Biluthyrning i Mykonos, Grekland

Vill du hyra en bil billigt i Mykonos, Grekland? Sök och jämför priser här

Mykonos, Mykonos, Grekland
3 nov — 10 nov
Samma avlämingsplats
Mykonos, Mykonos, Grekland
ons 3/11
12:00
ons 10/11
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Mykonos

Alla större biluthyrningsfirmor i Mykonos, Grekland
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

8,4

Övergripande

8,4

Upphämtning/avlämning

8,4

Valuta för pengarna

8,3
2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

7,6

Upphämtning/avlämning

7,6

Valuta för pengarna

7,9
2 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,9

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

7,9

Valuta för pengarna

4,9
5 platser
4 platser
3 platser
3 platser

Information om din resa till Mykonos

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Mykonos?

Den lägsta åldersgränsen för att få hyra bil i Mykonos är oftast 21 år, men kan variera beroende på biluthyrare. Vissa tar även en avgift om föraren är under 25 år. Maxåldern kan variera för de uthyrare som har en sådan, men ligger ofta runt 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Mykonos

I Mykonos stad kör man, precis som på resterande ön och i Grekland, på höger sida. Hastigheten ligger överlag på 50 km/h men kan variera mellan kvarteren så håll utkik efter skyltar och regler. Du får inte prata i handhållen mobiltelefon när du kör och bilbälte är obligatoriskt. Promillegränsen ligger på 0.5, och 0.2 för de förare som haft sitt körkort i mindre än två år. Det finns inga vägavgifter på ön och det råder inget tvång på halvljus under dagen. I rondeller gäller högerregeln så bilar från höger har företräde.

Parkering

Det kan vara svårt att hitta parkering längs med gatan och i Mykonos gamla stadskärna är bilar inte tillåtna. Den närmaste parkeringen är Anemos Mykonos Parking som är öppen dygnet runt och erbjuder ett säkert och lättillgängligt alternativ. Andra alternativ ligger bakom busstationen Fabrika. Här kan du parkera för ungefär 5 EUR (54 SEK) under dagtid och 10 EUR (108 SEK) under natten. Tvärs över gatan ligger parkeringen Apollon med samma priser.

Utflyktsmål i och omkring Mykonos

Med hyrbil i Mykonos stad, eller Chora som den kallas på grekiska, har du ett utmärkt läge att ta dig runt på ön. Chora har ett rykte om sig att vara en feststad, men den är så mycket mer än bara det. De närliggande stränderna får en att tappa andan och stadsdelen ”Little Venice” är väl värt ett besök. Denna lite mer sofistikerade del av ön är perfekt för dig som vill uppleva en oslagbar solnedgång och njuta av en god skaldjursrätt på en av de många restaurangerna i området. Promenera runt bland de pittoreska fiskarhusen från 1700-talet som tycks sväva över vattenytan innan du tar dig till de kända vita möllorna från 1500-talet som en gång i tiden var i fullt bruk och idag tjänar som populära turistattraktioner. Missa inte ett besök på stadens museum där du kan lära dig mer om Mykonos långa historia. Om du väljer att hyra bil i Mykonos kan du därefter fortsätta vidare norrut till den charmiga kuststaden Agios Stefanos med sin lugna atmosfär. Ta en promenad på den långa, vita stranden eller bege dig ut på en båttur innan du sätter dig på en av tavernorna för att vila fötterna och njuta av den oslagbara utsikten.

Vilka försäkringar ska man ha?

Läs på om vilka försäkringar du behöver för att hyra bil i Mykonos. De flesta uthyrningsföretagen har olika tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Om du till exempel vill lägga till självriskeliminering täcker detta självrisken för skador som kan uppkomma på bilen. Vissa svenska banker har detta som en tjänst om du använder deras kredit- eller betalkort vid uthyrningen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Mykonos, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Vid körning i Mykonos räcker det att ha ett svenskt körkort och du behöver alltså inte ha ett internationellt körkort.

Var i Mykonos kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta en rad biluthyrare på gatan Eparchiaki Odos Mikonou-Ano Merias i centrala Mykonos, samt i de norra och södra delarna av hamnen. Flyger du till Mykonos flygplats, JMK, kan det dock vara förmånligt att hämta upp din bil redan där. I ankomstterminalen hittar du uthyrningsföretag som Sixt, Budget, Green Motion och Europcar. Vid biluthyrning i Mykonos kan det vara värt att kontrollera om fria mil ingår i hyran, och annars att antalet inräknade kilometer i kontraktet räcker. Vill du lämna tillbaka din bil på ett annat kontor än där du hämtade den kan du applicera ett filter för detta på momondo då du söker efter din bil.


Avstånd till populära hotell från Mykonos, Grekland

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Aten-Elefthérios Venizélos flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Mykonos

Hittills i oktober har det gjorts 4 sökningar på momondo efter hyrbilar i Mykonos.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Mykonos för att motverka spridningen av COVID-19?

Avis, Europcar och Hertz är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Mykonos till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Mykonos. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Mykonos har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Mykonos hos GREEN MOTION , som har 2 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 99 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Mykonos från GREEN MOTION ligger på 234 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Mykonos, Grekland?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Mykonos har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Mykonos, så som Avis, Europcar och Hertz erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Mykonos under november månad?

Vi rekommenderar att hyra en ekonomisk, mindre bil när du besöker Mykonos i november månad. Även om en mindre bil som denna inte hanterar is och snö särskilt bra är det en bra bil för milda temperaturer och regn. I november ligger temperaturerna i Mykonos oftast kring 10 °C med en nederbörd på 165 mm – perfekta förhållanden för att hyra en lite mindre bil. Att hyra en Ekonomi i Mykonos kommer i genomsnitt kosta dig 308 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Mykonos, Grekland?

Om du hyr ett fordon i Mykonos tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Mykonos ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Mykonos ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Mykonos, Grekland i oktober?

Vanligtvis ligger temperaturen i Mykonos under oktober månad på 19 °C och den förväntade nederbörden är 167 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i oktober?

Temperaturerna i Mykonos under oktober är typiskt varmare än under andra månader, men det finns fortfarande en stor chans att det regnar. Att hyra en bil med A/C rekommenderas därför.

Är vädret i Mykonos representativt för resten av South Aegean?

Den som vill hyra en bil i Mykonos för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i South Aegean under oktober månad vanligtvis ligger runt 20 °C med en nederbörd på omkring 81,8 mm.


Hyra bil i andra städer i Grekland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Aten, Thessaloníki och Chania i Grekland

Hyrbilar på flygplatser i Mykonos

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Mykonos

Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Mykonos

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som , och inom Mykonos

Börja planera din resa till Mykonos