Flyg till Monastir

Tur & retur
Ekonomi
Paris (PAR)
Monastir (MIR)
lör 17/4
lör 24/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Monastir. Nuvarande restriktioner för Monastir baseras på reserestriktioner för Tunisien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Tunisien

Billigaste flygen till flygplatser i Monastir

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Monastir från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Monastir

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Monastir

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Tunis (TUN)

Vanligtvis är flyg till Monastir från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Tunis Carthage, vilket i genomsnitt kostar 2 483 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MONASTIR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober38% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Monastir kostar i genomsnitt bara 2 131 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONASTIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli27% dyrareDet kostar omkring 4 397 kr för flyg till Monastir från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONASTIR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember312% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Monastir från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Monastir?

Flyg till Monastir är bäst att boka under vår och höst då det är som mest behagliga temperaturer i staden. För varmare temperaturer passar sen vår och tidig höst bra då gradtalen ligger på runt 25 °C. Under sommaren stiger temperaturerna upp till drygt 30 °C. Monastir har sin högsäsong under vintern och våren då flest resenärer väljer att boka flyg till den tunisiska staden. Vintern har temperaturer på mellan 15–18 °C som gör det behagligt att ge sig ut på sightseeingturer. Minst populärt är det att resa under sen höst då det är något mer regnigt under denna period.

När är det billigast att boka flyg till Monastir?

Billiga flyg till Monastir hittar du om du bokar flygresor under slutet av sommaren då Monastir har sin lågsäsong. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Monastir under november då det är få som väljer att boka flygstolar. Flygbiljetter till Monastir är som allra dyrast under vintern då det är många som väljer att resa till Tunisien. Hos momondo kan du jämföra pris på flyg till Monastir mellan olika datum för att se när det är som billigast att resa.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Monastir?

Det bästa priset som hittats på momondo till Monastir var 445 kr/per person från Nice, vilket är 84 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Monastir. För att hitta det billigaste priset till Monastir från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Monastir?

Den billigaste månaden att flyga till Monastir från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 3 095 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Monastir i september är november ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Monastir under november ligger i genomsnitt på 3 112 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Monastir?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Monastir är att boka 20 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 4 667 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Monastir?

Den billigaste veckodagen att flyga till Monastir är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 3 190 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 4 172 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Monastir?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Monastir är på kvällen. Flyg från Sverige till Monastir kan då kosta så lite som 3 310 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Monastir mitt på dagen då priserna ligger på omkring 5 430 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Monastir?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Monastir. Om du planerar att flyga till Monastir, överväg då även att boka flyg till Enfidha Enfidha flygplats(48 km från stadskärnan i Monastir), Sfax El Maou flygplats(118 km från stadskärnan i Monastir) eller Tunis Carthage flygplats(131 km från stadskärnan i Monastir).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Monastir?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Monastir Monastir Habib Bourguiba In flygplats med ett genomsnittspris på 2 200 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Monastir?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Tunisien resor till Monastir. Inreserestriktioner

Tunisien har återupptagit kommersiell flygtrafik. För närvarande finns inga restriktioner för resenärer som reser in i Tunisien. Tunisien har ställt in alla flygningar till och från Brasilien, Sydafrika och Storbritannien. Humanitära flygningar och medevakflygningar är undantagna.

Inträdeskrav

Från och med den 16 november 2020 måste alla resenärer, oavsett vilket land de flyger från, följa det krav som gäller för alla som reser in i Tunisien. Alla resenärer måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt PCR-test för COVID-19 utfärdat inom 72 timmar före resan och visa det för myndigheterna vid ankomsten till Tunisien. Barn under 12 år är undantagna från att uppvisa ett PCR-test för COVID-19. Resenärer måste fylla i en hälsodeklaration innan de reser. Resenärer måste ladda ner och använda den tunisiska regeringens spårningsapp på sin mobiltelefon. Utländska medborgare måste ha en bekräftad hotellbokning.

Karantänskrav

Resenärer som anländer till Tunisien måste uppvisa bevis på att de har bokat ett andra COVID-19 PCR-test (som ska tas i slutet av isoleringsperioden på 48-timmar). Detta kan arrangeras via denna webbplats . Resenärer måste självisolera sig i sitt boende i 48 timmar efter ankomst och betala för att ta ett COVID-19 PCR-test 48 timmar efter ankomsten. Om detta testresultat är negativt kan de lämna sin självisolering men måste följa mycket strikta skyddsåtgärder, inklusive social distansering och användning av mask. Om testresultatet är positivt måste de förbli i självisolering.

Transiteringsregler

Ett litet antal transitflygningar sker genom Tunisien. Resenärer som passerar genom Tunisien måste följa sanitära åtgärder och temperaturkontroller.

Om du planerarar att resa till Monastir inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Monastir Habib Bourguiba In

Om du letar efter enkelbiljetter till Monastir, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
11 maj
12:10Stockholm Arlanda
41t 45m
3 stopp
05:55Monastir Habib Bourguiba In
3 399 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 maj
12:10Stockholm Arlanda
41t 45m
2 stopp
05:55Monastir Habib Bourguiba In
3 543 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Monastir?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Monastir

Nouvelair har direktflyg till Monastir från Göteborg och Stockholm. Med direktflyg tar resan fyra timmar. Du kan även resa med SAS till Berlin och där byta till Nouvelairs flyg till Monastir. Detta har en restid på ungefär sju och en halv timme. Jämför olika rutter och flygtider hos momondo för att hitta ett bra resealternativ.


Hur tar man sig från flygplatsen i Monastir till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Monastir plus avståndet till centrum

När du flyger till Monastir landar du på Monastir Habib Bourguiba International Airport. Flygplatsen ligger drygt 7 km väster om centrala Monastir. Flygplatsen ligger intill tågstationen Skanes-Monastir från vilken du kan resa till Monastir billigt. Tågstationen är belägen 200 m från ankomsthallen och en biljett in till centrum kostar 2 TND (6,5 SEK). Med tåg tar resan in till centrum mellan 9-12 min. Det finns även en busstation vid flygplatsen som har linjer till närliggande Sousse för 1,5 TND (4,8 SEK). Snabbast är att ta taxi från flygplatsen vilket tar ungefär 8 min och kostar 5 TND (16 SEK). Flygplatsen har även flera hyrbilsalternativ och du hittar dessa inne i ankomsthallen.


Hur tar man sig runt i Monastir?

Centrala Monastir är mycket litet och du kan därför ta dig fram enkelt till fots. För längre avstånd inom staden kan du ta taxi och detta bör inte kosta mer än 3 TND (9,5 SEK). Se alltid till att göra upp om priset med chauffören innan resan påbörjas för att det inte ska bli några missförstånd. För att ta dig till närliggande städer och orter finns en tågstation inne i centrum. Med tåg kostar det ungefär 2 TND (6,5 SEK) för en biljett i området men priserna varierar beroende på vilken destination du är på väg till. Om du vill hyra bil för resan bör du göra detta redan på flygplatsen när du landar på Monastir Habib Bourguiba International Airport.


Kan man resa till Monastir utan pass eller visum?

Om du reser till Tunisien som turist behöver du inte något visum för ditt Monastir-flyg så länge du inte ska vistas i landet längre än tre månader. Du behöver ha med dig ditt pass som ska vara giltigt i minst ett halvår från och med att du planerar att lämna landet. Kontrollera alltid om visumkraven har förändrats i god tid innan avresa.


Tips och råd om Monastir

Vad ska man se i Monastir?

Sevärdheter i Monastir är bland annat det fortifierade klostret Ribat som ligger vackert beläget vid havet. Även Habib Bourguibas mausoleum är ett populärt besöksmål.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Nöjesparken Spring Land ligger nära stadskärnan och har roliga attraktioner för barn i olika åldrar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Kolla först med din hemförsäkring om skydd för resan ingår i denna. Annars ska du tänka på att ha en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i Tunisien.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

I Tunisien bör du lämna ungefär 10 % i dricks för service.

Var ska man shoppa?

Gå till den stora marknaden, Souk, i den gamla delen av Monastir för att hitta traditionella babouche-tofflor och broderade kläder. (Priser kontrollerade 06/10/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Tunisien

Tunisien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass