Reseguide till Stockholm

Upptäck det bästa med Stockholm, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Stockholm

Valutasvensk krona
Befolkning1,25 miljoner
SpråkSvenska

Saker att göra i Stockholm

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Stockholm

När ska man besöka Stockholm?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 561 kr - 5 153 kr

Temperatur

-3 - 17 °C

Nederbörd

26 - 72 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Stockholm i juli då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är februari då det kan bli så kallt som −6 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Stockholm i juli då nederbörden ligger på omkring 72 mm. Den torraste perioden är däremot mars med så lite som 26 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Övernattningar i Stockholm

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Vanliga frågor

 • Vad finns det att se i Stockholm?

  Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Stockholm Stockholms Centralstation, Hötorget och Olympiastadion. Du vill kanske också ta en titt på Odenplan och Årstafältet.

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Stockholm?

  Andra gillar att bo i Norrmalm, Hägersten-Liljeholmen eller Enskede-Årsta-Vantör när de besöker Stockholm. Överväg också att leta efter boende i Farsta eller Vasastan.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Stockholm?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Stockholm under juli, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att februari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −3 °C, vilka tenderar att sjunka till −6 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Stockholm?

  Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Stockholm med en nederbörd på omkring 72 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Stockholm?

  Besökare spenderar oftast 2 dagar i Stockholm i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Stockholm?

  Ja, du kan hyra bil i Stockholm för ungefär 409 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Stockholm?

  Solna, Lidingö och Nacka är några platser du kan besöka under din resa till Stockholm.


Skapa din egen guide till Stockholm
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Stockholm