Flyg Afrika Etiopien

Flyg till Etiopien

lör 22/2
lör 29/2
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Etiopien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Etiopien

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Etiopien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Addis Abeba
National Museum of Ethiopia
Hager Fakir Theatre
National Palace
Arada Giyorgis
Medhane Alem Church
Mekele
Memorial for Martyred Freedom Fighters and Patriots
Dire Dawa
Dire Dawa Stadium
Aksum
Church of Our Lady Mary of Zion
Northern Stelae Field
Queen of Sheba's Palace
Bahir Dar
Blue Nile Falls
Gondar
Fasil Ghebbi
Debre Birhan Selassie Church
Ārba Minch'
Nechisar National Park
Lalibela
Bet Maryam
Bete Giyorgis
Bet Emmanuel

Billiga flyg till Etiopien

Se de billigaste flygresorna till Etiopien som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Addis Abeba 4 667 kr

Flygresor till Etiopien

Flyg till Etiopien är som mest populära att boka under landets högsäsong. Den infaller mellan januari och mars. Under dessa månader är det varmt väder som gäller, med temperaturer på ungefär 25 grader. Denna del av året är utmärkt för att besöka huvudstaden Addis Abeba. Det är det mest populära resmålet i Etiopien. Många festivaler äger rum i början av året. De lockar besökare från hela världen. Detta är också en populär tidpukt för att åka ut och se landets djurliv. Priserna på flygbiljetter till Etiopien och resor till Etiopien med hotell är som dyrast under högsäsongen. Särskilt under festivaltiderna bör du boka flyg och boende i förväg. För något lägre priser kan du resa mellan oktober och december. Det är då många som reser för att vandra i landskapet. Det står i full blom under denna tid. Billiga flyg till Etiopen hittar du annars under lågsäsongen. Den infaller mellan april och september. Under denna tid är det regnsäsong i landet och därför svårt att ta sig runt utanför städerna. Temperaturerna kan även bli oerhört varma under denna tid. Hos momondo kan du via priskalendern, som du hittar online, jämföra priser för olika avresedatum när du ska boka ditt flyg till Etiopien.

Vilka flygbolag flyger direkt till Etiopien?

Det finns direkta flygresor till Etiopien från Stockholm. Bland annat kan du resa både med Ethiopian Air och SAS från Arlanda flygplats i Stockholm till Bole Airport i Addis Abeba. Från flygplatsen i Addis Abeba kan du resa vidare till andra orter i landet, bland annat Gondor och Lalibela.

Hur många timmar tar det att flyga till Etiopien?

Med ett direkt flyg till Etiopien från Sverige tar flygresan ungefär sju och en halv timme. Om du mellanlandar under vägen kan du istället räkna med ungefär 12 timmars resa. Hos momondo kan du jämföra priser för olika rutter och olika antal mellanlandningar direkt på nätet för att se vad prisskillnaden mellan de olika alternativen blir.

Vilken tid på året ska man resa till Etiopien?

Vilken tid på året du ska besöka Etiopien beror på vad du planerar att göra under semestern. Mellan januari och mars passar det bra att åka på safari och se djurlivet i landet samt att uppleva de många festivalerna som äger rum. Mellan oktober och december är det istället vandringar i blommande landskap och fågelskådning som gäller.

Kan man resa till Etiopien utan pass eller visum?

Du behöver ett visum för att resa från Sverige till Etiopien. Du behöver inte ansöka om detta innan din avresa utan kan ordna med detta när du anländer på flygplatsen i Etiopien och visumet gäller då i 30 dagar. Du behöver ha med dig ditt pass under resan. Detta ska vara giltigt i minst ett halvår från och med att du planerar att lämna landet och ska ha två tomma sidor för viseringar. När du reser in i landet fyller du även i in- och utresedokument och utresedokumenten. Se till att spara dem under vistelsen då dessa måste visas upp vid hemresan.


Internationella flygrutter till Etiopien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Addis Abeba
Snabbaste flygtid
7t 30m
Billigast pris
4 667 kr
Flyg Afrika Etiopien