Hitta billiga flyg till Thessaloníki

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 3/12
lör 10/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Thessaloníki

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Thessaloníki

Bästa priset för enkelresa

385 kr

Bästa priset för tur- och returresa

833 kr

Snabbast flygtid

3t 20m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Thessaloníki från Sverige under de senaste 72 timmarna är 385 kr (Stockholm Arlanda till Thessaloniki Makedonia).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Thessaloníki från Sverige under de senaste 72 timmarna är 833 kr (Stockholm Arlanda till Thessaloniki Makedonia).
Det snabbaste flyget till Thessaloníki från Sverige tar 3t 20m (Stockholm Arlanda till Thessaloniki Makedonia).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Thessaloníki, inklusive Austrian Airlines, Air Serbia och Ryanair.

Trender för flygresor till Thessaloníki

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Thessaloníki och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Thessaloníki?

mars är en annan bra månad för att besöka Thessaloníki med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 457 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Thessaloníki?

Användare som bokade resor till Thessaloníki från Zagreb hittade flyg som var 98 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Thessaloníki. För att hitta det billigaste priset till Thessaloníki från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Thessaloníki?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Thessaloníki är en fredag. Resenärer som väljer att resa till Thessaloníki på en fredag kan ofta hitta biljetter för så lite som 2 213 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 314 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Thessaloníki.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Thessaloníki?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Thessaloníki är på kvällen. Flyg från Sverige till Thessaloníki kan då kosta så lite som 2 493 kr. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 3 299 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Thessaloníki?

Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Thessaloníki (Thessaloniki Makedonia), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 3t 20m respektive 5t 45m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Thessaloníki?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Thessaloníki ungefär 28 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 241 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Thessaloníki

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Thessaloníki från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Thessaloníki

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Thessaloníki

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Thessaloníki (SKG)

Vanligtvis är flyg till Thessaloníki från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Thessaloniki Makedonia, vilket i genomsnitt kostar 1 947 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN THESSALONÍKI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari60% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Thessaloníki kostar i genomsnitt bara 781 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL THESSALONÍKI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli92% dyrareDet kostar omkring 3 747 kr för flyg till Thessaloníki från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL THESSALONÍKI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli613% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Thessaloníki från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Thessaloníki

Den grekiska staden Thessaloniki, vackert belägen vid Egeiska havets kust, är som mest populär under de varma sommarmånaderna. Staden har ett medelhavsklimat vilket innebär mycket varma somrar och milda, något regniga vintrar. Bäst är att resa under våren då det har hunnit bli varmt men ännu inte alltför folktätt. Priserna på flygstolar och resor med hotell påverkas av säsongerna. Jämför flyg till Thessaloniki mellan olika datum och flygbolag på nätet hos momondo för billiga priser. Även om du är ute i sista minuten går det ändå ofta att hitta billiga flyg.

När finns bäst priser på flyg till Thessaloniki?

Billiga resor till Thessaloniki hittar du framförallt under januari och maj. Maj är därför en utmärkt tidpunkt att resa på då du kan njuta av medelhavsklimatet till ett lägre pris. Bäst pris får du dessutom om du bokar ungefär 20 dagar innan din avresa.

De som flyger till Thessaloníki kan potentiellt hitta bättre priser för Kavála Megas Alexandros flygplats(145 km från stadskärnan i Thessaloníki) eller Volos Nea Anchialos flygplats(158 km från stadskärnan i Thessaloníki) beroende på månad och avgångsflygplats.

Kavála Megas Alexandros flygplats har ett genomsnittspris på 3 823 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Thessaloníki. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Hitta billiga flygbiljetter till Thessaloníki

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Thessaloníki

Andra kabinklasser för flyg till Thessaloníki

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Thessaloníki

Vilka bolag flyger till Thessaloníki?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Thessaloníki

Vilka bolag flyger till Thessaloníki?

Ryanair, Scandinavian Airlines, Lufthansa och Aegean Airlines är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Thessaloníki enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Thessaloníki med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.

Flyg med Aegean Airlines till Thessaloníki

I genomsnitt avgår 53 flyg med Aegean Airlines till Thessaloníki varje vecka.De flesta av dem flyger från Aten-Elefthérios Venizélos till Thessaloníki vilket är den mest populära rutt som trafikeras av Aegean Airlines till Thessaloníki. Priserna varierar beroende på när och vart du flyger – det billigaste flyget med Aegean Airlines till Thessaloníki som hittats under de senaste 3 dagarna på momondo låg på 584 kr, med avgång från Stockholm Arlanda. Aegean Airlines är det mest populära valet på momondo för den här rutten och har fått 8,5/10 i betyg av 70 av våra användare.

Flyg med Turkish Airlines till Thessaloníki

Flygerbjudanden med Turkish Airlines till Thessaloníki startar från 2 547 kr – det här är det bästa priset som nyligen hittats på momondo och det var för en tur- och returresa som avgick från Göteborg Landvetter. Under en normal vecka är flygpriserna för Turkish Airlines vanligtvis högre, men de varierar beroende på var du flyger från – Istanbul är den populäraste avgångspunkten för Turkish Airlines till Thessaloníki och har därför i allmänhet störst tillgänglighet. Turkish Airlines får 8,0/10 i betyg av 158 omdömen.


Flygplatser nära Thessaloníki

Nedan hittar du alla flygplatser i Thessaloníki tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Thessaloniki landar på Thessaloniki International Airport som ligger ungefär 13 kilometer söder om den grekiska staden. Flygplatsen är landets tredje största och hanterar över 6 miljoner resenärer varje år. Ta en paus när du landar och ät en grekisk måltid på någon av flygplatsens restauranger. Du kan även uträtta flera ärenden på Thessaloniki International Airport, bland annat växla pengar för din vistelse. För att ta dig in till staden finns en busslinje som är tillgänglig dygnet runt. Under dagtid avgår bussarna ungefär var 30e minut och under nattetid avgår de åtminstone en gång i timmen. Bussen tar dig direkt in till centrum på mellan 40 till 50 minuter beroende på trafiken. På flygplatsen stannar även flera busslinjer som går till omkringliggande områden och orter vilket är smidigt om du inte ska bo centralt i Thessaloniki. Bussbiljetterna kostar ungefär 20 kronor och kan köpas både i automat och ombord.


Populära flygresor till Thessaloníki

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Thessaloníki som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Thessaloníki
Snabbaste flygtid3t 20m
Billigaste pris874 kr
Flyg från Göteborg till Thessaloníki
Snabbaste flygtid5t 45m
Billigaste pris1 176 kr
Flyg från Malmö till Thessaloníki
Snabbaste flygtid28t 55m
Billigaste pris1 759 kr

Så tar du dig runt i Thessaloníki

Thessalonikis kollektivtrafik består av ett stort bussnätverk som tar dig till stadens olika områden. Bussarna är tillförlitliga och avgår regelbundet vilket gör staden lätt att ta sig runt i. På de flesta busstationer finns digitalinformation om när nästa buss avgår och ombord på bussen anges de olika stoppen på både grekiska och engelska för att underlätta för besökare. Bussbiljetter kan köpas i gatukiosker, så kallade periptera, eller från automater ombord på bussen. Glöm inte att validera din biljett i de orangea maskinerna.

Du känner igen stadens taxibilar på sin blåa och vita färg och du kan vinka in bilarna direkt från gatan. Bilarna plockar upp flera passagerare på vägen, givet att de ska åt samma håll. Det rekommenderas inte att köra bil i staden då det ofta är tät trafik. Vissa gator är även både smala och branta och dessutom är det ett välkänt faktum att parkering är mycket svårt att hitta.


Visumkrav för att besöka Thessaloníki

För resor från Sverige till Grekland behövs inget särskilt inresetillstånd eftersom både Sverige och Grekland är med i Schengensamarbetet. Vid inresa i landet måste du kunna visa upp giltig identifikation. Detta kan bestå antingen av pass eller nationellt id-kort, men observera att ett körkort eller vanligt id-kort inte räcker för inresa. Kontrollera alltid inresebestämmelserna innan du åker eftersom bestämmelser om visum och pass kan förändras med kort varsel. Detta gör du via Greklands ambassad i Stockholm eller online.


Börja planera din resa till Thessaloníki


De bästa sakerna att se och göra i Thessaloníki

Billiga flyg till Thessaloniki hittar du genom en sökning i momondos priskalender.

Gör ett besök till det arkeologiska museet, Galerius rotunda och Vlatadonklostret.

Ja, men det kan smaka annorlunda.

Lämna ungefär 10 procent i dricks.

För prisvärda fynd ska du inte missa One Salonica Outlet Mall.


Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Thessaloníki när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Thessaloníki, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Thessaloníki så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

momondo hjälper dig att hitta det bästa flyget till Thessaloníki genom att erbjuda filter för att begränsa ditt val av flyg efter kriterier som passar dig. Du kan välja flyg baserat på många faktorer så som pris, avgångs- och ankomsttider, flygplats och flygbolag.

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Thessaloníki och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.