Insikter
Senaste erbjudandena
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Alicante, Valencia

Vill du hyra en bil billigt i Alicante, Valencia? Sök och jämför priser här!

Alicante, Valencia, Spanien
26 mar — 2 apr
Alicante, Valencia, Spanien
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Alicante

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Alicante

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Alicante?

De billigaste hyrbilarna i Alicante hittas generellt genom Amigos Car Rental. När du bokar med Amigos Car Rental kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 11 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Alicante är 78 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Alicante?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Alicante med 5 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Alicante?

För ett genomsnittspris på 226 kr/dag (och så lite som 53 kr/dag), är hyrbilar av modellen Fiat 500 i Alicante de mest populära bilarna bland våra användare. Att hyra modellen Volkswagen T-Cross i Alicante för 278 kr/dag i genomsnitt (91 kr/dag med ett billigt erbjudande) är ett annat populärt val.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Alicante, Valencia

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Alicante, Valencia
Ekonomi99 kr per dag
Kompakt121 kr per dag
Medelstor199 kr per dag
Minibuss690 kr per dag
Stor SUV322 kr per dag
Mini120 kr per dag
Medelstor SUV126 kr per dag
Kompakt SUV142 kr per dag
Kompakt kombi143 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Alicante

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Alicante?

För att hyra bil i Alicante gäller en åldersgräns på minst 21 år, men hos många biluthyrare är gränsen satt på 23 år. Om du är under 25 lägger de flesta biluthyrare dessutom till en extra avgift för att hyra bil i Alicante. Denna avgift ligger för det mesta på cirka 200 SEK per dag. I Spanien råder det inte någon övre åldersgräns för att hyra bil men du behöver ha ett giltigt körkort. Om du är under 25 lägger de flesta biluthyrare dessutom till en extra avgift för att hyra bil i Alicante och denna avgift ligger för det mesta på cirka 200 SEK per dag.

Viktigt att veta om trafikregler i Alicante

När du kör bil i Spanien är det bra att veta om du kör längs en autopista eller autovia. Autopista är motorvägar med vägavgifter som du betalar med kort vid olika tullstationer. Du kan även köpa transpondrar som du har i bilen vilket gör att du inte behöver stanna vid alla stationer för att betala manuellt. Detta är ett bra alternativ om du ska köra mycket under semestern och ta dig längre sträckor. Autovia är motorvägar som är avgiftsfria. Generellt sätt gäller fartgränser på 120 kilometer i timmen på motorvägarna. I tätorter är det 50 kilometer i timmen som gäller och ute på landsbygden kan du köra i 90 kilometer i timmen. Om du kör mer än 10 kilometer över fartgränsen är du skyldig att betala en bot på ungefär 97 EUR (ca. 1000 SEK). Du kan även bli bötfälld för att tala i telefon i bilen om du inte använder en handsfree.

Parkering

Att hitta parkering i centrala Alicante är svårt då det finns få parkeringsplatser i centrum och särskilt under rusningstiden är det många som letar efter en plats att ställa bilen på. Vid Alicantes hamn hittar du dock två stora parkeringsplatser där det för det mesta finns lediga platser. Därifrån kan du sedan promenera runt centrum och strandpromenaden. Det finns även ett fåtal parkeringsplatser för långtidsparkering av bilar där du betalar max 22 EUR (ca. 220 SEK) per dag. Annars kostar gatuparkeringen i Alicante ungefär 2 EUR (ca. 20 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Alicante

Med en hyrbil tar du dig enkelt omkring till sevärdheter och orter även runt om Alicante. Populära resmål i närheten av semesterorten är bland annat bergsorten Polop med sina trevliga utomhuscaféer och marknader samt badorten Torrevieja med sina härliga sandstränder.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Alicante är det obligatoriskt att ha ett par försäkringar. Dessa är försäkringar som täcker eldsvådor och skador på tredje part. De flesta biluthyrningar har erbjudanden för dessa försäkringar automatiskt inkluderade i priset på hyrbilarna. Det kan även vara bra att köpa till en självriskeliminering för att skydda dig mot stöld av hyrbilen samt andra skador på bilen. Kolla dock först med din bank om någon försäkring erbjuds gratis i och med att du använder ditt bankkort när du bokar din hyrbil.

Kan man använda sitt svenska körkort i Alicante, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, i Alicante samt övriga Spanien kan du använda ditt svenska körkort föra att hyra bil. Du behöver alltså inte ansöka om ett internationellt körkort för att ha med dig under resan eller något typ av intyg. Se dock till att ha med pass eller nationellt id när du kör då du kan bli ombedd att visa upp extra legitimation.

Var i Alicante kan man hämta och lämna sin hyrbil?

När du hyr bil i Alicante använder du enklast momondo för att göra en sökning på nätet. Där kan du se vilka platser det är möjligt att hämta och lämna din hyrbil på. I Alicante kan du förboka din bil via momondo eller boka bilen direkt när du landar på flygplatsen. Flygplatsen är även den plats i Alicante där du både hämtar och lämnar din hyrbil. Genom att jämföra priser hos momondo kan du enkelt hyra en bil billigt för din resa. Du kan också hitta en hyrbil med fria mil.


Erbjudanden på hyrbilar i Alicante, Valencia

Hitta rätt hyrbil för dig i Alicante

Liten bilar

164 kr - 343 kr

Alla biltyper

245 kr - 547 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Alicante, Spanien är 245 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Alicante, Spanien är november. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 164 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 35 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten bil i Alicante som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Alicante, Spanien är 422 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Alicante, Spanien är januari. Då är priset 40% lägre än under resten året och ligger på bara 254 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel bil i Alicante som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Alicante, Spanien är 908 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Alicante, Spanien är februari. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 529 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 59% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Alicante, Spanien är 286 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Alicante, Spanien är februari. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 178 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 24 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Alicante som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Alicante, Spanien är 688 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Alicante, Spanien är januari. Då är priset 42% lägre än under resten året och ligger på bara 406 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 46% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Alicante som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Alicante, Spanien är 871 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Alicante, Spanien är november. Då är priset 68% lägre än under resten året och ligger på bara 284 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 58% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen cabriolet i Alicante, Spanien är 339 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen cabriolet i Alicante, Spanien är januari. Då är priset 58% lägre än under resten året och ligger på bara 145 kr per dag. En hyrbil av typen cabriolet är typiskt 10 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Alicante. Genomsnittspriset för en hyrbil i Alicante kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

99 kr/dag

(3 apr - 10 apr)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

120 kr/dag

(16 apr - 27 apr)
Smart Fortwo
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

121 kr/dag

(3 apr - 10 apr)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Alicante

Alla större biluthyrningsfirmor i Alicante, Valencia

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

Thrifty

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Dollar

2 platser

Europcar

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

8,0

Enterprise Rent-A-Car

3 platser

Alamo

2 platser
Översikt

Renlighet

7,3

Comfort

7,3

Övergripande

7,3

Upphämtning/avlämning

7,3

Bäst

7,3

Ace

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Alicante

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Alicante.

Mest populära uthyrningsföretag

Goldcar Rental SP

Populära biltyper

Economy, Compact, SUV

Billigaste hyrbilen

87 kr

Mest populära modellen

Fiat 500
Den mest populära biluthyrningsfirman i Alicante som hittats på momondo den här månaden är Goldcar Rental SP. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Record Go och Dickmanns
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Alicante under de senaste 72 timmarna: Economy, Compact, SUV.
Det lägsta priset för en hyrbil i Alicante är 87 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 219 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Alicante under de senaste 7 dagarna är av modellen Fiat 500. Våra användare föredrar också Class Convertible som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Alicante

Nedan visas de mest populära hotellen i Alicante
Meliá Alicante

Meliá Alicante

Plaza Del Puerto, 3, Alicante, Valencia, Spain

0,4 km från stadskärnan

Hotel Port Alicante City & Beach

Hotel Port Alicante City & Beach

Avenida Cataluña, 20, Alicante, Valencia, Spain

5,9 km från stadskärnan

Eurostars Centrum Alicante

Eurostars Centrum Alicante

Calle Del Pintor Lorenzo Casanova,33-35, Alicante, Valencia, Spain

1,0 km från stadskärnan

ibis budget Alicante

ibis budget Alicante

Calle Belgica 3, Alicante, Valencia, Spain

4,7 km från stadskärnan

Eurostars Lucentum

Eurostars Lucentum

Alfonso X El Sabio, 11, Alicante, Valencia, Spain

0,5 km från stadskärnan

Occidental Alicante

Occidental Alicante

Carrer De Tomas Lopez Torregrosa, 11, Alicante, Valencia, Spain

0,4 km från stadskärnan

El Plantio Golf Resort

El Plantio Golf Resort

Ctra Antigua Alicante, Elche km3 (A-79), Alicante, Valencia, Spain

6,5 km från stadskärnan

Eurostars Pórtico Alicante

Eurostars Pórtico Alicante

Rafael Altamira 19, Alicante, Valencia, Spain

0,0 km från stadskärnan

Hotel Spa Porta Maris by Melia

Hotel Spa Porta Maris by Melia

Plaza Puerta Del Mar, 3, Alicante, Valencia, Spain

0,4 km från stadskärnan

Hotel Maya Alicante

Hotel Maya Alicante

Canónigo Manuel Penalva, 2, Alicante, Valencia, Spain

1,0 km från stadskärnan

NH Alicante

NH Alicante

Calle Mexico, 18, Alicante, Valencia, Spain

2,5 km från stadskärnan

AC Hotel by Marriott Alicante

AC Hotel by Marriott Alicante

Avenida Elche, 3, Alicante, Valencia, Spain

1,4 km från stadskärnan

Daniya Alicante

Daniya Alicante

Avenida de Denia, 133, Alicante, Valencia, Spain

3,5 km från stadskärnan

Hotel Alicante Gran Sol, affiliated by Meliá

Hotel Alicante Gran Sol, affiliated by Meliá

Rambla Mendez Nunez, 3, Alicante, Valencia, Spain

0,2 km från stadskärnan

Hostal San Fernando

Hostal San Fernando

San Fernando, 34 - 2º Izquierda, Alicante, Valencia, Spain

0,3 km från stadskärnan

Hospes Amerigo

Hospes Amerigo

Rafael Altamira 7, Alicante, Valencia, Spain

0,1 km från stadskärnan

Melia Villaitana

Melia Villaitana

Avda. Alcalde Eduardo Zaplana, 7, Alicante, Valencia, Spain

37,5 km från stadskärnan

Eurostars Mediterranea Plaza

Eurostars Mediterranea Plaza

Ayuntamiento 6, Alicante, Valencia, Spain

0,0 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Alicante – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Alicante och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Alicante, Spanien i april?

För att hyra en bil i Alicante för en weekend i april, hittade vi så låga priser som 96 kr med genomsnittspriset 503 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 93 kr, och genomsnittspriset är 344 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Alicante, Spanien?

När du hyr en bil i Alicante kan du förvänta dig att de flesta av dem inte har en avbokningsavgift. Kom ihåg att det inte är momondo som bestämmer dessa avbokningspolicyer, men vi kan hjälpa dig hitta bra erbjudanden för hyrbilar i Alicante. Se till att hålla ögonen öppna efter avbokningspolicyn när du gör din sökning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Alicante under april månad?

Det bästa sättet att njuta av omgivningarna i Alicante under april månad är att hyra en cabriolet. Risken är liten att det regnar eller är kallt då Alicante har en medeltemperatur på 18 °C och en genomsnittlig nederbörd på 33 mm i april. Att hyra en Cabriolet i Alicante kommer i genomsnitt kosta dig 276 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Alicante, Spanien?

Var noga med att följa hastighetsgränsen på 50 km/t i Alicante när du hyr bil i staden. Hastighetsgränsen för vägar i förorten samt på motorvägen i Alicante är 100 km/t respektive 120 km/t. Håll utkik efter vägskyltar då hastigheten kan komma att ändras beroende på var i Alicante du befinner dig.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Nissan Qashqai i Alicante?

Hur är vädret i Alicante, Spanien i mars?

Under mars är medeltemperaturen i Alicante 14 °C och den förväntade nederbörden är 26 mm. Denna information är användbar för resenärer som letar efter en hyrbil i Alicante.

Är vädret i Alicante representativt för resten av Valencia?

Om du letar efter en hyrbil i Alicante för en bilresa till närliggande områden under mars månad är det viktigt att veta att resten av Valencia vanligtvis har en temperatur på 14 °C och en nederbörd på omkring 28 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Alicante?

Priserna för bilar i Alicante uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Alicante?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Alicante är 81 från och med mars. 2024.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Alicante?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Alicante. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Vi rekommenderar att du läser policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du gör en bokning.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Alicante?

Vid biluthyrning i Alicante måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Alicante?

Att boka en hyrbil i Alicante via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Alicante?

Med momondo kan du hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Alicante tack vare våra användbara filter som hjälper dig begränsa din sökning. Dessa filter inkluderar bland annat: pris, typ av fordon, uthyrningsföretag och specifika policyer som du kan tänkas behöva.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Alicante med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Alicante och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Alicante på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Alicante.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Alicante som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Alicante.

Kan jag söka efter hyrbilar i Alicante med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Alicante med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Alicante

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Alicante


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
tis 26/3
12:00
tis 2/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners