men vet ingen som kan passa din hund? Inga problem, på Sätra hundstrand är människans bästa vän mer än välkommen. Med sitt läge en kort resa från centrum och med sina stora gräsytor är det här en av Stockholms bästa badplatser för dig som är hundägare.

Förutom stora grönytor finns det även en mjuk strand för dina hundar att springa på. För dig som är husse eller matte finns det även trevliga faciliteter som utomhusgym. Perfekt för dig som vill passa på att motionera samtidigt som du rastar dina hundar. Dessutom hittar du även kiosk samt grillplats här, vilket är toppen om man vill stanna på badplatsen i flera timmar.

Om du är sugen på en simtur vid Sätra så finns det en strand för människor alldeles i närheten. Dock får du som människa såklart även bada med din hund i vattnet vid Sätra hundstrand.

Det populära Lilla Essingebadet

place for swim

Lilla Essingebadet är också en mycket populär badplats som varje sommar lockar till sig ett stort antal badsugna turister och lokalinvånare. Du hittar badet på Lilla Essingens norra del, och du tar dig enkelt hit med hjälp av cykel eller buss.

Inhängning med hjälp av bojar

Under sommaren hägnas badvänliga områden in med hjälp av bojar. Kommunen, som ansvarar för området, sätter dessutom upp tillfälliga faciliteter som toaletter här under sommaren. Dusch och omklädningsrum finns dock inte i närheten.

Ta ett dopp i Eriksdalsbadets utomhusbassänger

swim

Du som inte vill bada i havet men ändå är sugen på att ta ett dopp utomhus kan alltid ta en tripp till Eriksdalsbadet som ligger på Hammarby Slussväg. Här finns flera olika inomhus- och utomhusbassänger som allmänheten kan nyttja. Badet håller dock regelbundet olika tävlingar inom bland annat simning och vattenpolo, vilket ibland kan påverka bassängernas öppettider.

På Eriksdalsbadet kan du bland annat välja mellan att bada i någon av de fyra utomhusbassängerna, delta i vattengympa eller varför inte spela beachvolleyboll på badplatsens beachvolleyområde. Eriksdalsbadet är dessutom mycket barnvänligt och tillhandahåller simskolor, äventyrsbad och plaskpooler för de minsta barnen.

Långholmens strand – En dold pärla

lake

Den här dolda pärlan är en fantastisk badplats som du hittar på Långholmaren 21. Det som gör Långholmens strand så populär under sommaren är den fantastiska vattenkvaliteten, att platsen har en ramp som ökar tillgängligheten för alla som vill bada och att den är något lugnare än många andra badplatser i Stockholms innerstad.

På Långholmens badplats hittar du en vacker sandstrand. Här har du en toppenbra utsikt mot stadsdelen Kungsholmen. Blir du sugen på glass eller kaffe under tiden kan du enkelt knalla i väg till närmaste kiosk. Flera olika restauranger finns även i närheten för den som blir sugen på en större måltid.

Eftersom badplatsen ligger väldigt centralt är det mycket lätt att ta sig hit med cykel eller buss. Du som kommer med bil kan även parkera din bil vid den lilla parkeringen som finns i närheten av Långholmens badplats.

Det idylliska Smedsuddsbadet

water

På Smedsuddsvägen 23 ligger Smedsuddsbadet. Det är en liten idyllisk badplats med både gräsmatta och strand. Det finns även några soffor på gräset att vila i. Smedsuddsbadet är populärt att besöka och under sommarmånaderna ser man ofta människor i alla åldrar sola, bada och umgås på områdets strand och grönytor.

I området finns det också grillplats och en kiosk. Perfekt om du blir sugen på något gott under dagen. I anslutning till badet hittar du även toaletter och andra faciliteter.

Grinda: det bästa av Stockholms skärgård

swim place

Om du inte har något emot att resa en bit med båt är stranden på Grinda ett utmärkt alternativ för hela familjen. Efter ungefär en timmes resa med Cinderellabåtarna, samt en mindre promenad ner till själva strandområdet, så är du framme. Här hittar du något av det bästa Stockholms skärgård kan erbjuda.

Gillar du att slappa på stranden, bada från en brygga eller kanske en klippa? I så fall är Grinda något för dig. Vissa stränder som finns i närheten av värdshuset är dessutom optimala för barn och ger dem möjlighet att gräva i sanden, bada i sällskap av en vuxen eller bara plaska runt i vattnet vid strandkanten.

När hungern sätter in är det bara att promenera vidare till någon av de restauranger som finns, eller varför inte besöka Grindas värdshus. Välj mellan fantastiskt goda, typiska skärgårdsinspirerade rätter som toast Skagen, charkbricka samt flera olika fisk-och skaldjursrätter. Självklart hittar du även vegetariska alternativ samt mer barnanpassade rätter på menyn som köttbullar och pannkakor. Här finns något för alla i familjen.

Relaterat
food
8 min. läsning

Populära restauranger i Stockholm

DEST_SWEDEN_STOCKHOLM_ARCHIPELAGO_PICNIC
8 min. läsning

En weekend i Stockholm