Hyrbilar i Schweiz

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Schweiz? Sök och jämför priser här!

Zürich, Schweiz
9 dec — 16 dec
Samma avlämingsplats
Zürich, Schweiz
fre 9/12
12:00
fre 16/12
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Schweiz

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Schweiz
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

51 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Volvo V40
BMW 5 Series
eller liknande Premium
Upp till 5 passagerare
Fordon med 4 dörrar

76 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
BMW 5 Series
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

40 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Kia Cee'd SW
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

55 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Kia Cee'd SW
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

47 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Renault Captur
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

53 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Toyota Auris
Opel Insignia
eller liknande Standard
Upp till 5 passagerare

61 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Opel Insignia
Audi A6 Avant
eller liknande Kombi premium
Upp till 5 passagerare

72 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Audi A6 Avant
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

44 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Smart Fortwo

Information om biluthyrning i Schweiz

Precis som i de flesta andra europeiska länder har Schweiz högertrafik. I större städer görs omkörningar av spårvagnar på höger sida, en regel du behöver lägga på minnet när du använder dig av billig biluthyrning. När du vill hyra bil i Schweiz är det viktigt att tänka på att det talas många olika språk i landet och därför kan vägskyltarna finnas både på italienska, tyska och franska. Detta varierar så klart beroende på var du är i landet. Polisen är inte rädda för att bötfälla dig direkt på plats om du bryter mot någon av trafiklagarna. Följande är inte en strikt lag, men många förare som får möte på en smal bergsväg när de kör neråt ser till att köra åt sidan för mötande trafik som kör upp för berget. Alla förare måste ha bilbälte i bilen och mindre barn måste sitta på en bilbarnstol.

Om du vill hyra bil i Schweiz behöver du tänka på att de flesta biluthyrningsföretag endast godkänner personer över tjugo år. Du ska också ha haft körkort i mer än ett år. Eftersom det är lag för mindre barn att ha bilbarnstol brukar biluthyrare kunna tillhandahålla detta. Förare under en viss ålder kan också behöva betala extra. I Schweiz blå zoner får alla parkera om de har en parkeringsskiva som måste visas upp synligt i framrutan för parkeringsvakterna. På färden ska du ta med ditt körkort och pass och lägg på minnet att landet inte är en del av EU. Eftersom det finns vägtullar på schweiziska vägar måste du ha med en så kallad vägvinjett. De som hyr bil uppmanas också att förvara avtalsdokumenten tillgängliga i hyrbilens handskfack.

Vägnätet i Schweiz är ganska väl utbyggt, men på sina håll finns det problem för framkomligheten på grund av att man måste bygga tunnlar och broar. Sankt Gotthardstunneln är en mycket lång vägtunnel och här passerar mängder av trafik varje dag. Eftersom Schweiz är ett tätbefolkat land finns det mycket trafik till och från de stora städerna som Bern och Zürich. Speciellt huvudstaden Zürich är förbunden till ett tätt vägnät där vägar från många kringliggande regioner knyts ihop. Den största trafikmängden koncentreras därför till landets norra delar, medan det är något lugnare söderut. Det kan så klart vara mer trafik och köer vid gränsövergångar mot Italien. Trafiken ökar något under sommarens semestermånader och i de större städerna är den som mest intensiv under rusningstid när alla kör till och från arbetet.

Du kommer inte bli besviken om du satsar på biluthyrning i Schweiz. De slingrande bergsvägarna erbjuder en spännande upplevelse. Sikta in dig på att köra längs den trivsamma och fina sträckan San Bernardino. Längs vägen kan du se gamla medeltida slott och besöka mysiga caféer. Det märks att sträckan en gång varit en viktig handelsväg som förbundit olika delar av Europa. Vägen mellan Wassen och Innertkirchen är också ett trevligt alternativ och du hamnar så småningom i en spännande nedförsbacke med pigga kurvor och en imponerande utsikt. Grimsenpass tar dig förbi en vacker alpsjö. Om du kör mellan Gletsch och ner mot Andermatt väntar dig en spännande körupplevelse där du kommer passera filminspelningsplatsen för en av James Bond-filmerna. Oavsett vilken landsväg du väljer, och dessa finns det gott om, får du säkerligen uppleva äventyret i det lilla men spännande landet Schweiz.


Erbjudanden på hyrbilar i Schweiz

Hitta rätt hyrbil för dig i Schweiz

Bilar i Liten

587 kr - 1 277 kr

Alla biltyper

637 kr - 1 889 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Schweiz är 811 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Schweiz är oktober. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 587 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 23 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Schweiz är 1 023 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Schweiz är januari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 472 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Schweiz är 1 030 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Schweiz är september. Då är priset 45% lägre än under resten året och ligger på bara 574 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 2 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Schweiz är 1 066 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Schweiz är januari. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 580 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 2% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Schweiz är 892 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Schweiz är september. Då är priset 36% lägre än under resten året och ligger på bara 574 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 15 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Schweiz är 1 090 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Schweiz är juni. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 668 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 4% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Lyxigt i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

40 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

44 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Smart Fortwo
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

47 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Mercedes-Benz A-Class

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Schweiz

Sevärdheter i närheten:

Cartoonmuseum Basel72,8 km
Laax Ski Resort88,8 km
Leysin Ski Resort169,7 km
Zermatt-Matterhorn Ski Resort170,7 km
Verbier Ski Resort182,0 km

Sevärdheter i närheten:

Leysin Ski Resort69,9 km
Verbier Ski Resort88,0 km
Zermatt-Matterhorn Ski Resort128,4 km
Cartoonmuseum Basel184,8 km
Laax Ski Resort247,7 km

Sevärdheter i närheten:

Cartoonmuseum Basel6,3 km
Leysin Ski Resort142,4 km
Laax Ski Resort155,6 km
Verbier Ski Resort167,8 km
Zermatt-Matterhorn Ski Resort174,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Schweiz

Nedan visas de mest populära hotellen i Schweiz

Biluthyrning i Schweiz

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Schweiz och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

De billigaste hyrbilarna i Schweiz hittas ofta genom keddy by Europcar. När du bokar med keddy by Europcar kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 422 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Schweiz 901 kr/dag.

Om du planerar att hyra bil i Schweiz rekommenderar vi att du bokar med Alamo vilket är ett av de populäraste biluthyrningsföretagen i landet. Under de senaste månaderna valde 36 % av våra användare Alamo när de behövde en hyrbil. Företaget har även en kundnöjdhet på 7,8 av 10 enligt 83 recensenter.

keddy by Europcar har flest uthyrningskontor i Schweiz. Företaget har 111 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Överväg att besöka Zürich som är den mest populära staden i Schweiz. Här har keddy by Europcar över 9 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Om du hyr bil i Schweiz tänk då på att du alltid måste köra på höger sida av vägen.

Schweiz rankade 9 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Schweiz 5,9 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Schweiz kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Schweiz, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Schweiz om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Om du är yngre än 16 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Schweiz, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Den mest populära bilen att hyra i Schweiz är en Compact. 22 % valde denna biltyp för sin resa till Schweiz. Om en Compact passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 372 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

Förra veckan kostade bensinpriset i Schweiz 21,12 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Däremot har Algeriet för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,44 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 30,69 kr per liter.


Biluthyrning i populära städer i Schweiz

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Schweiz

Hyrbilar på populära flygplatser i Schweiz

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Schweiz

Börja planera din resa till Schweiz


Populära destinationer hos momondo

Utforska rekommenderade destinationer som andra användare tycker om att hyra bilar i året runt

Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Schweiz kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Schweiz. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Schweiz.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Schweiz.

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Schweiz.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Schweiz på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.