Flyg Afrika Etiopien Addis Abeba

Flyg till Addis Abeba

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Addis Abeba (ADD)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Addis Abeba. Nuvarande restriktioner för Addis Abeba baseras på reserestriktioner för Etiopien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Etiopien

Billigaste flygen till flygplatser i Addis Abeba

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Addis Abeba från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Addis Abeba

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Addis Abeba

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Addis Abeba (ADD)

Vanligtvis är flyg till Addis Abeba från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Addis Abeba Bole, vilket i genomsnitt kostar 5 087 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ADDIS ABEBA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril15% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Addis Abeba kostar i genomsnitt bara 4 314 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ADDIS ABEBA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember16% dyrareDet kostar omkring 5 887 kr för flyg till Addis Abeba från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ADDIS ABEBA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari1 100% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Addis Abeba från Stockholm Arlanda flygplats i januari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Addis Abeba?

Addis Abeba har ett relativt jämt klimat under året med temperaturer som ligger kring behagliga 20 °C. Flyg till Addis Abeba är bäst att boka mellan oktober och april då det är torrt och soligt i staden. Under sommaren infaller regnperioden och då är det också några grader svalare än under resten av året. Framförallt juli och augusti är de allra regnigaste månaderna.

När är det billigast att boka flyg till Addis Abeba?

Billiga flygbiljetter till Addis Abeba hittar du under mars. Även årets första två månader har lägre pris på flygstolar. Allra dyrast är det att resa under juli, tätt följt av juni och december månad då priserna på flygbiljetter till Addis Abeba är högre. Detta gör att du kan hitta flyg till Addis Abeba till ett lågt pris under tidig vår då det fortfarande är varmt och torrt i staden. Jämför priser mellan olika datum hos momondo för att hitta flyg till Addis Abeba till ett lågt pris. För att resa till Addis Abeba billigt bör du boka flyg 40 dagar innan avresa då priserna är som lägst.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Addis Abeba?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Addis Abeba. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 4 381 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Addis Abeba under mars, är det även billigt att resa från Sverige i april. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 4 381 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Addis Abeba?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Addis Abeba är 59 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 5 146 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Addis Abeba?

Enligt våra data är torsdag den billigaste veckodagen att flyga till Addis Abeba från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en torsdag var 5 332 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 5 564 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Addis Abeba.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Addis Abeba?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Addis Abeba är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 4 613 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Addis Abeba på kvällen då priserna ligger på omkring 5 666 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Addis Abeba?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Etiopien resor till Addis Abeba. Inreserestriktioner

Etiopien har stängt landgränserna, men flygplatserna är fortfarande öppna.

Inresekrav

Resenärer måste ha ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från COVID-19 RT-PCR-test utfärdat senast 120 timmar före ankomst, från och med den tidpunkt då provet lämnas. Addis Abeba Bole International Airport (och andra internationella ankomsthamnar) har vidtagit ytterligare åtgärder för att kontrollera passagerare som anländer, avreser eller transiterar genom Etiopien. Kontroller kan omfatta temperaturmätningar, ifyllande av ett frågeformulär för hälsokontroll och svar på frågor från hälsovårdspersonal. Detta kommer att omfatta kontroller av resor till drabbade områden nyligen och uppgifter om boende för självisolering. Resenärer kommer också att testas igen innan de lämnar flygplatsen.

Karantänkrav

Resenärer med ett medicinskt intyg med ett negativt COVID-19 RT-PCR-test måste isoleras i hemmet i 7 dagar och måste också lämna prov vid ankomsten. Resenärer som testar positivt för viruset, men som endast uppvisar milda symptom måste hållas isolerade ytterligare 14 dagar (om möjligt). De kan testas igen innan isoleringen upphör. Om de inte kan isolera sig själva måste de stanna på ett regeringsbestämt isoleringscenter tills de har återhämtat sig och testat negativt med uppföljande tester. Personer med allvarligare symtom kan tas till en myndighet som utsetts till isoleringsanläggning eller sjukhus för behandling. Resenärer utan medicinskt intyg med ett negativt resultat från COVID-19 RT-PCR-test ska hållas isolerade i 14 dagar. De första 7 dagarna kommer att vara på en myndighetsutsedd anläggning på egen bekostnad och de återstående 7 dagarna hemma.

Transiteringsregler

Resenärer med biljett till en annan destination får transitera genom landet via etiopiska flygplatser, så länge transittiden är under 72 timmar. Resenärer som tranisterar i upp till 8 timmar kan stanna kvar i flygplatsens avgångslounge. För transiteringar som tar över 8 timmar kommer du att föras till ett särskilt transiteringshotell under hela din vistelse. Resenärer som reser i transit ska genomgå medicinsk undersökning.

Om du redan planerar att resa till Addis Abeba inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Addis Abeba Bole

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Addis Abeba Bole
Air France
ARNStockholm Arlanda
7t 30m
ADDAddis Abeba Bole
ADDAddis Abeba Bole
ARNStockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Addis Abeba Bole

Air France
ARNStockholm Arlanda
7t 30m
ADDAddis Abeba Bole

Vilka flygbolag flyger till Addis Abeba?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Addis Abeba

Du kan hitta flygresor till Addis Abeba med bland annat SAS och Ethiopian Air som båda har direktflyg som trafikerar sträckan mellan Stockholm och Addis Abeba. En direktresa till Addis Abeba tar ungefär sju och en halv timme. Billiga flyg till Addis Abeba hittar du med Air France och KLM som mellanlandar under flygningen. Du får då räkna med en längre restid beroende på hur lång mellanlandningen är.


Hur tar man sig från flygplatsen i Addis Abeba till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Addis Abeba plus avståndet till centrum

Addis Abeba-flyg landar på Bole International Airport som ligger ungefär 6 km öster om stadens centrum. För att ta dig in till staden kan du välja mellan att ta buss eller taxi. Att ta en minibuss är det billigaste alternativet och du hittar en station för minibussar utanför terminalerna. Bussarna är antingen blå och vita eller bara vita och det är även skyltat för att du ska kunna hitta dem. Det snabbaste sättet att ta dig från Bole International Airport till ditt boende är dock med taxi. Du bokar dessa inne i terminalen vid informationsdisken för taxibilar som är bemannad dygnet runt. Var noga med att ta en gul taxibil som har fast pris in till centrum.


Hur tar man sig runt i Addis Abeba?

Att ta stadens lokalbussar är inte särskilt populärt och inte heller effektivt, då de är långsamma och inte går regelbundet. Dessutom är det vanligt med ficktjuvar på bussarna. Ett bättre alternativ är att ta stadens minibussar som har ett stort nätverk av linjer. Dessa är både billiga och ett smidigt sätt att ta sig runt på. Priserna ligger på ungefär 2 ETB (6 SEK). Stationer för minibussarna hittar du i varje större gatukorsning. Då taxibilarna i Addis Abeba inte har taxameter är det viktigt att du gör upp om priset för resan innan du påbörjar din färd. Taxibilar hittar du framför alla större hotell i staden och kan även vinkas in från gatan.


Kan man resa till Addis Abeba utan pass eller visum?

För att resa till Etiopien behöver du ett visum. Du kan ansöka om en e-visering på nätet innan avresa. Du betalar då online och får ett bekräftelsemail med godkännande om att resa in i landet. När du väl ankommer till flygplatsen i Etiopien får du sedan en stämpel i passet när du visar upp visumet.


Tips och råd om Addis Abeba

Vad ska man se i Addis Abeba?

En av stadens största sevärdheter är det Etnologiska museet som visar landets kulturhistoria genom utställningar i ett vackert palats. Missa inte heller stadens St George-katedral och kyrkan Washa Mikael.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till stadens lejonzoo för en uppskattad utflykt. Även det nationella museet är roligt för barn.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att du har en försäkring som täcker sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Köp vatten på flaska istället för att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Du bör lämna en liten dricks då detta är väl ansett.

Var ska man shoppa?

När det kommer till shopping ska du inte missa den stora marknaden Merkato strax väster om centrum. Se dock upp för ficktjuvar då det är en mycket folktät marknad som räknas som en av Afrikas största. (Priser kontrollerade 18/05/2019).


Flyg Afrika Etiopien Addis Abeba
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass