Flyg till Mykonos

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 27/9
mån 4/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Mykonos.
Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Billigaste flygen till flygplatser i Mykonos

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Mykonos från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Mykonos

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Mykonos

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Aten (ATH)

Vanligtvis är flyg till Mykonos från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Aten-Elefthérios Venizélos, vilket i genomsnitt kostar 1 797 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MYKONOS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober17% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Mykonos kostar i genomsnitt bara 2 662 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MYKONOS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars20% dyrareDet kostar omkring 3 850 kr för flyg till Mykonos från Stockholm Arlanda flygplats i mars
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MYKONOS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli737% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Mykonos från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Mykonos?

Den grekiska ön Mykonos, som är del av ögruppen Cykladerna, är särskilt populär som semesterdestination under sommaren. Under sommaren kan du vänta dig event och fester samt en mängd internationella besökare. Temperaturen under denna period är som högst och når nära 30 grader när det är som varmast men du kan alltid svalka dig i det klarblå vattnet. Vindarna vid kusten fläktar också behagligt. Under högsäsong stiger priser på både flyg till Mykonos och resor med hotell. Därför kan det vara lämpligt att titta på resor under sen vår och tidig höst, precis innan och efter högsäsongen. Med aningen lägre temperaturer får du en mer autentisk upplevelse av den grekiska ön innan den största besöksvågen.

När är det billigast att boka flyg till Mykonos?

Billiga priser på flyg till Mykonos hittar du under november och maj. Online hos momondo kan du jämföra flygstolar under olika datum för att hitta billiga resor.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Mykonos?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Mykonos var 108 kr/per person från Rom, vilket är 96 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Mykonos. För att hitta det billigaste priset till Mykonos från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Mykonos?

  Generellt är oktober den billigaste månaden att flyga från Sverige till Mykonos. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 341 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Mykonos i oktober är det också billigt att flyga i januari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 610 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Mykonos?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Mykonos är att boka 57 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 3 391 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Mykonos för så lite som 1 856 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Mykonos?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Mykonos är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Mykonos på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 3 070 kr. Undvik att boka avgångar för en fredag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Mykonos för flygningar en fredag på 3 708 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Mykonos?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Mykonos är på eftermiddagen. Flyg från Sverige till Mykonos kan då kosta så lite som 3 356 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 4 156 kr. Flyg till Mykonos från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Mykonos?

  Ermoupoli Syros flygplats, Naxos flygplats, Parikia Paros flygplats, Firá Santorini flygplats eller Aten-Elefthérios Venizélos flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Mykonos.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Mykonos?

  Med ett genomsnittspris på 2 231 kr per person, är Mykonos flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Mykonos. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Mykonos från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Mykonos

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Mykonos.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Mykonos.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Mykonos.

Dokument
Passagerarspårningsformulär - ALLA RESENÄRARE ÄR SKYLDIGA ATT FYLLA I SITT PASSAGERSPÅRNINGSFORMULÄR (PLF) INNAN ANKOMST TILL LANDET


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Mykonos?

Returresa till Sverige från Mykonos

Testkrav för COVID-19
Besökare från Mykonos måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Mykonos behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Mykonos inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Mykonos

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Mykonos
Flera flygbolag
11 okt.
NYO05:10Stockholm Skavsta
26t 20m
1 stopp
JMK07:30Mykonos
17 okt.
JMK07:00Mykonos
23t 35m
2 stopp
NYO06:35Stockholm Skavsta
1 856 kr
Hitta liknande
Aegean Airlines
4 nov.
ARN08:30Stockholm Arlanda
20t 55m
1 stopp
JMK05:25Mykonos
8 nov.
JMK05:50Mykonos
25t 50m
1 stopp
ARN07:40Stockholm Arlanda
2 913 kr
Hitta liknande
SWISS
8 okt.
ARN04:50Stockholm Arlanda
25t 05m
2 stopp
JMK05:55Mykonos
16 okt.
JMK06:35Mykonos
27t 20m
2 stopp
ARN09:55Stockholm Arlanda
3 382 kr
Hitta liknande
Lufthansa
12 okt.
ARN02:15Stockholm Arlanda
9t 45m
1 stopp
JMK12:00Mykonos
15 okt.
JMK12:40Mykonos
7t 30m
1 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
3 798 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 okt.
NYO10:25Stockholm Skavsta
26t 30m
2 stopp
JMK12:55Mykonos
17 okt.
JMK07:00Mykonos
23t 35m
2 stopp
NYO06:35Stockholm Skavsta
2 150 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 okt.
ARN08:30Stockholm Arlanda
23t 00m
1 stopp
JMK07:30Mykonos
17 okt.
JMK06:15Mykonos
30t 00m
2 stopp
ARN12:15Stockholm Arlanda
2 367 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Mykonos

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Mykonos, visa några av våra erbjudanden nedan av SWISS
Flera flygbolag
12 okt.
ARN03:00Stockholm Arlanda
9t 30m
2 stopp
JMK12:30Mykonos
SWISS
12 okt.
ARN09:45Stockholm Arlanda
19t 00m
1 stopp
JMK04:45Mykonos
1 873 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 okt.
ARN04:40Stockholm Arlanda
23t 55m
3 stopp
JMK04:35Mykonos
1 179 kr
Hitta liknande

Flygplatser nära Mykonos

Nedan hittar du alla flygplatser i Mykonos tillsammans med avståndet från stadens centrum

När du flyger till Mykonos landar du på Mykonos International Airport som ligger på öns sydvästra sida. Flygplatsen är belägen ungefär 3 kilometer sydöst från öns mest populära semesterort med samma namn, Mykonos. När du anländer hittar du både bankomat och ett antal affärer inne i terminalen. Det finns även möjlighet att växla pengar och skicka post samt en informationsdisk för besökare. Vid turistinformationen kan du få hjälp med vägbeskrivning och tips på hur du tar dig runt den grekiska ön. Beroende på vart på ön du ska kan du få hjälp med att ordna transport. Mellan flygplatsen och semesterorten Mykonos vid kusten går det direktbussar som tar dig in till centrum på bara 10 minuter. Dessa går flera gånger om dagen och ofta i anslutning till ankommande flyg. Bussarna stannar utanför terminalbyggnaden så du hittar enkelt busshållplatsen. Biljetter köper du direkt av chauffören vid ombordstigning och det går att betala kontant och med kort.


Populära flygresor till Mykonos

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Mykonos som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Mykonos
Snabbast flygtid26t 20m
Billigaste pris1 856 kr
Flyg från Göteborg till Mykonos
Snabbast flygtid27t 15m
Billigaste pris6 087 kr

Inne i semesterorten Mykonos tar du dig enkelt omkring till fots eller med cykel. Gatusystemet är ibland invecklat men att gå vilse är en del av upplevelsen! Cykeluthyrningar finns på flera ställen i de olika semesterorterna. Om du vill ta dig runt ön kan du använda dig av någon av de många bussar som finns. Bussystemet på ön är mycket effektivt och ofta det bästa sättet att ta sig runt på. Inne i flera semesterorter råder det nämligen bilförbud så du behöver ända ställa bilen utanför centrum och parkering är dessutom svårt att hitta. Bussarna går sent in på natten under sommarhalvåret och du köper biljetter i kiosker eller turistbutiker runt om på ön. Glöm inte att validera din biljett när du går på bussen, annars kan du åka på höga böter.

Taxibilar kan vara bekväma att ta precis när du anländer till ön, särskilt om du har tungt bagage. De är också användningsbara om bussarna slutat gå. Taxibilarna har ofta ett fast pris till olika destinationer så fråga innan du påbörjar resan.


Eftersom både Sverige och Grekland är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum för att resa till Grekland. Vid inresa behöver du visa upp giltig legitimation och denna kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Notera att din legitimation måste vara giltig under hela din vistelse. Innan du reser ska du alltid kolla upp senaste bestämmelserna angående inresa i landet via Greklands ambassad i Stockholm eftersom regler alltid kan förändras med kort varsel.


Börja planera din resa till Mykonos


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Mykonos?

Via momondos priskalender på nätet jämför du enkelt priser på biljetter till Mykonos.

Vad ska man se i Mykonos?

Missa inte den ikoniska vita kyrkan Panagia Paraportiani!

Aktiviteter för barn

Mykonos har flera barnvänliga stränder med långgrunt vatten, bland annat stranden Platis Gialos.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, vattnet går bra att dricka.

Ska jag dricksa i Mykonos?

En dricks på 15 procent är ofta inräknat i restaurangnotan men det är vanligt att lämna ytterligare 5 procent. För service där det inte är inräknat bör du lämna 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Längs med kullerstensgatorna i Mykonos gamla delar hittar du en mängd charmiga butiker.