Flyg till Thessaloníki

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Thessaloníki (SKG)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Thessaloníki. Nuvarande restriktioner för Thessaloníki baseras på reserestriktioner för Grekland.

Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Billigaste flygen till flygplatser i Thessaloníki

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Thessaloníki från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Thessaloníki

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Thessaloníki

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Thessaloníki (SKG)

Vanligtvis är flyg till Thessaloníki från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Thessaloníki Makedonia Apt., vilket i genomsnitt kostar 1 156 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN THESSALONÍKI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Thessaloníki kostar i genomsnitt bara 1 455 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL THESSALONÍKI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli35% dyrareDet kostar omkring 2 622 kr för flyg till Thessaloníki från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL THESSALONÍKI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli557% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Thessaloníki från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Thessaloniki?

Den grekiska staden Thessaloniki, vackert belägen vid Egeiska havets kust, är som mest populär under de varma sommarmånaderna. Staden har ett medelhavsklimat vilket innebär mycket varma somrar och milda, något regniga vintrar. Bäst är att resa under våren då det har hunnit bli varmt men ännu inte alltför folktätt. Priserna på flygstolar och resor med hotell påverkas av säsongerna. Jämför flyg till Thessaloniki mellan olika datum och flygbolag på nätet hos momondo för billiga priser. Även om du är ute i sista minuten går det ändå ofta att hitta billiga flyg.

När finns bäst priser på flyg till Thessaloniki?

Billiga resor till Thessaloniki hittar du framförallt under januari och maj. Maj är därför en utmärkt tidpunkt att resa på då du kan njuta av medelhavsklimatet till ett lägre pris. Bäst pris får du dessutom om du bokar ungefär 20 dagar innan din avresa.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Thessaloníki?

Användare som bokade resor till Thessaloníki från Pafos hittade flyg som var 94 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Thessaloníki. För att hitta det billigaste priset till Thessaloníki från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Thessaloníki?

januari är en annan bra månad för att besöka Thessaloníki med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 201 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Thessaloníki?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Thessaloníki ungefär 49 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 686 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 820 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Thessaloníki?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Thessaloníki är en fredag. Resenärer som väljer att resa till Thessaloníki på en fredag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 996 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 510 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Thessaloníki.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Thessaloníki?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Thessaloníki är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Thessaloníki kan då kosta så lite som 1 519 kr. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 793 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Thessaloníki?

De som flyger till Thessaloníki kan potentiellt hitta bättre priser för Kavála Megas Alexandros flygplats(145 km från stadskärnan i Thessaloníki) eller Volos Nea Anchialos flygplats(158 km från stadskärnan i Thessaloníki) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Thessaloníki?

Kavála Megas Alexandros flygplats har ett genomsnittspris på 2 648 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Thessaloníki. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Thessaloníki?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Grekland resor till Thessaloníki. Inreserestriktioner

Grekland har begränsat inresor för alla resenärer med undantag för invånare från EU+-länderna. EU+ består av Europeiska unionen, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein och Island. Medborgare och invånare från Australien, Israel, Sydkorea, Nya Zeeland, Ryssland, Thailand och Förenade Arabemiraten får också resa in i landet. Inresande från Förenade Arabemiraten måste resa med direktflyg och kunna uppvisa bevis på permanent uppehållstillstånd i Förenade Arabemiraten, returbiljetter och hotellbokningar. Utländska resenärer får endast resa in från andra områden om de tillhör en särskild kategori, t.ex. hälso- och sjukvårdspersonal, studenter, regeringsmedlemmar, diplomater, militär personal, humanitär hjälparbetare, flygbesättning, säsongsarbetare, genomresande eller resande som reser in i Grekland av skäl som har godkänts av Greklands ambassad eller konsulat. Förteckningen över kategorier finns här. Flyg från Turkiet är inställda, förutom flygningar för att få hem grekiska medborgare och invånare samt särskilda flygningar som regeringen beslutat om. Inresande från Albanien och Nordmakedonien måste anlända till Aten.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 72 timmar före ankomst. Förutom de obligatoriska testkraven för resor som anges ovan måste resenärer som anländer från Storbritannien och Förenade Arabemiraten genomgå ett snabbt COVID-19-test vid ankomst. Alla resenärer, förutom de som endast reser genom en flygplats i Grekland, måste fylla i följande formulär "Passenger Locator Form (PLF)" 24 timmar före incheckning. En QR-kod som genereras utifrån det ifyllda formuläret måste uppvisas vid ankomsten.

Karantänskrav

Passagerare måste testas för COVID-19 vid ankomsten. Mer information finns att läsa här. Resenärer är föremål för en obligatorisk 7-dagars förebyggande karantän. Resenärer som anländer från Storbritannien eller Förenade Arabemiraten måste isolera sig i 7 dagar på den adress de anger på sin PLF i händelse av negativt provsvar. Om de stannar en kortare period måste de självisolera sig fram till avresedagen. Vid slutet av 7-dagars självisolering bör resenärerna genomgå ett nytt PCR-test för att kunna lämna karantänen. Om resultatet av deras snabba COVID-19-test vid ankomst till Grekland är positivt kommer de grekiska myndigheterna att be dem att sätta sig i karantän tills annat meddelats.

All övrig information

Från och med 9 november 2020 måste även alla avresande flygpassagerare lämna in en PLF före avresan.

Om du redan planerar att resa till Thessaloníki inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Thessaloníki Makedonia Apt.

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Thessaloníki Makedonia Apt.
Ryanair
22 juni
NYO06:40Stockholm Skavsta
3t 05m
SKG09:45Thessaloníki Makedonia Apt.
29 juni
SKG04:05Thessaloníki Makedonia Apt.
3t 10m
NYO07:15Stockholm Skavsta
Ryanair
12 juni
NYO06:45Stockholm Skavsta
3t 05m
SKG09:50Thessaloníki Makedonia Apt.
27 juni
SKG11:05Thessaloníki Makedonia Apt.
6t 15m
1 stopp
NYO17:20Stockholm Skavsta
1 176 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 juni
NYO06:40Stockholm Skavsta
3t 05m
SKG09:45Thessaloníki Makedonia Apt.
29 juni
SKG18:00Thessaloníki Makedonia Apt.
17t 15m
1 stopp
NYO11:15Stockholm Skavsta
1 167 kr
Hitta liknande
Ryanair
5 juni
GOT04:10Göteborg Landvetter
14t 45m
2 stopp
SKG18:55Thessaloníki Makedonia Apt.
27 juni
SKG11:05Thessaloníki Makedonia Apt.
5t 55m
1 stopp
GOT17:00Göteborg Landvetter
Ryanair
7 sep.
GOT09:30Göteborg Landvetter
8t 25m
1 stopp
SKG17:55Thessaloníki Makedonia Apt.
15 sep.
SKG03:45Thessaloníki Makedonia Apt.
13t 30m
1 stopp
GOT17:15Göteborg Landvetter
1 176 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 juni
NYO11:15Stockholm Skavsta
17t 15m
2 stopp
SKG04:30Thessaloníki Makedonia Apt.
27 juni
SKG11:05Thessaloníki Makedonia Apt.
6t 15m
1 stopp
NYO17:20Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Thessaloníki Makedonia Apt.

Om du letar efter enkelbiljetter till Thessaloníki, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
8 juni
NYO06:40Stockholm Skavsta
3t 05m
SKG09:45Thessaloníki Makedonia Apt.
Ryanair
15 juni
NYO06:40Stockholm Skavsta
3t 05m
SKG09:45Thessaloníki Makedonia Apt.
Flera flygbolag
17 juni
GOT11:05Göteborg Landvetter
5t 15m
1 stopp
SKG16:20Thessaloníki Makedonia Apt.

Vilka flygbolag flyger till Thessaloniki?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Thessaloníki

Resor till Thessaloniki flygs av bland annat SAS, Aegian Airlines och Norwegian. Billiga flyg kan du även hitta hos Ryanair. Tänk på att om du reser med ett lågprisbolag kan slutnotan bli högre än vad som först anges då många extra kostnader ofta tillkommer. Dessa kan exempelvis bestå av avgifter för sittplats och handbagage. Köp hellre till extra bagage när du bokar online då avgifterna på flygplatsen är betydligt högre. Ryanair har ett direkt flyg från Skavsta flygplats till Thessaloniki. Ett direktflyg tar ungefär 3 timmar till den grekiska staden och med mellanlandning kan man räkna med ett par timmar till i restid.


Hur tar man sig från flygplatsen i Thessaloniki till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Thessaloníki plus avståndet till centrum

Flyg till Thessaloniki landar på Thessaloniki International Airport som ligger ungefär 13 kilometer söder om den grekiska staden. Flygplatsen är landets tredje största och hanterar över 6 miljoner resenärer varje år. Ta en paus när du landar och ät en grekisk måltid på någon av flygplatsens restauranger. Du kan även uträtta flera ärenden på Thessaloniki International Airport, bland annat växla pengar för din vistelse. För att ta dig in till staden finns en busslinje som är tillgänglig dygnet runt. Under dagtid avgår bussarna ungefär var 30e minut och under nattetid avgår de åtminstone en gång i timmen. Bussen tar dig direkt in till centrum på mellan 40 till 50 minuter beroende på trafiken. På flygplatsen stannar även flera busslinjer som går till omkringliggande områden och orter vilket är smidigt om du inte ska bo centralt i Thessaloniki. Bussbiljetterna kostar ungefär 20 kronor och kan köpas både i automat och ombord.


Populära flygresor till Thessaloníki

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Thessaloníki som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Thessaloníki
Snabbaste flygtid
3t 10m
Billigast pris
1 548 kr
Flyg från Malmö till Thessaloníki
Snabbaste flygtid
15t 00m
Billigast pris
3 071 kr

Hur tar man sig runt i Thessaloniki?

Thessalonikis kollektivtrafik består av ett stort bussnätverk som tar dig till stadens olika områden. Bussarna är tillförlitliga och avgår regelbundet vilket gör staden lätt att ta sig runt i. På de flesta busstationer finns digitalinformation om när nästa buss avgår och ombord på bussen anges de olika stoppen på både grekiska och engelska för att underlätta för besökare. Bussbiljetter kan köpas i gatukiosker, så kallade periptera, eller från automater ombord på bussen. Glöm inte att validera din biljett i de orangea maskinerna.

Du känner igen stadens taxibilar på sin blåa och vita färg och du kan vinka in bilarna direkt från gatan. Bilarna plockar upp flera passagerare på vägen, givet att de ska åt samma håll. Det rekommenderas inte att köra bil i staden då det ofta är tät trafik. Vissa gator är även både smala och branta och dessutom är det ett välkänt faktum att parkering är mycket svårt att hitta.


Kan man flyga till Thessaloniki utan pass eller visum?

För resor från Sverige till Grekland behövs inget särskilt inresetillstånd eftersom både Sverige och Grekland är med i Schengensamarbetet. Vid inresa i landet måste du kunna visa upp giltig identifikation. Detta kan bestå antingen av pass eller nationellt id-kort, men observera att ett körkort eller vanligt id-kort inte räcker för inresa. Kontrollera alltid inresebestämmelserna innan du åker eftersom bestämmelser om visum och pass kan förändras med kort varsel. Detta gör du via Greklands ambassad i Stockholm eller online.


Tips och råd om Thessaloniki

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Thessaloniki?

Billiga flyg till Thessaloniki hittar du genom en sökning i momondos priskalender.

Vad ska man se i Thessaloniki?

Gör ett besök till det arkeologiska museet, Galerius rotunda och Vlatadonklostret.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till nöjesparken Magic Park eller till stadens planetarium.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, men det kan smaka annorlunda.

Ska jag dricksa i Thessaloniki?

Lämna ungefär 10 procent i dricks.

Var finns den bästa shoppingen?

För prisvärda fynd ska du inte missa One Salonica Outlet Mall.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass