Reseguide till Málaga

Upptäck det bästa med Málaga, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Málaga

På Costa del Sol, den spanska sydkusten, ligger Malaga som inte bara erbjuder vykortsvackert strandliv utan också ett rikt utbud av restauranger och kulturella upplevelser. Ät läckra fisk- och skaldjur nere vid hamnen eller strosa runt på de medeltida, smala gatorna. Njut av goda spanska tapas och skölj ner dem med en iskall dryck.

Valutaeuro
Befolkning568 305
SpråkSpanskt

Saker att göra i Málaga

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Málaga

Insider-tips för Málaga

De bästa artiklarna som nämner Málaga skrivna av våra reseexperter

Saker att göra gratis i Málaga

  • Malagas botaniska trädgård sägs vara en av de trädgårdar som har mest mångfald i hela Europa. Det är en av alla gratis aktiviteter i Malaga. Njut av denna oas med vattendammar, planteringar och vältrimmade häckar.
  • På söndagar är det gratis inträde under 2 tim på det spännande Picasso-museet. Det är en hyllning till en av våra mest kända konstnärer. Konstgalleriet Pompidou har också gratis inträde på söndagar, så du kan försöka boka det i kalendern.
  • Om du är träningssugen finns det ett flertal utegym att testa i Malaga. Många ligger i närheten av stranden och ger dig chansen att träna alla delar av kroppen effektivt.
  • Det är kostnadsfritt att vistas i Malagas vackra parker och här kan du finna lite avslappning eller leka med barnen. Parque de Malaga består av tropiska växter och träd.

När ska man besöka Málaga?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 252 kr - 11 938 kr

Temperatur

12 - 25 °C

Nederbörd

2 - 95 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Málaga i juli då genomsnittstemperaturen är 25 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 7 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Málaga i november då nederbörden ligger på omkring 95 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 2 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Málaga

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Málaga

  • Malaga har verkligen profilerat sig med ett hållbarhetstänk och turister uppmuntras att utforska området till fots eller med hyrcyklar. Dessa finns att få tag på lite varstans i staden till en rimlig kostnad.
  • Premium Hotel Malaga bidrar till hållbar turism i Malaga genom att minska på plast och se till att återvinna kartonger, papper och glas ordentligt.
  • Den ekologiska marknaden Guadalhorce är perfekt för att hitta närproducerade produkter. Botanisera bland bröd, honung och nötter.
  • I Malaga behöver du inte leta länge efter restauranger som har en grön profil. MIMO Vegan Bistro serverar nyttig och vegansk mat. Här kan du äta allt från pajer, till bakpotatis och tårtor.

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i Este, Churriana eller Cruz de Humilladero när de besöker Málaga. Överväg också att leta efter boende i Centro eller Carretera de Cadiz.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Málaga är Málaga flygplats, Sevilla-San Pablo flygplats och Granada flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Málaga under juli, när det ofta blir så varmt som 25 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 12 °C, vilka tenderar att sjunka till 7 °C.

November tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Málaga med en nederbörd på omkring 95 mm.

Besökare spenderar oftast 6 dagar i Málaga i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i Málaga för ungefär 293 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Guadalmar är en av platserna du kan besöka under din resa till Málaga.


Börja planera din resa till Málaga