Reseguide till Málaga

Upptäck det bästa med Málaga, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Málaga

Valutaeuro
Befolkning568 305
SpråkSpanskt

Insider-tips för Málaga

De bästa artiklarna som nämner Málaga skrivna av våra reseexperter

De bästa upplevelserna i Málaga

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Málaga?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 224 kr - 6 756 kr

Temperatur

12 - 25 °C

Nederbörd

2 - 95 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Málaga i juli då genomsnittstemperaturen är 25 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 7 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Málaga i november då nederbörden ligger på omkring 95 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 2 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Platser att äta på i Málaga

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Málaga

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Málaga?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Málaga är Málaga flygplats, Sevilla flygplats och Granada flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Málaga?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Málaga under juli, när det ofta blir så varmt som 25 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 12 °C, vilka tenderar att sjunka till 7 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Málaga?

  November tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Málaga med en nederbörd på omkring 95 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Málaga?

  Besökare spenderar oftast 5 dagar i Málaga i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Málaga?

  Ja, du kan hyra bil i Málaga för ungefär 175 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Málaga?

  Guadalmar är en av platserna du kan besöka under din resa till Málaga.


Skapa din egen guide till Málaga
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Málaga