Hyrbil Spanien

Biluthyrning i Spanien

Hitta billiga hyrbilar i Spanien för din nästa resa. Hyr din på bara några minuter!

lör 30/10
12:00
tis 2/11
12:00
Jämför momondo med |

De mest populära städerna i Spanien för att hyra bil

Jämför hyrbilspriser för landets mest populära städer
Nuvarande prisklass
122 kr - 226 kr per dag
BILLIGASTE STADEN I SPANIEN Las Palmas de Gran Canaria 26% billigare Hyrbilar i Las Palmas de Gran Canaria är vanligtvis the billigaste i Spanien med ett genomsnittspris på 122 kr per dag.
DYRASTE STADEN I SPANIEN Bilbao 38% dyrare Bilbao har oftast de högsta priserna för hyrbilar i Spanien med priser på i genomsnitt 226 kr per dag.
MEST POPULÄRA STADEN I SPANIEN Palma de Mallorca 75% fler användare besökte momondo-användare söker efter fler hyrbilar i Palma de Mallorca än någon annan region i Spanien.

Biluthyrningsfirmor i Spanien

Nedan finns en lista över alla biluthyrningsfirmor i landet, hur många kontor de har och i vilka populära städer du kan hitta dem
keddy by Europcar
197 platser
Barcelona 328 kr per dag
Palma de Mallorca 396 kr per dag
Europcar
182 platser
Madrid 303 kr per dag
Barcelona 345 kr per dag
Ibiza 407 kr per dag
Enterprise
160 platser
Barcelona 477 kr per dag
Málaga 346 kr per dag
Avis
133 platser
Madrid 486 kr per dag
Barcelona 503 kr per dag
Budget
120 platser
Madrid 1 056 kr per dag
Barcelona 283 kr per dag
Hertz
101 platser
Barcelona 360 kr per dag
Málaga 305 kr per dag
Thrifty
88 platser
Madrid 424 kr per dag
Barcelona 349 kr per dag
Málaga 329 kr per dag

De mest populära hyrbilstyperna

Nedan visas de mest populära hyrbilstyperna i Spanien och de billigaste städerna för att hyra dem
Liten
Liten

Bäst värde

Jerez de la Frontera

105 kr/dag
Liten

#1 Mest populära

Sevilla

182 kr/dag
Liten

#2 Mest populära

Palma de Mallorca

205 kr/dag
Liten

#3 Mest populära

Alicante

184 kr/dag
Liten

#4 Mest populära

Málaga

248 kr/dag
Liten

#5 Mest populära

Marbella

189 kr/dag
Medel
Medel

Bäst värde

Valencia

281 kr/dag
Medel

#1 Mest populära

Palma de Mallorca

331 kr/dag
Medel

#2 Mest populära

Sevilla

508 kr/dag
Medel

#3 Mest populära

Alicante

406 kr/dag
Medel

#4 Mest populära

Málaga

313 kr/dag
Medel

#5 Mest populära

Barcelona

310 kr/dag
SUV
SUV

Bäst värde

Alicante

108 kr/dag
SUV

#1 Mest populära

Palma de Mallorca

352 kr/dag
SUV

#2 Mest populära

Sevilla

130 kr/dag
SUV

#3 Mest populära

Málaga

349 kr/dag
SUV

#4 Mest populära

Barcelona

358 kr/dag
SUV

#5 Mest populära

Valencia

454 kr/dag
Skåpbil
Skåpbil

Bäst värde

Las Palmas de Gran Canaria

347 kr/dag
Skåpbil

#1 Mest populära

Palma de Mallorca

404 kr/dag
Skåpbil

#2 Mest populära

Alicante

576 kr/dag
Skåpbil

#3 Mest populära

Málaga

925 kr/dag
Skåpbil

#4 Mest populära

Valencia

753 kr/dag
Skåpbil

#5 Mest populära

Barcelona

1 240 kr/dag
Stor
Stor

Bäst värde

Barcelona

544 kr/dag
Stor

#1 Mest populära

Palma de Mallorca

741 kr/dag
Stor

#2 Mest populära

Sevilla

730 kr/dag
Stor

#3 Mest populära

Alicante

820 kr/dag
Stor

#4 Mest populära

Málaga

614 kr/dag
Stor

#5 Mest populära

Valencia

719 kr/dag

Hyra bil i Spanien

Här kommer några råd och regler för att köra i Spanien som kan vara användbara innan du bokar din hyrbil

Har Spanien några unika trafikregler?

Innan du bokar biluthyrning i Spanien är det bra att läsa på om landets trafikregler. Det mesta liknar våra svenska regler, och skyltarna är lätta att förstå. Tänk på att ta med dig ett par bekväma skor att köra i, då det inte är tillåtet att köra i sandaler utan häl som till exempel flip-flops. Det är inte heller tillåtet att köra bil barfota. En annan regel som är bra att känna till är att det är förbjudet att köra med vänsterarmen utstickande genom fönstret. Det är också strikt förbjudet att använda mobiltelefonen medan du kör, med undantag av handsfree. Du får inte ha heltäckande hörlurar på dig när du kör bil och du måste också stanna om du som förare vill ställa in GPS:en. Under nattetid får du inte använda tutan i tätbebyggt område, såvida det inte är en nödsituation. Om du inte följer dessa regler kan du få böter. Trafikreglerna i Spanien är baserade på säkerhet och sunt förnuft, gör ingenting som distraherar dig under tiden du kör och håll koncentrationen på vägen.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Spanien?

För att få köra bil i Spanien behöver du vara minst 18 år, men man brukar behöva vara minst 21 år för att få hyra bil hos ett biluthyrningsföretag. Om du är på jakt efter billig biluthyrning i Spanien kan det vara en god idé att låta någon i sällskapet som är över 25 år gammal köra, eftersom det oftast blir en högre biluthyrningskostnad om man är yngre än så. Den som kör bilen behöver ha haft körkort i minst ett år. Ta med bokningsvouchern som du får när du bokar genom momondo. Ta även med ditt körkort (internationellt körkort behövs bara om det är skrivet med ett annat alfabet), ett giltigt kreditkort tillhörande föraren, och ditt pass för säkerhets skull. De flesta firmor accepterar kreditkort från Mastercard och Visa. Har du ett annat kort är det bäst att fråga firman om de godkänner det. Försäkring brukar ingå när du hyr bil, och det är ofta möjligt att köpa till extra försäkringar på plats.

Vilka regioner i Spanien har mest trafik?

Många som använder sig av biluthyrning i Spanien åker runt till olika städer, och det kan vara särskilt praktiskt att ha en bil om man ska resa till små eller medelstora städer. När det gäller storstadsregionerna kan det ibland vara väldigt mycket trafik. Katalonien, där Barcelona ligger, är den region som har i särklass mest bilköer. Den är tätt följd av Andalusien, där Granada ligger. Även storstadsregionerna Valencia och Madrid har en hel del trafik, särskilt under sommaren när det är högsäsong för turismen. Om du vill köra till dessa städer kan du undvika trafiken genom att inte köra under rusningstiderna när pendlare börjar och slutar jobbet, eller genom att köra på helgen när betydligt färre kör dit. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i städerna, men många som hyr bil föredrar att parkera utanför staden och resa med kollektivtrafiken in till centrum för att undvika den värsta trafiken. Alla spanska storstäder har bra förbindelser till närliggande mindre orter, och det kan också vara billigare att parkera där.

Vilka är de vackraste vägarna i Spanien?

När du använder dig av biluthyrning i Spanien kan du förvänta dig en hel del vackra vyer om du vet var du ska köra. En av de vackraste rutterna går längsmed kusten i Andalusien. Du kan köra på N-340 från Adra via Acantilados de Marco genom Málaga, där du kan passa på att tanka och äta på någon trevlig restaurang. N-340 ligger bara en liten bit bort från motorvägen, men ger dig en helt annan upplevelse av området. Eftersom motorvägen ligger så nära behöver du inte trängas med en massa andra trafikanter, utan kan njuta av det vackra kustlandskapet. Dessutom finns det spännande gamla tunnlar att köra igenom som är något helt annat än de moderna tråkiga tunnlarna vi är vana vid från motorvägar. En annan vacker väg att köra på är BP-1121, bergsvägen som går genom Montserrat, utanför Barcelona.

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Spanien?

CLICK RENT tenderar ha de billigaste hyrbilarna i Spanien. Användare hittar ofta priser så låga som 15 kr/dag när de bokar via CLICK RENT . Sannolikheten är stor att du hittar hyrbilserbjudanden via CLICK RENT som är lägre än det genomsnittliga nationella priset på 247 kr/dag. Dessa priser kan variera beroende på vilken typ av bil du hyr och i vilken stad du gör det.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Spanien?

Enligt våra data är Goldcar Rental SP det populäraste biluthyrningsföretaget i Spanien. De senaste månaderna har 18% av våra användare valt Goldcar Rental SP som hyrbilsfirma. 194 av våra användare har recenserat sin upplevelse med Goldcar Rental SP under sin vistelse i Spanien och ger dem ett betyg på 5,8 av 10.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Spanien?

Sunnycars har flest uthyrningskontor i Spanien. Företaget har 520 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Om du ännu inte valt vilken stad du vill besöka är Alicante den mest populära destinationen i nuläget. Alicante har även 4 kontor från Sunnycars.

Vilken sida av vägen kör man på i Spanien?

Lagen säger att du måste köra på höger sida av vägen när du besöker Spanien. Att inte följa denna regel kan resultera i böter och bilolyckor.

Hur bra är vägarna i Spanien?

Enligt siffror från 2019 ligger Spanien som nummer 11 i världen då det kommer till vägkvalitet. Landet har ett vägkvalitetsbetyg på 5,8 av 7, där 7 är det högsta betyget. Tänk på att faktorer som väder och vägarbete under ditt besök kan påverka vägbanans kvalitet.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Spanien?

0,50 ‰ är den lagliga gränsen för alkoholhalt i blodet i Spanien vid körning. Om din halt överstiger denna gräns ses det som rattfylleri vid körning och du kan komma att få böter, indraget körkort och andra straff. Notera att åldersgränsen för lagligt drickande i Spanien är 18. Alvarligare påföljder väntar dem under denna åldersgräns som trots allt dricker och kör.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Spanien?

När det gäller att hyra bil i Spanien föredrar resenärer att hyra en Compact. Faktum är att 24 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 71 kr per dag.

Hur mycket kostar bensinen i Spanien?

Förra veckan kostade bensinpriset i Spanien 14,49 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Om du inte är helt säker på att du vill hyra bil i Spanien har Algeriet några av världens lägsta bensinpriser på 2,94 kr per liter förra veckan. Hong Kong har och andra sidan de dyraste genomsnittspriserna på 22,17 kr per liter men är fortfarande ett bra alternativ för den som vill hyra bil.

Hyrbil Spanien
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00
 • Midnatt
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00