Flyg till Etiopien

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 22/9
ons 29/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Etiopien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Etiopien

De billigaste flygen till städer i Etiopien

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Etiopien från Sverige
Addis Abeba
Addis Abeba

Användbar information om ditt flyg till Etiopien

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Etiopien
  • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Etiopien?

    Etiopien är fullt av spännande städer att besöka om du är intresserad av att resa runt i landet. Majoriteten av våra användare (1 511%) besöker Addis Abeba mest av alla landets städer, men andra populära destinationer i Etiopien är Jijiga och Mekele.

  • Vilket är det billigaste flyget till Etiopien?

    De billigaste flygen till Etiopien som nyligen hittats av momondos användare är 1 123 kr med Ethiopian Air, 1 433 kr med Kenya Airways och 2 625 kr med Lufthansa.


Kan jag flyga till Etiopien från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Etiopien

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Etiopien.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 120 timmar innan avgången till Etiopien.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Etiopien.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Etiopien?

Returresa till Sverige från Etiopien

Testkrav för COVID-19
Besökare från Etiopien måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Etiopien behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Etiopien inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Etiopien? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Etiopien

Hitta flyg till dessa populära städer i Etiopien, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Etiopien

Dessa rutter har de billigaste flygen till Etiopien som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmAddis Abeba5 392 kr

Flyg till Etiopien är som mest populära att boka under landets högsäsong. Den infaller mellan januari och mars. Under dessa månader är det varmt väder som gäller, med temperaturer på ungefär 25 grader. Denna del av året är utmärkt för att besöka huvudstaden Addis Abeba. Det är det mest populära resmålet i Etiopien. Många festivaler äger rum i början av året. De lockar besökare från hela världen. Detta är också en populär tidpukt för att åka ut och se landets djurliv. Priserna på flygbiljetter till Etiopien och resor till Etiopien med hotell är som dyrast under högsäsongen. Särskilt under festivaltiderna bör du boka flyg och boende i förväg. För något lägre priser kan du resa mellan oktober och december. Det är då många som reser för att vandra i landskapet. Det står i full blom under denna tid. Billiga flyg till Etiopen hittar du annars under lågsäsongen. Den infaller mellan april och september. Under denna tid är det regnsäsong i landet och därför svårt att ta sig runt utanför städerna. Temperaturerna kan även bli oerhört varma under denna tid. Hos momondo kan du via priskalendern, som du hittar online, jämföra priser för olika avresedatum när du ska boka ditt flyg till Etiopien.

Vilka flygbolag flyger direkt till Etiopien?

Det finns direkta flygresor till Etiopien från Stockholm. Bland annat kan du resa både med Ethiopian Air och SAS från Arlanda flygplats i Stockholm till Bole Airport i Addis Abeba. Från flygplatsen i Addis Abeba kan du resa vidare till andra orter i landet, bland annat Gondor och Lalibela.

Hur många timmar tar det att flyga till Etiopien?

Med ett direkt flyg till Etiopien från Sverige tar flygresan ungefär sju och en halv timme. Om du mellanlandar under vägen kan du istället räkna med ungefär 12 timmars resa. Hos momondo kan du jämföra priser för olika rutter och olika antal mellanlandningar direkt på nätet för att se vad prisskillnaden mellan de olika alternativen blir.

Vilken tid på året ska man resa till Etiopien?

Vilken tid på året du ska besöka Etiopien beror på vad du planerar att göra under semestern. Mellan januari och mars passar det bra att åka på safari och se djurlivet i landet samt att uppleva de många festivalerna som äger rum. Mellan oktober och december är det istället vandringar i blommande landskap och fågelskådning som gäller.

Kan man resa till Etiopien utan pass eller visum?

Du behöver ett visum för att resa från Sverige till Etiopien. Du behöver inte ansöka om detta innan din avresa utan kan ordna med detta när du anländer på flygplatsen i Etiopien och visumet gäller då i 30 dagar. Du behöver ha med dig ditt pass under resan. Detta ska vara giltigt i minst ett halvår från och med att du planerar att lämna landet och ska ha två tomma sidor för viseringar. När du reser in i landet fyller du även i in- och utresedokument och utresedokumenten. Se till att spara dem under vistelsen då dessa måste visas upp vid hemresan.


Internationella flygrutter till Etiopien

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Addis Abeba
Snabbast flygtid7t 30m
Billigaste pris5 349 kr

Hitta flyg till Etiopien

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Etiopien