Flyg Nordamerika USA Los Angeles

Hitta billiga flygresor till Los Angeles

lör 15/12
lör 22/12
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Los Angeles?

+150%
+100%
+50%
Bas
Pris
3 347 - 7 785 SEK
Temperatur
19 - 29 °C
Nederbörd
0 - 7 mm

Resor till Los Angeles är populära under vår och höst då du undviker sommarens besöksvåg. Under vintern infaller stadens regnperiod vilket gör det mindre populärt att åka, men under Oscarsgalan i februari är det trots det många resenärer som tar sig till staden på västkusten. Säsongsvariationer påverkar priserna för flygbiljetter till Los Angeles och paketresor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Los Angeles? Under april och november hittar du billiga flyg till Los Angeles och vädermässigt är detta även perfekta månader för ett besök till staden. För att få ett billigt pris på din resa rekommenderas du boka din biljett ungefär 60 dagar innan avresa då det är svårt att hitta bra priser på flygstolar när du är ute i sista minuten.


Erbjudanden på flyg till Los Angeles hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Los Angeles som nyligen hittats av användare på momondo
Finnair
Finnair
GOT
28 jan.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
16t 15m
1 Stopp
LAX
Los Angeles Intl flygplats
Finnair
LAX
07 feb.
Los Angeles Intl flygplats
14t 20m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
3 100 SEK
British Airways
British Airways
GOT
20 feb.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
16t 15m
1 Stopp
LAX
Los Angeles Intl flygplats
British Airways
LAX
05 mars
Los Angeles Intl flygplats
14t 40m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
3 109 SEK
Flera flygbolag
Flera flygbolag
GOT
09 jan.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
27t 20m
1 Stopp
LAX
Los Angeles Intl flygplats
Flera flygbolag
LAX
17 jan.
Los Angeles Intl flygplats
16t 50m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
3 209 SEK

Vilka flygbolag flyger till Los Angeles?

Billiga flyg till Los Angeles hittar du hos flera av de stora amerikanska flygbolagen, bland annat American Airlines. Från Sverige är det särskilt populärt att flyga med SAS, Norwegian och British Airways. I momondos priskalender online kan du jämföra priser för att hitta både datum och flygbolag som ger dig det billigaste alternativet. Momondo jämför priser från en mängd olika bolag på nätet och du kan även hitta bra priser för hotellvistelser.

Vem flyger direkt till Los Angeles? Skandinaviska SAS flyger direkt från Stockholm till Los Angeles.

Hur många timmar tar det att flyga till Los Angeles? En resa med direktflygning från Stockholm till Los Angeles tar ungefär elva och en halv timme. De flesta flygbolag erbjuder både underhållningssystem och måltider under sina långflygningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Los Angeles till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Los Angeles plus avståndet till centrum
Los Angeles Intl
14 km från centrum

Los Angeles International Airport, eller LAX som den även kallas, är en av USA:s största flygplatser och här landar de flesta billiga flyg till Los Angeles. Det finns flera bussar som tar dig till stadens olika stadsdelar och områden, men det snabbaste sättet att resa till ditt boende är med bil eller taxi. Det finns alltid taxibilar väntandes utanför flygplatsen och även flera hyrbilsalternativ. Du kan antingen förboka en bil och hämta upp den när du anländer, eller hyra bilen direkt på flygplatsen.


Hur tar man sig runt i Los Angeles?

Los Angeles är en mycket utspridd stad med väldigt stora avstånd. Kollektivtrafiken består av tunnelbana och bussar som är ett billigt sätt att ta sig runt på. För att ta dig till de flesta sevärdheter går det bra att förlita sig på kollektivtrafiken, men räkna med att det tar ett tag att ta sig någonstans.

Los Angeles är utan tvekan en bilarnas stad och få lokalbor använder sig av kollektivtrafiken. Det bästa är att hyra en egen bil för att ta sig runt mellan sevärdheter och för att åka till stranden. Ofta är bil både det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig runt. Det är också ganska begränsande och aningen krångligt att ta sig runt med buss och tunnelbana.


Kan man flyga till Los Angeles utan pass eller visum?

Sverige är med i det så kallade Visa Waiver Programmet vilket innebär att du med ett svenskt pass inte behöver ansöka om ett visum innan din flygresa till Los Angeles. Inför din resa måste du dock få ett ESTA-godkännande och du rekommenderas genomföra din ansökan senast 72 timmar innan ditt flygs avgång. ESTA-ansökan görs online och tar bara ett par minuter. Ofta får du ett mail med en länk till ansökan samt information om detta från ditt flygbolag. När du reser ska du också ha med dig ditt pass som legitimation och passet ska vara giltigt i sex månader från och med din utresa ur USA. Ta även med resedokument som visar att du har en återresa från USA för att styrka att du inte kommer stanna i landet längre än tre månader, vilket är den längd på vistelsen som ESTA-ansökan tillåter.


Snabba fakta om Los Angeles

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Los Angeles
Lokal tid
Valuta
US-dollar
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
20 SEK
Mat
Billig restaurang
140 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
16 SEK

Planera din resa till Los Angeles


Tips och råd om Los Angeles

Intresserad av sevärdheter i Los Angeles?

När du är i Los Angeles är naturligtvis en tripp till Hollywood och Walk of Fame ett måste. Se också till att få en skymt av den ikoniska Hollywoodskylten och kanske en guidad tur av någon av stadens stora filmstudior.

Vad bör jag packa för min resa?

Ta med en adapter samt badkläder för vistelse på stranden.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att kunna SMS:a och surfa.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går bra att dricka kranvattnet men det smakar inte vidare gott.

Ska jag dricksa i Los Angeles?

Dricksa alltid 20 procent.

Flyg Nordamerika USA Los Angeles