Flyg Afrika Sydafrika

Flyg till Sydafrika

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Kapstaden (CPT)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Sydafrika.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sydafrika

De billigaste flygen till städer i Sydafrika

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Sydafrika från Sverige
Johannesburg
Kapstaden

Bästa tiden att flyga till Sydafrika

Tänk på att priserna för flyg till Sydafrika varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i Sydafrika

59% av momondos användare som flyger till Sydafrika tenderar att landa iKapstaden. Det genomsnittliga priset för flyg till Kapstaden är 130 kr.


Användbar information om ditt flyg till Sydafrika

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Sydafrika

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Sydafrika?

Sydafrika har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Sydafrika är Kapstaden, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 1 149% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Sydafrika är Johannesburg och Durban.

Vilket är det billigaste flyget till Sydafrika?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Sydafrika är:
451 kr per person med Kulula
612 kr per person med FlySafair
713 kr per person med Mango


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Sydafrika?

Inreserestriktioner

Sydafrika har återupptagit kommersiell flygtrafik till landet. Internationella flygresor är begränsade till följande flygplatser: OR Tambo internationella flygplats, King Shaka internationella flygplats, Kapstadens internationella flygplats.

Inresekrav

Resenärer måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt PCR-test för COVID-19 som tagits inom 72 timmar före avgång. Resenärer måste kunna uppvisa bevis på boende vid ankomsten om de behöver isolera sig under resan. Resenärer måste ha en internationell sjukförsäkring som täcker COVID-19 innan de reser. Resenärer måste fylla i och visa upp ett frågeformulär om sin hälsa online på sin egen enhet innan de reser in i Sydafrika. Frågeformuläret finns på Sydafrikas hälsodepartements webbplats.

Karantänkrav

Resenärer som reser in i Sydafrika måste genomgå en hälsokontroll. Resenärer med symtom eller som har varit i kontakt med en smittad person måste ta ett obligatoriskt COVID-19-test på egen bekostnad. Om testet är positivt, ska de fullfölja 10 dagars karantän på en statligt utsedd anläggning, på egen bekostnad. Resenärer utan ett giltigt medicinskt intyg med ett negativt PCR-test för COVID-19 ska sättas i karantän på en statligt utsedd anläggning, på egen bekostnad.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar genom Sydafrika måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt PCR-test för COVID-19 som tagits inom 72 timmar före avgång.

Om du redan planerar att resa till Sydafrika inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Sydafrika? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Kapstaden

Greenmarket Square
Castle of Good Hope
Newlands Stadium
Kalk Bay Beach
Iziko Old Town House Museum
Johannesburg

Johannesburg Art Gallery
Sandton Convention Centre
Montecasino
Topstar Screen and City View
Absa Art Gallery
Durban

Moses Mabhida Stadium
Phezulu Safari Beach
uShaka Marine World
Kwa Muhle Museum
South Beach
Port Elizabeth

Nelson Mandela Bay Stadium
Hobie Beach
King's Beach
Humewood Beach
Summerstrand Beach
Hoedspruit

Echo Caves
Khamai Reptile Centre
East London

Eastern Beach
Nahoon Beach
Bonza Bay Beach
Nelspruit

Sudwala Caves
Mbombela Stadium
Bloemfontein

Free State Stadium
Mangaung Oval
Oliewne Art Gallery
National Women's Monument and War Museum
Freshford House Museum
Pretoria

Tswaing Crater
Pretoria Art Museum
Hartebeespoort Dam
Nawab Mariammen Temple
Sammy Marks Square

Billiga flyg till Sydafrika

Dessa rutter har de billigaste flygen till Sydafrika som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Kapstaden 4 507 kr
Luleå Johannesburg 6 769 kr

Flygresor till Sydafrika

Sydafrika ligger högt på mångas lista över drömresmål och det är inte utan anledning. Med sol, berg, surfing, safari och två av Afrikas största metropoler, Johannesburg och Kapstaden, är en semester i Sydafrika utöver det vanliga. På momondo hittar du billiga flyg till Sydafrikas tre största städer – Kapstaden, Johannesburg och Durban. Sydafrika är ett stort land så vi rekommenderar att du reser med inrikesflyg om du ska besöka mer än en stad. Du kan använda momondos söktjänst för att jämföra både resor till Sydafrika och inrikesflyg inom landet, liksom hitta smidiga paketresor med både flyg och hotell inkluderat.

Sydafrikas högsäsong infaller under Sveriges vinterhalvår – då är det nämligen sommar i Sydafrika. Landet är som allra populärast i december och januari då många européer drömmer sig bort till en varmare breddgrad. För att uppleva Afrikas puls är det Johannesburg och Kapstaden som gäller. Vi rekommenderar ett besök till Maboneng där du hittar Johannesburgs trendigaste restauranger och barer. Sedan bör du även besöka Soweto – stadsdelen som både Nelson Mandela och Desmond Tutu kallade hem – dessa två nobelpristagare bodde till och med på samma gata. Besöker du Kapstaden är det säkert Taffelberget och regionens många vingårdar som lockar. Du tar dig smidigt från Johannesburg till Kapstaden med ett billigt inrikesflyg på knappt två timmar.

När är bästa tiden att åka till Sydafrika?

Sydafrika är ett stort land med varierande klimat. Den bästa tiden att besöka Kapstaden är under Sveriges vinterhalvår då du kan njuta av solsken och värme i stort sett varje dag. Mellan april och juni är det mer regn, men området bjuder fortfarande på många fina dagar. Under denna tidsperiod kan du dessutom hitta riktigt billiga flyg till Sydafrika. I Durban är det dock varmt året om och temperaturen i havet är också betydligt högre vilket gör Durban till ett bra resmål för soldyrkaren, speciellt om du surfar. För att hitta billiga flyg till Sydafrika, liksom paketresor, rekommenderar vi att du är ute i god tid. Det är ofta svårt att hitta sista minuten resor till denna populära destination.

Hur många timmar tar det att flyga till Sydafrika?

Från Arlanda flygplats tar resan till Sydafrika mellan 15 och 20 timmar. Reser du med flygbolagen KLM, Lufthansa eller Turkish Airlines mellanlandar du i Europa, väljer du istället att flyga med Emirates eller Oman Air mellanlandar du i mellanöstern. Under långflygningarna kan du luta dig tillbaka i flygstolen och underhålla dig med filmer och TV-serier från flygplanens underhållningssystem.

Bra att veta

För att resa till Sydafrika behöver du inget visum, så länge du inte planerar stanna i landet längre än 90 dagar. Du behöver ha med dig ett ditt pass som legitimation under resan. Valutan i landet är den Sydafrikanska Randen (ZAR). Landet har 11 officiella språk men engelska talas av alla.


Internationella flygrutter till Sydafrika

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Kapstaden
Snabbaste flygtid
25t 35m
Billigast pris
4 507 kr
Flyg från Köpenhamn till Kapstaden
Snabbaste flygtid
14t 40m
Billigast pris
6 347 kr
Flyg från Luleå till Johannesburg
Snabbaste flygtid
38t 40m
Billigast pris
6 769 kr

Flyg Afrika Sydafrika
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass