Hyrbilar i Spanien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Spanien? Sök och jämför priser här!

Málaga, Andalusien, Spanien
28 sep — 5 okt
Samma avlämingsplats
Málaga, Andalusien, Spanien
tors. 28/9
12:00
tors. 5/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Spanien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Spanien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Spanien?

Amigos Car Rental tenderar ha de billigaste hyrbilarna i Spanien. Användare hittar ofta priser så låga som 20 kr/dag när de bokar via Amigos Car Rental. Sannolikheten är stor att du hittar hyrbilserbjudanden via Amigos Car Rental som är lägre än det genomsnittliga nationella priset på 329 kr/dag. Dessa priser kan variera beroende på vilken typ av bil du hyr och i vilken stad du gör det.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Spanien?

Enligt våra data är Record Go det populäraste biluthyrningsföretaget i Spanien. De senaste månaderna har 35% av våra användare valt Record Go som hyrbilsfirma. 53 av våra användare har recenserat sin upplevelse med Record Go under sin vistelse i Spanien och ger dem ett betyg på 6,1 av 10.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Spanien?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Spanien. Företaget har 455 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Alicante den mest populära destinationen i nuläget. Alicante har även 4 kontor från Sunnycars.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Spanien?

När det gäller att hyra bil i Spanien föredrar resenärer att hyra en Ekonomi. Faktum är att 31 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 336 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Spanien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Spanien
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

66 kr/dag

(26 sep - 2 okt)
Smart Fortwo
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

69 kr/dag

(27 sep - 4 okt)
Fiat Panda
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

71 kr/dag

(27 sep - 4 okt)
Skoda Fabia
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

76 kr/dag

(25 nov - 9 dec)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

79 kr/dag

(19 nov - 3 dec)
Smart Fortwo
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

79 kr/dag

(26 sep - 2 okt)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

82 kr/dag

(26 sep - 3 okt)
Smart Fortwo
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

83 kr/dag

(11 nov - 25 nov)
Smart Fortwo
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

83 kr/dag

(16 okt - 30 okt)
Opel Corsa

Information om biluthyrning i Spanien

Har Spanien några unika trafikregler?

Innan du bokar biluthyrning i Spanien är det bra att läsa på om landets trafikregler. Det mesta liknar våra svenska regler, och skyltarna är lätta att förstå. Tänk på att ta med dig ett par bekväma skor att köra i, då det inte är tillåtet att köra i sandaler utan häl som till exempel flip-flops. Det är inte heller tillåtet att köra bil barfota. En annan regel som är bra att känna till är att det är förbjudet att köra med vänsterarmen utstickande genom fönstret. Det är också strikt förbjudet att använda mobiltelefonen medan du kör, med undantag av handsfree. Du får inte ha heltäckande hörlurar på dig när du kör bil och du måste också stanna om du som förare vill ställa in GPS:en. Under nattetid får du inte använda tutan i tätbebyggt område, såvida det inte är en nödsituation. Om du inte följer dessa regler kan du få böter. Trafikreglerna i Spanien är baserade på säkerhet och sunt förnuft, gör ingenting som distraherar dig under tiden du kör och håll koncentrationen på vägen.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Spanien?

För att få köra bil i Spanien behöver du vara minst 18 år, men man brukar behöva vara minst 21 år för att få hyra bil hos ett biluthyrningsföretag. Om du är på jakt efter billig biluthyrning i Spanien kan det vara en god idé att låta någon i sällskapet som är över 25 år gammal köra, eftersom det oftast blir en högre biluthyrningskostnad om man är yngre än så. Den som kör bilen behöver ha haft körkort i minst ett år. Ta med bokningsvouchern som du får när du bokar genom momondo. Ta även med ditt körkort (internationellt körkort behövs bara om det är skrivet med ett annat alfabet), ett giltigt kreditkort tillhörande föraren, och ditt pass för säkerhets skull. De flesta firmor accepterar kreditkort från Mastercard och Visa. Har du ett annat kort är det bäst att fråga firman om de godkänner det. Försäkring brukar ingå när du hyr bil, och det är ofta möjligt att köpa till extra försäkringar på plats.

Vilka regioner i Spanien har mest trafik?

Många som använder sig av biluthyrning i Spanien åker runt till olika städer, och det kan vara särskilt praktiskt att ha en bil om man ska resa till små eller medelstora städer. När det gäller storstadsregionerna kan det ibland vara väldigt mycket trafik. Katalonien, där Barcelona ligger, är den region som har i särklass mest bilköer. Den är tätt följd av Andalusien, där Granada ligger. Även storstadsregionerna Valencia och Madrid har en hel del trafik, särskilt under sommaren när det är högsäsong för turismen. Om du vill köra till dessa städer kan du undvika trafiken genom att inte köra under rusningstiderna när pendlare börjar och slutar jobbet, eller genom att köra på helgen när betydligt färre kör dit. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i städerna, men många som hyr bil föredrar att parkera utanför staden och resa med kollektivtrafiken in till centrum för att undvika den värsta trafiken. Alla spanska storstäder har bra förbindelser till närliggande mindre orter, och det kan också vara billigare att parkera där.

Vilka är de vackraste vägarna i Spanien?

När du använder dig av biluthyrning i Spanien kan du förvänta dig en hel del vackra vyer om du vet var du ska köra. En av de vackraste rutterna går längsmed kusten i Andalusien. Du kan köra på N-340 från Adra via Acantilados de Marco genom Málaga, där du kan passa på att tanka och äta på någon trevlig restaurang. N-340 ligger bara en liten bit bort från motorvägen, men ger dig en helt annan upplevelse av området. Eftersom motorvägen ligger så nära behöver du inte trängas med en massa andra trafikanter, utan kan njuta av det vackra kustlandskapet. Dessutom finns det spännande gamla tunnlar att köra igenom som är något helt annat än de moderna tråkiga tunnlarna vi är vana vid från motorvägar. En annan vacker väg att köra på är BP-1121, bergsvägen som går genom Montserrat, utanför Barcelona.


Erbjudanden på hyrbilar i Spanien

Hitta rätt hyrbil för dig i Spanien

Biltyp: Liten

122 kr - 281 kr

Alla biltyper

351 kr - 815 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Spanien är 212 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Spanien är januari. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 122 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 61 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Spanien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Spanien är 422 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Spanien är januari. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 201 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Spanien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Spanien är 921 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Spanien är november. Då är priset 51% lägre än under resten året och ligger på bara 452 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 41% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Spanien är 276 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Spanien är januari. Då är priset 60% lägre än under resten året och ligger på bara 111 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 50 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Spanien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Spanien är 666 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Spanien är februari. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 383 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 19% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Spanien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Spanien är 1 106 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Spanien är oktober. Då är priset 43% lägre än under resten året och ligger på bara 638 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 51% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Cabriolet i Spanien är 367 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Cabriolet i Spanien är november. Då är priset 71% lägre än under resten året och ligger på bara 110 kr per dag. En hyrbil av typen Cabriolet är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Spanien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Spanien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Cabriolet i Spanien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

66 kr/dag

(26 sep - 2 okt)
Smart Fortwo
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

69 kr/dag

(27 sep - 4 okt)
Fiat Panda
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

76 kr/dag

(25 nov - 9 dec)
Skoda Fabia

Hyrbilsleverantörer i Spanien

Alla större biluthyrningsfirmor i Spanien

Sunnycars

455 platser

keddy by Europcar

245 platser

Free2Move

192 platser

Europcar

186 platser

Enterprise Rent-A-Car

180 platser

Avis

153 platser

Budget

137 platser

Alquicoche

124 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Spanien

Sevärdheter i närheten:

IFEMA - Feria de Madrid4,5 km
Playa de Cabo Roig375,9 km
Sierra Nevada Ski Station381,2 km
Playa Capellans402,2 km
Castillo de Bil Bil440,6 km

Sevärdheter i närheten:

Camp Nou9,9 km
Mirador de Colón11,8 km
Plaça Reial12,0 km
La Rambla12,0 km
Plaça de Catalunya12,4 km

Sevärdheter i närheten:

Castillo de Bil Bil9,5 km
Sierra Nevada Ski Station108,8 km
Teater Romano161,6 km
Museo De Huelva227,3 km
Playa de Cabo Roig359,9 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Spanien

Nedan visas de mest populära hotellen i Spanien

Biluthyrning i Spanien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Spanien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Spanien?

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Spanien. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Hur bra är vägarna i Spanien?

Enligt siffror från 2019 ligger Spanien som nummer 11 i världen då det kommer till vägkvalitet. Landet har ett vägkvalitetsbetyg på 5,8 av 7, där 7 är det högsta betyget. Tänk på att faktorer som väder och vägarbete under ditt besök kan påverka vägbanans kvalitet.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Spanien?

0,50 ‰ är den lagliga gränsen för alkoholhalt i blodet i Spanien vid körning. Om din halt överstiger denna gräns ses det som rattfylleri vid körning och du kan komma att få böter, indraget körkort och andra straff. Notera att åldersgränsen för lagligt drickande i Spanien är 18. Alvarligare påföljder väntar dem under denna åldersgräns som trots allt dricker och kör.

Hur mycket kostar bensinen i Spanien?

Förra veckan kostade bensinpriset i Spanien 20,68 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Spanien har Kuwait några av världens lägsta bensinpriser på 3,78 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 34,36 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Spanien?

Priserna för bilar i Spanien uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Spanien?

Det finns 3 814 bolag tillgängliga för bilar i Spanien från och med september. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Spanien?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Spanien. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Spanien?

Vid biluthyrning i Spanien måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Biluthyrning i populära regioner i Spanien

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Spanien

Börja planera din resa till Spanien


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Spanien?

Att boka en hyrbil i Spanien via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Spanien?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Spanien. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Spanien med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Spanien.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Spanien på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Spanien med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Spanien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Spanien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Spanien med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, momondo kan visa dig biluthyrningsalternativ med obegränsat kilometertal i Spanien.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Spanien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.