Biluthyrning i Alicante, Spanien

Vill du hyra en bil billigt i Alicante, Spanien? Sök och jämför priser här

Alicante, VC, Spanien
29 jul — 5 aug
Samma avlämingsplats
Alicante, VC, Spanien
tors 29/7
12:00
tors 5/8
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Alicante, Spanien

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

81 kr - 245 kr

Alla biltyper

145 kr - 583 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Alicante, Spanien är 132 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Alicante, Spanien är november. Då är priset 40 % lägre än andra tider på året och kostar bara 81 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 62 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Alicante, Spanien är 361 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Alicante, Spanien är januari. Då är priset 63 % lägre än andra tider på året och kostar bara 134 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Alicante, Spanien är 603 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Alicante, Spanien är september. Då är priset 41 % lägre än andra tider på året och kostar bara 357 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 43% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Alicante, Spanien är 166 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Alicante, Spanien är november. Då är priset 68 % lägre än andra tider på året och kostar bara 54 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 53 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Alicante, Spanien är 399 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Alicante, Spanien är januari. Då är priset 67 % lägre än andra tider på året och kostar bara 135 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 14% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen Skåpbil som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Alicante, Spanien är 502 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Alicante, Spanien är augusti. Då är priset 11 % lägre än andra tider på året och kostar bara 447 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 31% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen Lyxigt som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Med nedfällbart tak i Alicante, Spanien är 331 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Med nedfällbart tak i Alicante, Spanien är december. Då är priset 85 % lägre än andra tider på året och kostar bara 50 kr per dag. En hyrbil av typen Med nedfällbart tak är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Alicante av typen Med nedfällbart tak som hittats på momondo den senaste veckan.

Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
Firefly

201 kr per dag

8 sep - 15 sep
Citroen C2
Chevrolet Sonic Sedan
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare
Fordon med 4-5 dörrar
Firefly

216 kr per dag

9 sep - 16 sep
Chevrolet Sonic Sedan
Citroen C2
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 2-3 dörrar
INTERRENT

233 kr per dag

9 sep - 16 sep
Citroen C2

Leverantörer av hyrbilar i Alicante

Alla större biluthyrningsfirmor i Alicante, Spanien
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
4 platser
3 platser
3 platser
2 platser
2 platser

Information om din resa till Alicante

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Alicante?

För att hyra bil i Alicante gäller en åldersgräns på minst 21 år, men hos många biluthyrare är gränsen satt på 23 år. Om du är under 25 lägger de flesta biluthyrare dessutom till en extra avgift för att hyra bil i Alicante. Denna avgift ligger för det mesta på cirka 200 SEK per dag. I Spanien råder det inte någon övre åldersgräns för att hyra bil men du behöver ha ett giltigt körkort. Om du är under 25 lägger de flesta biluthyrare dessutom till en extra avgift för att hyra bil i Alicante och denna avgift ligger för det mesta på cirka 200 SEK per dag.

Viktigt att veta om trafikregler i Alicante

När du kör bil i Spanien är det bra att veta om du kör längs en autopista eller autovia. Autopista är motorvägar med vägavgifter som du betalar med kort vid olika tullstationer. Du kan även köpa transpondrar som du har i bilen vilket gör att du inte behöver stanna vid alla stationer för att betala manuellt. Detta är ett bra alternativ om du ska köra mycket under semestern och ta dig längre sträckor. Autovia är motorvägar som är avgiftsfria. Generellt sätt gäller fartgränser på 120 kilometer i timmen på motorvägarna. I tätorter är det 50 kilometer i timmen som gäller och ute på landsbygden kan du köra i 90 kilometer i timmen. Om du kör mer än 10 kilometer över fartgränsen är du skyldig att betala en bot på ungefär 97 EUR (ca. 1000 SEK). Du kan även bli bötfälld för att tala i telefon i bilen om du inte använder en handsfree.

Parkering

Att hitta parkering i centrala Alicante är svårt då det finns få parkeringsplatser i centrum och särskilt under rusningstiden är det många som letar efter en plats att ställa bilen på. Vid Alicantes hamn hittar du dock två stora parkeringsplatser där det för det mesta finns lediga platser. Därifrån kan du sedan promenera runt centrum och strandpromenaden. Det finns även ett fåtal parkeringsplatser för långtidsparkering av bilar där du betalar max 22 EUR (ca. 220 SEK) per dag. Annars kostar gatuparkeringen i Alicante ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Alicante

Med en hyrbil tar du dig enkelt omkring till sevärdheter och orter även runt om Alicante. Populära resmål i närheten av semesterorten är bland annat bergsorten Polop med sina trevliga utomhuscaféer och marknader samt badorten Torrevieja med sina härliga sandstränder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Alicante är det obligatoriskt att ha ett par försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker eldsvådor och skador på tredje part. De flesta biluthyrningar har erbjudanden för dessa försäkringar automatiskt inkluderade i priset på hyrbilarna. Det kan även vara bra att köpa till en självriskeliminering för att skydda dig mot stöld av hyrbilen samt andra skador på bilen. Kolla dock först med din bank om någon försäkring erbjuds gratis i och med att du använder ditt bankkort när du bokar din hyrbil.

Kan man använda sitt svenska körkort i Alicante, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, i Alicante samt övriga Spanien kan du använda ditt svenska körkort föra att hyra bil. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för att ha med dig under resan eller något typ av intyg. Se dock till att ha med pass eller nationellt id när du kör då du kan bli ombedd att visa upp extra legitimation.

Var i Alicante kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du hyr bil i Alicante använder du enklast momondo för att göra en sökning på nätet. Där kan du se vilka platser det är möjligt att hämta och lämna din hyrbil på. I Alicante kan du förboka din bil via momondo eller boka bilen direkt när du landar på flygplatsen. Flygplatsen är även den plats i Alicante där du både hämtar och lämnar din hyrbil. Genom att jämföra priser hos momondo kan du enkelt hyra en bil billigt för din resa. Du kan också hitta en hyrbil med fria mil.

Priser kontrollerade 21/09/2018.


Avstånd till populära hotell från Alicante, Spanien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Alicante flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Alicante

2 543 användare har letat efter hyrbilar i Alicante med momondo i juli.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Alicante för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Avis och Thrifty är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Alicante. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Alicante, Spanien?

När du hyr en bil i Alicante kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Alicante. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Alicante under augusti månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Alicante under augusti månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Alicante har en medeltemperatur på 23 °C och en genomsnittlig nederbörd på 47 mm i augusti. Att hyra en Cabriolet i Alicante kommer i genomsnitt kosta dig 233 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Thrifty i Alicante?

Det är väldigt populärt att hyra från Thrifty i Alicante, Spanien då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 2 uthyrningskontor i centrum av Alicante, Spanien, och du kan förvänta dig priser på 304 kr per dag för att hyra din bil i Alicante, Spanien.

Vad är hastighetsgränsen i Alicante, Spanien?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Alicante när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Alicante är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Alicante du befinner dig.

Hur är vädret i Alicante, Spanien i juli?

Under juli är medeltemperaturen i Alicante 25 °C och den förväntade nederbörden är 6 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Alicante.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i juli?

Med tanke på att temperaturerna i Alicante typiskt är högre under juli och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Alicante representativt för resten av Valencia?

Om du letar efter en hyrbil i Alicante för en bilresa till närliggande områden under juli månad är det viktigt att veta att resten av Valencia vanligtvis har en temperatur på 24 °C och en nederbörd på omkring 6,3 mm.


Hyrbilar på flygplatser i Alicante

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Alicante

Börja planera din resa till Alicante