Hyrbilar i Storbritannien

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Storbritannien? Sök och jämför priser här!

London, England, Storbritannien
5 okt — 12 okt
Samma avlämingsplats
London, England, Storbritannien
tors. 5/10
12:00
tors. 12/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Storbritannien

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Storbritannien

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Storbritannien?

De billigaste hyrbilarna i Storbritannien hittas ofta genom INTERRENT . När du bokar med INTERRENT kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 130 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Storbritannien 594 kr/dag.

Vilken är den populäraste biluthyrningsfirman i Storbritannien?

INTERRENT är det populäraste biluthyrningsföretaget i Storbritannien och 34 % av momondos användare valde denna hyrbilsfirma under den senaste månaden. INTERRENT har 6 recensioneroch ett betyg på 5,3 av 10 vilket gör denna biluthyrningsfirma till ett populärt val bland resenärer.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Storbritannien?

Om du har planer på att resa till Storbritannien och hyra bil kan det vara bra att tänka på att Enterprise Rent-A-Car är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 455 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka London som är den mest populära staden i Storbritannien. Här har Enterprise Rent-A-Car över 24 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Storbritannien?

Resenärer i Storbritannien väljer ofta att hyra en Kompakt. Detta kan bero på vädret under deras vistelse, aktiviteter de har planerat eller deras budget. Under de senaste 30 dagarna hyrde 30 % av våra användare en Kompakt under sitt besök i Storbritannien för ett genomsnittligt pris på 698 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Storbritannien

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Storbritannien
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

157 kr/dag

(10 okt - 17 okt)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

157 kr/dag

(14 nov - 28 nov)
Smart Fortwo
Fiat Panda
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

160 kr/dag

(10 okt - 17 okt)
Fiat Panda
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

162 kr/dag

(10 okt - 17 okt)
Toyota Corolla
Skoda Octavia
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

174 kr/dag

(10 okt - 17 okt)
Skoda Octavia
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

181 kr/dag

(3 okt - 12 okt)
Opel Corsa
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

187 kr/dag

(3 okt - 12 okt)
Smart Fortwo
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

189 kr/dag

(6 okt - 13 okt)
Smart Fortwo
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

189 kr/dag

(3 okt - 10 okt)
Smart Fortwo

Information om biluthyrning i Storbritannien

Har Storbritannien några unika trafikregler?

När du vill testa biluthyrning i Storbritannien väntar dig ett mångsidigt land med gott om stora städer och unika stopp på vägen. Här finns både landsbygd och kustsamhällen med charmig prägel. Det som gör körupplevelsen i Storbritannien unik är att de har högertrafik och att engelsmännen inte anger avstånd i kilometer utan i miles. Detta kan komplicera resan något, men motorvägarna är tullfria vilket däremot gör resan smidigare. Dock finns det trängselavgifter i London och alla som åker i bilen är tvungna att använda säkerhetsbälten. Var beredd på att få möte på de smala och slingriga landsvägarna och se upp för fotgängare som närmar sig från fel sida. I London markeras detta tydligt av omsorg för turisterna. Det finns såklart ett tak för promillehalten, men faktum är att Storbritannien har en av de generösaste gränserna i Europa.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Storbritannien?

Det finns en del grundkrav att hålla reda på inför en biluthyrning i Storbritannien. Du måste till exempel förvara de papper och avtal du får från biluthyrningsföretaget i handskfacket, både av försäkringsskäl och om du skulle bli stoppad av polisen. Självklart gäller ditt körkort med ett körtillstånd som fungerar internationellt. Använd det för att undvika missförstånd om du skulle fastna i en poliskontroll. Se till att skaffa den extrautrustning som krävs för att alla ska kunna åka med i bilen, som till exempel bilbarnstol för de små barnen. Åldersgränsen för billiga hyrbilar brukar vara 21 år. Dessutom brukar det finnas en övre åldersgräns vid 70 år. För någon som nyligen tagit körkort och som har en låg ålder kan det därför vara svårt att få köra en hyrbil. Var också uppmärksam på nya regler som uppstått i samband med Brexit.

Vilka regioner i Storbritannien har mest trafik?

När du testar att hyra bil i Storbritannien kan du se fram emot att besöka många stora och pampiga städer. Det myllrande London är såklart en av dem, och här är trafiken mycket intensiv. Du delar gatorna med turistbussar, taxi och alla de som arbetar i staden dagtid. Motorvägarna mellan städerna har mycket trafik, inte minst mellan Birmingham och industristaden Manchester som också ansluter till flera andra vägar som leder till Liverpool och Sheffield. Den stora motorvägen mellan London och Bristol, väg M4, är också en gigantisk trafiknod som går tvärs över landet. Den stad som däremot intar pokalplatsen med mest trafikstockning är skotska Edinburgh. I London har trängselavgifter och kollektivtrafik minskat trafiken något vilket drar ner på den tid som tillbringas i långa bilköer.

Vilka är de vackraste vägarna i Storbritannien?

En vägsträcka som anses vara mycket trevlig är vägen mellan Cheddar och Ashwick där du kör över Mendip-bergen i området Somerset, som ligger i sydvästra England. Överlag väntar trevliga överraskningar runt knuten om du kör längs kusten i södra England och med närheten till Brighton är det aldrig långt till mysiga badorter och trevliga bed and breakfast-hotell. Om du satsar på biluthyrning i Storbritannien för att utforska Skottland kan det vara en god idé att köra på väg A82 på Skotska högländerna. Vid Yttre Hebriderna i Skottland finns det även en enfilig väg som tar dig ut i det skotska landskapet där vindarna blåser friskt. I området Yorkshire kan du köra på små, charmiga vägar och även se ett eller annat får passera över vägen. Nationalparken i närheten av Peak District gör att både målet och vägen dit blir en belöning. Storbritannien är en härlig upplevelser för alla bilförare.


Erbjudanden på hyrbilar i Storbritannien

Hitta rätt hyrbil för dig i Storbritannien

Liten

321 kr - 732 kr

Alla biltyper

665 kr - 1 779 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Storbritannien är 517 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Storbritannien är februari. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 321 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 54 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Storbritannien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Storbritannien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Liten i Storbritannien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Storbritannien är 778 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Storbritannien är januari. Då är priset 46% lägre än under resten året och ligger på bara 427 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 30 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Storbritannien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Storbritannien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Medel i Storbritannien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Storbritannien är 1 578 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Storbritannien är oktober. Då är priset 51% lägre än under resten året och ligger på bara 781 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 30% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Storbritannien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Storbritannien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Stor i Storbritannien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Storbritannien är 767 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Storbritannien är januari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 355 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Storbritannien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Storbritannien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Storbritannien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Storbritannien är 1 458 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Storbritannien är december. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 697 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 24% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Storbritannien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Storbritannien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen Skåpbil i Storbritannien som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Storbritannien är 1 849 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Storbritannien är maj. Då är priset 44% lägre än under resten året och ligger på bara 1 043 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 40% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Storbritannien. Genomsnittspriset för en hyrbil i Storbritannien kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

157 kr/dag

(10 okt - 17 okt)
Mini Hatch
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

157 kr/dag

(14 nov - 28 nov)
Smart Fortwo
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

162 kr/dag

(10 okt - 17 okt)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Storbritannien

Alla större biluthyrningsfirmor i Storbritannien

Enterprise Rent-A-Car

455 platser

Free2Move

362 platser

keddy by Europcar

329 platser

Sunnycars

260 platser

Europcar

244 platser

Firefly

184 platser

Hertz

165 platser

FLIZZR

120 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Storbritannien

Sevärdheter i närheten:

Wembley Stadion15,5 km
Eventim Apollo16,2 km
Hyde Park20,1 km
Marble Arch21,1 km
Grosvenor Square Garden21,6 km

Sevärdheter i närheten:

Wembley Stadion241,1 km
Eventim Apollo249,2 km
Marble Arch249,7 km
Hyde Park249,8 km
Wigmore Hall249,8 km

Sevärdheter i närheten:

Vauxhall Bridge37,0 km
Eventim Apollo37,4 km
Big Ben38,5 km
London Eye38,8 km
Hyde Park39,0 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Storbritannien

Nedan visas de mest populära hotellen i Storbritannien

Biluthyrning i Storbritannien

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Storbritannien och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Storbritannien?

I Storbritannien kör man alltid på vänster sida av vägen. Not Om du inte följer denna lag kan det resultera i trafikböter.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Storbritannien?

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,80 ‰ i Storbritannien, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Storbritannien om du har en alkoholhalt som överstiger 0,80 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Storbritannien har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

Hur mycket kostar bensinen i Storbritannien?

I genomsnitt var priset på bensin i Storbritannien 21,06 kr per liter förra veckan. Enligt våra siffror har Storbritannien varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Kuwait de lägsta priserna på 3,75 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 34,07 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Storbritannien?

Priserna för bilar i Storbritannien uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Storbritannien?

Det finns 3 425 bolag tillgängliga för bilar i Storbritannien från och med september. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Storbritannien?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Storbritannien. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Storbritannien?

Vid biluthyrning i Storbritannien måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Biluthyrning i populära regioner i Storbritannien

Hitta den perfekta hyrbilen för din resa till någon av dessa regioner du inte får missa i Storbritannien

Biluthyrning i populära städer i Storbritannien

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Storbritannien

Börja planera din resa till Storbritannien


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Storbritannien?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Storbritannien eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Storbritannien?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Storbritannien. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Storbritannien med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Storbritannien och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Storbritannien på momondo?

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Storbritannien.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Storbritannien som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo visar erbjudanden med förhöjd rengöring av hyrbilar i Storbritannien.

Kan jag söka efter hyrbilar i Storbritannien med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Storbritannien med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Storbritannien

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.