DiscoverReserekommendationer

10 hotell för en romantisk weekend i Skåne

Villa Strandvägen – Romantik vid havet

hot tub i trädgården

Mysa i den varma poolen i trädgården eller gå ner till havet

Bara ett stenkast från havet på skånska sydkusten ligger Villa Strandvägen. Perfekt för par att boka in sig över helgen och skämma bort sig själva. Villan som byggdes 1899 har renoverats men historia och personlighet har bevarats.

Supermysigt för dig som vill njuta av en romantisk weekend med din älskling. Njut i den lummiga trädgården där det också finns en varm pool. Vill du så är promenaden ner till havet inte lång om du hellre vill ta dig ett dopp i det blå. Villa Strandvägen har bara sju rum vilket gör vistelsen mer personlig. I restaurangen kan du njuta av god mat från närområdet. Som gäst på Villa Strandvägen har du också tillgång till spa på närliggande hotellet Ystad Saltsjöbad.

Boka rum på Villa Strandvägen

Torekov Hotell – Som en del av naturen

hotel-weekend

Koppla av i den japanska poolen utomhus

På vackra Bjärehalvön som har fantastisk härlig och variationsrik natur ligger pittoreska Torekov hotell. Här kan du skruva upp romantiken med din älskade över helgen. Torekov hotell har tagit fasta på naturen och omgivningarna då hotellet är byggt med naturnära material för att smälta in. Ypperligt om du vill njuta av en romantisk weekend i Skåne.

Här kan du koppla av med din kärlek och andas in svenska Västkustens friska vindar. Hotellet erbjuder mängder med olika paket för en perfekt avslappnande weekend. Vad sägs om en femrättersmeny, avkoppling i de japanska utomhuspoolerna och mousserande vin och choklad på rummet. Skäm bort dig själv med en hawaiiansk massage eller en återfuktande honungsmassage eller varför inte pröva hotellets regndroppsmassage med teknik från lakotaindianerna.

Boka hotell på Torekov

The Lodge – på toppen av Skåne

weekend-sweden

Romantisk weekend på skånes högsta punkt!

Uppe på Romelåsen ligger The Lodge på en av Skånes högsta punkter. Utsikten över det vackra landskapet och omgivningarna är milsvid. Här går det mycket väl att få till en härlig romantisk weekend tack vare just de vackra omgivningarna.

Det finns både bokskog, granskog, tallskog och Skåneleden passerar precis utanför knuten. När du anländer för din avslappnade helg kan du börja vistelsen med att slå dig ner på soldäck och bara titta på den mäktiga utsikten. Hotellet erbjuder olika paket för romantiska par som vill lyxa till det. Vad sägs om ”Friday at The Lodge” där det förutom en fyrarätters middag ingår tillgång till vedeldad bastu och jacuzzis utomhus.

Boka rum på The Lodge

Örenäs slott – Med historiens vingslag

hotel

Beläget precis vid Öresund

Detta vackra barockslott som bär på en lång historia är en säkert kort för en romantisk weekend. Beläget precis vid Öresund byggdes slottet mellan 1914-1918, alltså precis 100 år sedan.

Här kan ni bo riktigt kungligt som prinsar och prinsessor och skämma bort er ordentligt. Boka in er i ett av de tip slottsrummen där ni har möjlighet att få utsikt över Öresund och ön Ven. Alla slottsrummen är unikt inredda i sin egen stil. Slottet erbjuder god mat, bad i varma badtunnor och flera paket för dem som vill lyxa till det. I omgivningarna kring slottet finns en fantastisk miljö med Glumslövs backar för härliga promenader, det är heller inte långt till den lilla mysiga fiskebyn Ålabodarna.

Boka rum på Örenäs slott

Rusthållargården – Njutning på berget

Med utsikt över havet och närhet till vacker natur

Med utsikt över havet och närhet till vacker natur

På Kullabergs sluttningar vid Skälderviken ligger mysiga Rusthållargården med utmärkta förutsättningar för att pricka in en romantisk weekend i västra Skåne. Med utsikt över havet och närhet till vacker natur i omgivningarna har hotellet ett perfekt läge.

Här kan du koppla av med din älskade i en lugn och skön miljö. Bokar du ett av hotellets weekend-paket får du tillgång till relaxavdelningen som har en 29-gradig kallpool, en varm jacuzzi samt bastu och ångbastu. Du bjuds också på ”Afternoon tea” och en trerätters middag.

Boka rum på Rusthållargården

Vitemölla badhotell – Långt bort från alla andra

Långt borta ifrån folkmassorna

Långt borta ifrån folkmassorna

På härliga Österlen kan du och kärleken fly undan folkmassorna och stressen för en romantisk weekend. Inget sus och brus från staden. Vitemölla badhotell är litet och gemytligt och är en mysig träbyggnad med bara elva rum precis vid vattnet.

På Vitemölla badhotell har du möjlighet att uppleva havet från första parkett här på Skånes vackra östkust. Sitt på terassen och njut av lunchen under härliga sommardagar med havets utsikt och bris rakt i ansiktet. Njut av säsongsbetonade lokala läckerheter i restaurangen. Vill du ha lite kultur? Då är Kivik med sitt musteri, konstgallerier och kaféer bara en kort bilfärd bort.

Boka rum på Vitemölla badhotell

Bodelsons by the sea – Avskalat och avslappnat

hotel

Njut av en helg med massa privatliv och massage på rummet

En härlig pärla i nordöstra Skåne som inte får missas om du vill ha en romantisk weekend. Mysigt, avskalat och avslappnat med personlig touch. Bodelsons by the sea är perfekt beläget naturskönt precis vid havet vid det lilla samhället Tosteberga och naturreservatet Tosteberga ängar.

På hotellet går det att njuta med din kärlek till fullo. Du kan, hör och häpna, boka en massage på ditt eget rum (!). Hur lyxigt är inte det? Bokar du hotellets weekendpaket ingår detta och du får även två trerätters middagar.

Boka rum på Bodelsons by the sea

Kronovalls vinslott – Romantik på slottet

hotel-sweden

En romantisk helg på ett romantisks slott – Foto: Niclas Röhr

Vem förknippar inte ett slott med romantik? Långt ut på den vackra skånska landsbygden hittar du Kronovalls vinslott. Tänk dig en mysig helg med bara din älskade, en avkopplande slottsträdgård, knarrande golv och långa korridorer med de vackra rummen på rad.

Rummen är inredda i tidstypisk stil från sent 1800-tal med trägolv och stora fönster och interiören är bevarad i original. Slottets historia sträcker sig ända tillbaka till 1760-talet då den första delen av slottet kom att byggas. I den imponerande vinkällare lagras mängder med flaskor av svensk mousserande vin.

Boka rum på Kronovalls vinslott

Hotell Mossbylund – Lugn och ro vid havet

hotel-weekend-sweden

Hitta lugn och ro under en skön weekend i romantikens tecken.

Det är något visst med att vara nära havet. Romantiken blåser liksom in med vindarna. På Skånes sydkust bara ett stenkast från stranden ligger Hotell Mossbylund i vackra och avslappnande omgivningar.

Här kan du och din partner hitta lugn och ro under en skön weekend i romantikens tecken. Slappna av i relaxavdelningen och låt ögonen njuta av den vackra utsikten. Givetvis går det att bli serverad en tre rätters middag. Det finns ett bredd utbud av spa och behandlingar för den som vill lyxa till det rejält.

Boka rum på hotell Mossbylund

Bäckaskog slott – Bland spöken och gastar

hotel

Romantisk slott i härliga skåne

På det lilla näset mellan Ivösjön och Oppmannasjön i nordöstra Skåne ligger detta mysiga slott beläget. Här har allt från munkar till kungar bott och nu har du chansen att göra detsamma. Ta med din älskling för en romantisk weekend på ett slott i Skåne. Slottet var en gång i tiden ett kloster och har anor ända tillbaka till 1200-talet. Det sägs att det spökar här – har du tur, eller kanske otur, får du se något oväntat.

Boka rum på Bäckaskog slott