Reseguide till Barcelona

Upptäck det bästa med Barcelona, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Barcelona

Barcelona – en nordlig stad i ett sydligt land som smälter samman latinsk livlighet med gaelisk orubblighet.

Medan resten av landet blev kvar i medeltiden gjorde katalanerna det de var bäst på – nämligen att tjäna pengar. De förde den industriella revolutionen till medelhavsområdet och skapade stadens moderna fokus på konst, arkitektur och kultur. Resultatet finns att skåda i Gaudís bländande byggnader, Dalís surrealistiska konstverk och Maragalls modernistiska prosa.

Även om staden under en tid drabbades av inbördeskrig presenterade Katalonien sin förändring för världen vid de olympiska spelen 1992 och visade att regionen har kraften att repa sig med avundsvärd stil och elegans.

Valutaeuro
Befolkning1,62 miljoner

Saker att göra i Barcelona

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Barcelona

Saker att göra gratis i Barcelona

  • I Barcelona är varje gathörn och varje torg i princip ett gratis museum. Det kostar ingenting att upptäcka stadens berömda arkitektur på egen hand eller i sällskap.
  • I Barcelona, i den här dynamiska storstaden flyttar kulturen ofta ut på gatorna. Du som är intresserad av gratis aktiviteter i Barcelona kommer att hänföras av alla talangfulla artister, kostnärer och trollkarlar som uppträder kostnadsfritt.
  • För de flesta som besöker Barcelona är en promenad längst den ikoniska gågatan La Rambla ett måste. Här kan du gå omkring i timmar och betrakta det myllrande folklivet i en av Europas största städer.
  • När du behöver en paus från storstadspulsen kan du med fördel besöka stadens kyrkor och bibliotek, som har gratis inträde. De fungerar som en välkommen oas i den älskade staden som aldrig sover.

När ska man besöka Barcelona?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 334 kr - 11 443 kr

Temperatur

9 - 24 °C

Nederbörd

20 - 91 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Barcelona i augusti då genomsnittstemperaturen är 24 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 4 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Barcelona i oktober då nederbörden ligger på omkring 91 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 20 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Barcelona

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Barcelona att bo i

Montjuïc

Montjuïc bjuder på kittlande utsikt och flera hektar av välbehövliga öppna ytor med sina parker och trädgårdar. Berget har även varit skådeplatsen för många av de viktigaste händelserna i Barcelonas historia.

Eixample

Eixample är ett område med breda boulevarder, eleganta lägenhetsbyggnader samt exklusiva butiker, hotell och restauranger. Här finns även spektakulära minnesmärken och Europas största koncentration av modernistiska monument.

Gracia

Med smala gator, livfulla torg, enastående utsikt och en verkligt katalansk livsstil bjuder Gràcias intima bykänsla på ett härligt, och inte lika turistiskt, alternativ till stadens centrum.

Ciutat Vella

Ciutat Vella, "Gamla staden, är utan tvekan där de flesta av Barcelonas främsta sevärdheter finns att skåda. Området skildrar stadens fascinerande historia och utveckling på ett visuellt sätt.


Hållbart resande i Barcelona

  • Barcelona är en promenad- och cykelvänlig stad. Faktum är att cirka en tredjedel av stadens invånare föredrar att cykla eller promenera framför att ta bilen eller kollektivtrafiken. Gör som dem!
  • Du som vill minimera din miljöpåverkan kan med gott samvete utforska allt som staden har att erbjuda genom att delta i en guidad rundtur till fots i staden. Det finns ett rikt utbud av hållbara sightseeing-alternativ och organiserade rundturer som är promenad- eller cykelbaserade.
  • Det finns ett även flertal miljö- och hållbarhetsinriktade restauranger att välja mellan. Många av Barcelonas berömda restauranger baserar sina läckerheter på lokalproducerade råvaror.
  • Stadens många grönområden och vackra parker är perfekta för dig som vill lära känna staden. Ta gärna en picknick ute i den friska luften eller avnjut en bit mat på en vegansk restaurang i närheten för att bidra till utvecklingen mot hållbar turism i Barcelona

Vanliga frågor

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Barcelona Barcelona City Centre, Plaça de Catalunya och La Rambla. Du vill kanske också ta en titt på Barcelona Sants järnvägsstation och Avinguda Diagonal.

Andra gillar att bo i Sant Andreu, Sant Marti eller Eixample när de besöker Barcelona. Överväg också att leta efter boende i Nou Barris eller Sants-Montjuïc.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Barcelona är Barcelona-El Prat flygplats, Girona-Costa Brava flygplats och Reus flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Barcelona under augusti, när det ofta blir så varmt som 24 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 9 °C, vilka tenderar att sjunka till 4 °C.

Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Barcelona med en nederbörd på omkring 91 mm.

Besökare spenderar oftast 3 dagar i Barcelona i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i Barcelona för ungefär 364 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Sant Adrià de Besòs, L'Hospitalet de Llobregat och Esplugues de Llobregat är några platser du kan besöka under din resa till Barcelona.


Börja planera din resa till Barcelona