Reseguide till Paris

Upptäck det bästa med Paris, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Paris

Även om Paris är känd som romantikens stad behöver du inte vara kär för att besöka den franska huvudstaden – låt själva staden blir din följeslagare.

Det är svårt att bli trött på Paris: runt varje hörn väntar ett nytt äventyr, och även om parisborna har ett rykte om sig att vara svårflörtade, vinner de vanligtvis ditt hjärta till slut. London kan skryta med en mysig atmosfär och Berlin har sin hipsteranda, men Paris är nog den vackraste staden av dem alla med sina breda boulevarder, sandfärgade byggnader, storslagna broar och nästan psykedeliskt orangea solnedgångar.

Valutaeuro
Befolkning2,14 miljoner
SpråkFranskt

Saker att göra i Paris

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Paris

Saker att göra gratis i Paris

  • Inget besök i Paris är komplett utan en picknick vid floden Seine. Du behöver bara en filt (helst rutig), en baguette, ost och gott sällskap. Självklart behöver du inte betala för din sittplats vid den ikoniska floden.
  • Flera av Paris berömda sevärdheter kräver en inträdesavgift med det är gratis att beundra dem utifrån. Gör som parisarna själva och slå dig ner i det gräset nedanför Eiffeltornet eller beundra Le Louvres spektakulära och helt unika arkitektur utifrån.
  • Frankrikes huvudstad är känd som en shoppingstad, men vem har sagt att du behöver köpa någonting? I Paris kan du lugnt strosa omkring i butiker i timmar som inspiration.
  • Du som är intresserad av gratisaktiviteter i Paris får inte missa att ta en promenad i Montmartre. Här visar sig staden från sin allra charmigaste sida.

När ska man besöka Paris?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

6 240 kr - 13 729 kr

Temperatur

5 - 21 °C

Nederbörd

41 - 63 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Paris i juli då genomsnittstemperaturen är 21 °C, och den högsta kan gå upp till 25 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Paris i maj då nederbörden ligger på omkring 63 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 41 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Paris

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Paris att bo i

Saint-Germain-des-Prés

Denna essentiella, parisiska stadsdel är full av livliga kaféer och restauranger, designerbutiker, exklusiva konstgallerier och välkända museer som Musée d'Orsay.

Le Marais

Le Marais är lika med många saker – en kavalkad av historisk arkitektur, HBTQ-kvarter, de judiska kvarteren och den absolut trendigaste delen av stan.

18:e arrondissementet

Montmartre har du sett i många filmer som utspelar sig i Paris. Det är en speciell kulle med vacker utsikt över staden, massor av coola barer och storslagna landmärken som Sacré-Cœur basilikan och Moulin Rouge.

Paris första arrondissement

Louvren är förmodligen det mest kända museet i världen. Det här området är omöjligt att missa. Med en kort promenad hittar du den majestätiska Jardin des Tuileries, eleganta lyxhotell och stora modebutiker i närliggande Palais Royal och Place Vendôme.

Latin Quarter

Quartier Latin har varit en stöttepelare för studentlivet i Paris i generationer. Det märks när du ser dess många livliga kaféer, konsthus, biografer och bokhandlare, inklusive Shakespeare & Company.

Paris andra arrondissement

Historiskt affärsdistrikt. Här hittar du börsen. Det centrala läge är tilltalande för resenärer som vill ha hyfsat nära till mycket, men inte vara mitt i smeten.


Hållbart resande i Paris

  • Den som ännu inte har promenerat längst Paris broar och gator har fortfarande en av livets största upplevelser framför sig. Genom att välja att utforska staden till fots tar du ställning för miljön och unnar dig själv ett oslagbart äventyr.
  • I Paris kan besökare som bryr sig om hållbarhet delta i miljövänliga guidade turer, som sker till fots eller på cykel. De guidade turerna kan upplevas på franska men också på andra språk.
  • I Frankrikes glamorösa och charmiga huvudstad är maten ofta en stor del av reseupplevelsen. Du kan bidra till att främja hållbar turism i Paris genom att välja miljömedvetna restauranger som använder lokalproducerade, franska råvaror.
  • Paris är även konstens och litteraturens stad. Därför arrangeras det regelbundet konstutställningar, teaterföreställningar och litterära debatter som är öppna för allmänheten på temat hållbarhet.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Paris?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Paris Paris City Centre, Eiffeltornet och Montmartre. Du vill kanske också ta en titt på Le Bon Marché och Notre-Dame de Paris.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Paris?

Andra gillar att bo i Paris femte arrondissement, Belleville eller Le Marais när de besöker Paris. Överväg också att leta efter boende i 13:e arrondissementet eller Paris åttonde arrondissement.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Paris?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Paris under juli, när det ofta blir så varmt som 21 °C med maxtemperaturer på upp till 25 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 5 °C, vilka tenderar att sjunka till 3 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Paris?

Maj tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Paris med en nederbörd på omkring 63 mm.

Hur länge bör jag stanna i Paris?

Besökare spenderar oftast 14 dagar i Paris i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Paris?

Ja, du kan hyra bil i Paris för ungefär 532 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Paris?

Le Kremlin-Bicêtre, Gentilly och Le Pré-Saint-Gervais är några platser du kan besöka under din resa till Paris.


Börja planera din resa till Paris