Flyg till Cagliari

fre 3/4
fre 10/4
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Cagliari

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Cagliari från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Cagliari?

Flyg till Cagliari mellan april och juni eller mellan september och november för att få så bra väder som möjligt under din vistelse på Sardinien. Under denna period kan du räkna med gradtal på mellan 18-27 °C. Under mitten av sommaren stiger temperaturen upp till drygt 30 °C vilket gör det mindre behagligt. Våren är den mest populära tiden för att boka flygresor och dessa månader hör till stadens högsäsong. Under vintern är det både regnigt och snöigt i Cagliari och temperaturerna sjunker ner mot 10 °C.

När är det billigast att boka flyg till Cagliari?

Du hittar billiga flyg till Cagliari under hösten då staden har sin lågsäsong. Även under augusti kan du hitta billiga flygbiljetter till Cagliari. Dyrast är att resa under våren då staden har sin högsäsong. Jämför priser på flygbiljetter till Cagliari hos momondo för att se när under året flygstolar är som billigast. Boka flyg ungefär 50 dagar innan avresa för att få så bra pris som möjligt på ditt Cagliari-flyg.


Vilka flygbolag flyger till Cagliari?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Cagliari

Det finns inte några direktflyg till Sardinien. Du kan resa med Lufthansa, KLM och SAS som har flyg till Cagliari som mellanlandar i München och Amsterdam. Om du vill resa till Cagliari billigt finns även lågprisrutter med Ryanair som mellanlandar i Paris. Med ett snabbt byte klarar du restiden på drygt fem timmar medan billiga flyg har en restid på upp emot åtta timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Cagliari till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Cagliari plus avståndet till centrum

Flyg till Cagliari landar på Cagliari-Elmas Airport som är belägen 10 km nordväst om stadens centrum. För att ta dig in till staden allra billigast finns bussar som avgår både från ankomsthallen och avgångshallen. Bussarna går från klockan fem på morgonen fram till halv tolv på kvällen och en bussbiljett kostar 0,67 EUR (7 SEK). Bussarna tar dig även förbi stadens tågstation varifrån du kan resa vidare med tåg till andra orter och städer på Sardinien. Det snabbaste sättet att resa in till centrum är dock med bil. Detta är även det enda färdmedlet som är tillgängligt om du ankommer med ett nattflyg. Du hittar både taxistationer och hyrbilsalternativ på flygplatsen, bland annat Hertz och Auto Europa har bilar ute på flygplatsen. Med bil tar resan in till centrum ungefär 14 min.


Populära flygresor till Cagliari

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Cagliari som hittats av användare
Flyg från Gothenburg till Cagliari
Snabbaste flygtid
13t 25m
Billigast pris
1 438 kr
Flyg från Stockholm till Cagliari
Snabbaste flygtid
7t 50m
Billigast pris
1 817 kr

Hur tar man sig runt i Cagliari?

Kollektivtrafiken i Cagliari består av bussar som drivs av CTM. Bussarnas rutter täcker hela staden så det är lätt att ta sig runt. Särskilt buss 7, 30 och PF är användbara linjer då dessa tar dig bland annat till stränderna Calamosca och Poetto. Biljetter till bussarna kostar 0,67 EUR (7 SEK) och är giltiga i en och en halv timme. Att köra bil inne i centrala Cagliari är inte att rekommendera då trafiken kan bli stillastående och det är dyrt och svårt att hitta parkering. Parkering i city kostar ungefär 1 EUR (11 SEK) per timme. Om du vill ta bil är det därför lättare att ta en taxi. Du hittar stora taxistationer på Piazza Matteotti och Piazza Repubblica.


Kan man resa till Cagliari utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum för att resa till Italien om du är EU-medborgare. Du behöver inte heller något pass om du har ett nationellt id-kort att visa upp som legitimation. Din legitimation ska vara giltigt för hela din vistelse. Du ska alltid kolla upp vilka aktuella regler som gäller för inresa i landet då regler alltid kan förändras.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Cagliari


Tips och råd om Cagliari

Vad ska man se i Cagliari?

Fortet Il Castello är en av de mest kända sevärdheterna i staden och härifrån får du dessutom vackra vyer över Cagliari och havet. Även Santa Maria-katedralen och stranden Poetto är mycket populära besöksmål.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Kryptan och gångarna under staden som går att se under en guidad tur är ofta populära och spännande för barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska sjukförsäkringskortet som du kan få gratis från Försäkringskassan gäller i Italien och ger dig skydd mot sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Lämna ungefär 10 % av notan i dricks.

Var ska man shoppa?

De flesta varuhus och affärer ligger inne i centrum och precis som i resten av Italien är staden känd för sina exklusiva modebutiker. För hantverk och vintagefynd ska du promenera längs med Via Manno och Via Garibaldi. (Priser kontrollerade 28/05/2019).