Reseguide till Barcelona

Upptäck det bästa med Barcelona, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Barcelona

Barcelona – en nordlig stad i ett sydligt land som smälter samman latinsk livlighet med gaelisk orubblighet.

Medan resten av landet blev kvar i medeltiden gjorde katalanerna det de var bäst på – nämligen att tjäna pengar. De förde den industriella revolutionen till medelhavsområdet och skapade stadens moderna fokus på konst, arkitektur och kultur. Resultatet finns att skåda i Gaudís bländande byggnader, Dalís surrealistiska konstverk och Maragalls modernistiska prosa.

Även om staden under en tid drabbades av inbördeskrig presenterade Katalonien sin förändring för världen vid de olympiska spelen 1992 och visade att regionen har kraften att repa sig med avundsvärd stil och elegans.

Valutaeuro
Befolkning1,62 miljoner

Saker att göra i Barcelona

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Barcelona

De bästa upplevelserna i Barcelona

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Barcelona?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

1 110 kr - 7 977 kr

Temperatur

9 - 24 °C

Nederbörd

20 - 91 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Barcelona i augusti då genomsnittstemperaturen är 24 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 4 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Barcelona i oktober då nederbörden ligger på omkring 91 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 20 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Övernattningar i Barcelona

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Barcelona att bo i

Gracia

Med smala gator, livfulla torg, enastående utsikt och en verkligt katalansk livsstil bjuder Gràcias intima bykänsla på ett härligt, och inte lika turistiskt, alternativ till stadens centrum.

Ciutat Vella

Ciutat Vella, "Gamla staden, är utan tvekan där de flesta av Barcelonas främsta sevärdheter finns att skåda. Området skildrar stadens fascinerande historia och utveckling på ett visuellt sätt.

Montjuïc

Montjuïc bjuder på kittlande utsikt och flera hektar av välbehövliga öppna ytor med sina parker och trädgårdar. Berget har även varit skådeplatsen för många av de viktigaste händelserna i Barcelonas historia.

Eixample

Eixample är ett område med breda boulevarder, eleganta lägenhetsbyggnader samt exklusiva butiker, hotell och restauranger. Här finns även spektakulära minnesmärken och Europas största koncentration av modernistiska monument.


Vanliga frågor

 • Vad finns det att se i Barcelona?

  Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Barcelona La Rambla, Plaça de Catalunya och Avinguda Diagonal. Du vill kanske också ta en titt på La Maquinista och Mirador de Colón.

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Barcelona?

  Andra gillar att bo i Sant Marti, Eixample eller Sants-Montjuïc när de besöker Barcelona.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Barcelona?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Barcelona är Barcelona-El Prat flygplats, Girona-Costa Brava flygplats och Reus flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Barcelona?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Barcelona under augusti, när det ofta blir så varmt som 24 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 9 °C, vilka tenderar att sjunka till 4 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Barcelona?

  Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Barcelona med en nederbörd på omkring 91 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Barcelona?

  Besökare spenderar oftast 4 dagar i Barcelona i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Barcelona?

  Ja, du kan hyra bil i Barcelona för ungefär 243 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Barcelona?

  Sant Adrià de Besòs, L'Hospitalet de Llobregat och Esplugues de Llobregat är några platser du kan besöka under din resa till Barcelona.


Skapa din egen guide till Barcelona
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Barcelona