Reseguide till Beirut

Upptäck det bästa med Beirut, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Beirut

Valutalibanesiskt pund
Befolkning1,92 miljoner
SpråkArabiska, Franskt

Saker att göra i Beirut

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Beirut

Insider-tips för Beirut

De bästa artiklarna som nämner Beirut skrivna av våra reseexperter

När ska man besöka Beirut?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 005 kr - 10 041 kr

Temperatur

12 - 26 °C

Nederbörd

0 - 180 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Beirut i juli då genomsnittstemperaturen är 26 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 10 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Beirut i januari då nederbörden ligger på omkring 180 mm. Den torraste perioden är däremot juni med så lite som 0 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Libanon har öppnat sina flygplatser igen med begränsad kapacitet. Människor som reser till Libanon kommer att bli skyldiga att följa testnings- och självisoleringsåtgärder för att minska spridningen av coronavirus. Kontrollera vad som gäller med flygbolaget och den libanesiska ambassaden innan du bokar.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 96 timmar före resan för att få komma in i landet, såvida de inte har dokumenterat bevis på att de testat positivt för COVID-19 mer än 15 dagar före ankomst, har ett IgG-positivt test som visar tillräckliga antikroppar, eller bevis på full vaccination mer än 15 dagar före ankomst. Barn under 12 år är undantagna från alla krav på PCR-test. Resenärer som lämnat Libanon under en period på högst en vecka kommer att undantas från PCR-tester när de återvänder. Resenärer måste fylla i ett "registreringsformulär för flygplatsspårning" före avresa. Resenärer som lämnat Libanon under en period på högst en vecka kommer att undantas från PCR-tester när de återvänder. Resenärer måste ladda ner den Libanesiska regeringens applikation "Covid Leb Track" på sin mobiltelefon och fylla i ett hälsointyg innan avresan. Resenärer, utom militär personal, diplomater, medlemmar av internationella organisationer, UNIFIL och medlemmar av Libanesiska socialförsäkringsfonden eller personalkooperativ, måste ha en försäkring för hela sin vistelse i Libanon, som täcker hela kostnaderna för medicinsk behandling i om de testar positivt för coronavirus. Alternativt kan försäkringen införskaffas i försäkringsluckorna vid ankomsten till Rafik Hariri International Airport i Beirut.

Karantänskrav

Alla resenärer är föremål för en 3-dagars karantän på sin bostadsort eller boende vid ankomsten. Resenärer måste genomgå ytterligare ett PCR-test i slutet av sin karantänperiod. Diplomater och deras familjer, officiella delegationer och UNFIL-tjänstemän är undantagna från karantänåtgärderna, liksom de som har mottagit COVID-19-vaccinationen, förutsatt att de har bevis för vaccination och tar ett PCR-test vid ankomsten som en försiktighetsåtgärd. Resenärer som testar positivt måste självisolera sig och följa hälsovårdsministeriets riktlinjer.

All övrig information

Särskilda begränsningar gäller för icke-syriska medborgare som passerar Libanon på väg till Syrien: Resenärer som transiterar genom Beirut (BEY) till Syrien måste ha förhandsgodkännande från de syriska myndigheterna. Personer över 12 år måste också ha ett medicinskt intyg med negativt resultat från ett COVID-19 PCR-test som utfärdats senast 96 timmar före avgång. Resenärer med resedokument för palestinska flyktingar utfärdat av Syrien är undantagna från detta krav.

Visa nuvarande reserestriktioner för Libanon

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Beirut?

  Den bästa flygplatsen för att besöka Beirut är Beirut flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Beirut?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Beirut under juli, när det ofta blir så varmt som 26 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 12 °C, vilka tenderar att sjunka till 10 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Beirut?

  Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Beirut med en nederbörd på omkring 180 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Beirut?

  Besökare spenderar oftast 7 dagar i Beirut i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Beirut?

  Ja, du kan hyra bil i Beirut för ungefär 213 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Beirut?

  Chiyah, Borj Hammoud och Sin el Fil är några platser du kan besöka under din resa till Beirut.


Skapa din egen guide till Beirut
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Beirut