Flyg till USA

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Los Angeles (LAX)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till USA.
Visa nuvarande reserestriktioner för USA

De billigaste flygen till städer i USA

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till USA från Sverige
Los Angeles
New York

Bästa tiden att flyga till USA

Tänk på att priserna för flyg till USA varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i USA

22% av momondos användare som flyger till USA tenderar att landa iNew York. Det genomsnittliga priset för flyg till New York är 289 kr.


Användbar information om ditt flyg till USA

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till USA

Vilka är de populäraste städerna att besöka i USA?

Bland momondos användare är den populäraste staden i USA New York, och besöks omkring 2 204% mer än någon annan stad i USA. Andra städer som resenärer ofta reser till är Los Angeles och Miami.

Vilka sevärdeheter finns det i USA?

USA har en massa sevärdheter att bjuda på med stort historiskt värde för regionen och världen. Några av de mest populära sevärdheterna i USA är bland annat Clearwater Beach, Universal Studios Florida, Venice Beach och Hollywood Boulevard.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Clearwater Beach?

Den närmsta flygplatsen till Clearwater Beach är Tampa flygplats som ligger i Clearwater Beach. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Tampa flygplats.

Vilket är det billigaste flyget till USA?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till USA är:
33 kr per person med TAP AIR PORTUGAL
57 kr per person med Lufthansa
248 kr per person med Norwegian


Vilka är de rådande reserestriktionerna för USA?

Inreserestriktioner

USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har passerat eller varit i Kina, Iran, de flesta europeiska länder (Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Monaco, San Marino, Vatikanstaten), Storbritannien, Irland, Brasilien och Sydafrika under de senaste 14 dagarna. Med undantag för vissa resenärer som omfattar vissa familjemedlemmar till amerikanska medborgare eller fast bosatta, inklusive makar, barn (under 21 år), föräldrar (förutsatt att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år) och syskon (förutsatt att både syskonet och den amerikanska medborgaren eller fast bosatta är ogifta och att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år). Det finns också ett undantag för resenärer med följande visum: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, CR-1, CR-2, D, E-1 (som anställd vid TECRO eller TECO eller den anställdes närmaste familjemedlemmar), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-1, IR-4, IH-4, Nato-1 till Nato-4 eller Nato-6 visum; Medlemmar av USA: s väpnade styrkor, makar och barn till medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna; Resenärer med inbjudan från USA: s regering för ett syfte relaterat till inneslutning/lindring av Coronaviruset (COVID-19); Resenärer med dokument som utfärdats av US Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection, eller US Department of State som visar att resenären är undantagen från begränsningen. B1-besättningsmedlemmar som bedriver lightering, OCS-verksamhet (OCS), vindkraftsaktivitet, privat flyg- /sjöbesättning och andra liknande besättningsmedlemsaktiviteter; Studenter med F-1- eller M-1-visum och deras F-2- och M-2-beroende, om de kommer från eller har varit i Irland, Storbritannien eller inom Schengenområdet de senaste 14 dagarna.

Inträdeskrav

Alla resenärer som är 2 år eller äldre (inklusive amerikanska medborgare och transitpassagerare) presentera ett negativt COVID-19-virus- eller antigentestresultat utfärdat 72 timmar före avresan eller ha bevis på att de har återhämtat sig från COVID-19 innan de går ombord på sitt plan. Resenärer måste fylla i ett intygsformulär före avresa. Undantag eller undantag från testkraven kan beviljas av CDC på en extremt begränsad basis när akuta resor (som en akut medicinsk evakuering) måste äga rum för att rädda någons liv och hälsa och skydda någon mot en allvarlig fara eller då en persons fysisk säkerhet gör att testning inte kan göras före avresan. Amerikanska medborgare och permanenta invånare som anländer från Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Resenärer som anländer till New York State måste fylla i ett Traveler Health Form . Resenärer som anländer till Massachusetts måste fylla i ett Massachusetts Health Form .

Karantänskrav

Resenärer uppmanas testa sig 3-5 dagar efter inresa, stanna hemma och sitta i självkarantän i 7 dagar efter resan. Även om de testar negativt måste de fortfarande stanna hemma och sitta i självkarantän under alla sju dagarna. Om testet är positivt ska resenären isolera för att skydda andra från att smittas. Resenärer som inte testade sig rekommenderas att stanna hemma och sitta i självkarantän i 10 dagar efter resan.

All övrig information

Resenärer omfattas av COVID-19-åtgärder som fastställs av den stat/det territorium där de slutligen är destinerade. För mer information gå till CDC:s webbplats.

Om du redan planerar att resa till USA inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka USA? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
New York
New York

Times Square
Macy's Herald Square
Madison Square Garden
Grand Central Terminal
Rockefeller Plaza
Los Angeles
Kalifornien

STAPLES Center
Venice Beach
Los Angeles Convention Center
Hollywood Bowl
Dodger Stadium
Miami
Florida

Bayfront Park
AmericanAirlines Arena
Bayside Marketplace
James L. Knight Center
Marlins Park
San Francisco
Kalifornien

Union Square
Fisherman's Wharf
Moscone Center
Alcatraz
AT&T Park
Orlando
Florida

Universal Studios Florida
Disney Springs
Orange County Convention Center
SeaWorld Orlando
Disney's Magic Kingdom
Chicago
Illinois

Magnificent Mile
Wrigley Field
Soldier Field
McCormick Place
Grant Park
Washington, D.C.
District of Columbia

Vita huset
National Mall
Smithsonian Castle
Walter E. Washington Convention Center
Nationals Park
Las Vegas
Nevada

Las Vegas Convention Center
Bellagio Fountain
Mirage Hotel Volcano Show
Sands Expo
Cashman Center
Boston
Massachusetts

Fenway Park
TD Garden
Boston Convention and Exhibition Center
Faneuil Hall Marketplace
John B. Hynes Veterans Memorial Convention Center
Tampa
Florida

Busch Gardens Tampa
Raymond James Stadium
Florida Aquarium
Lowry Park Zoo
Dali Museum
Newark
New York

Newarkmuseum
New Jersey Performing Arts Center
Grace Church
Gallery Aferro
Military Park
Fort Lauderdale
Florida

Las Olas Beach
Broward County Convention Center
Port Everglades
Sebastian Beach
Galleria i Fort Lauderdale

Billiga flyg till USA

Dessa rutter har de billigaste flygen till USA som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Chicago 2 763 kr
Jönköping San Francisco 5 360 kr
Ängelholm Los Angeles 5 918 kr

Flyg till USA

USA bjuder på mängder av destinationer att besöka och alla möjliga olika resor. Flyg till USA är bland annat populära att boka till städerna New York, Los Angeles, Las Vegas och Miami. Då landet är så pass stort innebär detta att vädret i olika delar av USA skiljer sig mycket åt under året. Därför har olika destinationer olika högsäsonger. Flygbiljetter till USA:s metropoler New York och Los Angeles är som mest populära under juli månad och priser på flygstolar är då som högst. Billigast är att boka flyg till dessa städer i mars. För Miami och Las Vegas är priserna också höga under sommaren, men många väljer även att resa till dessa städer under vintern på grund av städernas varma lägen. Detta gör priserna högre även under denna period, framförallt under ledigheten mellan jul och nyår.

Du hittar flyg till USA att boka genom att jämföra pris på olika flygbolags rutter på nätet hos momondo. Du kan även hitta resor med hotell via sidan. Du kan också hitta inrikesflyg för att ta dig runt mellan olika städer och destinationer i landet. Boka din resa till USA minst en till två månader i förväg för att undvika dyra priser på flygbiljetter i sista minuten. Resor till USA är vanligtvis billigast att boka med avgång i början av veckan medan resor som har avgång under slutet av veckan har högre pris.

Vilka flygbolag flyger direkt till USA?

De skandinaviska flygbolagen Norwegian och SAS har direktresor från Sverige till USA. Norwegian flyger bland annat direkt från Arlanda flygplats utanför Stockholm till New Yorks John F. Kennedy Airport och Los Angeles LAX Airport. Även SAS har direkta avgångar mellan dessa städer men landar istället på Newark Airport väster om New York. Det amerikanska flygbolaget United Airlines har också direktflyg från Stockholm Arlanda flygplats till Newark Airport vid New York. För resor till andra städer i USA får du mellanlanda vid någon av dessa städer och flyga vidare med inrikesflyg, alternativt mellanlanda i exempelvis London eller Amsterdam. Flygningar över Atlanten erbjuder nästan alltid underhållningssystem med film och TV under flygningen.

När är bästa tiden att åka till USA?

Vilken tid på året som är bäst för att resa till USA beror på var i landet du reser. Under vår och höst passar det bra att besöka storstaden New York som har behagliga temperaturer för citysightseeing, framförallt under april och maj samt oktober månad. Under sommaren blir det mycket varmt i staden med upp emot 30 °C. Miami är bäst att besöka under tidig vår då vädret är varmt och perfekt för en badsemester. Under sommar och höst infaller orkansäsongen i Florida så undvik helst dessa månader. Los Angeles och Las Vegas har bäst väder under vår och höst. Högtider som uppmärksammas i USA och som kan påverka din vistelse är bland annat Independence Day, Labor Day och Thanksgiving.

Hur många timmar tar det att flyga till USA?

Det tar ungefär åtta och en halv timme att flyga från Stockholm till New York. Till Kalifornien tar det cirka 11 timmar med direktflyg och för resor till Florida med en mellanlandning under vägen kan du räkna med drygt 13 timmars flygtid. Du kan jämföra olika rutter och flygresor till USA hos momondo för att hitta ett resealternativ som passar dig.

Kan man resa till USA utan pass eller visum?

För att resa med flyg till USA behöver du ett pass som är giltigt i minst sex månader från och med din utresa ur landet. Du behöver inte ett visum, men du behöver ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd, ett så kallat ESTA. Detta gör du enkelt online senast 72 timmar innan avgång. För inresa till USA kan du även bli ombedd att visa att du har en returbiljett och du ska kunna lämna uppgifter om vid vilken adress du kommer att bo under vistelsen.


Internationella flygrutter till USA

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Chicago
Snabbaste flygtid
9t 15m
Billigast pris
2 764 kr
Flyg från Köpenhamn till New York
Snabbaste flygtid
13t 45m
Billigast pris
4 262 kr
Flyg från Jönköping till San Francisco
Snabbaste flygtid
24t 46m
Billigast pris
5 361 kr
Flyg från Luleå till New York
Snabbaste flygtid
28t 20m
Billigast pris
6 576 kr
Flyg från Linköping till Seattle
Snabbaste flygtid
26t 11m
Billigast pris
7 017 kr
Flyg från Karlstad till Minneapolis
Snabbaste flygtid
34t 25m
Billigast pris
15 215 kr
Flyg från Skellefteå till Washington, D.C.
Snabbaste flygtid
29t 00m
Billigast pris
20 425 kr
Visa mer


Populära flygdestinationer i Nordamerika

Om du inte är intresserad av flyg till USA kan du ta en titt på andra populära destinationer i Nordamerika
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass