Reseguide till Paris

Upptäck det bästa med Paris, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Paris

Även om Paris är känd som romantikens stad behöver du inte vara kär för att besöka den franska huvudstaden – låt själva staden blir din följeslagare.

Det är svårt att bli trött på Paris: runt varje hörn väntar ett nytt äventyr, och även om parisborna har ett rykte om sig att vara svårflörtade, vinner de vanligtvis ditt hjärta till slut. London kan skryta med en mysig atmosfär och Berlin har sin hipsteranda, men Paris är nog den vackraste staden av dem alla med sina breda boulevarder, sandfärgade byggnader, storslagna broar och nästan psykedeliskt orangea solnedgångar.

Valutaeuro
Befolkning2,14 miljoner
SpråkFranskt

Saker att göra i Paris

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Paris

De bästa upplevelserna i Paris

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Paris?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 602 kr - 8 828 kr

Temperatur

5 - 21 °C

Nederbörd

41 - 63 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Paris i juli då genomsnittstemperaturen är 21 °C, och den högsta kan gå upp till 25 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Paris i maj då nederbörden ligger på omkring 63 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 41 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Frankrike har begränsat all internationellt resande från länder utanför EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller anländer från något av ovan nämnda länder måste visa att deras resa är väsentlig och att de som resenärer har en tvingande anledning att resa. Brittiska resenärer/medborgare utanför EU och EES som är bosatta i Storbritannien får inte resa till Frankrike för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Frankrike. De kommer att få återvända in i landet, men kan behöva visa bevis på bosättning. Undantag görs för makar och barn till franska medborgare, varaktigt bosatta med franska uppehållstillstånd och deras makar och barn, varaktigt bosatta i EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz samt deras makar och barn på väg hem, samt sjukvårdspersonal. Flygbesättning, personal vid diplomatiska och konsulära inrättningar och internationella organisationer med kontor i Frankrike samt deras makar och barn samt handelssjömän får också fortfarande komma in i landet. Mask är obligatoriskt för alla resenärer över 11 år.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i en ”edsvuren förklaring”, (déclaration sur l’honneur) för att själva intyga att de inte lider av symptom som är förknippade med COVID-19 och inte har varit i kontakt med bekräftade fall under de föregående två veckorna. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 11 år är undantagna från kravet på att presentera ett COVID-19 testresultat. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller som inte anländer från ett av ovanstående länder förbjuds fortfarande från att resa in i Frankrike. Resenärer som anländer utanför de ovan nämnda länderna måste ha ett Exempted International Travel Certificate Certificate för att resa in i och transitera i Frankrike, som visar att deras resa är av "väsentlig" karaktär.

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en 7-dagars isoleringsperiod och ta ytterligare ett COVID-19 PCR-test i slutet av denna period.

Transiteringsregler

Det finns särskilda regler för resande som passerar genom Frankrike för att återvända till sitt hemland. Endast direkt transitering till ditt hemland är tillåten. Resenärer som reser i transit får inte lämna den internationella zonen och får inte vistas i Frankrike. Bagage måste kontrolleras till slutdestinationen, och resenärer får inte lämna den internationella zonen för att hämta och återigen checka in sitt bagage. Transiteringen måste vara kortare än 24 timmar.

All övrig information

För resor till franska utomeuropeiska territorier, kontrollera restriktionerna för det territorium du är intresserad av att besöka.

Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

Övernattningar i Paris

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Paris att bo i

Paris första arrondissement

Louvren är förmodligen det mest kända museet i världen. Det här området är omöjligt att missa. Med en kort promenad hittar du den majestätiska Jardin des Tuileries, eleganta lyxhotell och stora modebutiker i närliggande Palais Royal och Place Vendôme.

18th arrondissement

Montmartre har du sett i många filmer som utspelar sig i Paris. Det är en speciell kulle med vacker utsikt över staden, massor av coola barer och storslagna landmärken som Sacré-Cœur basilikan och Moulin Rouge.

Saint-Germain-des-Prés

Denna essentiella, parisiska stadsdel är full av livliga kaféer och restauranger, designerbutiker, exklusiva konstgallerier och välkända museer som Musée d'Orsay.

Latin Quarter

Quartier Latin har varit en stöttepelare för studentlivet i Paris i generationer. Det märks när du ser dess många livliga kaféer, konsthus, biografer och bokhandlare, inklusive Shakespeare & Company.

Paris andra arrondissement

Historiskt affärsdistrikt. Här hittar du börsen. Det centrala läge är tilltalande för resenärer som vill ha hyfsat nära till mycket, men inte vara mitt i smeten.

Le Marais

Le Marais är lika med många saker – en kavalkad av historisk arkitektur, HBTQ-kvarter, de judiska kvarteren och den absolut trendigaste delen av stan.


Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Paris?

  Andra gillar att bo i Les Halles, Paris femte arrondissement eller Paris åttonde arrondissement när de besöker Paris. Överväg också att leta efter boende i La Chapelle eller Le Marais.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Paris?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Paris under juli, när det ofta blir så varmt som 21 °C med maxtemperaturer på upp till 25 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 5 °C, vilka tenderar att sjunka till 3 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Paris?

  Maj tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Paris med en nederbörd på omkring 63 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Paris?

  Besökare spenderar oftast 3 dagar i Paris i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Paris?

  Ja, du kan hyra bil i Paris för ungefär 439 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Paris?

  Le Kremlin-Bicêtre, Gentilly och Le Pré-Saint-Gervais är några platser du kan besöka under din resa till Paris.


Skapa din egen guide till Paris
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Paris