Reseguide till Stockholm

Upptäck det bästa med Stockholm, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Stockholm

Stockholm är en nyskapande skandinavisk storstad som garanterat kommer att stanna kvar i ditt hjärta långt efter att ditt besök är över. Stadens rika historia väcks till liv på de många museerna. Innerstan erbjuder ett stort utbud av spännande restauranger, kaféer och butiker. Stockholm är också en naturnära stad där grönområden, parker och skärgårdsöar aldrig är långt borta.

Valutasvensk krona
Befolkning1,25 miljoner
SpråkSvenska

Saker att göra i Stockholm

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Stockholm

Saker att göra gratis i Stockholm

  • En gratis stadsvandring är ett perfekt sätt att utforska staden på. Det finns kostnadsfria guidade turer tillgängliga för dig som främst är intresserad av gratisaktiviteter i Stockholm. Guiderna pekar ut intressanta landmärken, byggnader och statyer.
  • Ett annat kostnadsfritt nöje är att besöka någon av Stockholms många parker. Kungsträdgården och Humlegården är två av stadens populära gröna lungor. Där kan du slappna av och titta på det myllrande folklivet.
  • På Stockholms Stadsbibliotek har du möjlighet att titta på eller läsa förstagångsupplagor av några av världshistoriens mest betydande litterära verk. Biblioteket arrangerar även utställningar och kulturella aktiviteter för både barn och vuxna.
  • I Stockholm finns ett brett och varierat utbud av intressanta museer som inte tar ut någon inträdesavgift. Här kan du lära dig mer om historia, kultur, konst, vetenskap och många andra ämnen. Museerna har både permanenta och tillfälliga utställningar.

När ska man besöka Stockholm?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

2 450 kr - 6 183 kr

Temperatur

-3 - 17 °C

Nederbörd

26 - 72 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Stockholm i juli då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är februari då det kan bli så kallt som −6 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Stockholm i juli då nederbörden ligger på omkring 72 mm. Den torraste perioden är däremot mars med så lite som 26 mm nederbörd i genomsnitt.


Så tar du dig till Stockholm

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Stockholm och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
PLAY
9 maj
BWI15:00Baltimore/Washington
10t 25m
1 stopp
ARN01:25Stockholm Arlanda
15 maj
ARN08:25Stockholm Arlanda
11t 25m
1 stopp
BWI19:50Baltimore/Washington
3 372 kr
Hitta liknande
PLAY
23 apr.
BWI15:00Baltimore/Washington
10t 25m
1 stopp
ARN01:25Stockholm Arlanda
30 apr.
ARN08:25Stockholm Arlanda
11t 25m
1 stopp
BWI19:50Baltimore/Washington
3 559 kr
Hitta liknande
PLAY
4 maj
BWI15:00Baltimore/Washington
10t 25m
1 stopp
ARN01:25Stockholm Arlanda
8 maj
ARN08:25Stockholm Arlanda
11t 25m
1 stopp
BWI19:50Baltimore/Washington
3 591 kr
Hitta liknande

Hållbart resande i Stockholm

  • Du har möjlighet att bidra till att stärka utvecklingen mot hållbar turism i Stockholm genom att välja ett klimatsmart hotell. Ett flertal hotell i huvudstaden främjar hållbarhet genom att göra miljömedvetna val kring el, vattenförbrukning och återvinning.
  • Du som helst avstår från konsumtion kan med fördel välja en naturnära semester i Stockholm. Att paddla kajak eller segla i skärgården, åka skridskor på någon av isbanorna på vintern eller ta en sommarpromenad på vackra Djurgården är bara några av alternativen.
  • Möjligheterna att äta vegansk mat baserad på lokalproducerade råvaror är många i Stockholm. Staden har ett varierat och stort utbud av klimatsmarta veganska restauranger och kaféer.
  • I Stockholm kan du titta på konst av nyskapande konstnärer som väljer att lyfta fram miljöfrågan. Många av stadens miljöengagerade konstnärer skapar sina verk av återvunnet material.

Platser att äta på i Stockholm

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Stockholm

Vanliga frågor

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Stockholm Stockholms Centralstation, Tele2 Arena och Hötorget. Du vill kanske också ta en titt på Olympiastadion och Konserthuset.

Andra gillar att bo i Kungsholmen, Gamla Stan eller Norrmalm när de besöker Stockholm. Överväg också att leta efter boende i Bromma stadsdelsområde eller Enskede-Årsta-Vantör.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Stockholm under juli, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att februari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −3 °C, vilka tenderar att sjunka till −6 °C.

Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Stockholm med en nederbörd på omkring 72 mm.

Besökare spenderar oftast 9 dagar i Stockholm i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i Stockholm för ungefär 466 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Solna, Lidingö och Nacka är några platser du kan besöka under din resa till Stockholm.


Börja planera din resa till Stockholm