Reseguide till Göteborg

Upptäck det bästa med Göteborg, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Göteborg

Härliga Göteborg har en charmig och avslappnad atmosfär. Närheten till havet gör att du kan njuta av välsmakande fisk- och skaldjur. Passa även på att strosa runt i de vackra stadsdelarna. Liseberg är ett måste för hela familjen, här finns allt du kan önska dig för en riktigt trevlig vistelse.

Valutasvensk krona
Befolkning504 084
SpråkSvenska

Saker att göra gratis i Göteborg

  • Under sommarmånaden augusti rekommenderas ett besök på den kostnadsfria Göteborg Film Festival Open Air. Där kan har du möjlighet gå på utomhusbio och se en bra film i vackra Trädgårdsföreningen.
  • Det är en fördel att du är nära till många vackra parker när du letar efter gratisaktiviteter i Göteborg. I Slottsskogen finns en djurpark för barn med gratis inträde. Här finns också ett väldigt populärt utegym som är gratis för alla.
  • Många tycker också det är roligt att åka Älvsnabben som går mellan Stenpiren och Lindholmspiren. Njut av en gratis tur på vattnet.
  • Styr & Ställ låter dig låna en cykel helt gratis i ungefär en halvtimme så du kan passa på att cykla runt och ta foton av sevärdheter. Japandalen i Botaniska trädgården är ett otroligt vackert och Instagram-vänligt ställe, speciellt på våren.

När ska man besöka Göteborg?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 367 kr - 11 208 kr

Temperatur

0 - 16 °C

Nederbörd

30 - 80 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Göteborg i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 19 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Göteborg i augusti då nederbörden ligger på omkring 80 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Så tar du dig till Göteborg

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Göteborg och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
Scandinavian Airlines
21 jan.
BOS12:25Boston Logan Intl
9t 40m
1 stopp
GOT22:05Göteborg Landvetter
11 mars
GOT11:15Göteborg Landvetter
29t 10m
2 stopp
BOS17:25Boston Logan Intl
4 148 kr
Hitta liknande
Scandinavian Airlines
15 jan.
BOS12:25Boston Logan Intl
16t 10m
2 stopp
GOT04:35Göteborg Landvetter
22 jan.
GOT01:10Göteborg Landvetter
15t 15m
1 stopp
BOS16:25Boston Logan Intl
4 210 kr
Hitta liknande
Scandinavian Airlines
15 jan.
BOS12:25Boston Logan Intl
16t 10m
2 stopp
GOT04:35Göteborg Landvetter
22 jan.
GOT01:30Göteborg Landvetter
14t 55m
2 stopp
BOS16:25Boston Logan Intl
4 293 kr
Hitta liknande

Hållbart resande i Göteborg

  • Du kan räkna med hållbar turism i Göteborg eftersom turisterna exempelvis kan åka spårvagn här kors och tvärs mellan stadsdelarna.
  • Många av hotellen i Göteborg har en ekologisk profil och några av dem är Avalon Hotel och Clarion hotell. Clarion har ett hållbarhetstänk som innefattar allt från rummen och maten som serveras. Du kan till exempel välja bort rumsstädning för att minska el- och vattenförbrukningen.
  • Slappna av i en av Göteborgs stora och vackra parker där många passar på att jogga, cykla eller gå. Slottsskogen är en av dem.
  • I stadsdelen Haga finns flera specialbutiker, och några av dem fokuserar på lokalt hantverk. På Tvåla & Tvaga kan du köpa ekologiska hudvårdsprodukter. En Deli Haga erbjuder medelhavsinspirerade rätter som är veganska och omsorgsfullt tillagade.

Vanliga frågor

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Göteborg Gamla Ullevi, Gothia Towers och Göteborgs Centralstation. Du vill kanske också ta en titt på Universeum och Backaplan.

Andra gillar att bo i Kungsladugård, Göteborg centrum eller Västra Hisingen när de besöker Göteborg. Överväg också att leta efter boende i Östra Göteborg eller Masthugget.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Göteborg är Göteborg Landvetter flygplats, Jönköping Axamo flygplats och Halmstad City flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Göteborg under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 19 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 0 °C, vilka tenderar att sjunka till −1 °C.

Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Göteborg med en nederbörd på omkring 80 mm.

Besökare spenderar oftast 7 dagar i Göteborg i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i Göteborg för ungefär 549 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Mölndal och Västra Frölunda är några platser du kan besöka under din resa till Göteborg.


Börja planera din resa till Göteborg