Flyg till Olbia

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 7/12
tis 14/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Olbia.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

När är den bästa tiden att flyga till Olbia?

Olbia, på Sardiniens nordöstra kust, är bäst att besöka mellan april och juli eller mellan slutet av augusti och november. Under dessa månader är temperaturerna som behagligast och som mest passande för att kunna utnyttja läget vid kustens stränder. Olbia har även en historisk stadskärna som är som mest behaglig att besöka när temperaturerna inte är allt för varma. Under sen vår och tidig höst ligger temperaturerna på cirka 20-25 °C. Mitt under sommaren, i juli och augusti, stiger temperaturerna till upp över 30 °C.

När är det billigast att boka flyg till Olbia?

Flyg till Olbia är som billigast under stadens lågsäsong som infaller under vinterhalvåret. Då är det betydligt färre resenärer som bokar flygstolar till orten vilket gör att priserna på hotell och flygbiljetter till Olbia är lägre. För att hitta billiga flyg till Olbia kan du jämföra priser mellan olika datum via momondos sökfunktion. Billiga flygbiljetter till Olbia hittar du om du bokar cirka en och en halv månad innan avresan.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Olbia?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Olbia var 307 kr/per person från Warszawa, vilket är 85 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Olbia. För att hitta det billigaste priset till Olbia från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Olbia?

  oktober är generellt den billigaste månaden att flyga till Olbia från Sverige med priser runt 2 431 kr. Om du inte har möjlighet att resa i oktober kan du istället boka flyg till Olbia från Sverige för maj. Flyg till Olbia i maj är kanske inte lika billiga som i oktober, men genomsnittet ligger fortfarande runt 2 521 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Olbia?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Olbia ungefär 45 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 920 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Olbia även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Olbia för 1 220 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Olbia?

  Enligt våra data är lördag den billigaste veckodagen att flyga till Olbia från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en lördag var 2 560 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Olbia en söndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 3 344 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Olbia?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Olbia oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Olbia med avgång på kvällen för så lite som 2 246 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 3 555 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Olbia?

  Alghero-Fertilia flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Olbia.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Olbia?

  Med ett genomsnittspris på 2 067 kr per person, är Alghero-Fertilia flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Olbia. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Olbia Costa Smeralda från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Olbia Costa Smeralda

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Olbia Costa Smeralda.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Olbia Costa Smeralda.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Olbia Costa Smeralda.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Olbia Costa Smeralda?

Returresa till Sverige från Olbia Costa Smeralda

Testkrav för COVID-19
Besökare från Olbia Costa Smeralda måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Olbia Costa Smeralda behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Olbia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Olbia

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Olbia
Flera flygbolag
9 feb.
ARN04:45Stockholm Arlanda
34t 35m
2 stopp
OLB15:20Olbia Costa Smeralda
13 feb.
OLB12:45Olbia Costa Smeralda
16t 35m
1 stopp
ARN05:20Stockholm Arlanda
1 220 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 feb.
ARN09:55Stockholm Arlanda
25t 30m
2 stopp
OLB11:25Olbia Costa Smeralda
13 feb.
OLB12:45Olbia Costa Smeralda
16t 35m
1 stopp
ARN05:20Stockholm Arlanda
1 446 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
17 feb.
ARN15:05Stockholm Arlanda
20t 20m
2 stopp
OLB11:25Olbia Costa Smeralda
20 feb.
OLB12:45Olbia Costa Smeralda
16t 35m
1 stopp
ARN05:20Stockholm Arlanda
1 572 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 feb.
ARN15:05Stockholm Arlanda
20t 20m
2 stopp
OLB11:25Olbia Costa Smeralda
13 feb.
OLB12:45Olbia Costa Smeralda
16t 35m
1 stopp
ARN05:20Stockholm Arlanda
1 644 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
17 feb.
NYO03:30Stockholm Skavsta
9t 50m
2 stopp
OLB13:20Olbia Costa Smeralda
20 feb.
OLB10:35Olbia Costa Smeralda
17t 10m
2 stopp
NYO03:45Stockholm Skavsta
1 653 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
17 feb.
ARN15:05Stockholm Arlanda
20t 20m
2 stopp
OLB11:25Olbia Costa Smeralda
20 feb.
OLB10:35Olbia Costa Smeralda
26t 10m
2 stopp
ARN12:45Stockholm Arlanda
1 681 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Olbia

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Olbia, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och airBaltic
airBaltic
ARNStockholm Arlanda
20t 20m
OLBOlbia Costa Smeralda
Norwegian
BMAStockholm-Bromma
33t 30m
OLBOlbia Costa Smeralda

Vilka bolag flyger till Olbia?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Olbia
 • Vilka bolag flyger till Olbia?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Olbia från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Norwegian, Lufthansa, SAS och Eurowings. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Olbia på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Olbia

Nedan hittar du alla flygplatser i Olbia tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Olbia landar på Olbia Costa Smeralda Airport som ligger cirka 12 km söder om Olbia. För att resa till Olbia billigt från flygplatsen tar du lokalbussarnas linjer. Linje 2 och 10 tar dig in till centrala Olbia på ungefär en kvart och bussarna har täta avgångar vilket gör det smidigt att ta dig in till centrum. Bussbiljetten kostar 1,50 EUR (16 SEK). Det snabbaste sättet att ta dig in till centrum är genom att hyra bil. Med bil tar det ungefär 11 minuter till centrala Olbia. Ute på flygplatsen hittar du flera hyrbilsföretag med Europas största kedjor representerade. För att ta dig till andra orter på Sardinien finns det tåg att ta från flygplatsen, men dessa har dock mindre frekventa avgångar.


Populära flygresor till Olbia

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Olbia som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Olbia
Snabbast flygtid20t 20m
Billigaste pris1 572 kr

Så tar du dig runt i Olbia

Olbias centrum är kompakt och litet vilket gör att du med fördel kan ta dig fram till fots i stadskärnan. Om du däremot ska till stadens förorter eller utkanter är avstånden större i de industritäta delarna. Här går det att ta lokalbussar eller att köra med bil. Bussar är även användbara om du ska ta tåg från tågstationen Stazione Marittima där det finns linjer till övriga Sardinien. Du tar då busslinje 9 som går varje halvtimme från stadens centrum vid Via San Simplico. En enkelresa med buss kostar 1 EUR (11 SEK) och ett dagspass kostar 2,80 EUR (30 SEK). Om du vill ta taxi hittar du den största taxistationen i Olbia nära torget Piazza Margherita. Inne i centrum är det onödigt att själv köra bil men om du hyrt en bil för att ta dig runt på Sardinien kan du parkera den gratis norr om centrum och nere vid hamnen.


Visumkrav för att besöka Olbia

Du behöver varken pass eller visum för att besöka Italien om du är svensk medborgare. Du måste dock kunna legitimera dig vid inresan i landet men det räcker med att du har ett nationellt id-kort som visar ditt medborgarskap. Kontrollera alltid om reglerna förändrats innan du reser då bestämmelser kring pass och visum kan ändras med kort varsel.


Börja planera din resa till Olbia


De bästa sakerna att se och göra i Olbia

Vad ska man se i Olbia?

Missa inte sevärdheter som katedralen Saint Simplicicio med sina 1100-tals fresker och parken Fausto Noce med sina vackra vyer.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Olbia ligger vid Sardiniens kust och här är det utmärkta förutsättningar för att snorkla, något som är uppskattat bland barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska sjukförsäkringskortet som du kan få från Försäkringskassan gäller för sjukvård i Italien så du behöver inte köpa till en reseförsäkring som täcker sådana kostnader om du har ditt kort.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet på Sardinien.

Ska man lämna dricks?

För det mesta är dricksen redan inräknad på notan men om den inte är det kan du lämna 10 %.

Var ska man shoppa?

Gatan Corso Umberto är kantad av många små butiker och är trevlig att promenera längs då gatan är bilfri.