Flyg till Mykonos

fre 17/1
fre 24/1
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Mykonos?

Den grekiska ön Mykonos, som är del av ögruppen Cykladerna, är särskilt populär som semesterdestination under sommaren. Under sommaren kan du vänta dig event och fester samt en mängd internationella besökare. Temperaturen under denna period är som högst och når nära 30 grader när det är som varmast men du kan alltid svalka dig i det klarblå vattnet. Vindarna vid kusten fläktar också behagligt. Under högsäsong stiger priser på både flyg till Mykonos och resor med hotell. Därför kan det vara lämpligt att titta på resor under sen vår och tidig höst, precis innan och efter högsäsongen. Med aningen lägre temperaturer får du en mer autentisk upplevelse av den grekiska ön innan den största besöksvågen.

När är det billigast att boka flyg till Mykonos?

Billiga priser på flyg till Mykonos hittar du under november och maj. Online hos momondo kan du jämföra flygstolar under olika datum för att hitta billiga resor.


Hitta billiga flygbiljetter till Mykonos

Se de bästa erbjudandena på flyg till Mykonos som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
SWISS
SWISS
02 juli
21:35
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
21t 45m
1 Stopp
JMK
20:20
+1
Mykonos flygplats
SWISS
16 juli
14:35
JMK
Mykonos flygplats
8t 15m
2 Stopp
ARN
21:50
Stockholm Arlanda flygplats
4 296 kr
SWISS
SWISS
02 juli
21:35
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
21t 45m
1 Stopp
JMK
20:20
+1
Mykonos flygplats
SWISS
16 juli
14:35
JMK
Mykonos flygplats
8t 15m
2 Stopp
ARN
21:50
Stockholm Arlanda flygplats
4 296 kr

Vilka flygbolag flyger till Mykonos?

SAS, Aegean Airlines och SWISS Airlines är några av de mest populära flygbolagen för att resa från Sverige till Mykonos. Billiga flyg hittar du annars med easyJet, Norwegian och Olympic Air. Billigast är att resa från Skavsta flygplats utanför Stockholm. Då sista minuten-biljetter ofta stiger i pris, särskilt under högsäsongen, kan det vara smart att vara ute i god tid med att boka. Det går inte något direktflyg till Mykonos med reguljära flygbolag, även om det under högsäsongen finns många charterresor till ön. Du får istället mellanlanda under resan, ofta i Aten. Med en smidig mellanlandning tar resan ungefär 6 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Mykonos till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Mykonos plus avståndet till centrum
Mykonos
2 km från centrum

När du flyger till Mykonos landar du på Mykonos International Airport som ligger på öns sydvästra sida. Flygplatsen är belägen ungefär 3 kilometer sydöst från öns mest populära semesterort med samma namn, Mykonos. När du anländer hittar du både bankomat och ett antal affärer inne i terminalen. Det finns även möjlighet att växla pengar och skicka post samt en informationsdisk för besökare. Vid turistinformationen kan du få hjälp med vägbeskrivning och tips på hur du tar dig runt den grekiska ön. Beroende på vart på ön du ska kan du få hjälp med att ordna transport. Mellan flygplatsen och semesterorten Mykonos vid kusten går det direktbussar som tar dig in till centrum på bara 10 minuter. Dessa går flera gånger om dagen och ofta i anslutning till ankommande flyg. Bussarna stannar utanför terminalbyggnaden så du hittar enkelt busshållplatsen. Biljetter köper du direkt av chauffören vid ombordstigning och det går att betala kontant och med kort.


Populära flygresor till Mykonos

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Mykonos som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Mykonos
Snabbaste flygtid
12t 45m
Billigast pris
2 243 kr
Flyg från Stockholm till Mykonos
Snabbaste flygtid
7t 45m
Billigast pris
2 318 kr

Hur tar man sig runt i Mykonos?

Inne i semesterorten Mykonos tar du dig enkelt omkring till fots eller med cykel. Gatusystemet är ibland invecklat men att gå vilse är en del av upplevelsen! Cykeluthyrningar finns på flera ställen i de olika semesterorterna. Om du vill ta dig runt ön kan du använda dig av någon av de många bussar som finns. Bussystemet på ön är mycket effektivt och ofta det bästa sättet att ta sig runt på. Inne i flera semesterorter råder det nämligen bilförbud så du behöver ända ställa bilen utanför centrum och parkering är dessutom svårt att hitta. Bussarna går sent in på natten under sommarhalvåret och du köper biljetter i kiosker eller turistbutiker runt om på ön. Glöm inte att validera din biljett när du går på bussen, annars kan du åka på höga böter.

Taxibilar kan vara bekväma att ta precis när du anländer till ön, särskilt om du har tungt bagage. De är också användningsbara om bussarna slutat gå. Taxibilarna har ofta ett fast pris till olika destinationer så fråga innan du påbörjar resan.


Kan man flyga till Mykonos utan pass eller visum?

Eftersom både Sverige och Grekland är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum för att resa till Grekland. Vid inresa behöver du visa upp giltig legitimation och denna kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Notera att din legitimation måste vara giltig under hela din vistelse. Innan du reser ska du alltid kolla upp senaste bestämmelserna angående inresa i landet via Greklands ambassad i Stockholm eftersom regler alltid kan förändras med kort varsel.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Mykonos


Tips och råd om Mykonos

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Mykonos?

Via momondos priskalender på nätet jämför du enkelt priser på biljetter till Mykonos.

Vad ska man se i Mykonos?

Missa inte den ikoniska vita kyrkan Panagia Paraportiani!

Aktiviteter för barn

Mykonos har flera barnvänliga stränder med långgrunt vatten, bland annat stranden Platis Gialos.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, vattnet går bra att dricka.

Ska jag dricksa i Mykonos?

En dricks på 15 procent är ofta inräknat i restaurangnotan men det är vanligt att lämna ytterligare 5 procent. För service där det inte är inräknat bör du lämna 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Längs med kullerstensgatorna i Mykonos gamla delar hittar du en mängd charmiga butiker.