Flyg till Paris

Tur & retur
Ekonomi
Seattle (SEA)
Paris (PAR)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Paris. Nuvarande restriktioner för Paris baseras på reserestriktioner för Frankrike.

Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

Billigaste flygen till flygplatser i Paris

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Paris från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Paris-Orly flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Paris

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Paris Beauvais-Tillé flygplats (BVA)

Vanligtvis är flyg till Paris från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Paris Beauvais-Tillé, vilket i genomsnitt kostar 971 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PARIS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Paris kostar i genomsnitt bara 1 171 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PARIS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember25% dyrareDet kostar omkring 1 907 kr för flyg till Paris från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PARIS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober300% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Paris från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Paris?

Månaderna under vår och höst, då du njuter av härligt väder och undviker sommarens högsäsong, utgör de bästa tidpunkterna för en resa till Paris. Perioden mellan november och februari, då temperaturerna är lägre och vädret ofta gråare, utgör istället stadens lågsäsong. Lågsäsongen för dock även med sig lägre priser på hotell och flygbiljetter till Paris samt mindre folkströmningar till sevärdheterna.

När är det billigast att boka flyg till Paris?

Billiga flyg till Paris hittar du framför allt i november och januari. På momondo kan du jämföra priser i priskalendern för att se vilka datum som erbjuder bäst resealternativ. På nätet kan du inte bara jämföra priser på flygstolar men även på flygresor till Paris med hotell inkluderat.  Hitta billiga flyg till Paris under Black Friday i ​​2019.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Paris?

Användare som bokade resor till Paris från Stockholm hittade flyg som var 90 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Paris. För att hitta det billigaste priset till Paris från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Paris?

september är en annan bra månad för att besöka Paris med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 206 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Paris?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Paris är att boka 59 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 483 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Paris. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 633 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Paris?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Paris från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 268 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. För en avgång en lördag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 1 580 kr från Sverige till Paris.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Paris?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Paris från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 391 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 1 767 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Paris?

Paris Charles de Gaulle flygplats, Paris Beauvais-Tillé flygplats eller Châlons-en-Champagne Chalons-Vatry flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Paris.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Paris?

Paris Beauvais-Tillé flygplats har ett genomsnittspris på 754 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Paris. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Paris?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Frankrike resor till Paris. Inreserestriktioner

Frankrike har begränsat all internationellt resande från länder utanför EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller anländer från något av ovan nämnda länder måste visa att deras resa är väsentlig och att de som resenärer har en tvingande anledning att resa. Brittiska resenärer/medborgare utanför EU och EES som är bosatta i Storbritannien får inte resa till Frankrike för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Frankrike. De kommer att få återvända in i landet, men kan behöva visa bevis på bosättning. Undantag görs för makar och barn till franska medborgare, varaktigt bosatta med franska uppehållstillstånd och deras makar och barn, varaktigt bosatta i EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz samt deras makar och barn på väg hem, samt sjukvårdspersonal. Flygbesättning, personal vid diplomatiska och konsulära inrättningar och internationella organisationer med kontor i Frankrike samt deras makar och barn samt handelssjömän får också fortfarande komma in i landet. Mask är obligatoriskt för alla resenärer över 11 år.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i en ”edsvuren förklaring”, (déclaration sur l’honneur) för att själva intyga att de inte lider av symptom som är förknippade med COVID-19 och inte har varit i kontakt med bekräftade fall under de föregående två veckorna. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 11 år är undantagna från kravet på att presentera ett COVID-19 testresultat. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller som inte anländer från ett av ovanstående länder förbjuds fortfarande från att resa in i Frankrike. Resenärer som anländer utanför de ovan nämnda länderna måste ha ett Exempted International Travel Certificate Certificate för att resa in i och transitera i Frankrike, som visar att deras resa är av "väsentlig" karaktär.

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en 7-dagars isoleringsperiod och ta ytterligare ett COVID-19 PCR-test i slutet av denna period.

Transiteringsregler

Det finns särskilda regler för resande som passerar genom Frankrike för att återvända till sitt hemland. Endast direkt transitering till ditt hemland är tillåten. Resenärer som reser i transit får inte lämna den internationella zonen och får inte vistas i Frankrike. Bagage måste kontrolleras till slutdestinationen, och resenärer får inte lämna den internationella zonen för att hämta och återigen checka in sitt bagage. Transiteringen måste vara kortare än 24 timmar.

All övrig information

För resor till franska utomeuropeiska territorier, kontrollera restriktionerna för det territorium du är intresserad av att besöka.

Om du planerarar att resa till Paris inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Paris

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Paris
Lufthansa
3 juni
07:40Stockholm Arlanda
5t 35m
1 stopp
13:15Paris Charles de Gaulle
6 juni
05:05Paris Charles de Gaulle
5t 35m
1 stopp
10:40Stockholm Arlanda
Lufthansa
3 juni
07:40Stockholm Arlanda
5t 35m
1 stopp
13:15Paris Charles de Gaulle
6 juni
05:05Paris Charles de Gaulle
5t 35m
1 stopp
10:40Stockholm Arlanda
Lufthansa
1 juni
07:40Stockholm Arlanda
5t 35m
1 stopp
13:15Paris Charles de Gaulle
8 juni
14:00Paris Charles de Gaulle
5t 40m
1 stopp
19:40Stockholm Arlanda
1 137 kr
Hitta liknande
Lufthansa
19 aug.
02:00Stockholm Arlanda
6t 15m
1 stopp
08:15Paris Charles de Gaulle
23 aug.
14:00Paris Charles de Gaulle
5t 40m
1 stopp
19:40Stockholm Arlanda
1 112 kr
Hitta liknande
Lufthansa
18 aug.
02:00Stockholm Arlanda
6t 15m
1 stopp
08:15Paris Charles de Gaulle
21 aug.
07:20Paris Charles de Gaulle
5t 55m
1 stopp
13:15Stockholm Arlanda
1 000 kr
Hitta liknande
Lufthansa
18 aug.
02:00Stockholm Arlanda
6t 15m
1 stopp
08:15Paris Charles de Gaulle
21 aug.
07:20Paris Charles de Gaulle
5t 55m
1 stopp
13:15Stockholm Arlanda
1 009 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Paris

Om du letar efter enkelbiljetter till Paris, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Flera flygbolag
30 apr.
05:50Stockholm Skavsta
8t 25m
1 stopp
14:15Paris Beauvais-Tillé
Flera flygbolag
30 apr.
05:50Stockholm Skavsta
8t 25m
1 stopp
14:15Paris Beauvais-Tillé
Ryanair
21 juli
16:45Göteborg-Landvetter Airport
11t 15m
1 stopp
04:00Paris Beauvais-Tillé

Vilka flygbolag flyger till Paris?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Paris

Billiga flyg till Paris från Sverige trafikeras bland annat av Ukraine International Airlines, Ryanair och Swiss. Andra populära flygrutter trafikeras av SAS och Air France. Prisvänligast är att flyga från Skavsta flygplats till Beauvais Tille Airport. För ett billigt pris bör du boka flyget ungefär 50 dagar innan avresa istället för att boka i sista minuten.

Vem flyger direkt till Paris? Flygbolagen SAS, Air France och Ryanair flyger direkt från Stockholm till Paris. Air France har även en direktlinje från Göteborg till Paris.

Hur många timmar tar det att flyga till Paris? En direktflygning från Stockholm till Paris tar ungefär två och en halv timme. Tänk på att om du reser med ett lågprisbolag så finns det ofta ingen matservering eller försäljning ombord så det kan vara bra att själv ta med sig ett snacks.


Hur tar man sig från flygplatsen i Paris till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Paris plus avståndet till centrum

Charles de Gaulles är Frankrikes största flygplats och Europas näst mest trafikerade med 65 miljoner resenärer per år. Lågprisbolag med billiga flyg till Paris landar dock ofta på den mindre flygplatsen Beauvais Tille belägen längre från stadskärnan.


Populära flygresor till Paris

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Paris som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Paris
Snabbaste flygtid
2t 30m
Billigast pris
950 kr
Flyg från Malmö till Paris
Snabbaste flygtid
9t 55m
Billigast pris
1 018 kr
Flyg från Linköping till Paris
Snabbaste flygtid
11t 15m
Billigast pris
2 190 kr
Flyg från London till Paris
Snabbaste flygtid
1t 25m
Billigast pris
2 292 kr
Flyg från Umeå till Paris
Snabbaste flygtid
14t 35m
Billigast pris
3 780 kr
Flyg från Köpenhamn till Paris
Snabbaste flygtid
7t 25m
Billigast pris
5 122 kr
Flyg från Ängelholm till Paris
Snabbaste flygtid
11t 25m
Billigast pris
5 943 kr
Flyg från Jönköping till Paris
Snabbaste flygtid
7t 50m
Billigast pris
6 627 kr
Flyg från Ronneby till Paris
Snabbaste flygtid
37t 45m
Billigast pris
6 875 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Paris?

Tunnelbanesystemet i Paris är ett av världens äldsta och har över 300 olika stationer vilket gör det lätt att använda för att ta sig runt i staden. Du behöver aldrig gå mer än ett par kvarter för att hitta en tunnelbanestation. Tunnelbanan är igång från runt fem på morgonen fram till midnatt. Om du behöver ta dig ut till stadens förorter, eller flygplatserna, finns RER-tågen. Det finns även över 300 busslinjer i staden på vilka du kan använda samma åk-kort som på tunnelbanan.

För att på bästa sätt upptäcka staden rekommenderas du att promenera längs de charmiga gatorna. Att själv köra bil inne i stadskärnan brukar inte rekommenderas då det ofta blir trafikstockningar och trafiken kan vara hetsig. Om du behöver ta dig någonstans efter midnatt, då stadens inte längre trafikeras av tunnelbanan, kan du däremot vinka in en taxi.


Kan man flyga till Paris utan pass eller visum?

Inom EU behövs inte något visum när du reser som turist. Eftersom både Frankrike och Sverige är medlemmar i EU behöver du som svensk medborgare inte ansöka om något visum inför din resa till Paris. När du flyger behöver du dock kunna visa resehandlingar samt legitimation. Inom EU räcker det att du har ett nationellt id-kort, du behöver alltså inte nödvändigtvis ha med dig ditt pass. Observera att det nationella id-kortet inte är likgiltigt med ett vanligt id-kort eller ett körkort utan utfärdas av den svenska polismyndigheten. Din legitimation ska alltid vara giltig minst fram till datumet för din återresa. Innan du reser ska du alltid kolla upp de senaste bestämmelserna angående visum och pass på landets myndigheters hemsidor på nätet. Detta eftersom myndigheterna alltid kan ändra regler gällande inresa i landet.


Tips och råd om Paris

Intresserad av sevärdheter i Paris?

I Paris kan du besöka ikoniska landmärken som Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre Dame men även museer som Centre Pompidou med modern konst och Louvren med mästerverk som Mona Lisa.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med dig några svarta plagg för att passa in i det chica parisiska modet.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort för resan?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader när du sms:ar eller surfar online.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska jag dricksa i Paris?

Dricksa ungefär 15 procent när du äter på restaurang.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass