Hyrbilar i Norge

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Norge? Sök och jämför priser här!

Oslo, Norge
13 feb — 20 feb
Samma avlämingsplats
Oslo, Norge
mån 13/2
12:00
mån 20/2
12:00
Förarens ålder:

Information om biluthyrning i Norge

Norge är ett fantastiskt land att köra bil i på grund av de sceniska vägarna, men det finns vissa regler och riktlinjer att tänka på. När du letar efter billig biluthyrning kan det vara värt att veta att landet är mycket trafiksäkert. Många vägar är dock smala och branta, så ha uppsikt över vägen och leta efter vägskyltar som varnar för kurvor men också rasrisk. Därför ska du också se till att anpassa hastigheterna gentemot den hastighet som anges som den högsta tillåtna. Det är vanligt att norska bilister därför kör något långsammare på landsvägarna än man gör i Sverige. Fortkörning kan ge höga böter och det finns många fartkameror runt om i landet. Du får inte lov att prata i vanlig mobiltelefon när du kör, och under dagen måste bilens halvljus vara påslaget.

Det du behöver ha med dig i bilen när du hyr bil av ett biluthyrningsföretag är ditt körkort och inte ditt pass eftersom Norge är en del av Skandinavien. I Norge måste man vara över 19 år för att få lov att köra hyrbil och haft körkortet i ett år. Dessa regler varierar såklart från företag till företag, och det finns också en risk för att du måste betala en extra avgift om du är under 25 år. Eftersom många vägar i Norge är belagda med avgifter kan du behöva ett elektroniskt pass. Denna kostnad uppstår alltså i tillägg till din biluthyrningskostnad, något företaget kan vägleda dig kring. I Oslo, Bergen och Trondheim måste alla betala dubbdäcksavgift, vilket inte är så konstigt med tanke på att landet kan ha besvärligt vinterväglag.

Testa gärna biluthyrning eftersom Norge är ett relativt glesbefolkat land och det därför inte är så mycket trafik på vägarna. Oslo är en av de större städerna och här finns det självklart rusningstrafik när alla ska till och från jobbet. Det kan köra många fordon på de olika påfarts- och avfartsvägarna. Du kan också räkna med köbildning runt omkring på landsbygden vid svår väderlek eller liknande, eftersom många vägar är smala och omkörningsförbud råder. Vissa tunnlar och körfält kan också stängas av vilket gör framkomligheten mer problematisk. Även gränsövergångarna mot Sverige och anslutande vägar kan ha mycket trafik och köbildning eftersom många arbetar i det ena landet och bor i det andra. Dessutom passar många norrmän på att åka och handla i Sverige. Europaväg 6 är ett exempel på en sådan väg som går mellan båda länder.

Biluthyrning i Norge ger mycket valuta för pengarna eftersom det finns många vackra platser och fina vägar att köra på. Du kan välja mellan ett tjugotal vägar som utsetts till officiella turistvägar. Längs vägarna ligger mäktig natur och även olika kulturella sevärdheter, trevliga rastplatser och hotell. Några av dessa vackra vägar finner du i Nord-Norge, vid flera kustvägar i Sörlandet och Vestlandet där fjordarna ligger. Om du tar dig till Geirangerfjorden och Trollstigen kan du köra på Fylkesvei som är en pampig sträcka på många mil. När du väl parkerat bilen kan du också se fram emot härlig vandring med flera rastplatser att dricka ditt kaffe på. Du kommer passera flera spännande utsiktsplatser. I Lofoten finns en vacker väg som går mot Narvik och här kan du passera charmiga fiskebyar och röda stugor. Alla som gillar äventyret kan testa att köra bil längs Atlantvägen där du kan åka över flera broar över havet mellan Bud och Kårväg.


Erbjudanden på hyrbilar i Norge

Hitta rätt hyrbil för dig i Norge

Bilar i Liten

439 kr - 1 299 kr

Alla biltyper

493 kr - 1 962 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Norge är 822 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Norge är januari. Då är priset 47% lägre än under resten året och ligger på bara 439 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Norge. Genomsnittspriset för en hyrbil i Norge kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Norge är 1 082 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Norge är oktober. Då är priset 66% lägre än under resten året och ligger på bara 375 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Norge. Genomsnittspriset för en hyrbil i Norge kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Norge är 1 445 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Norge är januari. Då är priset 54% lägre än under resten året och ligger på bara 669 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 22% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Norge. Genomsnittspriset för en hyrbil i Norge kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Norge är 894 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Norge är januari. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 546 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Norge. Genomsnittspriset för en hyrbil i Norge kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Norge

Sevärdheter i närheten:

Oslo Spektrum36,6 km
Hafjell Alpine Centre120,9 km
Trysil Ski Resort138,0 km

Sevärdheter i närheten:

Hafjell Alpine Centre302,3 km
Oslo Spektrum309,5 km
Trysil Ski Resort395,9 km

Sevärdheter i närheten:

Oslo Spektrum311,4 km
Hafjell Alpine Centre373,7 km
Trysil Ski Resort453,6 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Norge

Nedan visas de mest populära hotellen i Norge

Biluthyrning i Norge

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Norge och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

De billigaste hyrbilarna i Norge hittas ofta genom Major Agency. När du bokar med Major Agency kan du komma att hitta hyrbilspriser för så lite som 237 kr/dag, beroende på vilken stad du besöker. I jämförelse är det genomsnittliga priset för biluthyrning i Norge 1 087 kr/dag.

Enligt våra data är Hertz det populäraste biluthyrningsföretaget i Norge. De senaste månaderna har 29% av våra användare valt Hertz som hyrbilsfirma. 101 av våra användare har recenserat sin upplevelse med Hertz under sin vistelse i Norge och ger dem ett betyg på 7,1 av 10.

Sunnycars är den hyrbilsfirma som har flest uthyrningskontor i Norge. Med 153 kontor spridda över landet är chansen stor att du hittar ett av deras uthyrningsställen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Om du ännu inte bestämt vilken stad du vill besöka i Norge kan Oslo vara ett bra alternativ då det är den mest populära destinationen i landet. I och omkring denna stad har Sunnycars 15 uthyrningskontor.

Oavsett om du hyr eller äger en bil i Norge måste du enligt lagen köra på höger sida av vägen. Kom ihåg att om du känner dig obekväm med att köra på denna sida av vägen kan du alltid ringa efter en taxi eller använda dig av en annan typ av transporttjänst.

Norge har en vägkvalitet på 4 på en skala mellan 1 och 7, där 1 utgör det lägsta betyget. Detta gör att Norge ligger som nummer 65 av 137 länder gällande vägförhållanden. Tänk på att vägkvaliteten kan variera beroende på vilken del av Norge du besöker.

0,20 ‰ är den lagliga gränsen för alkoholhalt i blodet i Norge vid körning. Om din halt överstiger denna gräns ses det som rattfylleri vid körning och du kan komma att få böter, indraget körkort och andra straff. Norge har strikta lagar för personer som dricker och kör när de är yngre än den legala åldern för alkoholkonsumtion på 18 år.

När det gäller att hyra bil i Norge föredrar resenärer att hyra en Economy. Faktum är att 22 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 449 kr per dag.

I genomsnitt var priset på bensin i Norge 24,55 kr per liter förra veckan. Om du inte bestämt dig för att hyra bil i Norge överväg då Kuwait. Bensinpriserna där är några av de lägsta i världen med en kostnad på 3,59 kr per liter förra veckan. Hong Kong är ett annat bra ställe att besöka och hyra en bil på, men tänk på att bensinpriserna där kan var dyra och ligga på runt 31,08 kr per liter.


Hyrbilar på populära flygplatser i Norge

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Norge

Börja planera din resa till Norge


Populära destinationer hos momondo

Utforska rekommenderade destinationer som andra användare tycker om att hyra bilar i året runt

Varför använda momondo?

Att boka en hyrbil i Norge via momondo kan spara dig både tid och pengar. momondo ger dig ett brett urval av alternativ och bilar när vi söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser så att du ska kunna ta det bästa beslutet för din resa.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Norge. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Norge.

Ja, momondo har ett filter för rättvisa bränslepolicyer för biluthyrning i Norge.

Ja, du kan söka efter hyrbilar i Norge med förhöjda rengöringsalternativ på momondo.

Ja, du kan hitta alternativ med obegränsat kilometertal för hyrbilar i Norge på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.