Spa-weekend i Stockholm: 10 sköna spa-pärlor i och omkring Stockholm

Djurönäset Konferens & Hotell

Djurönäset Konferens & Hotell

© Djurönäset Konferens & Hotell

På Djurö långt ut i Stockholms skärgård ligger denna pärla som erbjuder det de kallar för skärgårds-spa. Omgiven av tallar, klipphällar och glittrande fjärdar fulla av segelbåtar är njutningen total och lyxig. Här finns en vedeldad bastu med stora panoramafönster och dusch, det går att bada i havet från bryggan eller klipporna. Du kan också ta dig ett dopp i den varma utomhuskällan.

Om du hellre vill njuta inomhus finns ett bastulandskap med flera olika bastus, relaxytor och en 25 meter lång pool. Samtidigt kan du genom fönstren titta på utsikten över skärgården. Givetvis finns också flera olika spa-behandlingar att njuta av. En spa-weekend i dubbelrum med middag, frukost och spa-behandling går på omkring 4 500 kronor för två personer.

Fågelbrohus

Inte långt från stan på Värmdö i Stockholm ligger Fågelbrohus mitt mellan skog, hav och hästhagar. Här kan du få en spa-weekend utan att behöva åka så långt. Hotellet har en helt nyrenoverad spa-avdelning med relax, bubbelpool, lounge och bastu.

Du och din partner kan boka långa härliga behandlingar som skrubbning, massage eller olika ansiktsbehandlingar. Innan middagen finns möjlighet att ta en lugn och mysig promenad i omgivningarna, springa en runda i motionsspåret eller bara andas den friska luften. Du kan boka en spa-weekend där en 50 minuter lång spa-behandling ingår likväl som trerättersmiddag och frukostbuffé från 2 190 kronor per person.

Nynäs Havsbad

Nynäs Havsbad

© Nynäs Havsbad

Bara 35 minuter från Stockholm kan du och kärleken spendera en mysig och romantisk spa-weekend vid havet och klipporna. Lyssna på vågskvalpet, känn doften av det salta havet och njut av brisen i håret. Slå er ner i den lågtempererade bastun med milslång utsikt över havet och horisonten, sen kan ni hoppa in i ångbastun eller den vedeldade.

Inomhus hittar du en varmpool i anslutning till relaxavdelningen och såklart finns en hel katalog av olika behandlingar och massage för kropp och själ att välja mellan. I Havspaviljongens bistro erbjuds enklare rätter direkt på bryggan. Ett dubbelrum fredag till söndag kostar just över 4 000 kronor exklusive spa-behandlingar.

Elite Hotel Marina Tower

I det här marina hotellet med utsikt över vattnet precis vid Stockholms inlopp kan du boka en spa-weekend utan att lämna innerstan. Du kan njuta i de flärdfulla rummen med både badkar och separat dusch. I anslutning till hotellet ligger spa-avdelningen ”Sturebadet Marina Tower”. Här kan du boka spa-paket med turkisk hamam. Du kan sitta i ångbastun eller torrbastun, slappna av i jacuzzin eller simma i poolen.

Det finns mängder av olika spabehandlingar att njuta av och vill du så går det att få paket med övernattning. För ett dubbelrum med frukost och inträde till spa-avdelningen samt 20 minuters hamam-behandling kostar en weekend fredag till söndag 2 500 kronor för två personer.

Marholmen Hotell och Konferens

Spaweekend i Stockholm - Marholmen

© Marholmen Hotell och Konferens

I Roslagen hittar du Marholmen, en mysig liten ö som binds samman med fastlandet av en bro. En spa-weekend på Marholmen Hotell och Konferens innebär en avkopplande upplevelse i ett fantastiskt skärgårdslandskap. Sjunk ner i jacuzzin, värm dig i torrbastun eller svettas ordentligt i ångbastun.

Utomhus finns en varm källa och sköna stolar där du kan luta dig tillbaka för stillhet och ro. Här har de flesta rummen sjöutsikt och alla har egen veranda eller balkong, tanken är stora fönster med mycket ljus för en känsla av att vara en del av den vackra skärgårdsmiljön. En spa-weekend i dubbelrum med lunch, trerättersmiddag, frukost och inträde till spa-avdelningen kostar från 1 840 kronor per person.

Yasuragi

© Jonas Koel

På Hasseludden precis utanför Nacka ligger detta Japaninspirerade spa-hotell. Här ligger den asiatiska mystiken tät. Alla gäster får en så kallad Yukata vid ankomst, det är en japansk bomullsrock som du har på dig under hela tiden du är här. I det japanska badhuset finns kolsyrebadet, kallbadet, ångsaltbastu, vanlig bastu och varma utomhuskällor. Det finns möjlighet att vara med på en guidad meditation ackompanjerad av tibetanska klangskålar, du kan prova bastuyoga och såklart få en av många olika spa-behandlingar. Yasuragi erbjuder flera olika spa-paket och har till och med ett som är anpassat för barn. Spa-paketen går att boka med spa-avdelning, middag och frukost från omkring 1690 kronor per person.

Högberga gård

Ett stenkast från centrala Stockholm, på Lidingö, ligger Högberga gård med en fantastiskt vacker utsikt över vattnet ochn Stockholms inlopp. 2016 öppnade de vad de kallar för Högberga havsspa. Uppe på bergknallen ligger Paviljongen med en varm källa, jacuzzi, vedeldad bastu, kallpool, relaxytor och till och med en bar. Här kan du njuta till fullo samtidigt som du insuper utsikten och naturen. Högberga gård erbjuder flera olika weekend-paket i dubbelrum med entré till spa-avdelningen, femrättersmiddag och frukostbuffé exklusive spa-behandlingar från 2 045 kronor per person.

Skepparholmen Nacka

Spa weekend på Skepparholmen Nacka

© Skepparholmen Nacka

Skepparholmen ligger bara 20 minuter från centrala Stockholm, men det gör inte njutningen mindre. Här kan du bada i en stor och rymlig bastu med en magnifik utsikt över skärgården. Ta ett dopp i utomhuspoolen, slappa i relaxavdelningen eller meditera. Är du ute efter träning får du här tillgång till gymmet eller kan delta i något av de instruktörsledda passen som yoga eller mental avslappning. Det finns flera olika massager och behandlingar att välja mellan. Bokar du en spa-weekend kan du ta ett av alla paket. För ett dubbelrum med trerättersmiddag och frukost eller brunch samt entré till spa-avdelningen betalar du från 2 595 kronor per person.

Hotell Havsbaden Grisslehamn

Det är en rejäl bit att åka för att komma hit, en och en halv timme i bil från Stockholm. Men det är det värt. Precis vid vattnet ligger detta himmelrike. Här finns det som de kallar för ”Saunaworld”. Aromabastu, ljusterapibastu, ångbastu och torrbastu. Och det slutar inte där. Du kan få uppleva deras ”Velvet” som innehåller flera olika delar; fotbad, fiskpedikyr, ansiktsbehandling, peeling, saltbad och hamam-skrubbning. Dessutom finns det finns två pooler utomhus och flera på insidan, varav ett kallbad. Självklart finns det också en jacuzzi. Och vad sägs om spa-baren? I Grisslehamn kan du verkligen skämma bort dig själv. Boka ett paket med spa, trerätters, behandling och frukost från 2 595 kronor per person.

Sandhamn Seglarhotell

Sandhamn Seglarhotell

© Sandhamn Seglarhotell

Allra längst ut i Stockholms skärgård, i Sandhamn, är njutningen maximal på seglarhotellet. Här är det mer läget än något annat som får dig att känna avkopplingen. Luften är lite friskare, havet är lite saltare och livet lite enklare. I spa-avdelningen inomhus finns pool, bubbelpool, bastu och gym. Men det är förstås utomhus du ska vara, du har ju kommit till skärgårdens av en anledning. Simma i utomhuspoolen eller sjunk ner i en badtunna, varför inte borda bastuflotten och sedan ta ett uppfriskande dopp i Östersjöns vatten. Boka paketet ”Skärgårdsweekend” i dubbelrum med trerättersmiddag, inträde till spa-avdelningen och frukostbuffé från 1 595 kronor per person.

Hitta flyg till Stockholm Hitta hotell i Stockholm

Vill du se ännu mer inspiration kolla vår sida: Skönaste spa-vistelser i Sverige.

Få fler rekommendationer för wellness