Flyg till Mykonos

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Mykonos (JMK)
fre 30/10
fre 6/11
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Mykonos

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Mykonos från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Mykonos?

Den grekiska ön Mykonos, som är del av ögruppen Cykladerna, är särskilt populär som semesterdestination under sommaren. Under sommaren kan du vänta dig event och fester samt en mängd internationella besökare. Temperaturen under denna period är som högst och når nära 30 grader när det är som varmast men du kan alltid svalka dig i det klarblå vattnet. Vindarna vid kusten fläktar också behagligt. Under högsäsong stiger priser på både flyg till Mykonos och resor med hotell. Därför kan det vara lämpligt att titta på resor under sen vår och tidig höst, precis innan och efter högsäsongen. Med aningen lägre temperaturer får du en mer autentisk upplevelse av den grekiska ön innan den största besöksvågen.

När är det billigast att boka flyg till Mykonos?

Billiga priser på flyg till Mykonos hittar du under november och maj. Online hos momondo kan du jämföra flygstolar under olika datum för att hitta billiga resor.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Mykonos?

Det bästa priset som hittats på momondo till Mykonos var 186 kr/per person från Rom, vilket är 94 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Mykonos. För att hitta det billigaste priset till Mykonos från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Mykonos?

Generellt är oktober den billigaste månaden att flyga från Sverige till Mykonos. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 376 kr. Om du inte vill besöka Mykonos i oktober bör du vänta med att flyga från Sverige till januari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 648 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Mykonos?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Mykonos från Sverige är större om du bokar 57 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Mykonos för ungefär 3 442 kr om du gör din sökning 57 dagar innan.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Mykonos?

Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Mykonos är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Mykonos på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 3 109 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 3 633 kr från Sverige till Mykonos.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Mykonos?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Mykonos är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 3 127 kr. Försök att inte köpa biljetter på eftermiddagen eftersom de ligger runt 3 387 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Mykonos?

Ermoupoli Syros flygplats, Naxos flygplats, Parikia Paros flygplats, Firá Santorini flygplats eller Aten-Elefthérios Venizélos internationella flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Mykonos.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Mykonos?

Med ett genomsnittspris på 2 525 kr per person, är Mykonos flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Mykonos. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Hitta billiga flygbiljetter till Mykonos

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Mykonos
Billigast
Bäst
Snabbast
Aegean Airlines
17 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
22t 00m
2 stopp
JMK
Mykonos
20 apr.
JMK
Mykonos
23t 10m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 810 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 dec.
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
26t 40m
2 stopp
JMK
Mykonos
6 dec.
JMK
Mykonos
29t 00m
2 stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport
3 995 kr
Hitta liknande
Aegean Airlines
24 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
22t 00m
2 stopp
JMK
Mykonos
28 apr.
JMK
Mykonos
10t 30m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 074 kr
Hitta liknande
Aegean Airlines
24 apr.
ARN
Stockholm Arlanda
8t 05m
2 stopp
JMK
Mykonos
28 apr.
JMK
Mykonos
10t 30m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
4 311 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
27 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
10t 30m
2 stopp
JMK
Mykonos
30 nov.
JMK
Mykonos
13t 20m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
5 024 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
24t 50m
2 stopp
JMK
Mykonos
12 mars
JMK
Mykonos
13t 20m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
5 226 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Mykonos

Om du letar efter enkelbiljetter till Mykonos, visa några av våra erbjudanden nedan.
Billigast
Bäst
Snabbast
Flera flygbolag
18 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
49t 35m
2 stopp
JMK
Mykonos
1 153 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
18 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
49t 05m
3 stopp
JMK
Mykonos
1 399 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
18 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
45t 20m
2 stopp
JMK
Mykonos
1 681 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Mykonos?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Mykonos

SAS, Aegean Airlines och SWISS Airlines är några av de mest populära flygbolagen för att resa från Sverige till Mykonos. Billiga flyg hittar du annars med easyJet, Norwegian och Olympic Air. Billigast är att resa från Skavsta flygplats utanför Stockholm. Då sista minuten-biljetter ofta stiger i pris, särskilt under högsäsongen, kan det vara smart att vara ute i god tid med att boka. Det går inte något direktflyg till Mykonos med reguljära flygbolag, även om det under högsäsongen finns många charterresor till ön. Du får istället mellanlanda under resan, ofta i Aten. Med en smidig mellanlandning tar resan ungefär 6 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Mykonos till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Mykonos plus avståndet till centrum

När du flyger till Mykonos landar du på Mykonos International Airport som ligger på öns sydvästra sida. Flygplatsen är belägen ungefär 3 kilometer sydöst från öns mest populära semesterort med samma namn, Mykonos. När du anländer hittar du både bankomat och ett antal affärer inne i terminalen. Det finns även möjlighet att växla pengar och skicka post samt en informationsdisk för besökare. Vid turistinformationen kan du få hjälp med vägbeskrivning och tips på hur du tar dig runt den grekiska ön. Beroende på vart på ön du ska kan du få hjälp med att ordna transport. Mellan flygplatsen och semesterorten Mykonos vid kusten går det direktbussar som tar dig in till centrum på bara 10 minuter. Dessa går flera gånger om dagen och ofta i anslutning till ankommande flyg. Bussarna stannar utanför terminalbyggnaden så du hittar enkelt busshållplatsen. Biljetter köper du direkt av chauffören vid ombordstigning och det går att betala kontant och med kort.


Populära flygresor till Mykonos

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Mykonos som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Mykonos
Snabbaste flygtid
18t 25m
Billigast pris
1 611 kr

Hur tar man sig runt i Mykonos?

Inne i semesterorten Mykonos tar du dig enkelt omkring till fots eller med cykel. Gatusystemet är ibland invecklat men att gå vilse är en del av upplevelsen! Cykeluthyrningar finns på flera ställen i de olika semesterorterna. Om du vill ta dig runt ön kan du använda dig av någon av de många bussar som finns. Bussystemet på ön är mycket effektivt och ofta det bästa sättet att ta sig runt på. Inne i flera semesterorter råder det nämligen bilförbud så du behöver ända ställa bilen utanför centrum och parkering är dessutom svårt att hitta. Bussarna går sent in på natten under sommarhalvåret och du köper biljetter i kiosker eller turistbutiker runt om på ön. Glöm inte att validera din biljett när du går på bussen, annars kan du åka på höga böter.

Taxibilar kan vara bekväma att ta precis när du anländer till ön, särskilt om du har tungt bagage. De är också användningsbara om bussarna slutat gå. Taxibilarna har ofta ett fast pris till olika destinationer så fråga innan du påbörjar resan.


Kan man flyga till Mykonos utan pass eller visum?

Eftersom både Sverige och Grekland är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum för att resa till Grekland. Vid inresa behöver du visa upp giltig legitimation och denna kan bestå av antingen pass eller nationellt id-kort. Notera att din legitimation måste vara giltig under hela din vistelse. Innan du reser ska du alltid kolla upp senaste bestämmelserna angående inresa i landet via Greklands ambassad i Stockholm eftersom regler alltid kan förändras med kort varsel.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Mykonos


Tips och råd om Mykonos

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Mykonos?

Via momondos priskalender på nätet jämför du enkelt priser på biljetter till Mykonos.

Vad ska man se i Mykonos?

Missa inte den ikoniska vita kyrkan Panagia Paraportiani!

Aktiviteter för barn

Mykonos har flera barnvänliga stränder med långgrunt vatten, bland annat stranden Platis Gialos.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, vattnet går bra att dricka.

Ska jag dricksa i Mykonos?

En dricks på 15 procent är ofta inräknat i restaurangnotan men det är vanligt att lämna ytterligare 5 procent. För service där det inte är inräknat bör du lämna 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Längs med kullerstensgatorna i Mykonos gamla delar hittar du en mängd charmiga butiker.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass