Flyg till Tunisien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Tunisien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tunisien

De billigaste flygen till städer i Tunisien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Tunisien från Sverige
Tunis
Tunis

Användbar information om ditt flyg till Tunisien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Tunisien
  • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Tunisien?

    Tunisien är fullt av spännande städer att besöka om du är intresserad av att resa runt i landet. Majoriteten av våra användare (450%) besöker Tunis mest av alla landets städer, men andra populära destinationer i Tunisien är Monastir och Houmt Souk.

  • Vilket är det billigaste flyget till Tunisien?

    De billigaste flygen till Tunisien som nyligen hittats av momondos användare är 517 kr med Tunisair, 620 kr med Air Malta och 726 kr med Tunisair Express.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Tunisien?

Inreserestriktioner

Tunisien har återupptagit kommersiell flygtrafik. För närvarande finns inga restriktioner för resenärer som reser in i Tunisien. Tunisien har ställt in alla flygningar till och från Brasilien, Sydafrika och Storbritannien. Humanitära flygningar och medevakflygningar är undantagna.

Inträdeskrav

Från och med den 16 november 2020 måste alla resenärer, oavsett vilket land de flyger från, följa det krav som gäller för alla som reser in i Tunisien. Alla resenärer måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt PCR-test för COVID-19 utfärdat inom 72 timmar före resan och visa det för myndigheterna vid ankomsten till Tunisien. Barn under 12 år är undantagna från att uppvisa ett PCR-test för COVID-19. Resenärer måste fylla i en hälsodeklaration innan de reser. Resenärer måste ladda ner och använda den tunisiska regeringens spårningsapp på sin mobiltelefon. Utländska medborgare måste ha en bekräftad hotellbokning.

Karantänskrav

Resenärer som anländer till Tunisien måste uppvisa bevis på att de har bokat ett andra COVID-19 PCR-test (som ska tas i slutet av isoleringsperioden på 48-timmar). Detta kan arrangeras via denna webbplats . Resenärer måste självisolera sig i sitt boende i 48 timmar efter ankomst och betala för att ta ett COVID-19 PCR-test 48 timmar efter ankomsten. Om detta testresultat är negativt kan de lämna sin självisolering men måste följa mycket strikta skyddsåtgärder, inklusive social distansering och användning av mask. Om testresultatet är positivt måste de förbli i självisolering.

Transiteringsregler

Ett litet antal transitflygningar sker genom Tunisien. Resenärer som passerar genom Tunisien måste följa sanitära åtgärder och temperaturkontroller.

Om du redan planerar att resa till Tunisien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Tunisien

Hitta flyg till dessa populära städer i Tunisien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Tunisien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Tunisien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmTunis1 853 kr
StockholmHoumt Souk3 601 kr
GöteborgTunis3 879 kr
StockholmMonastir4 375 kr
StockholmEnfidha5 384 kr
GöteborgHoumt Souk6 471 kr
MalmöTunis6 671 kr

Flygresor till Tunisien

Resor till Tunisien är populära under sommarmånaderna då många tar semester. Under denna tid är det som varmast i landet och temperaturerna sträcker sig upp emot 30 grader. Denna tid passar bäst för att besöka kustens semesterorter där det finns vackra stränder och härliga badplatser. Priserna i semesterorterna är dock som högst under denna tid, särskilt för resor med hotell. Även flyg till Tunisien har höga priser under sommaren. För att upptäcka landets städer, bland annat populära Tunis och Sousse, passar våren bra. Temperaturerna under mars, april och maj ligger på mellan 15 och 20 grader vilket är perfekt för att se de många historiska sevärdheterna. Priserna är dessutom lägre på flygbiljetter till Tunisien under våren. Om du vill besöka Saharaöknen är det dock vintern som är bäst då temperaturerna är svalare och under denna period hittar du billigast priser på flyg till Tunisien. Jämför priser på flygresor till Tunisien i momondos priskalender på nätet där du både kan söka efter resor från Sverige till Tunisien samt inrikesflyg. När du söker online kan du även se vad olika flygbolag har för rutter och mellanlandningar för att kunna hitta ett billigt alternativ men även en smidig resa.

Vilka flygbolag flyger direkt till Tunisien?

När du flyger från Sverige till Tunisien behöver du göra en mellanlandning under resans gång. Du kan resa från Arlanda flygplats i Stockholm till Carthage Airport i Tunis med bland annat Lufthansa som mellanlandar i Frankfurt, Turkish Airlines som mellanlandar i Istanbul eller Air France som mellanlandar i Paris.

Hur många timmar tar det att flyga till Tunisien?

Flygresor till Tunisien tar drygt 5 timmar om du gör en smidig mellanlandning under din resa.

Vilken tid på året ska man resa till Tunisien?

Vilken tid på året du ska boka flyg till Tunisien beror på vad du vill göra under resan. Under sommarmånaderna är temperaturerna mycket varma i landet och mycket stänger ner i städerna, men under denna period är det perfekt att åka till semesterorterna vid havet där du kan sola och bada. Vid kusten är det dessutom något svalare än i inlandet. Under vintermånaderna är det lite för svalt för att kunna bada, men detta är ett bra tillfälle att åka om du vill vandra i bergen eller utforska historiska sevärdheter.

Kan man resa till Tunisien utan pass eller visum?

För de flesta typer av resor går det bra att vistas i Tunisien upp till 90 dagar utan något visum, men kolla upp detta innan du reser för att vara på den säkra sidan. För kortare semestrar brukar det gå bra att åka utan visum men du behöver ha med dig ett giltigt pass och detta måste vara giltigt i 6 månader från utresan ur landet.


Internationella flygrutter till Tunisien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Tunis
Snabbast flygtid5t 25m
Billigaste pris1 853 kr
Flyg från Stockholm till Houmt Souk
Snabbast flygtid19t 10m
Billigaste pris3 601 kr
Flyg från Göteborg till Tunis
Snabbast flygtid12t 30m
Billigaste pris3 879 kr
Flyg från Stockholm till Monastir
Snabbast flygtid11t 50m
Billigaste pris4 375 kr
Flyg från Stockholm till Enfidha
Snabbast flygtid24t 50m
Billigaste pris5 384 kr
Flyg från Göteborg till Houmt Souk
Snabbast flygtid23t 00m
Billigaste pris6 471 kr
Flyg från Malmö till Tunis
Snabbast flygtid20t 10m
Billigaste pris6 671 kr

Hitta flyg till Tunisien

Välj en flygdestination nedan

Flyg till regioner i Tunisien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Tunisien