Hyrbilar i Schweiz

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Schweiz? Sök och jämför priser här!

Zürich, Schweiz
10 dec — 17 dec
Zürich, Schweiz
sön 10/12
12:00
sön 17/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Schweiz

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Schweiz

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Schweiz?

De billigaste hyrbilarna i Schweiz hittas ofta genom Thrifty. När du bokar med Thrifty kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 464 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Schweiz 771 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Schweiz?

keddy by Europcar har flest uthyrningskontor i Schweiz. Företaget har 124 kontor varav många ligger i närheten av flygplatser och stadskärnor. Överväg att besöka Zürich som är den mest populära staden i Schweiz. Här har keddy by Europcar över 11 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Schweiz?

Den mest populära bilen att hyra i Schweiz är en Kompakt. 43 % valde denna biltyp för sin resa till Schweiz. Om en Kompakt passar dina behov under din vistelse kan du förvänta dig ett genomsnittspris på 865 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på vilken stad du besöker och vilken hyrbilsfirma du väljer.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Schweiz

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Schweiz
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

459 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Volkswagen Golf
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

471 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

482 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Mercedes-Benz GLA
Skoda Octavia
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

492 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Skoda Octavia
Vauxhall Mokka
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

498 kr/dag

(15 jan - 24 jan)
Vauxhall Mokka
Toyota Auris
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

503 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Toyota Auris
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

503 kr/dag

(15 jan - 24 jan)
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

504 kr/dag

(15 jan - 24 jan)
Volkswagen Golf
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

505 kr/dag

(15 jan - 24 jan)
Skoda Fabia

Information om biluthyrning i Schweiz

Har Schweiz några unika trafikregler?

Precis som i de flesta andra europeiska länder har Schweiz högertrafik. I större städer görs omkörningar av spårvagnar på höger sida, en regel du behöver lägga på minnet när du använder dig av billig biluthyrning. När du vill hyra bil i Schweiz är det viktigt att tänka på att det talas många olika språk i landet och därför kan vägskyltarna finnas både på italienska, tyska och franska. Detta varierar så klart beroende på var du är i landet. Polisen är inte rädda för att bötfälla dig direkt på plats om du bryter mot någon av trafiklagarna. Följande är inte en strikt lag, men många förare som får möte på en smal bergsväg när de kör neråt ser till att köra åt sidan för mötande trafik som kör upp för berget. Alla förare måste ha bilbälte i bilen och mindre barn måste sitta på en bilbarnstol.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Schweiz?

Om du vill hyra bil i Schweiz behöver du tänka på att de flesta biluthyrningsföretag endast godkänner personer över tjugo år. Du ska också ha haft körkort i mer än ett år. Eftersom det är lag för mindre barn att ha bilbarnstol brukar biluthyrare kunna tillhandahålla detta. Förare under en viss ålder kan också behöva betala extra. I Schweiz blå zoner får alla parkera om de har en parkeringsskiva som måste visas upp synligt i framrutan för parkeringsvakterna. På färden ska du ta med ditt körkort och pass och lägg på minnet att landet inte är en del av EU. Eftersom det finns vägtullar på schweiziska vägar måste du ha med en så kallad vägvinjett. De som hyr bil uppmanas också att förvara avtalsdokumenten tillgängliga i hyrbilens handskfack.

Vilka regioner i Schweiz har mest trafik?

Vägnätet i Schweiz är ganska väl utbyggt, men på sina håll finns det problem för framkomligheten på grund av att man måste bygga tunnlar och broar. Sankt Gotthardstunneln är en mycket lång vägtunnel och här passerar mängder av trafik varje dag. Eftersom Schweiz är ett tätbefolkat land finns det mycket trafik till och från de stora städerna som Bern och Zürich. Speciellt huvudstaden Zürich är förbunden till ett tätt vägnät där vägar från många kringliggande regioner knyts ihop. Den största trafikmängden koncentreras därför till landets norra delar, medan det är något lugnare söderut. Det kan så klart vara mer trafik och köer vid gränsövergångar mot Italien. Trafiken ökar något under sommarens semestermånader och i de större städerna är den som mest intensiv under rusningstid när alla kör till och från arbetet.

Vilka är de vackraste vägarna i Schweiz?

Du kommer inte bli besviken om du satsar på biluthyrning i Schweiz. De slingrande bergsvägarna erbjuder en spännande upplevelse. Sikta in dig på att köra längs den trivsamma och fina sträckan San Bernardino. Längs vägen kan du se gamla medeltida slott och besöka mysiga caféer. Det märks att sträckan en gång varit en viktig handelsväg som förbundit olika delar av Europa. Vägen mellan Wassen och Innertkirchen är också ett trevligt alternativ och du hamnar så småningom i en spännande nedförsbacke med pigga kurvor och en imponerande utsikt. Grimsenpass tar dig förbi en vacker alpsjö. Om du kör mellan Gletsch och ner mot Andermatt väntar dig en spännande körupplevelse där du kommer passera filminspelningsplatsen för en av James Bond-filmerna. Oavsett vilken landsväg du väljer, och dessa finns det gott om, får du säkerligen uppleva äventyret i det lilla men spännande landet Schweiz.


Erbjudanden på hyrbilar i Schweiz

Hitta rätt hyrbil för dig i Schweiz

Liten cars

545 kr - 1 103 kr

Alla biltyper

870 kr - 2 194 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Schweiz är 768 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Schweiz är november. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 545 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 46 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Schweiz är 1 240 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Schweiz är januari. Då är priset 30% lägre än under resten året och ligger på bara 868 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 12 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Schweiz är 2 119 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Schweiz är januari. Då är priset 50% lägre än under resten året och ligger på bara 1 060 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 34% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen stor car i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Schweiz är 1 110 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Schweiz är april. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 663 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Schweiz är 1 661 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Schweiz är oktober. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 772 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 16% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Schweiz är 2 486 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Schweiz är oktober. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 1 040 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 44% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Schweiz. Genomsnittspriset för en hyrbil i Schweiz kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen lyxigt car i Schweiz som hittats på momondo under den senaste veckan.

Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

459 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Volkswagen Golf
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

471 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Volkswagen Golf
eller liknande Kompakt kombi
Upp till 4 passagerare

503 kr/dag

(7 dec - 14 dec)
Volkswagen Golf

Hyrbilsleverantörer i Schweiz

Alla större biluthyrningsfirmor i Schweiz

keddy by Europcar

124 platser

Europcar

109 platser

Sunnycars

69 platser

Hertz

53 platser

Shouqi

34 platser

Edel & Stark

29 platser

Avis

28 platser

FLIZZR

26 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Schweiz

Sevärdheter i närheten:

Cartoonmuseum Basel72,8 km
Laax Ski Resort88,8 km
Leysin Ski Resort169,7 km
Zermatt-Matterhorn Ski Resort170,7 km
Verbier Ski Resort182,0 km

Sevärdheter i närheten:

Leysin Ski Resort69,9 km
Verbier Ski Resort88,0 km
Zermatt-Matterhorn Ski Resort128,4 km
Cartoonmuseum Basel184,8 km
Laax Ski Resort247,7 km

Sevärdheter i närheten:

Cartoonmuseum Basel6,3 km
Leysin Ski Resort142,4 km
Laax Ski Resort155,6 km
Verbier Ski Resort167,8 km
Zermatt-Matterhorn Ski Resort174,7 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Schweiz

Nedan visas de mest populära hotellen i Schweiz

Biluthyrning i Schweiz

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Schweiz och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Schweiz?

Om du hyr bil i Schweiz tänk då på att du alltid måste köra på höger sida av vägen.

Hur bra är vägarna i Schweiz?

Schweiz rankade 9 av 137 länder världen över gällande vägkvalitet 2019. På en skala från 1 till 7 fick Schweiz 5,9 i betyg för vägkvalitet. Tänk dock på att vägbanans kvalitet i Schweiz kan variera beroende på vilken del av landet du besöker.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Schweiz?

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Schweiz, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Schweiz om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Om du är yngre än 16 år, vilket är åldersgränsen för lagligt alkoholintag i Schweiz, kan det få strikta påföljder om du kör efter att du druckit. Kom ihåg att det aldrig är en bra idé att dricka och köra, oavsett hur gammal du är.

Hur mycket kostar bensinen i Schweiz?

Förra veckan kostade bensinpriset i Schweiz 21,47 kr per liter i genomsnitt. Priserna varierar beroende på vilken stad du besöker, årstid och det ekonomiska läget i landet. Däremot har Kuwait för närvarande de lägsta genomsnittliga bensinpriserna till en kostnad av 3,53 kr per liter. Du bör också överväga att besöka Hong Kong, även om du här stöter på de dyraste genomsnittliga priserna på 32,15 kr per liter.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Schweiz?

Priserna för bilar i Schweiz uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Schweiz?

Det finns 663 bolag tillgängliga för bilar i Schweiz från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Schweiz?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Schweiz. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Schweiz?

Vid biluthyrning i Schweiz måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Schweiz?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Schweiz kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Schweiz?

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Schweiz. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Schweiz med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Schweiz.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Schweiz på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Schweiz.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Schweiz som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Schweiz.

Kan jag söka efter hyrbilar i Schweiz med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Schweiz på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Schweiz

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.