Flyg till Monastir

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 23/10
lör 30/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Monastir.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tunisien

Billigaste flygen till flygplatser i Monastir

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Monastir från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Monastir

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Monastir

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Tunis (TUN)

Vanligtvis är flyg till Monastir från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Tunis Carthage, vilket i genomsnitt kostar 2 528 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MONASTIR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober38% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Monastir kostar i genomsnitt bara 2 169 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONASTIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli27% dyrareDet kostar omkring 4 476 kr för flyg till Monastir från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONASTIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember312% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Monastir från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Monastir?

Flyg till Monastir är bäst att boka under vår och höst då det är som mest behagliga temperaturer i staden. För varmare temperaturer passar sen vår och tidig höst bra då gradtalen ligger på runt 25 °C. Under sommaren stiger temperaturerna upp till drygt 30 °C. Monastir har sin högsäsong under vintern och våren då flest resenärer väljer att boka flyg till den tunisiska staden. Vintern har temperaturer på mellan 15–18 °C som gör det behagligt att ge sig ut på sightseeingturer. Minst populärt är det att resa under sen höst då det är något mer regnigt under denna period.

När är det billigast att boka flyg till Monastir?

Billiga flyg till Monastir hittar du om du bokar flygresor under slutet av sommaren då Monastir har sin lågsäsong. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Monastir under november då det är få som väljer att boka flygstolar. Flygbiljetter till Monastir är som allra dyrast under vintern då det är många som väljer att resa till Tunisien. Hos momondo kan du jämföra pris på flyg till Monastir mellan olika datum för att se när det är som billigast att resa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Monastir?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Monastir var 453 kr/per person från Nice, vilket är 84 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Monastir. För att hitta det billigaste priset till Monastir från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Monastir?

  Den billigaste månaden att flyga till Monastir från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 3 150 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Monastir i september är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 3 168 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Monastir?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Monastir från Sverige är 20 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 4 750 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 2 617 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Monastir?

  Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Monastir från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 3 247 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Monastir en lördag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 4 247 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Monastir?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Monastir från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 3 369 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Monastir, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 5 527 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Monastir?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Monastir. Om du planerar att flyga till Monastir, överväg då även att boka flyg till Enfidha Enfidha flygplats(48 km från stadskärnan i Monastir), Sfax El Maou flygplats(118 km från stadskärnan i Monastir) eller Tunis Carthage flygplats(131 km från stadskärnan i Monastir).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Monastir?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Monastir Monastir Habib Bourguiba In flygplats med ett genomsnittspris på 2 239 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Monastir Habib Bourguiba In från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Monastir Habib Bourguiba In

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Monastir Habib Bourguiba In.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Monastir Habib Bourguiba In.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Monastir Habib Bourguiba In.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Monastir Habib Bourguiba In?

Returresa till Sverige från Monastir Habib Bourguiba In

Testkrav för COVID-19
Besökare från Monastir Habib Bourguiba In måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Monastir Habib Bourguiba In behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Monastir inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Monastir

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Monastir
Flera flygbolag
6 nov.
ARN03:00Stockholm Arlanda
17t 15m
1 stopp
MIR20:15Monastir Habib Bourguiba In
27 nov.
MIR13:40Monastir Habib Bourguiba In
27t 05m
2 stopp
ARN16:45Stockholm Arlanda
2 625 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 nov.
ARN08:45Stockholm Arlanda
20t 05m
1 stopp
MIR04:50Monastir Habib Bourguiba In
19 nov.
MIR02:00Monastir Habib Bourguiba In
26t 25m
1 stopp
ARN04:25Stockholm Arlanda
3 150 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 nov.
ARN14:55Stockholm Arlanda
26t 30m
2 stopp
MIR16:25Monastir Habib Bourguiba In
27 nov.
MIR02:30Monastir Habib Bourguiba In
26t 50m
2 stopp
ARN05:20Stockholm Arlanda
2 763 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 nov.
ARN02:05Stockholm Arlanda
29t 05m
3 stopp
MIR07:10Monastir Habib Bourguiba In
19 nov.
MIR08:45Monastir Habib Bourguiba In
30t 40m
2 stopp
ARN15:25Stockholm Arlanda
2 720 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 nov.
ARN05:35Stockholm Arlanda
33t 30m
2 stopp
MIR15:05Monastir Habib Bourguiba In
19 nov.
MIR02:00Monastir Habib Bourguiba In
26t 25m
1 stopp
ARN04:25Stockholm Arlanda
2 806 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
29t 25m
2 stopp
MIR07:10Monastir Habib Bourguiba In
19 nov.
MIR08:45Monastir Habib Bourguiba In
30t 40m
2 stopp
ARN15:25Stockholm Arlanda
2 617 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Monastir

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Monastir, visa några av våra erbjudanden nedan av Nouvelair
Nouvelair
ARNStockholm Arlanda
17t 15m
MIRMonastir Habib Bourguiba In

Vilka bolag flyger till Monastir?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Monastir
 • Vilka bolag flyger till Monastir?

  Nouvelair är det populäraste flygbolaget som flyger som rutinmässigt flyger från Sverige till Monastir enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Monastir med detta flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.


Flygplatser nära Monastir

Nedan hittar du alla flygplatser i Monastir tillsammans med avståndet från stadens centrum

När du flyger till Monastir landar du på Monastir Habib Bourguiba International Airport. Flygplatsen ligger drygt 7 km väster om centrala Monastir. Flygplatsen ligger intill tågstationen Skanes-Monastir från vilken du kan resa till Monastir billigt. Tågstationen är belägen 200 m från ankomsthallen och en biljett in till centrum kostar 2 TND (6,5 SEK). Med tåg tar resan in till centrum mellan 9-12 min. Det finns även en busstation vid flygplatsen som har linjer till närliggande Sousse för 1,5 TND (4,8 SEK). Snabbast är att ta taxi från flygplatsen vilket tar ungefär 8 min och kostar 5 TND (16 SEK). Flygplatsen har även flera hyrbilsalternativ och du hittar dessa inne i ankomsthallen.


Populära flygresor till Monastir

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Monastir som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Monastir
Snabbast flygtid17t 15m
Billigaste pris2 617 kr

Så tar du dig runt i Monastir

Centrala Monastir är mycket litet och du kan därför ta dig fram enkelt till fots. För längre avstånd inom staden kan du ta taxi och detta bör inte kosta mer än 3 TND (9,5 SEK). Se alltid till att göra upp om priset med chauffören innan resan påbörjas för att det inte ska bli några missförstånd. För att ta dig till närliggande städer och orter finns en tågstation inne i centrum. Med tåg kostar det ungefär 2 TND (6,5 SEK) för en biljett i området men priserna varierar beroende på vilken destination du är på väg till. Om du vill hyra bil för resan bör du göra detta redan på flygplatsen när du landar på Monastir Habib Bourguiba International Airport.


Visumkrav för att besöka Monastir

Om du reser till Tunisien som turist behöver du inte något visum för ditt Monastir-flyg så länge du inte ska vistas i landet längre än tre månader. Du behöver ha med dig ditt pass som ska vara giltigt i minst ett halvår från och med att du planerar att lämna landet. Kontrollera alltid om visumkraven har förändrats i god tid innan avresa.


Börja planera din resa till Monastir


De bästa sakerna att se och göra i Monastir

Vad ska man se i Monastir?

Sevärdheter i Monastir är bland annat det fortifierade klostret Ribat som ligger vackert beläget vid havet. Även Habib Bourguibas mausoleum är ett populärt besöksmål.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Nöjesparken Spring Land ligger nära stadskärnan och har roliga attraktioner för barn i olika åldrar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Kolla först med din hemförsäkring om skydd för resan ingår i denna. Annars ska du tänka på att ha en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i Tunisien.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

I Tunisien bör du lämna ungefär 10 % i dricks för service.

Var ska man shoppa?

Gå till den stora marknaden, Souk, i den gamla delen av Monastir för att hitta traditionella babouche-tofflor och broderade kläder.


Hitta billiga flyg till andra städer i Tunisien

Tunisien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?