Flyg till Los Angeles

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Los Angeles (LAX)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Los Angeles. Nuvarande restriktioner för Los Angeles baseras på reserestriktioner för USA.

Visa nuvarande reserestriktioner för USA

När är den bästa tiden att resa till Los Angeles?

Resor till Los Angeles är populära under vår och höst då du undviker sommarens besöksvåg. Under vintern infaller stadens regnperiod vilket gör det mindre populärt att åka, men under Oscarsgalan i februari är det trots det många resenärer som tar sig till staden på västkusten. Säsongsvariationer påverkar priserna för flygbiljetter till Los Angeles och paketresor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Los Angeles? Under april och november hittar du billiga flyg till Los Angeles och vädermässigt är detta även perfekta månader för ett besök till staden. För att få ett billigt pris på din resa rekommenderas du boka din biljett ungefär 60 dagar innan avresa då det är svårt att hitta bra priser på flygstolar när du är ute i sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Los Angeles?

442 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Los Angeles på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Las Vegas och är 91 % billigare än de flesta andra flyg till Los Angeles. För att hitta det billigaste priset till Los Angeles från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Los Angeles?

Om du inte har möjlighet att besöka Los Angeles under november, är det även billigt att resa från Sverige i september. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 2 842 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Los Angeles?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Los Angeles från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 3 422 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Los Angeles. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 3 189 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Los Angeles?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Los Angeles från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 2 855 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 4 078 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Los Angeles.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Los Angeles?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Los Angeles är på kvällen då man kan köpa flyg för så lite som 2 846 kr. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 268 kr.

Vilken är den bästa tiden att åka till Los Angeles för en strandsemester?

juli, augusti, eller september är ofta den bästa tiden att besöka Los Angeles och stranden med tanke på vädret. Venice Beach är den mest välbesökta stranden i området.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Los Angeles?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Los Angeles. Om du planerar att flyga till Los Angeles, överväg då även att boka flyg till Hawthorne flygplats(15 km från stadskärnan i Los Angeles), Los Angeles flygplats(15 km från stadskärnan i Los Angeles), Burbank Bob Hope flygplats(17 km från stadskärnan i Los Angeles), Long Beach Municipal flygplats(30 km från stadskärnan i Los Angeles) eller Santa Ana John Wayne flygplats(59 km från stadskärnan i Los Angeles).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Los Angeles?

Med ett genomsnittspris på 2 600 kr per person, är Santa Monica flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Los Angeles. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Los Angeles?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för USA resor till Los Angeles. Inreserestriktioner

USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har passerat eller varit i Kina, Iran, de flesta europeiska länder (Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Monaco, San Marino, Vatikanstaten), Storbritannien, Irland, Brasilien och Sydafrika under de senaste 14 dagarna. Med undantag för vissa resenärer som omfattar vissa familjemedlemmar till amerikanska medborgare eller fast bosatta, inklusive makar, barn (under 21 år), föräldrar (förutsatt att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år) och syskon (förutsatt att både syskonet och den amerikanska medborgaren eller fast bosatta är ogifta och att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år). Det finns också ett undantag för resenärer med följande visum: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, CR-1, CR-2, D, E-1 (som anställd vid TECRO eller TECO eller den anställdes närmaste familjemedlemmar), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-1, IR-4, IH-4, Nato-1 till Nato-4 eller Nato-6 visum; Medlemmar av USA: s väpnade styrkor, makar och barn till medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna; Resenärer med inbjudan från USA: s regering för ett syfte relaterat till inneslutning/lindring av Coronaviruset (COVID-19); Resenärer med dokument som utfärdats av US Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection, eller US Department of State som visar att resenären är undantagen från begränsningen. B1-besättningsmedlemmar som bedriver lightering, OCS-verksamhet (OCS), vindkraftsaktivitet, privat flyg- /sjöbesättning och andra liknande besättningsmedlemsaktiviteter; Studenter med F-1- eller M-1-visum och deras F-2- och M-2-beroende, om de kommer från eller har varit i Irland, Storbritannien eller inom Schengenområdet de senaste 14 dagarna.

Inträdeskrav

Alla resenärer som är 2 år eller äldre (inklusive amerikanska medborgare och transitpassagerare) presentera ett negativt COVID-19-virus- eller antigentestresultat utfärdat 72 timmar före avresan eller ha bevis på att de har återhämtat sig från COVID-19 innan de går ombord på sitt plan. Resenärer måste fylla i ett intygsformulär före avresa. Undantag eller undantag från testkraven kan beviljas av CDC på en extremt begränsad basis när akuta resor (som en akut medicinsk evakuering) måste äga rum för att rädda någons liv och hälsa och skydda någon mot en allvarlig fara eller då en persons fysisk säkerhet gör att testning inte kan göras före avresan. Amerikanska medborgare och permanenta invånare som anländer från Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Resenärer som anländer till New York State måste fylla i ett Traveler Health Form . Resenärer som anländer till Massachusetts måste fylla i ett Massachusetts Health Form .

Karantänskrav

Resenärer uppmanas testa sig 3-5 dagar efter inresa, stanna hemma och sitta i självkarantän i 7 dagar efter resan. Även om de testar negativt måste de fortfarande stanna hemma och sitta i självkarantän under alla sju dagarna. Om testet är positivt ska resenären isolera för att skydda andra från att smittas. Resenärer som inte testade sig rekommenderas att stanna hemma och sitta i självkarantän i 10 dagar efter resan.

All övrig information

Resenärer omfattas av COVID-19-åtgärder som fastställs av den stat/det territorium där de slutligen är destinerade. För mer information gå till CDC:s webbplats.

Om du redan planerar att resa till Los Angeles inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Los Angeles

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Los Angeles
SAS
28 aug.
ARN06:00Stockholm Arlanda
14t 15m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
19 sep.
LAX07:00Los Angeles
13t 10m
1 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
3 679 kr
Hitta liknande
SAS
24 sep.
ARN05:55Stockholm Arlanda
14t 20m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
12 okt.
LAX07:00Los Angeles
13t 10m
1 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
3 612 kr
Hitta liknande
SAS
28 okt.
GOT05:35Göteborg Landvetter
14t 40m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
4 nov.
LAX11:00Los Angeles
13t 25m
1 stopp
GOT00:25Göteborg Landvetter
3 189 kr
Hitta liknande
SAS
28 aug.
ARN06:00Stockholm Arlanda
14t 15m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
21 nov.
LAX09:00Los Angeles
13t 55m
1 stopp
ARN22:55Stockholm Arlanda
3 984 kr
Hitta liknande
SAS
24 sep.
ARN05:10Stockholm Arlanda
15t 05m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
10 okt.
LAX07:00Los Angeles
13t 10m
1 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
3 603 kr
Hitta liknande
SAS
24 sep.
ARN05:10Stockholm Arlanda
15t 05m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
10 okt.
LAX07:00Los Angeles
13t 10m
1 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
3 637 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Los Angeles

Om du letar efter enkelbiljetter till Los Angeles, visa några av våra erbjudanden nedan av Air Canada
Delta
20 maj
ARN02:30Stockholm Arlanda
14t 20m
1 stopp
LAX16:50Los Angeles
3 138 kr
Hitta liknande
Delta
19 maj
ARN02:30Stockholm Arlanda
18t 01m
2 stopp
LAX20:31Los Angeles
3 180 kr
Hitta liknande
Lufthansa
10 maj
ARN02:00Stockholm Arlanda
18t 15m
1 stopp
LAX20:15Los Angeles
3 130 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Los Angeles?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Los Angeles

Billiga flyg till Los Angeles hittar du hos flera av de stora amerikanska flygbolagen, bland annat American Airlines. Från Sverige är det särskilt populärt att flyga med SAS, Norwegian och British Airways. I momondos priskalender online kan du jämföra priser för att hitta både datum och flygbolag som ger dig det billigaste alternativet. Momondo jämför priser från en mängd olika bolag på nätet och du kan även hitta bra priser för hotellvistelser.

Vem flyger direkt till Los Angeles? Skandinaviska SAS flyger direkt från Stockholm till Los Angeles.

Hur många timmar tar det att flyga till Los Angeles? En resa med direktflygning från Stockholm till Los Angeles tar ungefär elva och en halv timme. De flesta flygbolag erbjuder både underhållningssystem och måltider under sina långflygningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Los Angeles till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Los Angeles plus avståndet till centrum

Los Angeles International Airport, eller LAX som den även kallas, är en av USA:s största flygplatser och här landar de flesta billiga flyg till Los Angeles. Det finns flera bussar som tar dig till stadens olika stadsdelar och områden, men det snabbaste sättet att resa till ditt boende är med bil eller taxi. Det finns alltid taxibilar väntandes utanför flygplatsen och även flera hyrbilsalternativ. Du kan antingen förboka en bil och hämta upp den när du anländer, eller hyra bilen direkt på flygplatsen.


Populära flygresor till Los Angeles

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Los Angeles som hittats av användare
Flyg från San Francisco till Los Angeles
Snabbaste flygtid
1t 22m
Billigast pris
1 675 kr

Hur tar man sig runt i Los Angeles?

Los Angeles är en mycket utspridd stad med väldigt stora avstånd. Kollektivtrafiken består av tunnelbana och bussar som är ett billigt sätt att ta sig runt på. För att ta dig till de flesta sevärdheter går det bra att förlita sig på kollektivtrafiken, men räkna med att det tar ett tag att ta sig någonstans.

Los Angeles är utan tvekan en bilarnas stad och få lokalbor använder sig av kollektivtrafiken. Det bästa är att hyra en egen bil för att ta sig runt mellan sevärdheter och för att åka till stranden. Ofta är bil både det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig runt. Det är också ganska begränsande och aningen krångligt att ta sig runt med buss och tunnelbana.


Kan man flyga till Los Angeles utan pass eller visum?

Sverige är med i det så kallade Visa Waiver Programmet vilket innebär att du med ett svenskt pass inte behöver ansöka om ett visum innan din flygresa till Los Angeles. Inför din resa måste du dock få ett ESTA-godkännande och du rekommenderas genomföra din ansökan senast 72 timmar innan ditt flygs avgång. ESTA-ansökan görs online och tar bara ett par minuter. Ofta får du ett mail med en länk till ansökan samt information om detta från ditt flygbolag. När du reser ska du också ha med dig ditt pass som legitimation och passet ska vara giltigt i sex månader från och med din utresa ur USA. Ta även med resedokument som visar att du har en återresa från USA för att styrka att du inte kommer stanna i landet längre än tre månader, vilket är den längd på vistelsen som ESTA-ansökan tillåter.


Tips och råd om Los Angeles

Intresserad av sevärdheter i Los Angeles?

När du är i Los Angeles är naturligtvis en tripp till Hollywood och Walk of Fame ett måste. Se också till att få en skymt av den ikoniska Hollywoodskylten och kanske en guidad tur av någon av stadens stora filmstudior.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med en adapter samt badkläder för vistelse på stranden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att kunna SMS:a och surfa.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka kranvattnet men det smakar inte vidare gott.

Ska jag dricksa i Los Angeles?

Dricksa alltid 20 procent.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass