Reseguide till Phuket

Upptäck det bästa med Phuket, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Phuket

Phuket är en av Thailands större öar, en bergig och tropisk ö, med landets populäraste stränder. Det ligger många strandnära orter längs kusten och du kan koppla av på spa eller äta god thaimat. Nattlivet kommer i gång på kvällen och är ett fartfyllt fenomen som du vill uppleva i Phuket.

Valutathailändsk baht
Befolkning89 072
SpråkThailändskt

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Phuket

Saker att göra gratis i Phuket

  • Eftersom det är varmt och vackert finns det många gratisaktiviteter i Phuket kopplade till utomhusvistelse. En idé kan vara att ta sig till en utsiktsplats som Karon Viewpoint och uppleva de vackra solnedgångarna, som också kan förevigas på foto.
  • Wat Chalong är ett häftigt buddisttempel med en alldeles unik stil, som får dig att tänka på det traditionella Thailand. Här finns massor av fina buddhastatyer och atmosfären är spirituell. Det kostar ingenting att besöka templet.
  • En annan aktivitet som är gratis är att strosa runt i Gamla Stan i Phuket där det finns influenser av både Europa, Kina och Thailand. Låt sinnena stimuleras av folklivet och kommersen. Den färgglada arkitekturen passar bra i resealbumet.
  • Att koppla av på stranden är det perfekta gratisnöjet och framför allt är det stränderna Surin och Kata som gäller.

När ska man besöka Phuket?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

10 500 kr - 22 813 kr

Temperatur

27 - 28 °C

Nederbörd

30 - 410 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Phuket i mars då genomsnittstemperaturen är 28 °C, och den högsta kan gå upp till 32 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 22 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Phuket i september då nederbörden ligger på omkring 410 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Phuket

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Phuket

  • Black Tomato erbjuder guidade turer som tar lite extra hänsyn till planeten och människans levnadsvillkor. De kan visa dig runt, vilket främjar hållbar turism i Phuket
  • Green Hotel i Phuket är ett hotell som vill ta hand om de anställdas rättigheter och värna om den lokala miljön. De satsar på återvinning och minskade koldioxidutsläpp.
  • Ett måste för att hitta närodlade råvaror är att handla på den stora, lokala marknaden med exotiska frukter, nötter och grönsaker.
  • DiVine Restaurant erbjuder frukost med ekologiska ägg och nybakat bröd. Maten är gjord på råvaror från lokala bönder. Hela menyn bygger på denna premiss, vilket är riktigt klimatsmart.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Phuket?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Phuket är Phukets internationella flygplats, Krabi flygplats och Trang flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Phuket?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Phuket under mars, när det ofta blir så varmt som 28 °C med maxtemperaturer på upp till 32 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 27 °C, vilka tenderar att sjunka till 22 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Phuket?

September tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Phuket med en nederbörd på omkring 410 mm.

Hur länge bör jag stanna i Phuket?

Besökare spenderar oftast 34 dagar i Phuket i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Phuket?

Ja, du kan hyra bil i Phuket för ungefär 293 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Phuket?

Wichit, Ratsada och Panwa är några platser du kan besöka under din resa till Phuket.


Börja planera din resa till Phuket