Flyg till Italien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Italien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

De billigaste flygen till städer i Italien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Italien från Sverige
Rom
Rom

Användbar information om ditt flyg till Italien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Italien
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Italien?

  Bland momondos användare är den populäraste staden i Italien Rom, och besöks omkring 933% mer än någon annan stad i Italien. Andra städer som resenärer ofta reser till är Milano och Venedig.

 • Vilka sevärdeheter finns det i Italien?

  Italien har en massa sevärdheter att bjuda på med stort historiskt värde för regionen och världen. Några av de mest populära sevärdheterna i Italien är bland annat Santa Lucia Station, Spiaggia Di Tropea, Letojanni Beach och Livigno Ski Area.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Santa Lucia Station?

  Den närmsta flygplatsen till Santa Lucia Station är Venedig Marco Polo flygplats som ligger i Venedig. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Venedig Marco Polo flygplats.

 • Vilket är det billigaste flyget till Italien?

  De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Italien är:
  131 kr per person med Ryanair
  183 kr per person med easyJet
  348 kr per person med Lauda


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Italien?

Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Fram till den 6 april har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Med undantag för medborgare, invånare eller personer med väsentliga skäl inklusive brådskande arbete, hälsobehov eller studiekrav. Anledningen till resan måste förklaras skriftligt (av passageraren som använder självdeklarationen). Ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien under de 14 dagar som föregår inresa till Italien. Det görs för närvarande inga undantag. Det råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Om du redan planerar att resa till Italien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Italien

Hitta flyg till dessa populära städer i Italien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Italien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Italien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmPisa348 kr
GöteborgPisa496 kr
StockholmRom504 kr
StockholmBari513 kr
StockholmBergamo539 kr
StockholmMilano609 kr
GöteborgRom626 kr
GöteborgMilano626 kr
GöteborgBergamo644 kr
StockholmCatania852 kr

Flygresor till Italien

Via momondos sökfunktion kan du hitta en mängd billiga flyg till Italien för en semester med solsken, vacker natur och ett legendariskt kök. Flyg från Sverige landar på någon av landets många internationella flygplatser. Du hittar enkelt flygbiljetter till Italien vare sig du ska till landets norra, mellersta eller södra del. Från Sverige går det dagligen flera direktflyg till Italien och det finns även många linjer som mellanlandar i bland annat Köpenhamn, London eller Frankfurt. Med det stora utbudet flygstolar till Italien är det enkelt att hitta en flygresa till ett billigt pris!

Italien har en mängd populära semesterdestinationer; från de skidvänliga Dolomiterna och lantliga Toscana till historiska Rom och soliga Sicilien. Italiens högsäsong infaller under sommarmånaderna vilket påverkar flygpriserna. Flygresor till Italien är framförallt dyrast under juli och augusti. För resor till skidorterna i Alperna, i landets norra del, är det däremot under perioden mellan december och mars som du stöter på högst priser. Jämför priser online och hitta paketresor med hotell för din vistelse i Italien. På momondo kan du även jämföra olika inrikesflyg direkt på nätet vilket underlättar när du planerar din resa.

Vilka flygbolag flyger direkt till Italien?

Från Stockholm till Rom kan du åka året om med direktflyg från Arlanda. Härifrån är det bland annat flygbolagen SAS och Norwegian som är populära för resor till Italien. Till Rom kan du även hitta låga priser med Ryanair från Skavsta International Airport. Flygbolaget har också direktlinjer till trendiga Milano och romantiska Venedig. Från Venedig kan du lätt ta dig vidare till Italiens Adriatiska Riviera och dess populära badorter.

När är bästa tiden att åka till Italien?

Om du inte är ute efter sol och bad är våren och hösten en bra tid att åka till Italien. Under denna period är vädret milt och du undviker de allra högsta priserna som infaller under sommarens högsäsong och kan istället boka billiga flyg till Italien. Om du planerar utforska historiska monument eller pittoreska vingårdar under din vistelse kan det dessutom vara behagligt att resa när temperaturerna inte är allt för höga.

Hur många timmar tar det att flyga till Italien?

Från Sverige till Italien tar det ungefär tre timmar med direktflyg. Om du mellanlandar i Köpenhamn, London eller Frankfurt kan du hitta billiga flyg till Italien och bra priser på sista minuten resor. Med en mellanlandning tar resan till Italien upp emot sju timmar från avgång till ankomst.

Kan man resa till Italien utan pass eller visum?

Som EU-medborgare som reser inom Schengenområdet, till vilket både Sverige och Italien är anslutna, behöver du bara ett giltigt nationellt id-kort när du reser och kan således lämna passet hemma. Du behöver inte heller något visum när du åker som turist till Italien.


Internationella flygrutter till Italien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Pisa
Snabbast flygtid2t 45m
Billigaste pris304 kr
Flyg från Göteborg till Pisa
Snabbast flygtid2t 30m
Billigaste pris470 kr
Flyg från Stockholm till Rom
Snabbast flygtid12t 15m
Billigaste pris504 kr
Flyg från Stockholm till Milano
Snabbast flygtid2t 29m
Billigaste pris513 kr
Flyg från Göteborg till Rom
Snabbast flygtid6t 15m
Billigaste pris557 kr
Flyg från Göteborg till Milano
Snabbast flygtid5t 05m
Billigaste pris626 kr
Flyg från Stockholm till Neapel
Snabbast flygtid3t 15m
Billigaste pris844 kr
Flyg från Göteborg till Neapel
Snabbast flygtid6t 45m
Billigaste pris887 kr
Flyg från Stockholm till Venedig
Snabbast flygtid8t 05m
Billigaste pris896 kr
Flyg från Stockholm till Palermo
Snabbast flygtid3t 30m
Billigaste pris948 kr
Flyg från Göteborg till Florens
Snabbast flygtid6t 15m
Billigaste pris1 113 kr
Flyg från Stockholm till Catania
Snabbast flygtid7t 15m
Billigaste pris1 131 kr
Flyg från Stockholm till Turin
Snabbast flygtid5t 00m
Billigaste pris1 522 kr
Flyg från Stockholm till Alghero
Snabbast flygtid9t 20m
Billigaste pris1 548 kr
Flyg från Stockholm till Florens
Snabbast flygtid14t 40m
Billigaste pris1 600 kr
Flyg från Stockholm till Olbia
Snabbast flygtid3t 15m
Billigaste pris1 626 kr
Flyg från Kramfors till Milano
Snabbast flygtid8t 00m
Billigaste pris6 062 kr
Flyg från Norrköping till Lamezia Terme
Snabbast flygtid9t 30m
Billigaste pris18 396 kr

Börja planera din resa till Italien